Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daisy87
  • uzależniony
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #480 dnia: 11 Października 2011, 13:29 »
Pandi z tym zdjęciem to też jest fajna opcja podziękowań :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #481 dnia: 13 Października 2011, 15:18 »
Witajcie :)  :-*

Wracam po dość długim czasie... Tym razem jako pani magister :jupi: (takie małe pochwalenie się ;)  ). Pisanie pracy i przygotowywanie się do egzaminu tyle czasu i siły mi zabrało, że musiałam tymczasowo odłożyć na bok przygotowania do ślubu... No ale cieszę się, że mam ten rozdział życia zamknięty juz za sobą, no i mogę powrócić do przygotowań... :)
Martwię się, bo zostało nam 8 miesięcy do ślubu, a tak naprawdę poza terminem w kościele, salą i muzyką na wesele nie mamy nic innego wybranego ani załatwionego.
Nie mogę na sukienkę się zdecydować, wiem, jaki fason mi odpowiada, ale ciężko mi podjąć decyzję, w której sukience tak naprawdę najbardziej się sobie podobam... Jeszcze nie było ani razu tak, że założyłam jakąś kieckę na siebie, spojrzałam w lustro i poczułam: tak, to właśnie ta... Wciąż jest jakaś niepewność, jakieś wahanie...  :-\ Jestem zbyt wybredna czy może po prostu jeszcze nie znalazłam tej właściwej sukni...?  :drapanie:

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #482 dnia: 13 Października 2011, 17:41 »
Natalusia gratulacje :D   :brawo: :brawo: :brawo: teraz jako pani mgr powinnaś dostać wyższą wypłatę :P przynajmniej czysto teoretycznie ;)

myślę, że po prostu nie znalazłaś jeszcze swojej sukienki ;)  powiem Ci, że ja też (wg mojej mamy) jestem wybredna i nie wiem czego chcę. Też myślałam, że nie znajdę swojej sukienki, aż do dzisiaj :D olśniło mnie i pomimo, że jest zupełnie inna niż szukałam jest bezbłędna - jakby co fotki będą jutro :P Polecam Ci,żebyś przeszła się do Romantici na focha - ja własnie tam znalazłam swoją sukienkę, a sukni było tyle, że jak weszłam to się przeraziłam :P

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #483 dnia: 14 Października 2011, 12:25 »
Też nie moge znalezc swojej idealnej sukienki. Już bylam w wielu salonach i NIC! Zaczynam sie denerwowac bo nie chce miec sukienki do ktorej nie jestem "przekonana".. :(
A z tego co widzialam to nikt wiecej nie ma slubu w ten dzien co ja - 12.05.12, chyba, ze cos ominelam??

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #484 dnia: 14 Października 2011, 20:13 »
Karolina wydaje mi się, że jesteś pierwsza z tą datą u nas w wątku :) na pocieszenie powiem Ci, że mój kuzyn ślubuje tego samego dnia co Ty:P

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #485 dnia: 15 Października 2011, 10:51 »
Co do Romantici to trzeba zdać sobie sprawę, że są tam masakrycznie drogie suknie, hiszpańskie, piękne ale cena powala. No chyba, że nie mówimy o kupowaniu nowych, tylko czekamy na coś z wyprzedaży albo wypożyczamy - co nadal nie jest tanie. Ja nie przymierzałam wielu sukien w tym salonie. Tu pierwszy raz spotkałam się z taką praktyką, że pani pokazywała mi tylko suknie w moim rozmiarze. Wszędzie ubierano mnie np w rozmiar 38 albo 40 i spinano mnóstwem klipsów a tu przyznam, że czułam się wspaniale w moim rozmiarze, w sukni w której mogłam się poruszać, potańczyć. Pani była bardzo miła. Jedna suknia przypadła mi do gustu i pani obiecała mi że jak wejdzie do wyprzedaż to do mnie zadzwoni..... i zadzwoniła. Suknia miała przystępną cenę ale była chyba sprzed 2 czy 3 lat i była przez ten czas wypożyczana. Nie kupilam tam sukni, ale salon rzeczywiście sympatyczny...
Ja też wybieram się na targi, muszę wyczaić jakieś obrączki i zaproszenia.
:) :) ;) ;)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #486 dnia: 15 Października 2011, 12:44 »
no coz, maj chyba nie jest zbyt popularnym miesiacem na slub ;p

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #487 dnia: 15 Października 2011, 16:58 »
katarina25 piekne i tanie sa na allegro z personalizacja gosci .. ja z targow mialam okolo 4 katalogow i ceny powalaly :|

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #488 dnia: 16 Października 2011, 11:42 »
Pandi, powiedz na jakim etapie załatwiania jesteś, co już odhaczyłaś? Jestem ciekawa bo mamy tą samą datę. Dobrze pamiętam, że Twój ślub odbędzie się poza bydg? A sprawy kościelne masz załatwione bo to nade mną wisi i nie ma chętnych żeby zająć się tą kwestią.
Fajny masz pomysł na podziękowania gościom, chyba go od Ciebie skubnę.
A co to znaczy allegro z personalizacją gości?

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #489 dnia: 16 Października 2011, 14:43 »
Myszk@, dzięki za gratulacje ;) Hihihi , co do wyższej wypłaty, to i owszem, tylko gdyby się miało jakąś pracę, gdzie ta wyższa wypłata mogłaby być...  :P
Co do sukienek i salonu Romantica, to już zawitałam również tam i niestety nie było żadnej kreacji, która by mnie zainteresowała...  :-[ Ogólnie to mam plan, by wybrać się po 20 października do Agnes. Na ich stronce jest już galeria z nową kolekcją, która na dniach ma się pojawić w salonach. :) Jest dużo tiulowych sukni, których właśnie poszukuję. Jako że mieszkam teraz w Szczecinie, mam zamiar wybrać się do Świdwina, bo tam mam najbliżej do salonu Agnes... Dziwnie trochę jeździć po Polsce w poszukiwaniu sukni, no ale jak w Bydgoszczy nam Agnes zlikwidowali, to cóż robić...

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #490 dnia: 16 Października 2011, 16:46 »
Ja nie mam zbyt wysokiego budżetu na sukienkę i szczerze mówiąc nie chciałabym wydać na nią kilku tysięcy jestem zbyt oszczędna. Mam więc pytanie. Wiecie może dziewczyny gdzie poza "allegro" czy "tablicą" jest możliwość obejrzenia i kupienia używanych sukienek w bardzo dobrym stanie? Ja już nie wiem co zrobić bo jestem dość wybredna. Spodobało mi się kilka sukienek na allegro z zagranicy, ale w żadnym salonie nie znalazłam podobnej żeby móc przymierzyć.  :-[ 

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #491 dnia: 16 Października 2011, 17:11 »
Ripo, powiem Ci, że ja też oprócz chodzenia po salonach z nowymi sukniami, nadal biorę pod uwagę kupno używanej, śledzę na bieżąco allegro, nawet kontaktowałam się z kilkoma użytkowniczkami i przymierzałam, ale wciąż nic... :( A byłaś w Adeli na Kujawskiej? Napisałam o tym salonie dość szczegółowo tu ->KLIK. ;) Według mojej opinii sukienki, choć używane, to w bardzo dobrym stanie, czyściutkie, duży wybór i cenowo przystępnie. Tylko paradoksalnie mimo tego dużego wyboru, nie znalazłam tam tego, czego poszukuję..chyba też jestem wybredna... :-\
Ripo, a jakiego typu sukienek szukasz? :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #492 dnia: 16 Października 2011, 19:00 »
No właśnie chodzi o to, że ja dokładnie wiem czego chcę ale nie do końca jestem pewna czy będzie mi w tym dobrze. Chciałabym sukienkę, dopasowaną na górze i prostą lejącą na dole. Mało jest takich zarówno na allegro jak i w salonach :-[ . Co do salonu "Adeli" słyszałam o nich, nawet moja przyjaciółka, która brała ślub w tym roku tam własnie kupiła swoją sukienkę. Tylko ja jakoś tam jeszcze nie dotarłam.  :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #493 dnia: 16 Października 2011, 19:12 »

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #494 dnia: 17 Października 2011, 07:57 »
Pandi, powiedz na jakim etapie załatwiania jesteś, co już odhaczyłaś? Jestem ciekawa bo mamy tą samą datę. Dobrze pamiętam, że Twój ślub odbędzie się poza bydg? A sprawy kościelne masz załatwione bo to nade mną wisi i nie ma chętnych żeby zająć się tą kwestią.
Fajny masz pomysł na podziękowania gościom, chyba go od Ciebie skubnę.
A co to znaczy allegro z personalizacją gości?

Po prostu nie bedziesz wypisywać na zaproszeniach dlugopisem imienia i nazwiska gości, tylko od razu w mailu do sprzedwacy wypiszesz jak maja wygladac zaproszenia / winietki / zawieszki i oni Ci to pieknie wydrukuja, bez tych kropek na uzupelnianie :D

W sumie my na przygotowania dalismy sobie 1,5 roku i zalujemy, bo w 5 miesiecy wszystko bysmy ogarneli, a tu teraz czekac trzeba ;)
Na dzien dzisiejszy mamy zalatwiona:
1. sale / kolor dekoracji na sali
2. fotografa
3.kamerzyste
4.zespol
5. wybralismy pi razy drzwi cukiernie [tort i ciasta]
6. wybralismy wzor obraczek i szerokosc - idziemy robic na koniec listopada
7. w kosciele msza zamowiona na 16.00 godzine [organista tez zamowiony :|]
8. auto tez jest-ale kwestia wyboru jednego z czterech :)
9. ustalone co i jak z pierwszym tancem, jaka muzyka, tylko uklad sie ulozy w maju ;)
10. wybrane zaproszenia - tylko dopiero w styczniu wysle zamowienie [bo chce miec wszystko w jednym stylu ]

Po targach slubnych ruszam na miasto po suknie, bo licze na jakies rabaty, wiec logiczny jest fakt, ze zaraz po sukni bedzie garnitur dla PM.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #495 dnia: 17 Października 2011, 15:58 »
dziewczyny nie zniec hecajcie sie i szukajcie...napewno jak traficie na właściwą to bedziecie wiedziały :d tego uczucia się nie zapomina :) ja polecam salony angela i amber :)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #496 dnia: 17 Października 2011, 18:07 »
katarina25 piekne i tanie sa na allegro z personalizacja gosci .. ja z targow mialam okolo 4 katalogow i ceny powalaly :|
Oj, Pandi, ale Cię durnie zrozumiałam - pierwszą część zdania połączyłam z drugą i wyszło mi, że w katalogach ceny są powalające więc można kupić na allegro ... suknie :drapanie:  W każdym razie wiem, co to znaczy w kwestii zaproszeń  ;D
Moja lista wygląda w sumie podobnie - tylko mam suknie a nie obrączki - tu pewnie będzie batalia - ja chcę białe złoto, Mój żółte ale wierzę w siebie że ją wygram ;D

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #497 dnia: 17 Października 2011, 18:10 »
No i te zaproszenia - żadne nas nie zachwyciły jeszcze... :(

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #498 dnia: 18 Października 2011, 09:41 »
Spokoo :D .. heh, na szczescie u nas jest zgodnie .. skromne waskie obraczki - jednokolorowe .. zadowolona jestem z porozumienia w tak waznych kwestiach!
Hmm - odnosnie naszego slubu, to faktycznie bedzie poza miastem, ze wzgledu na zameldowanie, wesele tak samo.
Wiekszosc spraw rusze jakos w 2012 - to racjonalny czas :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #499 dnia: 18 Października 2011, 12:53 »
Uwaga, uwaga ..
przeczytałam na stronie Dominiki, ze maja od 15.10.2011 r wyporzedaz sukien, ktore prezentowalt sie jako modele na targach slubnych ..

Chwila skopiuje to same zobaczycie

... "UWAGA! WYPRZEDAŻ SUKIEN ŚLUBNYCH
piątek, 14 października 2011 08:44

OD 15.10.2011r organizujemy w naszych salonach wyprzedaż sukien ślubnych. Sukienki są pełnowartościowe i nowe, skierowane do wyprzedaży po targach, podczas których służyły nam jako suknie modelowe. Ceny sukienek są bardzo atrakcyjne i zaczynają się od 750zł, najdroższa z nich kosztuje 1250zł. Oferta ważna do wyczerpania zapasów."

Która jeszcze sukni nie ma, to moze skorzysta z informacji

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #500 dnia: 18 Października 2011, 14:26 »
Widzę, że jesteście na etapie sukien, więc tylko po cichutku wspomnę, że wystawiłam swoją suknię w dziale SPRZEDAM.
Niektóre z Was rozważają kupno używanej sukni, dlatego też Wam piszę.

Kurczę żal mi się z nią rozstawać, bo jestem w niej szczerze zakochana :) ale cóż począć, całe życie nie może wisieć na oddzielnym wieszaku garderobiany, zagracając w ten sposób sypialnię :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #501 dnia: 20 Października 2011, 22:44 »
Życzę pomyslnego obrotu spraw - suknia nie w moim guście [ chociaz pewnie jak zaczne przymierzac, moj ieal ulegnie gwaltownej zmianie ;) )  - chociaz pomysl z ramiaczkiem dokonały .. ja sie osobiscie bałam, ze bede miała problem z gorsetowa suknia, ale po co sa krawcowe tak naprawde - pomogą poczuć sie swobodnie w tej wymarzonej sukni :)..

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #502 dnia: 23 Października 2011, 19:39 »
hej dawno mnie nie było ale troszkę zamieszania miałam po urlopie, do tego zmiana pracy
Natalusia gratuluje dołączenia do grona mgr-ów :)
Obrączki zamówione-odbieramy w listopadzie, suknia zamówiona-w lutym pierwsza przymiarka, zaproszenia-właśnie wspisuję listę gości, zamawiam już na allegro podziękowania dla rodziców, poradnia rodzinna-pierwsze spotkanie odbębnione, pozwolenie na ślub w innej parafii-jest, naukę tańca już rozpoczęliśmy, w listopadzie chcę sobie kupić buty i być może rozejrzeć się za garniturem, czy możecie polecić jakiś sklep?? tak żeby cena nas nie zabiła na samym wejściu? Czy będziecie się przypominały usługodawcom jakiś czas przed ślubem. My umowy podpisaliśmy już w maju i wiecie jak to jest, dużo czasu minęło-nie mieliśmy powodu by do nich pisać ale też nie chcę by okazało się 1 miesiąc przed ślubem,że ktoś zamknął firmę i takie tam a ja jestem w ciemnej d....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #503 dnia: 23 Października 2011, 19:44 »
U nas sprawa jest o tyle jasniejsza, bo z orkiestra spotykamy sie co najmniej dwa razy przed weselem, bo maja przygotowac piosenke na pierwszy taniec :).
Fotograf - ustalic adresy, godziny, plany itp.
Kamerzysta - dogadac czego oczekujemy raz jeszcze zeby wiedzial, co robic :)

Warto sie odezwac, bo przy umowach zaliczki są chetnie pobierane, a potem cisza :x

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #504 dnia: 23 Października 2011, 19:55 »
Własnie wiem Pandi tylko,że my podpisując umowy wiedzieliśmy już gdzie mamy ślub i o której godzinie więc wszystkim już adresy podaliśmy, zamiast zespołu mamy dj-a, a jak rozmawialiśmy to każdy z usługodawców mowił,że plan wesela wystarczy przysłać tydzień, bądź kilka dni przed ale tak sobie myślę,że jakoś w grudniu napiszę do wszystkich by się przypomnieć bo naprawdę cholera wie a ja tam wole mieć spokojny sen. A zaliczki jak piszesz-każdy chętnie bierze.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #505 dnia: 29 Października 2011, 21:59 »
2012-ki cos sie tu cicho zrobiło  :-X

burberry84  Będzie dobrze - szybki telefon z informacją nikomu nie zaszkodzi :).

Ja ku mojemu zaskoczeniu i wycieczce po salonach slubnych [w tym tygodniu] znalazłam ta wymarzoną suknie. Teraz juz rozumiem o co chodzi, gdy dziewczyny opowiadały o przymierzeniu tej jeden jedynej sukni, w której sie zakochały :x . Wybaczcie za brak wiary w wasze słowa! Wpadłam jak sliwka w kompot - wybrana, zakupiona  :) - i oczywiscie nie przestrzegałam tego, co sobie na początku załozyłam, po prostu nie chciałam trenu- a tu niespodzianka moja oczywiscie tren posiada, hehe .. przewrotny los  ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #506 dnia: 29 Października 2011, 23:27 »
Pandi gratuluję zakupu !! ;)

Pochwal się sukenką, jakieś foto, link, model ? ;)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #507 dnia: 30 Października 2011, 17:15 »
Foto będzie jak ja odbiore w przyszłym tygodniu.. :)

Na stronie internetowej jest, ale w kolorze ecru, wiec nie ma sensu wklejać  ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #508 dnia: 30 Października 2011, 23:53 »
Burberry84, dzięki za gratulacje mgr :-*  :D

Pandi, ja też gratuluję zakupu sukienki :) zatem czekamy z niecierpliwością na foto :)

Dzwoniłam parę dni temu do Agnes w Świdwinie, do którego, tak jak już wspominałam, mam zamiar się wybrać. Pytałam się, jak wygląda sprawa z nową kolekcją. Kobitka powiedziała, że mają już część sukien, stopniowo uzupełniają je o nowe modele. Niby fajnie, tylko że podała mi ilość - mają ich obecnie około 20, a na stronie w nowej kolekcji jest ponad 100 modeli, spośród których mnie interesuje +/- 12. Więc ta dwudziestka to w sumie jeszcze niewiele, bo nie wierzę w takie szczęście, że te, które chciałabym przymierzyć, akurat już wszystkie są w salonie.. ;)

Poza tym nowa kolekcja pojawiła się już na stronie Elizabeth, spory wybór, niestety tam nie upatrzyłam nic dla siebie... Wie ktoś coś o nowych kolekcjach w innych bydgoskich salonach?

Ostatnio usłyszałam pewną opinię, że jeśli przyszła panna młoda nie może znaleźć sukni dla siebie, to poleca się jej jechać do Warszawy - podobno tam w jednym miejscu jest tyle salonów, że bez sukni się nie wróci do Bydgoszczy ;) Suknia ze stolicy - ciekawe tylko za jaką kwotę :P

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #509 dnia: 31 Października 2011, 12:15 »
Pandi podaj nazwe swojej suknienki ... piszesz ze masz suknie  z ternem ...a moja tez ma.. i z tego samego salonu :D ale byl by zbieg okolicznnosci gdybysmy ta sama wybrały :D hehhe :) a my wybralismy dj'a i jedna z wielu rzeczy jaka nas zaskoczył bylo to ze zaliczki nie chciał - stwierdził ze pieniazki woli po weselu bysmy z czystym sercem mu płacili zadowoleni z imprezy - pewny jest ze bedziemy się dobrze bawic - a jako zabezpieczenie jest umowa :)