Autor Wątek: Wrześniowe Panny Młode w 2011roku!  (Przeczytany 68238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
Odp: Wrześniowe Panny Młode w 2011roku!
« Odpowiedź #450 dnia: 22 Lipca 2011, 08:56 »
o matko... ja bym umarła z nerwów :)
a jaka to sukienka ?? ;D

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #451 dnia: 22 Lipca 2011, 20:57 »
anullali o moją sukienkę chodzilo?:) bo duzo dziewczyn już odpowiedziało i się zastanawiam czy pytanie było do mnie jeśli tak to wklejam link :)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.salonprincess.sk/cache/photomanager/elianna-moore-barbetta-front-400x533-400x533-0x0.jpg&imgrefurl=http://www.salonprincess.sk/elianna-moore/Elianna%2520Moore-Barbetta&usg=__GzWEYaU9UWTnWW0Tw5i5MyrpVuY=&h=533&w=400&sz=26&hl=pl&start=17&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=AsgNbnVHaPcTFM:&tbnh=132&tbnw=99&prev=/search%3Fq%3Dbarbetta%2Belliana%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1419%26bih%3D726%26tbm%3Disch&ei=k8cpTou7GYfxsgaJod3XCw   
już wystawiłam na sprzedaz mimo, że jeszcze jej na oczy nie widziałam, dopiero we wrzesniu swoją zobaczę. Ale chcę za nią sporo odzyskać więc większa szansa, że przez ten czas ktoś sie trafi, zwłaszcza, że dziewczyny szukają z dużym wyprzedzeniem sukni. Jesli ktoś ma ślub listopadzie/grudniu i przyszłym roku to juz może się nad nią zastanawiac ;)

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #452 dnia: 25 Lipca 2011, 09:20 »
tak o Twoją :)

:szczeka: :szczeka: :szczeka:
wooooow!
sukienka robi meeeeega wrażenie :)
tylko spróbuj nam się nie pokazać w tej sukience :zdziwko:

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.2011
« Odpowiedź #453 dnia: 4 Sierpnia 2011, 16:03 »
Dziewczyny, macie już ustalony plan Tego Dnia?
mam nagraną dobrą fryzjerkę, jednak ona może dopiero o 14tej. nie chcę z niej rezygnować, więc:

rano: kąpiel, mycie włosów, ogólne ogarnięcie się ;)
13.00 kosmetyczka
14.00 fryzjer
15.00 jakieś delikatne mycie cobym była świeża, ubieranie (w tym czasie fryzjerka ogarnia świadkową)
16.00 błogosławieństwo
16.40 krótkie zdjęcia (kilka ujęć w parku przy sali weselnej)
17.40 w kościele
18.00 ślub

jak to widzicie?
oczywiście ubieranie nie zajmie mi godziny a błogosławieństwo aż 40 minut... tak z górką planowałam.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #454 dnia: 4 Sierpnia 2011, 20:17 »
Ja niestety tak późno zacząć nie mogę
poza tym wiem że na fryzjera jedna godzina mi niestety nie wystarczy...

u mnie plan zaczyna się tak
wcześnie rano kąpiel itd
8:00  fryzjer
10:30 kosmetyczka - makijaż
11:30 ubieranie
12:00 błogosławieństwo
14:00 ślub

reszta będzie się dziać na bieżąco... :)  :Serduszka:

zależy też jak daleko macie do kościoła
my będziemy jechać ok 40-45 minut.. więc doliczamy dodatkowe możliwe zastawy na drodze i taki plan z tego wyszedł

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #455 dnia: 4 Sierpnia 2011, 23:55 »
a u nas chyba będzie tak:

9:30 - pobudka ( o ile w ogóle w nocy usnę :P) i kąpiel, koniecznie relaksacyjna :D
11:00 - makijaż
12:00 - fryzjer
14:00 - ubieranie
16:00 - ślub

Na szczęście nie mamy błogosławieństwa więc możemy zacząć troszkę później :))

PM natomiast w międzyczasie będzie musiał jechać po kwiaty i po prostu się ogarnąć :P to nie fair :P

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #456 dnia: 5 Sierpnia 2011, 07:21 »
oj u nas ciężko....
nie wiem jak wygląda sprawa z winietkami... czy uda się je poustawiać w piątek...
a jak nie to możliwe, że będzie trzeba to gdzieś upchnąć.... i tak będzie trzeba pojechać do sali z kwiatami na podziękowania dla rodziców... więć może to połączymy po moim fryzjerze
10.00 fryzjer
12.00 sala/kwiaty/winietki??
13.00 maluję siebie i świadkową/Jacek jedzie do siebie
15.00 ubieranie
15.40 Jacek wraca ubrany - błogosławieństwo
16.00 wyjazd
16.40 zakrystia
17.00 ślub
na razie jest tak...
ale znając nasze rodziny napewno nam coś jeszcze zgotują :)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #457 dnia: 5 Sierpnia 2011, 19:10 »
Witam was!
Dołączam do grona odliczających.  Ślub już niedługo bo 03. 09. 2011 a widziałam, że jest kilka par z tą samą datą :) Chciałam przeczytać wszystko co jest napisane w tym wątku ale nie jestem w stanie.  Rozpisałyście się kobitki :) Czytałam że ogólnymi przygotowaniami zajęłyście się dosyć późno.  Ja z PM załatwiłam praktycznie wsio w listopadzie 2010 a suknię ślubną miałam już w grudniu, jednak wisi w salonie bo trzeba ją zwęzić :) Jedyne co sprawia mi trudność to rozsadzanie gości czy jak to się piszę :P i przystrojenie Kościoła, bo niestety u mnie w  parafii ( jestem ze Stargardu Szczec. ) proboszcz zażyczył sobie, że wszystkie pary muszą mieć to samo przystrojenie, a par jest razem z nami 4.  Doszłam do wniosku, że daje wolną rękę, co będzie to będzie.  To nie jest najważniejsze.  Prezenty dla rodziców robię sama, winietki też i myślę, że będą one dosyć oryginalne :P a jeśli chodzi o mój plan dnia to będzie bardzo szalony i nie cieszę się z tego.  Jak wczesniej wspomniałam jestem ze Stargardu, na 10:00 jestem umówiona do fryzjerki w Lipianach czyli kawałek drogi, na ok 12:00 do makijażystki, powrót też zajmie mi trochę czasu a ślub na 16:00.  Relaks zrobię sobie o 5 rano :P Pewnie nie zasnę. 

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #458 dnia: 6 Sierpnia 2011, 10:26 »
no włąśnie Dziewczyny, a co kupiłyście dla Rodziców?:) jakieś typowe podziękowanie czy macie na to jakiś pomysł?:)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #459 dnia: 6 Sierpnia 2011, 14:04 »
Ja robię coś takiego -> hxxp: zawiadomienie. pl/podziekowania-dla-rodzicow-swiadkow-chrzestnych/ a Wy? Jak będzie u was wyglądało podziękowanie dla rodziców na weselu?

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #460 dnia: 6 Sierpnia 2011, 14:24 »
My podziękowania dla rodziców mamy drewniane albumy :)

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #461 dnia: 6 Sierpnia 2011, 16:17 »
my w czasie wesela podziękowań nie robimy- po ślubie zabieramy rodziców do restauracji, tam podziękujemy i damy albumy  :)
witaj Netusia! my najważniejsze rzeczy ogarnialiśmy od września 2010, pod koniec października mieliśmy już właściwie wszystko  ;)

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #462 dnia: 6 Sierpnia 2011, 17:00 »
ksiezna_kluska - w miłej atmosferze można podzęikowac rodzicom i spokojnie sporozmawiać. Ja też myślałam o czymś tego typu np. wyjazd na weekend nad morze wszyscy razem jako podziękowanie ale zrezygnowąłam poniewaz wydaje mi się, że każda strona ma inne podejście, np. moi rodzice by chętnie pojechali ale narzeczonego już niekoniecznie chcoiaż ciężkow sumie okreslić.  W koncu będzie tak, że zrobimy podziękowanie na weselu - ale bez "tańczenia wokół prezentów trzymając się za ręce " :D bo to jest hit wielu wesel. Podziękowania zrobimy chyba przed tortem, wtedy będzie taka miła, romantyczna atmosfera :0
kupiliśmy rodzicom prezenty - abbumy, do których włożymy kilka zdjęć a resztę miejsca pozostawimy na zdjęcia ze slubu, elegancką pościel i pewnie coś słodkiego dołożymy. Moja siostra w maju robila podobne podziękowanie ajk my planujemy- jednak na prezent kupili rodzicom perfumy i książkę z cytatami o miłości - na poczatku oczywiście dodali dedykację.

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #463 dnia: 7 Sierpnia 2011, 21:29 »
My chcemy przy melodii Clivera powiedzieć kilka słów do rodziców i wręczyć im prezenty.  Tańczenie z rodzicami trzymając się za ręce jest okropny! A powiedzcie mi jakie będziecie miały fryzury? Chciałabym mieć rozpuszczone włosy ale nic mi nie przychodzi do głowy :/

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #464 dnia: 7 Sierpnia 2011, 23:21 »
ja z fryzura też biję sie z myslami :)
mam kika typów

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #465 dnia: 7 Sierpnia 2011, 23:37 »

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #466 dnia: 8 Sierpnia 2011, 08:40 »
ja będę miała coś podobnego do tej zaplatanki-dobieranki :)

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #467 dnia: 8 Sierpnia 2011, 10:20 »
moi rodzice mieli tylko jedą prośbę względem ślubu- żeby oszczędzić im publicznych podziękowań, więc tego się trzymamy. oczywiście moja przyszła teściowa ma zupełnie inne spojrzenie i najchętniej sama byłaby w centrum uwagi w tym dniu... jednak ona próbuje mieć wpływ na wszystko co związane ze ślubem i i tak o kilku rzeczach już decydowała, dlatego w sprawie podziękowań liczy się zdanie moich rodziców.

co do fryzury to bardzo chcialam coś z warkoczem, ale nie znalazłam takiego połączenia, jakie bym chciała. myślę więc, że będzie to coś w typie jak na zdjęciach poniżej i do tego jakiegoś dobierańca z jednej strony z boku pewnie wpleciemy  :)

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #468 dnia: 8 Sierpnia 2011, 11:23 »
no bardzo ładna klasyka :)
podobają mi się bardzo takie tradycyjne koki tylko moje włosy się do tego nie nadają niestety... są za sypkie...
a z podziękowaniami to w ogóle nie wiem... jestem w kropce bo mam dość pogmatwaną sytuację rodzinną i to wszystko wydaje mi się lekko skomplikowane...
podejdę do kolegi, który graweruje różne rzeczy i coś wymyślę :)

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #469 dnia: 8 Sierpnia 2011, 16:25 »
ja będę mieć kręcone włosy, spięte na bok :)

co do podziękowań to u nas tego nie będzie :)

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #470 dnia: 9 Sierpnia 2011, 10:45 »
ulżyło mi, że nie tylko my odchodzimy od tańców w rytm żenującego utworu 'cudownych rodziców maaam'  :-\

im bliżej września tym wiele rodzi się pytań... mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, że będę się nimi dzielić na forum  ;)
mianowicie teraz sprawa mojego PM. garnitur zamówiliśmy, jest ciemnoczekoladowy, z lekkim połyskiem. krój marynarki lekko dopasowany, spodnie wąskie.
do tego będzie mucha w kolorze hmmm.... beżopomarańcz? butonierka będzie z jasnych róż herbacianych, dlatego mucha w podobnym kolorze tylko bardziej spokojnym, w beż.
problem pojawia się z kamizelką. właściwie ani mnie ani PM nie podobają się kamizelki, szczególnie te ślubne (kwiatki, kwiatuszki, złote nici....).
moim zdaniem bez kamizelki facet wygląda bardziej stylowo i męsko. coś jak na tym zdjęciu:

co o tym myślicie?

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #471 dnia: 9 Sierpnia 2011, 10:59 »
nam też się nie podobają kamizelki :)
mój PM nawet będzie miał zwyczajny krawat... żadnych muszników i muszek :)

ulżyło mi, że nie tylko my odchodzimy od tańców w rytm żenującego utworu 'cudownych rodziców maaam'  :-\
my też tego nie robimy...
może DJ wywoła na środek najpierw mamy a my im wręczymy kwiaty, a potem tatów a my im po flaszce... i na koniec dziadków :) żadnej muzyczki dzikiej :)

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #472 dnia: 9 Sierpnia 2011, 11:12 »
krawaty też mi się podobają u młodych, zastanawialiśmy się, ale jak na razie stanęło na muszce bo... właściwie bo mnie kręci  :D
cieszę się, że nie tylko ja tak widzę kamizelki  ;)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #473 dnia: 9 Sierpnia 2011, 15:11 »
Są gusta i guściki.  Mnie się nie podobały kamizelki do czasu, aż spotkałam w jednym salonie tak piękną kamizelkę że mój PM musiał ją mieć :) I powiem wam że wygląda przezarąbiście.  Zdjęcie tego Pana w gajerku jest mmmm :) fajnie wygląda i jeżeli komuś to odpowiada to czemu nie? :) Jeżeli chodzi o fryzury to mam duży problem (takie mam wrażenie :P) bo mam lekko odstające uszy więc koki itd nie wchodzą w grę.  W ogóle jaki problem miałam wczoraj ze znalezieniem butów! Cały Stargard i Szczecin obchodziłam i znalazłam tylko w jednym sklepie! Paranoja

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #474 dnia: 9 Sierpnia 2011, 15:13 »
powiedzcie mi, jak wstawić taką odliczankę? Raz próbowałam i sie nie udało... Nawet obrazków nie mogę wstawiać. To dlatego, że jestem nowicjuszem? Czy jak? Pomożecie? :P

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #475 dnia: 9 Sierpnia 2011, 15:54 »
Netusia jeśli chodzi o suwaczki to w googlach sobie wpisujesz suwaczki ślubne i coś wybierasz
potego go generujesz z datą ślubu
na końcu pobierasz kod do forum zaczynający się i kończący na url ....  tam to jest napisane :) i ustawiasz w swoich danych publicznych w miejscu "podpisy" :)

a co do butów to ja też miałam problem żeby znaleźć !!! :) pokaż swoje?

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #476 dnia: 9 Sierpnia 2011, 16:03 »
Netusia, są też fajne fryzurki zakrywające uszy :) ja takich nie mogę bo z kolei mam za ciężkie włosy i od razu wszystko mi się prostuje i wcale nie wygląda 'lekko'.
a z butów polecam przymiarkę w salonie i zakup przez internet. w ten sposób zaoszczędziłam aż 200zł  :o

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #477 dnia: 9 Sierpnia 2011, 16:10 »
Moje włosy tez od razu się prostują :/ jak nie urok to przemarsz wojska, a jeśli chodzi o kupno przez internet to niestety nie mogę bo mam bardzo szczupłą stopę, a buty z salonów spadają mi :P albo są za wysokie i szerokie albo brzydkie :P Nie spełniam norm Unii Europejskiej :P i bardzo marudzę! Ale ostatecznie buty kupiłam :) Zaraz postaram się umieścić zdjęcia :)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #478 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:48 »
Niestety nie mogę umieścić zdjęć gdyż "Katalog załączników jest pełny". Cóż teraz?

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #479 dnia: 10 Sierpnia 2011, 08:42 »
zdjęcia załączasz z fotosika itp
i klikasz na taki mini obrazek w tych ikonkach co mamy jak chcemy napisać odpowiedź...
i pojawiają się znaczniki img
i pomiedzy nimi wklejasz kod z fotosika
buzka
masz pokazac nam buty wiec sie od razu podszkolisz :)