patrycja_4r Tak wiem ile wyniesie nas ślub w Janie. Koszty to: ślub 300 zł, organistaka (młoda dziewczyna Karolina Rojek z Choszczna oprawia całą mszę na organach poza tym gra na saksofonie, pięknie śpieewa i chyba też na skrzypcach ). Jej koszt to 200 zł, ale organista z Jana bierze 120 zł i do tego ustrojenie z tego sklepiku przy kościele - całe w bieli (stojaczki) to koszt 150 zł. Do tego pewnie ze dwie dyszki za zapowiedzi. Jesli chodzi o samą zapłatę za skarament ksiądz zasugerował nam, że pary dają 300 zł, ale myślę, że jak się da mniej to też nie powinno się mieć problemów w końcu to co łaska.
A wesele odbędzie się w Świetlicy wiejskiej w Grzędzicach a przygotowuje je nam Koło Gospodyń Wiejskich z Grzędzic. Będzie to ich pierwsze wesele co prawda, ale sa sprawdzone w organizacji innych imprez i bardzo nam polecone, więc zaryzykowaliśmy tym bardziej, że trzy miesiące przed ślubem musieliśmy zmienić salę bo za dużo negatywnych opini pojawiło się ostatnio na temat naszej wczesniejszej sali. Bałam się ryzykować niepowodzeniem wesela. To cud, że się nam udało w tak krótkim czasie zmienić. W związku z tym czeka mnie dekoracja sali, ale że niestać nas na wydatek jeszcze na wynajęcie dekoratorki to musze nieźle nakombinować by przyozdobić te dosyć duża salę ładnie i fajnie. Mam nadzieję, że się uda.