Autor Wątek: Gdzie po suknie ślubną w Zagłębiu!?Pomóżcie!!!  (Przeczytany 28649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.09.2006
Gdzie po suknie ślubną w Zagłębiu!?Pomóżcie!!!
« dnia: 24 Lutego 2006, 11:09 »
Ślub dopiero, a może już we wrześniu, a ja nie mam pojecia, od czego zaczac maraton po salonach ślubnych {obiecałam sobie zacząć go z początkiem marca, i już jestem przerażona}. Może macie już sprawdzone miejsca, gdzie szyjecie, bądź szyłyście/kupujecie, bądź kupowałyście swoją suknie...gdzie wiecie, ze napewno będe zadowolona, i nie zedrą ze mnie ostatniego grosza...
O właśnie, ile kosztuje Was TA wymarzona suknia...?
A co tam, pochwalcie się dziewczyny!!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lutego 2006, 12:37 »
Kopea ja swoją sukienkę będę szyć u znajomej kumpeli mojej koleżanki. Jest to kobitka, która szyje w salonie ślubnym. W poniedziałek do niej jadę, więc zobaczymy wszystko co i jak. Namiarów na nią nie podaję nikomu (tak juz jej obiecałam), bo kobitka boi się o pracę, żeby jej nie zwolnili, wiadoma sprawa. :)

Jeżeli chodzi o salony ślubne to ja miałam mały maratonik po Sosonowcu.
Są w Sosonowcu dwa salony, które mogę polecić ze względu na bardzo miłą obsługę. Są to salony w centrum Sosnowca tuż przy głównej ulicy (są dwa naprzeciw siebie). W jednym z nich moja Siostra kupowała sobie sukienkę, a dokładnie w tym po lewej stronie jadąc od Dąbrowy Górniczej (ja tak akurat zawsze jadę) w stronę centrum Sosnowca. A dokładniej to po tej stronie co jest szpital. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam. :)  Ale jesteś z Sosonowca, więc pewnie kumasz. :)
No i właśnie ta babka co ma ten salon po tej stronie co szpital ma jeszcze dwa salony ślubne w Dabrowie. Jeden obok antykwariatu, a drugi na ul. Kościuszki (na tej ulicy co ZUS w D.G.). Moja Siostra była bardzo zadowolona z zakupu. :)

Jest jeszcze salon slubny w Dąbrowie Górniczej na Redenie "LALA". Tam mają dość tanie suknie ślubne, a jeszcze większy wybór w ich głównym salonie w Myszkowie. Z resztą Myszków już od dawna słynie z ładnych i dość tanich sukni ślubnych (tam odbywają się całe produkcje). :)

To tyle co mogę Ci polecić. Mam nadziję, że jeszcze inne dziewczyny z naszego regionu coś pomogą. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lutego 2006, 13:41 »
W DG są jeszcze suknie w samym centrum (na przeciw pałacu kultury) i na ul. Okrzei - otwarty jakoś na koniec zeszłego roku i na Królowej Jadwigii, zaraz na rogu na przeciw ryneczku na Merkurym - salon, komis, wypozyczalnia. Będzin to oczywiście ta jedna długa prosta ulica (chyba Kołłątaja, ale co do nazwy nie jestem pewna) kiedyś był tam sklep sportowy olimpijczyk. W Sosonowcu są jeszcze salony w bramach przy Modrzejewskiej i w rejonie Gospodarczej. Polecam salon ślubny ale w Katowicach na Sokolskiej, bardzo miła obsługa, przymierzać można setki kiecek, a dodatkowo dobrać buty i bieliznę :) Chyba najwięcej w jednym miejscu to właśnie w Katowicach
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lutego 2006, 13:45 »
Cytat: "Marta"
w Dabrowie. Jeden obok antykwariatu,

tutaj panie niechętnie dają do przymiarki
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Olla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lutego 2006, 15:03 »
Witam!
Byłam wczoraj z koleżanką w salonie k/antykwariatu...Pani, która tam obsługuje jest conajmniej "fatalna"? :roll:   :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lutego 2006, 23:20 »
Cytat: "monika_mf"
i na Królowej Jadwigii, zaraz na rogu na przeciw ryneczku na Merkurym - salon, komis, wypozyczalnia.

Sukienki z tego salonu nie podobają mi się wogóle... :roll:

Nie polecam również salonu w Sosnowcu na tej ulicy co jest Komenda Główna Policji (za komisariatem). Babka jest okropna i absolutnie nie można przymierzać sukienek, no chyba, że wcześniej się złoży u niej zamówienie. Co dla mnie jest kompletną bzdurą.   :evil:

Cytat: "Olla"
Byłam wczoraj z koleżanką w salonie k/antykwariatu...Pani, która tam obsługuje jest conajmniej "fatalna"?  

Nie wiem na jaką babkę trafiłaś, bo one się, że tak powiem przemieszczają po tych salonach, bo jak pisałam wcześniej jest jedna włascicielka tych trzech salonów. Jeżeli chodzi o właścicielkę to jest ok. I można przymierzać u niej wsio.  :D

Cytat: "monika_mf"
Polecam salon ślubny ale w Katowicach na Sokolskiej, bardzo miła obsługa, przymierzać można setki kiecek, a dodatkowo dobrać buty i bieliznę  Chyba najwięcej w jednym miejscu to właśnie w Katowicach

Też słyszałam kilka dobrych słów o tym salonie. :)

Offline Cleo
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lutego 2006, 20:39 »
W Będzinie są 3 o których wiem. Jeden na ul.Kołątaja -ale tam pani mi powiedziała jak chciałam przymierzyć suknie że po co mam teraz przymnierzać skoro jak będę zamawiać to trzeba przymierzyc jeszcze raz!!! Po tym jej słowach wyszłam z salonu. Niedaleko jest drugi koło salonu Orange-tam mają sukienki z salonu z Dąbrowy i 3 w Halach-tam mozesz przynieść zdjecie sukienki która Ci się podoba i uszyją Ci ją za połowe ceny.

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Marca 2006, 12:22 »
Dzięki dziewczyny...Już przynajmniej wiem, od czego zacząć poszukiwania, a gdzie salon omiijać z daleka...Jak tylko się wybiorę na maratonik, to oczywiście zdam relacje.Jak na razie, to dużo gadam, a z braku czasu, a chyba bardziej stresu związanym z tak ważnym wyborem, i tym, że jestem osobą dość niezdecydowaną - przekładam to z dnia na dzień..
A przecież czas leci nieubłagalnie...Aaaach

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Marca 2006, 12:12 »
w Mysłowicach jest babka, która szyje..z polskich materiałów, wiec wychodzi taniej..mojej znajomej uszyła sukienke, za ktora w jednym salonie proponowali 6000 zl!! a w innym 3000..obłed..ta jej uszyła identycznie wyglądającą za 1500 zl..dostała do tego dwa welony i rękawiczki..

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Marca 2006, 20:36 »
oosta,a czy masz namiar do tej krawcowej???

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2006, 08:14 »
epox, dowiem się o dane tej krawcowej i napisze..

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Marca 2006, 11:55 »
Dziękuje oosta , a ja mam namiary na krawcową z Sosnowca jak któraś chce to mogę podać adres i telefon,widziałam sukienki i mnie się podobały,a teraz szyje u nich moja koleżanka więc już efekt kolejnej pracy zobaczę na niej,koszt uszycia u nich sukienki 1400 zł do 2000 zł

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Marca 2006, 19:14 »
epox, oosta, poproszę namiary na priva, bo ja dalej wymarzonej sukni szukam :x

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Marca 2006, 08:30 »
WITAJCIE!
JA MAM SLUB ZA ROK ALE CHODZIŁAM PO SALONACH Z KOLEŻANKĄ I TEŻ MAM FATALNE WRAZENIA Z SALONÓW W DG OBOK ANTYKWARIATU I NA KOSCIUSZKI- PANIE NIEZBYT MIŁE PRÓBUJĄ NARZUCIĆ SWOJĄ WOLĘ I NIE CHCĄ DAWAĆ SUKNI DO PRZYMIERZENIA- NIE WIEM JAK MOZNA COS KUPIC NIE PRZYMIERZAJĄC TEGO- ALE ZA TO BARDZO MIŁA PANI NA OKRZEI W SALONIE- WSZYSTKO MOZNA PRZYMIERZYĆ I MOZNA PRZYJŚĆ ZE WZOREM Z KATALOGU I ONI TO USZYJĄ! BYŁAM RÓWNIEŻ W KATOWICACH W SALONIE SOPHIA- RÓENIEŻ BARDZO MIŁA OBSŁUGA. OSTATECZNIE KOLEZANKA ZDECYDOWAŁA SIĘ NA PRACOWNIE KSYMENA W TĄPKOWICACH - W DRODZE NA PYRZOWICE - WBRE POZOROM NIEDALEKO OD ZAGŁĘBIa jAKIES 16 KM OD BĘDZINA i 18 OD DĄbrowy- super właascicielka super porady i również uszyją TO CO SIE CHCE A I TAM WYBÓR JEST NIESAMOWITY!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Marca 2006, 11:13 »
Cytat: "Aniutek83"
MAM FATALNE WRAZENIA Z SALONÓW W DG OBOK ANTYKWARIATU I NA KOSCIUSZKI- PANIE NIEZBYT MIŁE PRÓBUJĄ NARZUCIĆ SWOJĄ WOLĘ I NIE CHCĄ DAWAĆ SUKNI DO PRZYMIERZENIA

Ja znowu jak tam byłam to babka mi powiedziała, żebym mierzyła wszystkie sukienki po kolei. Także nie wiem od czego to zależy, że jednym dają do przymierzenia, a drugim nie. :roll:  Może zależy jaki mają humor.  :wink:

ALE ZA TO BARDZO MIŁA PANI NA OKRZEI

Poznałam ich na targach ślubnych w Sosnowcu. Miłe panie.  :)

OSTATECZNIE KOLEZANKA ZDECYDOWAŁA SIĘ NA PRACOWNIE KSYMENA W TĄPKOWICACH - W DRODZE NA PYRZOWICE - WBRE POZOROM NIEDALEKO OD ZAGŁĘBIa jAKIES 16 KM OD BĘDZINA i 18 OD DĄbrowy- super właascicielka super porady i również uszyją TO CO SIE CHCE A I TAM WYBÓR JEST NIESAMOWITY!

O tak racja. Też te dziewczyny poznałam na targach ślubnych w Sosnowcu, a właściecie na spotkaniu organizacynym, które mieliśmy przed wystawą.  :)
Dziewczyny chodziły do nas podjadać ciasta, a ja znowu oglądać ich suknie. Jak się dowiedziały, że w sierpniu mam swój ślub to mnie męczyły, żebym poprzymierzała ich suknie  :)  tylko ja niestety nie miałam zbyt wiele czasu, bo było tyle ludzi na targach, że nie miałam czasu.

Offline jagodzianka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Kwietnia 2006, 15:38 »
ja osobiście polecam salon sukien ślubnych , który sie znajduje na Redenie na skrzyzowaniu  ze switałmi, Salon nazywa się lala. Ja tak kupowałam swoją suknie i jestem zadowolona pod kazdym wzgledem . Obsługi wykonania no i cen.

Offline marcia1404
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 3 Kwietnia 2006, 21:43 »
OSTATECZNIE KOLEZANKA ZDECYDOWAŁA SIĘ NA PRACOWNIE KSYMENA W TĄPKOWICACH - W DRODZE NA PYRZOWICE - - super właascicielka super porady i również uszyją TO CO SIE CHCE A I TAM WYBÓR JEST NIESAMOWITY!

osobiście polecam ten salon i panie w nim pracujące z właścicielką włącznie:D
Ja mam sukienkę od nich. Wrażenia super ... salon na pewno będę polecała każdemu i myśle że  wystarczy ze ktoś się przejedzie i sam przekona :D
Jest super doradzają , mierzyć można co się chce i co sięnie chce ... nawet po to zeby zobaczyć jak to wygląda. Do tego włąscicielka osobiście pilnuje tego zeby sukienka leżała jak się należy , a na koniec uczą sie poruszacć w sukience, siadać , chodzić tańczyć , klękać i wszystko :D Super salon. polecam .

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Kwietnia 2006, 10:35 »
marcia1404, dobrze wiedzieć :)

Offline BAHAAA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwietnia 2006, 18:46 »
Ja ku[owałam swoja suknie w Sosnowcu na Pogoni w salonie na al.  Mireckiego i mogę polecić z czystym sumeiniem bo obsługa rewelacyjna1 a jak tos moze pojechac do Myszowa to tez warto mam dwie strony salonów ale nie wiem czy moge wkleic tutaj zeby nie było reklamy jak cos to na prw!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Kwietnia 2006, 11:02 »
Cytat: "BAHAAA"
jak tos moze pojechac do Myszowa to tez warto

Ja byłam właśnie w Myszkowie.
 :)

Offline ptysiek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Kwietnia 2006, 10:52 »
Ladne i niedrogie sukienki mozna kupic w Bedzinie ..salon nieduzy znajduje sie kolo przystanku autobusowego....na gorce...zaraz jak sie mija zamek..pani jest przemila...naprawde polecam!
Uszy do góry :)))

Offline gala22

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: IX 2010
Odp: Gdzie po suknie ślubną w Zagłębiu!?Pomóżcie!!!
« Odpowiedź #21 dnia: 4 Stycznia 2010, 16:03 »
A znacie jakieś wypożyczalnie sukien na terenie zagłębia?? ;D

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #22 dnia: 8 Stycznia 2010, 14:56 »
Jeśli szukasz tylko na Zagłębiu- spróbuj odwiedzić salon Irena na Sienkiewicza w Sosnowcu, mają duży wybór sukien, jeśli chciałoby Ci się odwiedzić także Katowice polecam salon gdzie sama zamawiałam suknię- Lisa Ferrera na placu Andrzeja. Salon ma kolekcje firm Demetrios oraz Cosmobella, które możesz sobie podejrzeć w internecie. Faktem jednak jest, że jeśli zależy Ci na cenie sukni, to jednak zrezygnuj z wyprawy. Ceny zaczynają się przeciętnie od 3600 -3700 zł za samą suknię bez halek. Za wszystko dodatkowo trzeba zapłacić, nie tak jak w innych salonach, gdzie dodatki są w cenie. Jednak mnie te suknie zwalają z nóg :)

Offline gala22

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: IX 2010
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Stycznia 2010, 22:06 »
Dzięki za informacje  :D

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Lutego 2010, 22:02 »
A czy słyszałyście może coś o salonie, który znajduje się na Pogoni (najprawdopodobniej jest to ul. Orla) kiedyś, z tego co kojarzę, był tam sklep na rogu tzw. złoty róg?
Ponad to mam pytanie dotyczące jeszcze jednego salonu - w Nowym Bieruniu? Byli na tegorocznych targach w spodku...

Z góry dziękuję za informacje ;D

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Marca 2010, 15:43 »
Ja osobiscie nie polecam tego salonu na Pogoni to filia Ireny a niestety nie  mam najlepszego zdania,jesli chodzi o sosnowiec to na modrzejowskiej na 1 pietrze sophia chyba sie nazywa i madame vis a avis szpitala,ja swoją szylam w będzinie w roksanie byla od tego samego producenta co w Irenie  a duzo  tańsza,moze warto tam zajrzeć.pozdrawiam

Offline furgaczek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 1 Marca 2010, 16:14 »
Jeśli chodzi o sosnowiec to chyba jedyny jaki na pewno moge polecic to salon diana na promenadzie, nie polecał salon na niwce, okropna obsługa i nawet nie pozwalają sukienek obejrzeć a co dopiero przymierzyć;/

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #27 dnia: 1 Marca 2010, 19:05 »
yhyyy nie ma to jak kupić sukienkę bez możliwości przymierzenia jej. Takie salony powinny w ogóle być zamykane...a gdzie jest ten salon diana?

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #28 dnia: 1 Marca 2010, 19:40 »
a ja kupilam suknie na Pogorii i jestem jak na razie zadowolona, Pani bardzo mila, a wlasnie ostatnio jak bylam na zdjeciu miary to sie dowiedzialam, ze suknie szyte sa w Gliwicach i jest kilka salonow , ktore je sprzedaja (min, Irena o ktorej sie nie wypowiadam bo nie znam)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Marca 2010, 19:43 »
wlasnie spraedzilam te salony, ktore maja kolkcje Fasson to Vivien W DG, Irena w Sosnowicy, Roksana w Bedzinie,salon aPlaza w Czewie, Izabela w Skoczowie, Lady w Cieszynie, gracja w Bielsku Bialej i jeszcze 2 w innych miasatch:)