Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 6  (Przeczytany 245358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ana83

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2001
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 6
« Odpowiedź #2010 dnia: 15 Lutego 2011, 15:04 »
Nadszedl czas i na mnie... po tak dlugim czasie podczytywania tego forum teraz poczulam potrzebe opisania mojej historii. (Jakos czuje sie Was to winna!)
A wiec na to forum trafilam calkiem przypadkowo juz kilka lat po moim slubie (mielismy tylko cywilny).
W sumie to zarejestrowala mnie przygotowujaca sie do wlasnego slubu moja przyjaciolka od cieciecych lat " tete" , ktora zalozyla tu swoj watek w odliczaniu.
(forumki dluzej przebywajace na tym forum moze jeszcze ja pamietaja). Podczytywalam tylko jej watek ale nie mialam potrzeby udzielac sie publicznie to co chcialam jej przekazac robilam w inny sposob. Niestety tez tylko droga intenetowa poniewaz wyjechalam za granice 10 lat temu... Pozniej ona przeszla do bebikowa wiec ja razem z nia (podczytujac).
Po jakims czasie ona zniknela a ten dzial zainteresowal mnie coraz bardziej. Z jednej strony z racji wykonywanego zawodu ( opiekunka w przedszkolu) a z drugiej, z powodu pragnienia posiadania wlasnego dzieciatka....
Niestety to musialo poczekac bo najpierw nauka jezyka, pozniej wyuczenie zawodu, to przepracowanie "odpowiedniego" czasu w pracy az w koncu przekonanie meza do posiadania potomatwa, ktory od zawsze powtarzal "pozniej". Jak juz go w koncu przekonalam ze to juz odpowiedni moment okazalo sie ze jednak sa problemy z moja owulacja.... Po prawie roku staran od poczatku pod kontrola lekarza i za jego namowa trafilam do klinki dzieki czemu juz za drugim cyklem udalo nam sie zafasolkowac.
Przez ten caly czas podczytywalam ten watek i cieszylam sie z kazdej jednaj zafasolkowanej dziewczyny jednoczesnie dodajac sobie wiary ze kiedys i nam sie uda... Dodam ze nie mialam wielkiego cisnienia, pomimo ze tak bardzo tego pragnelam mialam chyba jeszcze wieksze obawy jak to bedzie miec takie bezbronne stworzenie ktore calkowicie bedzie poddane mojej opiece....
Musze powiedziec ze ten czas staran (lekko ponad rok) minal mi calkiem szybko. Mysle, ze dzieki temu ze mialam tu Was a takze nasze forumkowe mamuski ktorych doswiadczenia chlonelam jak gabka. Na pewno wiele z nich tu zaglada wiec chcialam im serdecznie podziekowac bo dzieki im doswiadczeniom czuje sie pewniejsza w pielegnacji mojego synka. Skoro o nim mowa to napisze jeszcze ze jestem swiezo upieczona mamuska. Dominik urodzil sie silami natury 02.02.11. o godz.21:07 z waga 4100g i 54cm. Jestem rowniez wdzieczna  za opisy waszych porodow poniewaz mniej wiecej wiedzialam co mnie czeka i psychicznie bylam przygotowana na mega bol...
Musze powiedziec ze porod mialam w miare lekki, jezeli tak mozna to nazwac powiedzmy ze nastawilam sie na to ze bedzie bolalo, no i nie ukrywam ze tak bylo,  ale jak juz czulam ze zbliza sie koniec to dziwilam sie i nie dowierzalam ze on juz wychodzi, w to juz prawie po....
musze przyznac ze bedac w ciazy nie potrafilam sie szczegolnie z tego powodu cieszyc znowu bardziej mialam obawy czy wszystko potoczy i zakonczy sie dobrze.... jak to bedzie jak on juz bedzie na swiecie.... czy podolam obowiazkom w koncu prawie 10 lat po slubie i mieszkanie beztrosko we dwujke czlowieka rozleniwia....
Wiele razy o tym czytalam ze jak juz sie dziecko pojawi na swiecie to wszystkie leki mijaja i instynktowie wiadomo co robic... nie przekonywalo mnie to jednak...
Dopiero przekonalam sie o tym na wlasej skorze ze rzyczywiscie tak jest … jestem spokojna szczesliwa i mam ogromne pragnienie pochwalic sie moim synkiem calemu swiatu...
Moj maz chyba jeszcze bardziej zakochany w swojej kopi od dnia jego narodzin.
Chyba juz wszystko napisalam czym sie chcialam z Wami podzielic. Raczej nie bede sie juz wiecej udzielac poniewaz nie czyje takiej potrzeby a na podczytywanie i tak nie mam chwilowo czasu, mimo tego ze synek prawie caly czas spi... Moze w koncu on mnie wyleczy z tego nalogu podczytywania....
Jeszcze raz Wam serdecznie za wszystko dziekuje trzymam kciuki za wszystkie staraczki i wierze ze kazdej z Was predzej czy pozniej sie uda. Mysle ze wszystko sie dzieje w odpowiednim czasie....cierpliwosci dziewczyny!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #2011 dnia: 15 Lutego 2011, 18:28 »
Ana83 dzięki za opowieść i gratuluję synka
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #2012 dnia: 15 Lutego 2011, 20:54 »
Czas na wyrzucenie z siebie coś co sprawia ogromy ból w sercu  :'(

Tydzień temu ,wtedy miałam mieć wizytę w klinice rano zrobiłam test i zobaczyłam II kreski,pojechałam na bete wynik 47 to był 32 dc.Nie pisałam Wam nic bo nie chciałam zapeszać.Na drugi dzień pojechałam do swojego lekarza; przepisał dupka dał L4 i kazał leżeć(ciąża wysokiego ryzyka po wcześniejszych 2 poronieniach) .Miałam powtórzyć betę i być dobrej myśli.Niestety  w sobotę pojawiło się plamienie ,izba przyjęć ,oddział patologii ciąży i leżenie .Wczoraj krwawienie się nasiło :( niestety dziś z samego rana zabieg  :'( :'(
W sobotę na usg jeszcze była szansa jak to pani doktor stwierdziła że będą robić wszystko co mogą żeby ciąża się utrzymała.Niestety to krwawienie i dzisiejsze usg pokazało coś innego.Zarodek się cofnął .

Na tą chwilę jestem mamą cudownej prawie 11 -letniej już córki Klaudii i mamą już 3 aniołków.
Przyczyny poronienia na razie nie znane  :(  i chyba nigdy się nie dowiem gdyż w naszym kraju mają wszystko w du....  nie interesuje ich to iż widzą że staram się i jest jakiś problem.Nie chcą pomóc .Wyniki po badaniach histopatologicznych nic nie mówią a wystarczyłoby zrobić badanie dokładniejsze ale gdzie tam(nawet mówiłam że zapłacę)to mnie zbyli i kazali próbować dalej.Mam dość  :(  Nawet nie mam siły już płakać -wierzycie ?  :(

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2013 dnia: 15 Lutego 2011, 21:00 »
Amika, strasznie mi przykro!!

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2014 dnia: 15 Lutego 2011, 21:05 »
kurcze amika,nie wiem co mam napisać,łzy ciekną po policzkach......Wiem,że pewnie nie można Cie teraz pocieszyć,zresztą jestem przecież zupełnie obcą dla Ciebie osobą,jedyne co mogę napisać,to że życie czasem tak okrutnie nas doświadcza,nie wiadomo dlaczego tak się dzieje,ale pamiętaj,że 11 lat temu dokonaliście wielkiego cudu,więc tego się trzymaj teraz kochana.kobieta to twarda istota,jest w stanie wiele znieść ,pamiętaj nic nie dzieje się bez przyczyny,może po prostu musisz teraz doświadczyć tego bólu,abyś za jakiś czas mogła się cieszyć uśmiechami maleństwa......
Podejście lekarzy o jakim piszesz jest podobne jak tu w Irlandii-tu nie ratują płodu do 12 tygodnia ciąży,gdyż uważają,że jeśli dzieje się coś złego to widocznie wina genów i jeśli dzieciątko nie poradzi sobie do tego czasu,to potem tez by mogło sobie nie poradzić.....

Offline milkamil
  • forumowicz
« Odpowiedź #2015 dnia: 15 Lutego 2011, 21:09 »
Boże Amika tak mi przykro. ci lekarze.... szkoda gadać. Trzymaj się kochana.
Wiecie może co to za badanie ANA 1? Może Amika powinnaś zrobić? nie wiem, kurcze to jest na sprawdzenie czy są jakieś przeciwciała przeciwjądrowe? Koleżanka mi mówiła kiedyś o tym badaniu ale dzisiaj to mam pustkę w głowie.
01.10.2010 HSG - prawy drożny
jade na CLO+pregnyl
I IUI 27.11.2010  :(
II IUI 22.12.2010 :(
III IUI 16.01.2011 :'(
08.02.2011 laparo - oba drożne :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2016 dnia: 15 Lutego 2011, 21:18 »
oh, Anetko... :'(

wierzę, że doczekacie się swojego maleństwa, Mam nadz, że znajdziecie szybko dobrego lekarza, który Wam pomoże, będę trzymała mocno kciuki

ściskam mocno :-*  

Offline sabinka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: LIPIEC 2010
« Odpowiedź #2017 dnia: 15 Lutego 2011, 21:19 »
Amika strasznie mi przykro :przytul: nie wiem co powiedzieć....trzymaj się kochana :przytul:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2018 dnia: 15 Lutego 2011, 21:24 »
Anetko musicie coś z tym zrobić w sensie jakies badania, to nie może tak pozostac , co za lekarze beznadziejni  :(

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #2019 dnia: 15 Lutego 2011, 21:28 »
Dzięki dziewczyny  :-*
Na 16 lutego mam już umówioną wizytę ponownie do Provity a mój lekarz zasugerował badania genetyczne w Łodzi

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2020 dnia: 15 Lutego 2011, 21:33 »
Anetko- strasznie mi przykro !!!  :( tulę mocno  :przytul: :przytul:  :-*

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #2021 dnia: 15 Lutego 2011, 21:33 »
Amika bardzo mi przykro, bo to już niestety nie pierwszy raz :'( my jedziemy do Łodzi 14.03 terminy są ok 3-4tyg na wizytę i badanie. Nic nie płacicie jak macie skierowanie od lekarza który podpisał kontrakt z NFZ. Jakbyś chciała namiary to pisz!
z Tobą odeszły anioły...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2022 dnia: 15 Lutego 2011, 21:47 »
Amika tak bardzo mi przykro :'(

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #2023 dnia: 16 Lutego 2011, 07:50 »
Amika, przykro mi..... :tak_smutne:
Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline meniadg
  • forumowicz
  • data ślubu: 17.04.2010
« Odpowiedź #2024 dnia: 16 Lutego 2011, 08:31 »
Anetko przykro mi strasznie. Jak będziesz chciała pogadać to jestem do dyspozycji.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #2025 dnia: 16 Lutego 2011, 10:44 »
Amika,  :przytul: bardzo mi przykro...

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #2026 dnia: 16 Lutego 2011, 12:18 »
Amika bardzo mi przykro :(
Ale nie poddawaj się...
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2027 dnia: 16 Lutego 2011, 13:22 »
Anetko brak mi słów........

Ale moge Ci napisac tylko ze mojego szwagra corka, poronila 3 razy, teraz mają 3 letnią córeczke........ życze Wam z calego serca upragnionego malenstwa.

Wiecie moja mama przede mną poronila , byla w 3 miesiacu, lekarz kazal jej sie odrazu po zabiegu starac bo pozniej moze byc juz za pozno (mam siostre 11 lat starsza od siebie) moja mama miala wtedy 31 lat, i odrazu sie udalo, jestem teraz Ja, czasem sobie tak mysle choc wiem ze to jest straszne ze dziękuje bogu bo tak to by mnie nie było.
Moja mama lezala calą ciąze w szpitalu co prawda, i nie wolno jej bylo podniesc nawet czajnika z wodą, ale czego sie nie robi dla malenstwa.

Offline sabinka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2028 dnia: 16 Lutego 2011, 14:13 »
Odważyłam się i zrobiłam test....i mam II piękne kreseczki :skacza:

Druga taka jakaś blada, ale jest ;D
Jutro mam umówioną wizytę u gina, chciałam zrobić Bhcg, ale laboratorium czynne od 7-9, więc się troszkę spóźniłam.
Mówię wam kobity, nie mogę uwierzyć że się udało, teraz jestem przerażona czy wszystko ok..
chciałam wkleić wam mój teścik, żebyście powiedziały czy zwidów nie mam, ale nie mogę, chyba za krótko na forum jestem :(

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #2029 dnia: 16 Lutego 2011, 14:29 »
sabinko gratuluję II kresek.
daj znać po wizycie u gina:)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #2030 dnia: 16 Lutego 2011, 14:36 »
Sabinka gratuluję.  :brawo_2:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2031 dnia: 16 Lutego 2011, 14:40 »
Amika, przykro mi bardzo......

sabinko, pomimo moich wcześniejszych podejrzeń ;) GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!!!!

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2032 dnia: 16 Lutego 2011, 15:11 »
tak myślałam;-)gratuluję!!!

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2033 dnia: 16 Lutego 2011, 15:25 »
Amika - brak słów po prostu... Strasznie mi przykro...  :przytul: :przytul: :przytul:

Sabinka - gratulacje!!! Wiedziałam  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2034 dnia: 16 Lutego 2011, 15:55 »
sabinka, a tak sobie myślę,że trochę szybko ta wizyta,może zostaw ją sobie za 3/4 tygodnie,to już coś zobaczysz,a tak jeszcze nic nie będzie widać;-)

Offline sabinka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2035 dnia: 16 Lutego 2011, 17:05 »
Dziękuję, kochane jesteście :-*
No właśnie miałam nie iść tak szybko, bo myślę, ze to będzie chyba jakiś 3 tydzień, ale jak pójdę, to może troszkę się uspokoję....
.......Tak sobie myślę, że "biegunkę"można oficjalnie dołączyć do objawów przed ciążowych ;) :P  ;D

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #2036 dnia: 16 Lutego 2011, 17:15 »
amika ...  :przytul:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2037 dnia: 16 Lutego 2011, 18:52 »
Sabinko gratuluję :) Tam czułam, ze będę II kreski :)

Offline milkamil
  • forumowicz
« Odpowiedź #2038 dnia: 16 Lutego 2011, 19:23 »
Super :) Sabinko gratuluję  :D

"biegunkę"można oficjalnie dołączyć do objawów przed ciążowych ;) :P  ;D

wychodzi na to że i na początku jest biegunka i na końcu ciąży  :P
01.10.2010 HSG - prawy drożny
jade na CLO+pregnyl
I IUI 27.11.2010  :(
II IUI 22.12.2010 :(
III IUI 16.01.2011 :'(