Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 133013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #240 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:16 »
Precious, Zaba, dziekuje kochane :* z wrazenia chyba dzis nie zasne ;) ale to jedyna dobra wiadomosc tego dnia... niestety z jedna z ekip remontowych zegnamy sie w poniedzialek, bo znajdujemy co rusz puste flaszki... i cale centralne polozyli nie tak :((((( wszystko cieknie:/ ech :( ale i tak sukienka przebiła wszystko  :D

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #241 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:33 »
a tak w ogole, Zaba, gdzie Twoja relacja? jesli mnie ominelo cos, to prosze o nakierowanie :P a jesli nie, to żądam relacji!!! ;D

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #242 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:38 »
nie ma relacji, bo nie mam fotek i dlugo ich nie bedzie, bo przelozylismy plener...pewnie nie jestes w temacie ;) dodam, ze 4dni przed slubem skrecilam kostke, zerwalam wiezadla i torebke stawowa :P minely juz prawie 3tyg a ja nadal popylam o kulach ale w podrozy poslubnej wiele chodzic nie musze ;)...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #243 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:40 »
aaaa...i dodam, ze moja suknia ms sprawila sie rewelacyjnie ;D...!!! one przepieknie podkreslaja figure ;D!

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #244 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:41 »
no kurcze gdzies tam przelotem czytalam o tych przebojach!!!! ale najwazniejsze, ze cala noc przetanczylas :P adrenalina zrobila swoje zawodowo ;D oj to sie tam kuruj kochana... i fakt, musze nadrobic, bo mam spore zaleglosci... wszystko w biegu i z doskoku...  :( niedobra ja ;)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #245 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:41 »
no juz wlasnie pisalam w Twoim temaciku, ze sukienka olsniewajaca!!!! To byla leoni prawda?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #246 dnia: 6 Sierpnia 2011, 00:44 »
tak, tak ;D...juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla ja na plener zalozyc ::)...
aaa...i uwazaj na podpiecie tego trenu, wez agrafki na wszelki wypadek...
ktos mi obcasem na tren nadepnal, nie dosc, ze poszly petelki od podpiecia to jeszcze sie dziura zrobila, wiec uwazaj na swoj ;)...

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #247 dnia: 7 Sierpnia 2011, 01:29 »
kinia to świetnie, że sukienka jest idealna ;) już Ci zazdroszczę, że masz w domku swoją wymarzoną... ja niestety jeszcze trochę muszę poczekać :P a z ekipami remontowo-budowlanymi tak to już niestety jest - trzeba czasami sporo pocierpieć zanim się znajdzie dobrych fachowców (wiem coś o tym, bo moi rodzice niedawno się budowali) :/

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #248 dnia: 7 Sierpnia 2011, 15:58 »
no wlasnie ja sie tak obawiam tego trenu... ale wczoraj odkrylam drugie jego mocowanie, czyli mozna zostawic albo maly tren, albo calkiem go podpiac... no i to jest dobra, przemyslana sprawa :) na tance na pewno podepne calkiem, bo jak sie towarzystwo "rozluzni", to juz raczej nikt na moja kiece uwazac nie bedzie :P

Z kolejnych ogloszen parafialnych.... :D odebralismy dzis obraczki! Kruk nas nie zawiodl :) bylismy w szoku, ze tak szybko udalo im sie zrealizowac zlecenie. Widocznie musieli miec na stanie nasze rozmiarki :) juz po 4 dniach od zamowienia byly do odbioru :) ale generalnie mowili, ze trzeba liczyc te 4-6 tyg... wiec drogie "12", miejcie to na uwadze, zeby zalatwic to najlepiej 2mce przed slubem, zeby potem nie bylo nerwow....

Wrzucam fotke naszych GPSow ;))) obraczki nazywaja sie TOTUS, wersja damska z delikatnymi brylancikami.

Uploaded with ImageShack.us

znowu mi dzisiaj banan nie schodzi z twarzy  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #249 dnia: 7 Sierpnia 2011, 17:37 »
Piękne obrączki ;) kurcze My to nie mamy obrączek jeszcze a termin zbliżony do Waszego ... ale My jeszcze troche poczekamy myślę, że czerwiec przyszłego roku będzie najodpowiedniejszy :) pozdrawiam

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #250 dnia: 7 Sierpnia 2011, 17:41 »
ale Tusia, my bierzemy cywilny 27.08.2011 ;) wiec to juz ostatni gwizdek prawie ;) Przy avatarze mam datę kościelnego ;) więc Tusia, Ty to jeszcze spokojnie :D

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #251 dnia: 7 Sierpnia 2011, 17:44 »
kurcze, czemu tu nie ma edycji postow... bo widze, ze pisze jak polamaniec troche :D

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #252 dnia: 7 Sierpnia 2011, 18:13 »
Kinia, Ty farciaro. To niesamowite, że suknia kupiona na odległość leży idealnie. Ja przymierzam, przymierzam i nic... Zazdroszczę! A o tzw. "fachowcach" to mogę długo się rozpisywać. My już mamy nasze gniazdo urządzone ale do dziś nie mogę doprosić pewnego "fachowca" o poprawki w naszej kuchni.
Zaba, kiedyś chciałam się wykąpać, odkręciłam więc wodę i czytałam w sypialni Twoje odliczanko. Nie mogłam się oderwać, co za napięcie ;) Musiałam doczytać do końca i w końcu przypomniałam sobie o mojej kąpieli, woda już już o centymetr była na skraju wanny... jeszcze minuta i zalałabym łazienkę...
:) :) ;) ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #253 dnia: 7 Sierpnia 2011, 19:06 »
oj kurcze, to jednak dobrze, ze pod koniec wiele juz nie pisalam - nie mialam kompletnie czasu - ale przynajmniej uratowalam Twoja lazienke ;)...
moral z mojego odliczanka jest taki, ze nie ma tragedii, ktora jest w stanie popsuc nam nasze swieto ;D...
cieszcie sie dziewczynki tymi przygotowaniami, bo to najpiekniejszy czas ::)...i zrobcie wszystko lepiej troszke wczesniej, bo w ostatniej chwili moze wypasc cos niespodziewanego i bedzie problem :P ja tylko dzieki temu nie musialam sie martwic niczym poza moja nieszczesna noga :P...
kinia jak mozesz to wrzuc fotke swej sukni, nie moge sie jej doczekac ;D...!!!!

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #254 dnia: 8 Sierpnia 2011, 08:46 »
kiniu gratuluję sukni... śliczna jest  :D :D :D naprawdę masz szczęście, że tak na Ciebie pasuje :) myślę, że niewiele z nas może mieć takiego farta by suknienka idealnie pasowała za pierwszym razem -  a Ty beż mierzenia kupiłaś :o z podziwu wyjśc nie mogę  ;D

A pytanie do wszytskich panien młodych na 2012: co myślicie o rosnących cenach złota i ewentualnym kupowaniu obrączek?
Nam jubiler powiedział że średnio raz w miesiącu zmienia się centa (tzn rośnie) przez tą całą suytuację na świecie, giełdy, sytuacja w USA i kryzysy w innych krajach. My myslimy by kupić obrączki troszkę wcześniej tzn. jeszcze w tym roku - bo jak mamy od sytcznia za te same obrączki zapłacić niecały 1000zl więcej to trochę  duzo... Co Wy myślicie dziewczęta ?  :)

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #255 dnia: 8 Sierpnia 2011, 11:38 »
dziekuje dziewuszki :* sama do tej pory wyjsc z podziwu nie moge, jakiego mam farta! ech ;D

Żaba, akurat wczoraj zapakowalam juz sukienke, ale i tak bede ja dawala do czyszczenia, to wtedy pstrykne fote :) No i wlasnie... znacie moze sprawdzone miejsce czyszczenia sukien slubnych w bdg lub okolicach? Żaba, orientujesz sie moze, czy w salonach, ktore maja sukienki M. Sottero mozna dac je do czyszczenia? oni powinni najlepiej wiedziec jak sie z nimi obchodzic... cholernie sie boje, bo ona ma pelno krysztalkow, ma koronke... nie wiem, jak oni sobie z tym poradza...

Buuś, co do obrączek, to my robiąc obchód po jubilerach w bdg słyszeliśmy wielokrotnie, że złoto leci na łeb na szyję.... zalecali, by rzeczywiscie zamawiac w miare szybko... pytanie, czy po prostu chcieli zarobic, czy rzeczywiscie ;) ale slyszalam bodajze wczoraj w tv, ze faktycznie zloto drozeje i to dosc mocno... wiec moze lepiej zaczac pomalu sie rozgladac?

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #256 dnia: 8 Sierpnia 2011, 11:49 »
nawet gdyby sytuacja na świecie się unormowała to nceny nie zaczną tak gwałtownie spadać jak gwałtownie rosną. My swoje obrączki kupujemy we wrześniu. Wybierzemy takie, które będzie można ewentualnie pomniejszyć-w razie czego. Kupić chcemy już ze względu na koszty-zawsze to troszkę mniej daje po kieszeni niż pozostawiając wszystko na ostatnią chwilę(gdzie usłygodawcy, restauracja to i tak największe koszty) Zaczynam kupować wszystko co się tzw nie zepsuje, winietki, tablice rejestracyjne, zawieszki na alkohol, buty, dodatki-biżuteria, podziękowania dla rodziców(to wszystko może leżeć, poczekać) Mniej będę miała wydatków na koniec a i przed samym ślubem już takimi pierdołami nie będę musiała się przejmować.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #257 dnia: 8 Sierpnia 2011, 12:20 »
cieszę się że tak piszecie bo to znaczy,że nie jestem sama :) na forum w wątku z obraczkami dziewczyny pisały o 2-3 miesiącach przed ślubem więc myślałam, że tylko my chcemy wcześniej kupic - ale naszczęście nie  ;D i ja też słyszałam że i tak i tak cena będzie (mniej lub bardziej) rosnąć ale marne szanse że miała by ta cena spadać.
Dziękuję forumki  :ok:   :D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #258 dnia: 8 Sierpnia 2011, 17:45 »
Buuuś masz rację z tymi obrączkami.

My kupowalismy obrączki w grudniu 2010, zeby zdążyć przed vatem - a ślub był dopiero w czerwcu, Ci co kupowali po nas już mieli troszke drożej za gram złota. Niestety co można, trzeba kupować wcześniej. Podobnie warto się rozejrzeć za alkoholem, bo on też się nie zepsuje. Nam udalo się kupić po znajomości przez sklep wódkę Stock za 19zł (05,l) już w listopadzie, później były po 22 - 25zł w sklepach i marketach.

Kinia87, ja się ostatnio orientowałam  w "czyszczalniach" sukien, bo oddawałam swoją. W efekcie oddałam tam gdzie kupiłam (też koronka i koraliki czy kryształki). Wiem, że w tym wszystkich pralniach w Tesco, Focusie czy Drukarni nie biora odpowiedzialności za uszkodzenia.

W salonach często można oddać suknie, pewnie, ze najlepiej tam gdzie sie kupowało, ale jesli nie masz takiej możliwości, to podzwoń i popytaj.

Rozmawiałam chwilę z panią  w salonie i powiedziała mi, ze suknie nie są jakoś bardzo specjalistycznie prane, tylko w dużej wannie namaczane i delikatnie czyszczone, żeby nie poniszczyć. Przynajmniej tak to sie robi profesjonalnie i wiecie co to wcale nie jest taka wielka filozofia, ważne zeby zacząć od góry. Sama czysciłam wstępnie swoją sukienkę przed plenerem, a była dośc brudna po weselu. W wannie prysznicem, jakimś płynem do prania, ewentualnie plamy vanishem można spróbować. Ja czysciłam sama od pasa w dół. Trzeba mieć wiekszą łazienkę i trochę cierpliwości :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #259 dnia: 8 Sierpnia 2011, 18:39 »
no bede musiala sie rozejrzec... przeraza mnie tylko, ze na metce jest zaznaczone, ze czyszczenie wyłącznie na sucho :| ciekawa jestem, jak oni to zrobia...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #260 dnia: 8 Sierpnia 2011, 23:23 »
ja wiem tylko tyle, ze jesli sie czysci samemu to najlepiej szarym mydlem bez zadnych odplamiaczy czy proszkow, bo one wlasnie moga powodowac problemy z koronka czy krysztalkami...podobno niektore koronki nie sa zszywane tylko jakos tam klejone, wiec z tad wynikaja te problemy z czyszczeniem...
burberry szczerze odradzam zamawiania winietek tak wczesnie, mysle, ze najlepiej zrobic je samemu - a wbrew pozorom to nie takie trudne ;)...lista gosci sie tak drastycznie zmienia w przeciagu przygotowac, ze glowa boli...do konca nie wiadomo kto z jaka osoba towarzyszaca przyjdzie, wiele gosci odmowi...my zapraszalismy ok 170-180gosci, ostatecznie przyszlo 136, a co do nazwisk osob towarzyszacych to ostatnie winietki drukowalismy w piatek rano, gdzie o 12 juz mialy byc na sali ;)...
a co do wczesniejszych zakupow, to faktycznie lepiej rozlozyc koszty...mozna kupic alkohol tak jak Precious pisze, zawieszki, podziekowania dla rodzicow, tuby z platkami jesli ktos chce - a polecam ;)...

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #261 dnia: 9 Sierpnia 2011, 08:22 »
A dziś rano w wiadomościach słyszałam, że funt znów pobił kolejny rekord i zarazem też cena za gram złota też poszła w góre - kurcze jubiler mówił ze co 2 tyg lub co miesiąc niby cena rośnie a tu takie wieści co kilka dni  >:( normalnie do konca sierpnia będziem zamawiać te obrączki bo to z dnia na dzień jest drożej grrrr :-\
A co do alkoholu to też się zgodzę z doświadczonymi naszymi dziewczynami że lepiej wczesniej - tylko trzeba dobrze zamknąć żeby przy różnych okazjach nie podbierać  ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #262 dnia: 9 Sierpnia 2011, 09:07 »
Własnie w weekend byłam w jednej w galerii bydgoskich i z ciekawości zapytałam o cene kompletu dwóch obraczek, standard 3 mm.. 2600 zł bagatela :O .. Na szczescie znalezlismy sposob jak obejść te szalone ceny.. po prostu posiadając własne złoto u jubilera zrobienie takich samych obraczek to koszt o 50 / 60 % tańszy, bo oni liczą za samą robociznę a nie za złoto :|

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #263 dnia: 9 Sierpnia 2011, 11:21 »
Pandi, to gdzies Ty byla, ze Ci za standardowe obraczki taka cene wywalili? to byly klasyczne? czy jakies laczone z bialym zlotem itd?
my za nasze zaplacilismy w Kruku lacznie z rabatem 10% 1960zł, białe złoto z żółtym złotem + w damskiej 5 brylancików... Z kolei jesli chodzi o klasyczne, typowo klasyczne, to miejscowi jubilerzy mowili 1200-1400zł za pare...
Kurcze dziewczyny, moze faktycznie lepiej sie zaczac rozgladac, bo jak tak dalej pojdzie, to w przyszlym roku czarno widze te ceny...

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #264 dnia: 9 Sierpnia 2011, 11:53 »
Pandi bo o zawał nas przyprawisz  :P proszę napisz gdzie sie takl cenią? Ja się spotkałam z cenami zblizonymi do cen które podała kinia87 - ok 1400 za standardowe złote, takie mieszane ok 2000 zl.
My nastawiamy się na takie nie standardowe więc już teraz musimy sie liczyć z ceną ok 2200 niestety - ale cóż to jest element ślubu i wesela na całe życie i wolimy zaoszczędzic na czymś innym niż obrączki  :D

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #265 dnia: 9 Sierpnia 2011, 13:57 »
zaba ja na swoje wesele zapraszam 50 osób, osoby towarzyszące mają stałe a i są to osoby, które na 99% będą (chyba,że coś się stanie a tego nie da się przewidzieć) dlatego też mogę sobie pozwolić na to by zamawiać już winietki. Gdybym robiła wesele na 130-180 osób to faktycznie byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto bo wszystko się może zmienić, dużo osób odmówić itp.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #266 dnia: 10 Sierpnia 2011, 00:35 »
aaaa...no chyba, ze tak ;) wtedy faktycznie mozna zamawiac winietki szybciej ;)...
a co do zlota to faktycznie moze lepie zamowic szybciej, przeciez sie nie przeterminuje :P...
my robilismy wlasne u jubilera z wlasnego zlota...obraczki wazyly ok 10g, a dalismy chyba 17g, wiec zaplacilismy tylko za moje 3 diamenciki 250zl ;D...jesli ma ktos jaksies stare pozrywane lancuszki lub kolczyki, cokolwiek nieprzydatnego to polecam robienie u jubilera! mozna sobie wybrac wzor jaki sie tylko chce, my jestesmy bardzo zadowoleni ;D...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #267 dnia: 10 Sierpnia 2011, 01:59 »
Popieram w pełni wypowiedź zaby :)  Jubiler, zwłaszcza dobry, to skarb :) Można wymyślać, kombinować, łączyć wzory i jeszcze doradzą w tych kombinacjach.  Zaba jak się nie mylę mamy obrączki z tego samego miejsca ?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Pauli88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: 10 Sierpnia 2011, 20:41 »
To może i ja pozwolę sobie dołączyć.  Co prawda Ślub mamy w Grudziądzu aczkolwiek aktualnie mieszkam w Bydgoszczy i tu zapewne będę szukała mojej wymarzonej sukni i innych rzeczy.
Postaram się nadrobić watek w wolnej chwili żeby być na bieżąco i nie dublować tematów.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #269 dnia: 11 Sierpnia 2011, 11:36 »
Wiatj Pauli88  :) nadrabiania- czytania masz dużo ale spokojnie nadrobisz cały wątek :) no i napisz wtedy jak twoje przygotowania :)