Kopea ja swoją sukienkę będę szyć u znajomej kumpeli mojej koleżanki. Jest to kobitka, która szyje w salonie ślubnym. W poniedziałek do niej jadę, więc zobaczymy wszystko co i jak. Namiarów na nią nie podaję nikomu (tak juz jej obiecałam), bo kobitka boi się o pracę, żeby jej nie zwolnili, wiadoma sprawa.
Jeżeli chodzi o salony ślubne to ja miałam mały maratonik po Sosonowcu.
Są w Sosonowcu dwa salony, które mogę polecić ze względu na bardzo miłą obsługę. Są to salony w centrum Sosnowca tuż przy głównej ulicy (są dwa naprzeciw siebie). W jednym z nich moja Siostra kupowała sobie sukienkę, a dokładnie w tym po lewej stronie jadąc od Dąbrowy Górniczej (ja tak akurat zawsze jadę) w stronę centrum Sosnowca. A dokładniej to po tej stronie co jest szpital. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam.

Ale jesteś z Sosonowca, więc pewnie kumasz.
No i właśnie ta babka co ma ten salon po tej stronie co szpital ma jeszcze dwa salony ślubne w Dabrowie. Jeden obok antykwariatu, a drugi na ul. Kościuszki (na tej ulicy co ZUS w D.G.). Moja Siostra była bardzo zadowolona z zakupu.
Jest jeszcze salon slubny w Dąbrowie Górniczej na Redenie "LALA". Tam mają dość tanie suknie ślubne, a jeszcze większy wybór w ich głównym salonie w Myszkowie. Z resztą Myszków już od dawna słynie z ładnych i dość tanich sukni ślubnych (tam odbywają się całe produkcje).
To tyle co mogę Ci polecić. Mam nadziję, że jeszcze inne dziewczyny z naszego regionu coś pomogą.