Magda M. jest coś takiego jak "poradnia dzieci zdrowych" i ona może być czynna kilka razy w tygodniu albo codziennie w okreslonych godzinach. U mnie jak idziesz z maluchem do szczepienia lub po poradę z jakimś innym zdrowotnym problemem (ale nie typu:kichanie, katar, kaszel) to własnie tam się udajesz. W godzinach otwarcia tej poradni jest tam lekarz-pediatra (moja rodzinna też przyjmuje w takiej poradni i codziennie ma godzinę - półtorej dla małych zdrowych milusińskich. Tam ma gabinet, gdzie się mierzy, waży malucha, gdzie ona bada i udziela porad oraz zezwala na szczepienia.
Teraz się z nią umówiłam na szczepienie, bo popołudniu szczepią dzieci szkolene, a ja nie chcę się specjalnie zwalniać z pracy na szczepienie. Może sprawdź jak to jest w twojej przychodni.
A na szczepienie idzie się po skończonym 6 tygodniu życia.
Aniu Zuzia chyba jakiś rok temu dostała tę cieniutką podusię, bo myślałam, że ona się budzi bomoże jej nie ygodnie (przerobiłam już miloin domysłów) do tej pory ma cienką podusię, a teraz może nawet cieńszą ale i tak zasypia obok poduszki, w poprzek łóżka....