Autor Wątek: xl-owa miłość - wielkie odliczanie 96 dni do wielkiego dnia 5 czerwca 2010  (Przeczytany 12400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Patrycja życzy  zdrowych,pogodnych Świąt spędzonych w rodzinnym gronie.
Pyszności na stole a w sercu radości... ;D
I oczywiście Baaaardzo lanego poniedziałku  ;D ;D ;D
Wielkanocne buziaki :-* :-* :-*

Offline m_lena

• uzależniony
Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy i owocnych ostatnich ślubnych przygotowań :) Pozdrawiam gorąco :*
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.06.2010
I już po świętach.

Dziękuję za wszystkie życzenia dziewuszki i przepraszam jednocześnie, że ode mnie się nie doczekałyście. Od jakiegoś czasu denerwuje mnie skłądanie takich życzeń.  Wiem dziwna jestem, ale już tak mam.
Do ślubu zostało 1 miesiąc i 30 dni- nieźle. A zostało mnóstwo drobnych zajmujących czas rzeczy do zrobienia. Dziś może się uda załatwić USC, kwitek juz opłaciłam, ale obecność narzeczonego obowiązkowa i no niestety, ale Mój PM będzie musiał się wcześniej z pracy i to już na samym początku. Może mu nowy szef wybaczy. Ja bym chciała dziś spisać w końcu protokół i mieć to z głowy.  Podczas świąt a dokłądnie wczoraj byliśmy u chrzestnej Pm z  zaproszeniem i zdenerwowała mnie.  Stwierdziła, że trochę kiepsko ze zmianą lokalu  bo wcześniej planowała u nas być na weselu godzinę bo blisko i się zamierzała zmyć. Nie no super po prostu.  Czuje, że wesele i ślub nie będzie takie jak sobie zaplanowałam :(

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
To po co w ogóle przychodzić, skoro się chciało tylko na darmowy obiad załapać??
Dziwne podejście.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana , nie przejmuj sie.Nie tylko Ty jedna masz takie problemy z goscmi , ja tez  :-\ ... Trudno,ich wybór ... Wy olejcie to , bo to Wasz slub i wesele , w koncu to Wy bedziecie przysiegac milosc przed Bogiem w kosciele , wiec nie przejmuj sie takimi goscmi ;).Oni to tylko tlo  :D.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
Matko co za ludzie :-\ nie przejmuj sie nia,niepotrzebnie bedziesz sie tylko wkurzac.Wszystko bedzie dobrze,zobaczysz :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
O matko jedyna skąd Cu ludzie się urywają-chyba faktycznie jak lola napisała-chciała się załapac na darmowego kotleta.TRAGEDIA!
Przykre jest to,ale wiem że też będę miała takie przeprawy  ::) Trezba to olac i tyle,innego wyjscia ni ma  :-*

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
No zgadza się, olać i zapomnieć.  Mnie martwi to, że robimy małe wesele naprawdę małe a z tego grona jeszcze chcą się wykruszyć.  Szkoda, że rodzinę mam tak daleko. Jednak na to nie mamy wpływu.

Bilans dnia bardzo pozytywny. Udało się nam załatwić USC a potem szybciutko popędziliśmy do księdza i spisaliśmy protokół. Nie będzie problemu z niczym ani z sypaniem kwiatków ani z innym organistą ani z podziękowaniem rodzicom w kościele. Pięknie. Dodatkowo w niedzielę po mszy umówiłam się na omówienie przebiegu mszy, wybranie kazań i psalmów i postanowiłam poprosić kogos z rodziny o czytanie w kościele. 

Sprawy idą do przodu.

W najbliższy weekend wybywamy z domu, udostępniamy nasze mieszkanie pewnej uroczej nastolatce i jej mamie, która będzie obchodzić swoje 11 urodziny. Oby imprezka sie udała. My za to zabierzemy się w odwiedziny z zaproszeniami. Kierunek - Szczecin

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Podziękowania dla rodziców w kościele???
Wspaniały pomysł;)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Super pomysł z tymi podziękowaniami :)
Ksiądz w takim razie bardzo ugodowy widać :)
Nasz synek:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
A te podziękowania planujecie już po mszy, czy w trakcie?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
No właśnie napisz coś więcej o tych podziękowaniach dla rodziców bo mnie troszkę zainteresowałaś  ;D
A i napisz mi jeszcze proszę jak to wygląda z kasą tam?Czy ksiądz wam jakoś zasugerował ile macie dac czy jak?

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Jeśli chodzi o podziękowania to planujemy pod koniec mszy, ale może ustalimy w trakcie to się zobaczy po rozmowie z księdzem.  Chyba jednak lepeij będzie w trakcie. Dlatego mamy spotkanie w niedziele by omówić przebieg całej uroczystości. Wybierzemy krótsze kazanie, by zmieścić się w 50 minutach. Tyle ksiądz powiedział, że mamy czasu. Po nas jest już jedna para a przed nami nie ma. Podziękujemy rodzicom stojąc przy ambonie w tym czasie będzie lecieć z płyty ave maria a zagra nam  na saksofonie do tego nasza organistka, która oprawiać będzie całą mszę. Jeśli chodzi o "co łąska" przy zapisie ksiądz (taki starszy) zasugerował nam opłatę zaliczkową 100 zł. Nie wiedzieliśmy o tym, więc nie płaciliśmy, poza tym wprost się spytałam ile dać. Usłyszałam, że pary przeważnie dają 300 zł. My planujemy dać 200.  Zapraszam  już dziś ciebie do kościoła na nasz ślub podpatrzysz sobie.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
A wiesz,że chyba się skuszę  ;D ;D ;D Tylko muszę sobie zapisac gdzieś bo ja to mam sklerozę i mogłabym zapomniec  :glupek: :glupek:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
A ten ksiądz starszy to chyba ten sam co z nami rozmawiał... A teraz z kim załątwiacie wszystkie sprawy?Z Proboszczem?A i jeszcze mam takie pytanie(zamęczę Cię chyba dzisiaj  :-* )jak załatwiliście sprawę strojenia kościołą?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Jestem i ja :)

Poczytałam, nadrobiłam i będę :D

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Sprawę strojenia kościoła załatwiliśmy po prostu udając się do sklepiku u Jana, to ten przy plebani. I umówiliśmy się na termin. Dekoracja standardowa biała ze sztucznych kwiatów. Koszt 150 zł. Lecz ja będę jeszcze z nim rozmawiać by dodać do stojaków biały tiul zwisający by osłonić długie nóżki takie gołe mi się nie podobają.  Teraz załatwiamy z księdzem Tomaszem- bardzo polecam super ksiądz, naprawdę. Jeszcze jest w porządku Marcin.  kasiądz Tomasz prowadzi msze o 11 dla dzieci. Nosi okulary.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Tomasz będzie wam udzielał ślubu?No on faktycznie jest ok  ;D My chcemy miec "swojego"znajomego księdza,ale to jeszcze zobaczymy czy się zgodzi...Myślała,że z tym strojeniem to trzeba się jakoś dogadywac z innymi parami które w tym czasie biorą ślub.Koszt nieduży-też myślałąm,że większy będzie  ;D

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Patrycja ksiądz a i owszem może być własny ale tylko z tej parafii. Nam proboszcz wyraźnie powiedział checie innego księdza z innej parafii to cyt: "bawcie się tam" I już odechciało mi się rozmawiać z proboszczem. A jak z kursem dla narzeczonych macie już go?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
No co Ty tak wam powiedział?Ojjjj to na bank będziemy zmieniac kościół-jakoś tak nie kwapię się do tego ale widzę że to nieuniknione  >:(
Nauk jeszcze nie robiliśmy bo w sumie mamy jeszcze rok,ale podejrzewam że w najbliższym czasie się wybierzemy.. ;D

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Nauki naprawde polecam wam w Janie. Robi je Pani Bożenka i naprawde prowadzi świetnie zero głupiego ględzenia, dużo testów i gier różnych pomagających poznać partnera. Ciekawe konferencje. Spotkań mieliśmy 12 ale tylko przez to, że po prostu sie przeciągneło. Zaczęliśmy w październiku skończyliśmy tuż po świętach Bożego Narodzenia.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
O to troszke to trawało,chyba naprawde nie ma co tego odwlekac i niebawem musimy się wybrać...jednak najpierw musimy zdecydować co z kościiołem-bo tak,wstępnie jesteśmy do Jana zapisani,ale chyba jednak zmienimy na Ducha-zobaczymy co tam nam powiedzą ad"naszego"księdza...
Tak czy siak chyba się wybiorę na wasz ślub do Jana-akurat wtedy będę miała urodziny to pomodlę sie przy okazji za...siebie  ;D

Offline m_lena

• uzależniony
Cześć Olu :przytul:
Widzę, że przygotowania ruszyły pełną parą :D
Może i ja wpadnę zobaczyć Was składających sobie przysięgę... hmm hmmm ;)
Już mniej niż 2 m-ce zostało, ale ten czas leci!

Pozdrawiam Cię ciepło :*

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Przyjdź Madzia będzie nam bardzo miło, tylko się ujawnij nie znikaj. Zapraszam też wszystkie inne forumki.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jestemsy jestesmy  :D.

I jak dzisiaj leci dzionek  ;)?

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Dziś wolne od pracy i wiecie co robię zamiast zabrać się za jakieś porządki w domu czy co innego ja się totalnie obijam aż szkoda czasu. Okropna jestem. Wczoraj kupiliśmy mebelki do kuchni i pachnie w domu świeżym drewnem. Nie żadna rewelacja, ale póki nie urządzimy ful luks to na razie może być.

Offline m_lena

• uzależniony
Jeśli dam radę przyjść, to na pewno sie ujawnię, nie wypadało będzie nie złożyć życzeń :)
Tylko mi godzinę przypomnij :D

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Oleńko kochana dziękuje Ci za słowa otuchy :-* co dzień jest lepiej..  widze że pomalutko sobie załatwiacie.. mnie to wszystko teraz przerasta boje sie, że się nie wyrobie ze wszystkim ::) czym się teraz zajmujecie?

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Dziś byliśmy na degustacji tortów, bo na razie zrobiłąm wstepne rozeznanie gdzie i za ile. Na 5 miejsc sprawdziliśmy 4. W tym jedną, choc bardzo atrakcyjna cenowo po dzisiejszej degustacji zupełnie odpada. Stare i niedobre torty, druga - średnia półka, smaczne i świeże i mogą zrobić piętrowy choć tylko zamawiamy 4 kg. Tam sprawdzimy jeszcze inne smaki bo na razie sprawdziliśmy dwa i na pewno będzie smak jeden -czekoladowy (nasze preferencje) a drugi hym,,może truskawka. W trzeciej stanowczo za drogo, więc odpada na wstępie a w czwartej nie mają możliwości sprzedania kawałka na degustacje. Kurcze to ja się pytam jak pary młode mają wybierać tort w ciemno? Przecież w różnych miejscach te same smaki różnie sie prezentują. Dziwne podejście, naprawdę dziwne. Chyba już mamy wstępnie wybraną cukiernie. Poza tym dziś też poszliśmy w końcu zamówić garnitur i wyszła klapa, na razie nie mogą przyjmować zamówień bo mają za dużo a salon ten współpracuje z jakąś fabryka i szyją na wymiar. Kurczę a tylko tam mają dobre jakościowo ładne w poniedziałek dostaniemy ostateczną odp w tej sprawie a jak nie to coż pozostaje nam ruszyć na Szczecin. Dodam, że garnitur musi być w dużym rozmiarze. Co jeszcze zaczęłam robić prezentacje, która podczas wesele puścimy gościom, nie żadne tam podziękowanie rodzicom, ale właśnie historię naszego poznania, po to by nasi kochani goście zobaczyli jak doszło do tego właśnie momentu, może się zdziwili, może wzruszyli. Będzie to zarazem podziękowanie im wszystkim. W tym tygodniu lecimy odebrać obrączki i zaniosę zapowiedzi we wtorek a jutro postaramy sie ustalić szczegóły mszy.

Poza tym byliśmy dziś w kościele pomodlić się za tych co zginęli, straszna tragedia. Dopiero modlitwa ukoiła mój bół, choć nikt  z nich mi nie był bliski i do tej pory nie interesowałam się nimi, to jednak zabolało mnie to. Pokój ich duszy.
  • [/color]