Autor Wątek: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M  (Przeczytany 100146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
No a co z tą kamizelką? Będzie z czy bez? :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Kamizelki nie będzie ;D ;D ;D
Czego rodzice PM-a nie mogą przeżyc...  ::) ::) ::)  :D ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
mój też nie miał kamizelki
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Podpadasz teściom już przed ślubem  ;D ;D ;D na pewno myślą, że to Twój pomysł... :D :D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Aniu, jestem w 99,9% pewna, że tak myślą  :D :D :D ;)
Ale szczerze mówiąc, mam to gdzieś  ;D
PM sam zdecydował, że nie chce miec, ja nigdy nie byłam za kamizelką, więc nie mam wyrzutów sumienia  ;)
Nigdy nikomu w 100% się nie dogodzi  ::) ::) ::) :P

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Helołł  ;D
Justyśka kiedy masz czas????? Musimy się spotkać  ;D ;D ;D ;D
Super że PM-em ubrany  ;D
Już tylko miesiąc został  ;D ;D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Hej Justynka!

Ja powoli sprowadzam się do domu z czteroletnim dobytkiem z Krakowa... i się ogarnąć nie mogę :)
więc nie zazdroszczę remontu ale z drugiej strony macie swoje miejsce i razem je urządzacie :)
to musi być miłe uczucie!

I jak tam jest stresik? bo ja łapię...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Justynka, miesiąc ;D ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
oj, Justyś już Ty panienką długo nie będziesz ;D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Justynko co u Ciebie?
Jak przygotowania??

:Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
No i co u Ciebie?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Co u mnie? W sumie nic szczególnego.
Byliśmy wczoraj ustalac na sali menu, ustawienie stołów, kolejnośc podawania itd, bo właścicielka wyjeżdża za granicę i wraca dopiero tydzień przed naszym ślubem i nie będzie kiedy.
Tak się poklóciłam z przyszłą teściową, że podejrzewam, że nie odezwiemy się do siebie do dnia ślubu.
Tak to jest jak każdy chce rządzic, a przecież to NASZ ŚLUB !!!
Z M. się też nie odzywam, bo mnie nie poparł i wyszło że jestem wrednym babskiem.

Ale nie pozwolę sobie, żeby w tym najważniejszym dniu mojego życia było wszystko na przekór moim zasadom.
Wredna krowa !!!!  :ckm: :ckm: :ckm:
Muszę Wam powiedziec, że była w ciążkim szoku jak jej się tak stanowczo postawiłam, bo zawsze starałam się byc miła - kawa, ciasteczko, uśmieszek... Oooo i tyle mi z tego przyszło, że chce mi na głowę wejśc !

Pewnie będę mie konktretną rozmowę z M., bo tak nie może byc, zeby on mnie nie popierał ;) Sama sobie nie dam rady z tą wariatką!  :P

Wczoraj mi  nawet pieścionek zaręczynowy spadł  ::) ::) ::)
Za tydzień mam  za to panieński, to sobie odbiję i zapiję wszystkie żale  ;D ;D ;D To się wam Wyżaliłam  ;D ;D

BUZIAKI  :-* :-* :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Ah te teściowe :) bardzo dobrze, że się jej postawiłaś, już przed ślubem niech wie, że rządzić to ona może sobie w swoim małżeństwie :)
Ja też mam za tydzień panieński, może idziemy na tę samą imprezę? ;D

Offline Daisy87
  • uzależniony
oj moja teściowa to też ciezki przypadek, na pewno się z nią pokłócę jak będziemy rozsadzać gości bo ona najlepiej to by chciała siedzieć u PMa na kolanach  :-\ a ja chcę żeby przy nas tylko świadkowie siedzieli a rodzice już przy innym stole...

Offline Ewa86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2011
Oj Justynko znam Twój ból... ja póki co miałam problem przy wyborze dekoracji na samochód a i tak nie do końca jestem zadowolona z wyboru :(
Wy też tak macie dziewczyny, że jak coś wybierzecie to potem nie do końca jesteście zadowolone :D ? bo ja niestety jestem takim typem :( Póki co chyba jedyną rzeczą na którą nie narzekam i jestem w 100% zadowolona jest suknia ślubna :D  :skacza:
Ahhh te teściowe... ( chociaż póki co nie mogę na swoją narzekać :D zobaczymy jak będzie przy wyborze menu :P )
Pewno wszystkie myślą że są starsze i mądrzejsze i wiedzą o wiele więcej od nas :D

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
dlatego ja, o niczym nie informuję swoich rodziców ani tym bardziej teściów ;] sami też się nie mają odwagi się zapytać, czasami Pm informuje mnie ze coś tam się go mama próbowała podpytać jak był na chwilę w domu, ale przy mnie o nic nie pyta.
 Ślub za 2 miesiące a oni nawet sali nie widzieli :] mam przynajmniej spokój, ale fakt że Pm też jest cięty jeżeli chodzi o wtrącanie się, więc wiem że by się postawił za mną... bo to najbardziej chodzi o to abyś ty i Pm mieli te same zdanie rozmawiając z teściami bo inaczej w oczach teściowej zawsze będziesz ,,czarną owcą'' która chce zmienić i wpłynąć na jej kochanego syneczka ;]

swoją drogą mam nadzieję ze ja taka nie będę jak mój syn się będzie hajtał ;p

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Powiem, Wam dziewczyny, że była taka "jazda" wczoraj, że już dawno mi sie tak ciśnienie nie oidniosło  ;)
Najlepsze jest to, że wydawało mi się, że mamy z PM-em takie samo zdanie...
Ale jak widac jak zobaczył mamusię "to mu się odwidziało".
Szlag mnie chciał wczoraj trafic  :protestuje: :protestuje: :protestuje:
Od wczoraj z PM-em nie gadamy...
Pewnie mamusia go jeszcze zbuntowała, no bo jak można miec inne zdanie od niej  ::) ::) ::)
W sumie dobrze mi tym  ;D ;D ;D
Powiedziałam co myślę i mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój.

A PM i tak się odezwie...
Zawsze pierwszy to robi  :D :D :D  ;)

Dobrze, że Wy mnie rozumiecie  :-* :-* :-* :uscisk: :uscisk: :uscisk:
Ja naprawdę nie chce byc wredną synową i nie oto mi chodzi, no ale jak ktoś chce decydowac za mnie jak ma wyglądac najważnijeszy dzień w moim życiu, to już moja cierpliowśc się kończy...

Najlepszy jest motyw, że zanim pojechałyśmy na salę, to dzwoniła do mojej mamy, że mogą przecież same jechac i wszytsko ustalic. Bo  wsumie to nie jesteśmy potrzebni  :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
o jaaaa, chyba bym wykipiała jakbym usłyszała coś takiego :O

A o co tak walczyłaś z nią, coś chciała zadecydować za Ciebie?? 
W sumie coby to nie było to Wasz dzień, a nie którym rodzicom wydaje się że to ich ślub i ich niespełnione marzenia... trzeba zacisnąć zęby i walczyć o swoje...choć kłótnie z Pm są nie wskazane bo szkoda nerwów... najlepiej usiąść i obgadać wszystko żeby unikać takich akcji. Tylko jak mówisz że teściowa go podkręca to będzie ciężko....
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Axela - trzeba przyznac, że teściowa podkręca... Pewnie mnie obgadała z kazdej strony. Gdyby tak nie było M. by się już dawno odezwał  ::) ::) ::) Odpowiadając na Twoje pytanie wtrąca się we wszystko. Zaczęło się od tortu bo ja chcialam neutralny - śmietankowy, a ona chce wiśniowy, którego nawet nie spróbuje, bo wiśni nie lubię. Przy czym jak powiedziałam, że się na niego nie godzę, to powiedziała, że wesele robi się dla gości i żebym nie wybrzydzała...   :mdleje: :mdleje: :mdleje: Później menu jej się nie podobało, bo a to jej tatuś czegoś nie lubi, a to teśc, a to ciotka...
Przecież nie jestem w stanie wszystkim dogodzic.
W ustawieniu stołów też chciała miec decydujący głos...
Naprawdę nie dałam rady  :nerwus: :nerwus: :nerwus:

Męczy mnie jednak sytuacja z PM-em.
Za miesiąc ślub a my pokłóceni.
Ale skoro wziął stronę matki-furiatki, to też nie chce mi się z nim gadac... Nie wybrażam sobie, żeby tak robił po ślubie...

Jak nie urok to sr***ka 

HELP !!! :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:

Offline elemelka

• Chuck Norris
Justyna problemu teściowej nie znam.  Na salę pojechali pierwszy raz w dniu ślub. Ale na PMa to znam jeden sposób ;D powiedz, że zero s-su do ślubu ( w ramach czystości przedślubnej) i może inaczej spojrzy na różne sprawy ;D
trzymaj się kochana :-*

Offline Ewa86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2011
Aaaaaa wesele robi się dla gości ?? a ja zawsze myślałam że goście to dodatek do pary młodej :P bo to w końcu dzień młodych :D no ale jak widać czasy się zmieniają :D ( albo poglądy pewnych ludzi się nie zmieniają :P ). Rozumiem Cię jak to jest pokłócić się na miesiąc przed weselem bo sama ostatnio mam z moim PM sprzeczki o byle co a najlepsze jest to że żadne nie chce ustąpić :(  Co do teściowej to nie z nią będziesz żyła, no ale żyć w niezgodzie tez się nie da :/ a co do menu to ja aż się boję jak to będzie u nas bo każdy ma inne poglądy :( i nie wyobrażam sobie nie jechać ustalać  menu bo nie chcę potem mieć niespodzianek na własnym weselu i patrzeć dziwnie na niektóre dania być może nieznane mi nawet z nazwy...

Ale nie martw się Justyna, po burzy zawsze musi przyjść słońce  :D :D :D więc będzie dobrze :)
A swoją drogą to chyba z nerwów już się tak kłócicie bo został nam niecały miesiąc do ślubu...  Justyna a stresujesz się już :D ?? Bo ja zaczynam panikować :P

Offline moniq

• Chuck Norris
to masz z tą teściową
współczuję ale dobrze że się odezwałaś, to Wasz dzień ona już swój miała
szkoda że przyszły mąż cię nie poparł
Dziękujemy

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Uwielbiam Cię jak jesteś taka stanowcza :uscisk: :uscisk: :uscisk: dasz radę! My też mieliśmy fight z M, miesąc przed ślubem, nawet myślałam ze do ślubu nie dojdzie. Emocje i stres robią swoje ::) będzie dobrze wieśniaku :i_love_you:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Na razie dobrze nie jest...  :|| :|| :||

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Nie rozmawialiście?  :-\

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Nie..  :nie: :nie: :nie:

Na dodatek dziś zemdlałam  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Naprawdę mam już dośc...  :tak_smutne: :tak_smutne: :tak_smutne:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Czemu zemdlałaś? :( Co się dzieje?

Robisz bardzo dobrze justyś, bo masz racje, jak teraz odpuścisz to po ślubie będzie jeszcze gorzej. PM musi wiedzieć, że to wy będziecie teraz rodziną i razem macie decydować co dla Was najlepsze!

Mam nadzieje, że wszystko się szybko rozwiąże :przytul:

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
My prawie nic tesciowej nie mowilismy, bo by chciala wszystko zmieniac... A na kazdy jej pomysl mowilam NIE ;D
Takze trzymaj sie cieplo, a PM wkoncu przemowi... A jak nie to mu powiedz, zeby sie z mama ozenil ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
rany, mam nadzieję, że to nic poważnego, jak to się stało? byłaś na pogotowiu,czy się obeszło?
 Ale współczuję bardzo tej sytuacji, bo i tak się wystarczająco denerwujesz a tu jeszcze teściowa, no i kłótnie z PM, człowiek wtedy wszystko widzi w czarnych barwach i zaaczyna wątpić we wszystko.
Mało może pocieszające ale my przez ostatnie 6 miesięcy przed  ślubem to nie raz się pokłóciliśmy. A po ślubie zapanował błogi spokój, jak całe to szaleństwo się uspokoiło ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
dlaczego zemdlałaś?
Dziękujemy