Autor Wątek: Z niecierpliwością do 2 lipca :)  (Przeczytany 27560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
Odp: Z niecierpliwością do 2 lipca :)
« Odpowiedź #150 dnia: 19 Marca 2011, 16:59 »
anulka 80 :hello: :Daje_kwiatka:
Witaj w moich skromnych progach :)
Jak klikniesz na zdjęcie, to Ci się otworzy w większym formacie :)
Poznałam tutaj, na początku, jednego Greka...Chodziłam z nim na kurs językowy, fajny chłopak był.
A co do samych Francuzów...Specyficzni są, choć normalni też się zdarzają
;D

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #151 dnia: 19 Marca 2011, 19:02 »
mi tez te pudeleczko bardzo sie podoba ;)
co do spedzania czasu oddzielnie to tez uwazam ze czasem fajnie tak odpoczac od siebie,
moze nie wyjezdzamy oddzielnie(bynajmniej sie to jeszcze nie zdarzylo)ale dosc czesto spedzamy czas w "swoim" gronie,ja z moimi laseczkami a on z chlopkami to sobie w pokera graja,to w fife na konsoli,to o po prostu piwo w pubie, potrafi mi wrocic nad ranem ale nie uwazam ze to cos zlego ufam mi i wiem ze nic sie nie dzieje a pozniej przynajmniej mamy jakies tematy do rozmowy bo tak na codzien siedzimy razem w szkole,w pracy i  w domu ;) ;) :)
wiec ilez mozna?? ;) :)
:*:*:*

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #152 dnia: 19 Marca 2011, 20:34 »
nie no pewnie, takie codzienne jakies wypady na piwko czy cos osobno to tak ;)

ale chodzi mi o takie wyjazdy - wycieczki ;) temu mowie nie ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 20 Marca 2011, 10:14 »
U mnie takich nie ma :(

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 20 Marca 2011, 13:36 »
mkarolinka, :przytul:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #155 dnia: 20 Marca 2011, 14:29 »
Będę cię odwiedzać :D :D :D

Pudełko fajne-ale mam nadzieję, ze wszystkie koperty Ci się nie zmieszczą  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :los: :los:

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 20 Marca 2011, 15:35 »
mka :hello: :Daje_kwiatka:
Witaj :)
Jakby co, będę wszystkie koperty nogą ugniatała
;D

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 21 Marca 2011, 01:09 »
HELP ME!!!
Mam problem z jednym gosciem na wesele. Chodzi o jednego wujka mojego P. (ktorego zreszta i tak nie znam). P. strasznie sie uparl, zeby go zaprosic, ale wujek jest sklocony z polowa rodziny (w tym z mama P. i jego chrzestnym). I (szczegolnie mama) strasznie sie z tego powodu denerwuje, chrzestny tez jest niezbyt zadowolony. Jak mam przekonac P. zeby jednak tego wujka skreslic z listy???
Bo jednak chcialabym, aby wszyscy goscie dobrze sie bawili i nikt nie patrzyl na siebie krzywo i zeby nie bylo jakis debilnych uwag... A jeszcze, musze dodac, ze P. nie ma z tym wujkiem kontaktu :glowa_w_mur: , wiec tym bardziej nie rozumiem, czemu sie tak upiera :bredzisz:
Macie jakies rady?
:-* :-* :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 21 Marca 2011, 07:27 »
Może ten wujek milion w totka wygrał, dlatego Twój się tak upiera :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 21 Marca 2011, 07:56 »
Krysiak, w tej kwestii musicie być baaaardzo ostrożni. Naprawdę dobrze się zastanówcie kogo zapraszać, a kogo nie. Mnie strasznie męczyły wyrzuty sumienia, że nie zaprosiłam pewnych osób i tylko powtarzałam sobie: czemu ja ich nie zaprosiłam? przecież brałam ich pod uwagę! Przecież to tacy dobrzy znajomi, przyszli do kościoła i w ogóle, a fajnie byłoby gdyby mogli się z nami bawić... Strasznie się tym zadręczałam i nawet płakałam... Z kolei żałowałam, że zaprosiłam inne osoby i to wcale nie z rodziny, tylko z młodych, bo niepotrzebnie wprowadzały "sztywną atmosferę" i jeszcze z innych względów, o których wolę tu nie pisać.
Zapytaj PMa czemu chce zaprosić tego wujka. Może czuje się z nim jakoś związany, a wtedy konflikt między nim a rodziną nie powinien mieć znaczenia. Mama na pewno przełknie dumę i nie będzie robić problemów, bo to w końcu wy powinniście decydować o tym kogo zaprosić. Zresztą można go posadzić z dala od osób, z którymi nie rozmawia...
Zawsze są jakieś konflikty i niestety zawsze jakieś takie "skłócone" osoby znajdą się na weselu. U mnie była na przykład para w trakcie rozwodu i to bardzo świeża sprawa - on ją zdradza, niedawno się dowiedziała.. no i nic, daliśmy osobne zaproszenia a przy stołach usadziliśmy ich daleko od siebie...
Nie mówię, że powinniście go zapraszać, ale powinniście dobrze to przemyśleć i obgadać.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #160 dnia: 21 Marca 2011, 09:05 »
Uuuu bardzo to dziwne, że Twój PM tak się upiera przy osobie z którą nie dość, że nie ma kontaktu to jeszcze jest skłócony z rodziną.... :drapanie: :drapanie: :drapanie: Nawet nie wiem co napisać bo te dwa powody już są wystarczające aby tego wujka nie zaprosić :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Zapytaj się może PMa tak w prost-po co chce tego wujka na weselu?

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #161 dnia: 21 Marca 2011, 13:17 »
dziwne, ze PM chce go zaprosic..

a bedziecie miec wizytowki? to wtedy posadzicie go w odpowiednim miejscu.

chciaz u mnie w rodzinie tez sa osoby sklocone.

no ale zaprosic ich musze, rozsadze ich po katach roznych i bedzie ok ;D

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 21 Marca 2011, 17:24 »
mkarolinka, wujek w totka nie wygrał, a nawet jeżeli, to wiedząc już o nim co nie co, i tak by nic nie odpalił :dno:
anulka 80, no właśnie wydaje mi się, że P. nie jest z nim w żaden sposób "związany" (jakby tak było i już dawno bym go znała), nawet kontaktu ze sobą nie mają. A mama P. dumy nie przełyka i problemy (a raczej awantura) bedzie murowana.
mka, już się go o to pytałam, bo temat już chyba 3 raz wypływa i za każdym razem jest odpowiedź: a bo ja go lubię...Co mnie kompletnie nie przekonuje.
netka0003, będziemy mieć wizytówki i nijak nie wiem, gdzie można by go upchnąć...

Mam czas do jutra na wymyślenie sensownych argumentów, bo jutro P. z nart wraca. Więc jak macie jeszcze jakieś pomysły, to jestem otwarta!!! ;D

Byłam dziś na basenie, fajnie było, choć stara już chyba jestem, bo nadal nie mam siły by przepłynąć 30 długości :mdleje:
Oprócz tego, jest cudna pogoda, świeci słoneczko :okularnik:
I już pąki są na drzewach :brawo_2:

A równo za dwa tygodnie lecę do domku :skacza: (o tej godzinie będę już w Polsce)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #163 dnia: 21 Marca 2011, 20:16 »
my mamy podobną sytuację. wujek wraz z ciotką ze strony mojego A. odstawiają takie numery jego rodzinie, że to się normalnie na książkę nadaje  ::) i mimo, że są skłóceni z rodzicami A. a nie z nami, sądzę,że w trakcie wesela mogli by tego nie rozgraniczyć i jeszcze wycięliby jakiś numer  :-\ po prostu się boimy, że mogą się nawet pobić, więc ich nie zapraszamy prawdopodobnie

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 21 Marca 2011, 20:44 »
wcale nie jestes za stara na basen :p

na to nie ma ograniczenia wiekowego.

ja nie umiem plywac i nie moge tego przebolec, bo zawsze sie nudze na basenie... >:(

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #165 dnia: 22 Marca 2011, 08:00 »
kurcze z tym wujkiem to naprawde kłopot...... trudno cos doradzić żeby przekonać twojego P........ tym bardziej że wie że rodzina jest skłócona i może dojśc do niemiłej sytuacji..... moim zdaniem w pierwszej kolejności powinień patrzeć na to, żeby uniknąć - w miare mozliwości - taka sytuacje. a skoro i tak nie ma kontaktu z nim to nie wiem w czym jest dla niego problem?? tylko bo go lubi??? ja też lubie mojego wujka ale nie mam kontaktu i też potrafi odwalic jakąś scenę więc nie jest proszony i już. może podejdz go w taki no może "podły" sposób: jak przyjedzie niby wszystko jest ok ale bądż troche smutna, zamyślona itp.... jak twój P cię zapyta o co chodzi to powiedz że źle śpisz i ogólnie jest nie tak bo sie zamartwiasz i kombinujesz gdzie usadzic tego wujka ale nie wiesz absolutnie gdzie a poza tym obawiasz sie że dojdzie do eskalacji i wesele będzie do d..... a to jest taki ważny dzien i chcesz żeby było wyjątkowo i idealnie bo tak o tym marzysz..... dramatyzuj troszkę i daj mu odczuć że nie powinień byc taki uparty bo to może wam zepsuć ten dzien a przecież nie możecie na własnym weselu chodzić i uważać na to żeby rodzina sie nie pobiła.....

u mojego P to prawie zawsze działa  ;D

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #166 dnia: 22 Marca 2011, 09:52 »
zgadzam się, trzeba trochę podramatyzować ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #167 dnia: 22 Marca 2011, 10:01 »
Dziwna sprawa  :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie:
Mi niestety jakoś nic do głowy nie przychodzi  :-[

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 22 Marca 2011, 12:59 »
Myszuś, w dramatyzowaniu to ja dobra jestem ;D tylko P. już się powoli na to uodparnia ;D
Ale dobrze piszesz...
Choć ja naprawdę się boję, że będą jakieś głupie teksty leciały, a jednak P. mamie i chrzestnemu nie chcę psuć zabawy...Oni są ważniejsi...
A znając jego mamę, to będziemy jej uwag wysłuchiwać i na weselu i później jeszcze do końca życia :Blee:
Ale tak zawsze jest...jak już człowiek (albo raczej kobieta, bo przecież kobieta to nie człowiek ;D ) myśli, że wszystko jest ok., to nagle się okazuje, że jadnak nie jest tak kolorowo.

Tak jak z hotelami... :mdleje: Potrzebuję kilka pokoi dla mojej rodziny i wiecie co?!? W większości hoteli już nie ma miejsc!!! I wszędzie mi piszą, żebym szybko podejmowała decyzję :mdleje:

Pisałam też do poradni rodzinnej, czy można się będzie umówić na po 11 kwietnia i pani mi odpisała, że żaden problem :)
Trzeba bedzie też iść do parafii P. po wszystkie papierki (zaświadczenie o bierzmowaniu, świadectwo chrztu, pozwolenie na ślub w innej parafii, żeby dał na zapowiedzi) :mdleje: Nienawidzę gadać z księżmi (czy jak to się odmienia).
W ogóle to pewnie będziemy strasznie zalatani w kwietniu, bo TYLE jest do załatwienia :mdleje:

A ja oczywiście już mam stresa przed wyjazdem, mimo że to dopiero za dwa tygodnie :glupek:

Słoneczne
 :-* :-* :-* :-* :-*

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #169 dnia: 22 Marca 2011, 14:43 »
a musi być koniecznie hotel? może poszukajcie np. jakiegoś internatu w pobliżu. Masz ślub w wakacje, więc już dzieciaków nie będzie. My właśnie tak robimy. Nasza sale weselna nie ma jakiegoś swojego hotelu, ale dokładnie naprzeciwko jest internat. Warunki są całkiem spoko. I płacimy 30 zł od osoby

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #170 dnia: 22 Marca 2011, 14:51 »
aj tam uodparnie się na to - to tylko taka próba czy przypadkiem nie chcesz przebić swoje i już  ;) ;)
musisz być stanowcza i cały czas upierać się przy swoim - ale nadal lekko przygnębiona - i zobaczysz że po czasie stwierdzi że chyba jednak faktycznie cos jest nie tak skoro nie przechodzi tobie
ja to już mam wytestowane na moim piotrusiu i działa

a z tymi pokojami to pomysl smoczycy nawet jest fajny
lub jeśli znajdziecie jakis hotel to zablokuj wstępnie pokoje i umów się z nimi na konkretną date potwierdzenia i wtedy po prostu przyciśnij gości z odpowiedzią

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #171 dnia: 22 Marca 2011, 18:31 »
No wlasnie dziewczyny maja racje,internat to moze byc dobre rozwiazanie  ;)
a co do goscia to nie mam pojecia jak to mozecie rozwiazac :drapanie: przykro mi nic nie przychodzi mi do glowy :-*
:*:*:*

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #172 dnia: 22 Marca 2011, 18:43 »
krysiAK, jak na Twojego narzeczonego nie zadziałają żadne tu polecane sposoby, to zawsze zostaje CI trzymanie kciuków za to, że wujek nie przyjedzie :)

a moze warto sie dowiedzieć konkretnie o co w tym wszystkim chodzi ? bo przecież nigdy nie jest tak, ze się ma z kimś na pieńku za nic, może jeśli rodzice PM'a wyjaśnią mu szczerze czemu im tak zależy na tym żeby tego wujka nie było to może zrouzmie? nie wiem, zawsze jest jakiś sposób. Z drugiej strony odpowiedzcie sobie na pytanie, czemu ten szanowny przyszły Pan Młody tak strasznie się upiera? Nie wierze, że tylko dlatego, że wujka lubi, tu musi być jakaś większa zagwozdka... jak nie z jednej strony, to z drugiej to ugryź, ale nic na siłę. Wg mnie nie warto się o to kłocić.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 22 Marca 2011, 18:51 »
Problem tego wujka powraca jak bumerang... Rodzice P. nigdy niczego szczerze nie tłumaczyli (a już na pewno nie jego mama), a sam P. w takich przypadkach lubi mamie po prostu na złość robić. Mówi mi, że lubi tego wujka i chce aby na jego weselu byli ludzie, których on lubi :mdleje:
Ale nic, P. już wrócił, więc trzymajcie kciuk
i :-*

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #174 dnia: 22 Marca 2011, 19:37 »
Wiesz, powiem ci jak ja bym zrobiła. Rozumiem stwierdzenie, że chce mieć ludzi, których lubi i ja bym się zgodziła. Z resztą wiesz, powszechna stara zasada, jak coś przestaje być zabraniane, to przestaje być atrakcyjne. Może jak Ty odpuścisz to i P. odpuści ? Ja bym się chyba aż tak nie upierała na Twoim miejscu. Znasz tego wujka? Masz do niego jakąś realną antypatię czy tak tylko ze słyszenia?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #175 dnia: 22 Marca 2011, 22:13 »
ja bym to zostawila, przeciez to rodzina PM, wiec niech oni sie dogadają co i jak.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #176 dnia: 22 Marca 2011, 22:33 »
hmmm no nie martw się.. wszystko się w końcu ułoży po Twojej myśli..  :-*

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #177 dnia: 22 Marca 2011, 22:58 »
Kurcze, nie wiem co ja bym zrobiła na Twoim miejscu...trzymam kciuki zeby bylo git :D
idz do Pma ;D

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Marca 2011, 12:11 »
Studniówka :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

:mdleje: :mdleje: :mdleje: , bo ja się strasznie stresuję ;D

Offline wMychSnach

• bywalec
  • nierozłączni;*-Kasia i Łukasz;*
  • data ślubu: 3.09.2011- 15.00