Autor Wątek: OKRĄGLAK Sosnowiec  (Przeczytany 62837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
Odp: OKRĄGLAK Sosnowiec
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Marca 2011, 13:18 »
Lenka89 nie martw się na zapas bo teraz i tak już nic nie zrobisz. Wiosna nastraja optymistycznie, bądź dobrej myśli, na pewno będzie wszystko ok.

Offline Fruzka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #121 dnia: 23 Marca 2011, 17:22 »
Hm. .  dziwi mnie to ze wlasciciel mimo iz czyta to forum nie dementuje tych jakze zlych opinii o wlasnym hotelu.  To czy zamierza czy nie zamierza sprzedac to oczywiscie Jego sprawa, jednakze jesli dojdzie do sprzedazy powinien powiadomic zainteresowanych ze taka sprzedaz miala miejsce i ze jest nowy wlasciciel.  niestety do chwili kiedy hotel nadal jest wlasnoscia Pana Miroslawa to obawiam sie ze wszystkie te zle opinie bada nadal z nim kojarzone.  I okraglak jako hotel takze, wiec skoro jak to sam napisal to on swieci oczami za swoje nazwisko powinien dopilnowac by jedzenie na weselu bylo cieple, by obsluga nadazala z wydawaniem posilkow, by ta obsluge bylo widac, bo nie sztuka jest wziac za wesele kilka tysiecy i miec gdzies klienta.  Ja rozumiem ze dzis jest sal od groma i mozna wybierac i przebierac ale jesli juz ktos sie zdecydowal na Okraglaka to wlasciciel powinien zadbac o swojego klienta a jesli klienci sie nie licza to po co w ogole zabierac sie za interes? Jesli zdarzyla sie jedna zla obsluga to jeszcze ujdzie ale gdzie nie czytam to: Okraglak ma do niczego obsluge, Okraglak ma zimne jedzenie. .  przeciez idac na wesele nikt nie bedzie pilnowal kucharek zeby nie przesolily jedzenia. . . .  oczywiscie sol i bulion daje sie do STARYCH zup zeby nie czuc starosci, zepsucia.  Przesolone zupy, miesa mowia juz za siebie i za kucharki.  A kucharki jesli przesalaja jedzenie nalezaloby upomniec a jesli robia to notorycznie zwolnic.  Jest dzis spora grupa ludzi chetnych do pracy.  Szczerze powiedziawszy obawiam sie mojego wesela w okraglaku bo niestety tez mam tam zarezerwowana sale.  Wlasciclel mily jest i mozna sie z nim dogadac to nie ulega watpliwosci natomiast wesele nie konczy sie na podpisaniu umowy i zabraniu pieniedzy do kieszeni.  Wesele konczy sie w momencie kiedy klient (para mloda) wyjdzie po imprezie a tym samym obowiazki wlasciciela niestety nie koncza sie na postwieniu podpisu pod umowa.  Nie chcialabym wystawiac kolejnej zlej opinii dla Hotelu Pana Mirosława ale jesli trzeba bedzie. . .  to owszem napisze moje doznania po.  Jesli jednak Panu Mirosławowi wszystko jedno to moze fajtycznie lepiej by bylo jakby sprzedal hotel komus kto zabda o klienta i nie bedzie zimnych dan, nijakiej obslugi, mało jedzenia na stolach, glodnych gosci.  Bo biorac sie za taki intteres to trzeba baaaaaaaaaardzo duzej odpowiedzialnosci i baaaardzo trzeba zadbac o klienta bo sal jest duzo, a nawet bardzo duzo a zla opinia idzie w swiat szybciej niz ta dobra.

Offline heartache

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #122 dnia: 3 Maja 2011, 14:15 »
Witam :)
Jestem po własnym weselu w "Okrąglaku" jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie służę pomocą :)
Pozdrawiam
A wszystko to przez pomyłkę ... :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #123 dnia: 3 Maja 2011, 14:23 »
Tak ogólnie, jak wrażenia? Jakieś negatywy?

I przede wszystkim, GRATULACJE! Wszytkiego dobrego na Nowej Drodze Życia :-*

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #124 dnia: 3 Maja 2011, 14:26 »
Ogólnie można powiedzieć, że OK :)
Jeśli chodzi o właściciela bardzo ugodowy człowiek z którym można się dogadać.
Tak samo szef kuchni :)
Jedna rzecz, która się nie udała to to, że posiłki były chłodne. W tym dniu były dwa wesela i dziewczyny nie za bardzo się wyrabiały.
Trzeba było prosić np. o dodatkową wazę na koniec stołu, bo ludzi nie mieli czego sobie nałożyć.
Więc warto zwrócić na to wcześniej uwagę.

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #125 dnia: 3 Maja 2011, 14:30 »
Ktore menu wzieliście? Zaczyna się od dość niskich cen, zastanawiało mnie jak to prezentuje sie w praktyce, czy jest dużo jedzenia czy raczej ubogo ;)

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: 3 Maja 2011, 14:41 »
Mieliśmy menu chyba za 140-150.
Jedzenia było wystarczająco, nie słyszałam opinii, żeby ktoś wyszedł głodny.
Tylko czasem warto chwilę zaczekać, bo najpierw wjechał jeden rodzaj mięska każdy się rzucił bo głodny a po chwili wjechały inne rodzaje i każdy się oblizywał na ich widok a już byli pojedzeni :D

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #127 dnia: 3 Maja 2011, 15:35 »
Niemożliwe żeby inne mięsa serwowali jak już pojedliście ...to ile to trwało? ???
Nie byłabym tym zachwycona!
A cena naprawdę niska .Napisz coś więcej o menu.
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 3 Maja 2011, 15:39 »
Z głodu wszyscy się rzucali na to co dostali, jak już mieli nałożone na talerz pojawiały się inne przysmaki :)
Jeśli chodzi o menu można robić drogie zmiany i dostosować wg własnych i gości gustów, oczywiście w ramach cenowych :)
A jedzonko... Nie było zjedzone wszystko. Goście pojedli a i na stołach jeszcze coś zostawało :)

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #129 dnia: 3 Maja 2011, 16:14 »
Dziwnie brzmi, że 'trochę' zostawało. Na wszystkich weselach na ktorych miałam okazję być w Sosnowcu i nie tylko stoły wręcz uginały się od jedzenia. Resztę tego co zostało zabraliście do domku? Podobno nie wszędzie jest taka możliwość ::)

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 3 Maja 2011, 20:55 »
"Trochę" zostawało czyli chodzi o to, że wędlina, sałatki itp ze stołów nie znikała do zera tylko było tego tyle, że ludzie nie zjadali wszystkiego.
Dostaliśmy do domu produkty, które były jeszcze zdatne do jedzenia, bo chyba nie ma osoby, która chętnie zjadłaby sałatkę z majonezem, która stała na stole dobre kilka godzin.

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #131 dnia: 3 Maja 2011, 21:12 »
fajnie że napisałaś :) to wszystko jeszcze przede mną  :P

ponieważ ciągle myśle nad tym czy sala nie bedzie wyglądała pusto przy 70 osobach to muszę zapytać  :P ile było u was osób?
no i jeszcze jedno bo zastanawiam się nad stołami, jakie zastosowałaś dekoracje? z tego co wiem w hotelu są tylko małe wazoniki  :-\ świeczników nie widziałam, no i ktoś kiedys napisał że były jakieś problemy z "naczyniami" na owoce

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 4 Maja 2011, 10:42 »
My mieliśmy 80 parę sztuk i było w sam raz :) sala nie była ani zapchana ani pusta. Każdy miał swobodę przy siedzeniu i zabawie.
Jeśli chodzi o dekorację my załatwialiśmy sobie we własnym zakresie i nasza kochani pani kwiaciarka zdziałała cuda :)
Hotel chyba posiada wysokie wąskie wazoniki do których wkłada kwiatki. Jeśli chodzi o świeczki to chyba też jest możliwość u nich załatwić bo nas pytali jaki sobie kolor świeczek życzymy.
Jeśli chodzi o owoce i ciasto to leżały na dużych talerzach.

Offline atabe
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 czerwca 2011
« Odpowiedź #133 dnia: 7 Maja 2011, 10:29 »
witaj:) powiedz mi na ktorej sali mialas wesele? na dolnej czy gornej? i jeszcze jedno pytanie: jak przybrane byly stoly, tzn jakie obrusy ozdobne czy takie zwykle proste? ile maja tych wazonikow do dyspozycji? my mamy wesele na dolnej sali ale jesli nie bedzie w naszym terminie chetnych na drugie wesele to mozemy sie przeniesc na pietro.  gosci bedziemy miec okolo 70

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
« Odpowiedź #134 dnia: 12 Maja 2011, 21:55 »
Jestem już po weselu, emocję trochę opadły i postanowiłam wszytskim zainteresowanym opisać moje wesele w Okrąglaku.
Ponieważ pogoda się nie udała zajechaliśmy na salę wczęsniej niż to było planowane (zrezygnowaliśmy z życzeń i zdjęć pod kościołem) obsługa była mocno zdezorientowana. Niestety, obiad był dla mnie koszmarem- zimny rosól, rozgotowany makaron, obsługa nie dawała rady- podała rolady a jak wszyscy zjedli to donieśli sos... Z tego co pisze Heartache u niej nie było lepiej (miałyśmy wesele w ten sam dzień).

Później było już ok ale wiadomo, niesmak pozostał szczególnie dla mnie jako pani młodej.

Sala cudowna, przestronna, jedzenie dobre tylko obsługa totalnie do d...y.

Gdyby nie to, że miałam rewelacyjną orkiestrę i super gości którzy bawili sie do rana, byłabym załamana.

Jeszcze jedno- na stołach gości którzy siedzili bo obu stronach stołu było ok, ale przy naszym stole gdzie siedzieliśmy tylko po jednej stronie miałam wrażenie, że stól jest po prostu pusty.

Mam bardzo mieszane uczucia ale myślę, że gdybym mogła podjąć jeszcze raz decyzję nie zdecydowałabym sie na Okraglaka.

Gdybyście miały jakies pytania piszcie.

Offline atabe
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 14 Maja 2011, 00:14 »
no to mnie zalamalas:( dojdzie chyba do tego ze kase za wesele wplace po slubie moze to pomoze uniknac problemow.  a szef tak zapewnial ze wszystko bedzie ok i znowu wtopa.  niestety nie mozemy juz zalatwiac niczego innego a szkoda. . . .  powiedz mi jak udekorowane byly stoly , obrusy, czy mialas kwiaty na stolach  czy zamawialas je sama.  szef byl obecny na weselu i jesli tak to mniej wiecej do ktorej godziny?

Offline katarzynaKA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2012
« Odpowiedź #136 dnia: 14 Maja 2011, 18:43 »
martwi mnie to co piszecie dziewczyny - o obsludze ;/ mam nadzieje ze pracujace tam osoby wyrobia sobie wprawe  i samoorganizacje itp.   dzieki Waszym uwagom, zwroce uwage na to przy najstepnej wizycie  w Okraglaku i ustalaniu menu na swoje wesele. . .   
Lena pisalas ze mialas wrazenie pustego stolu gdzie siedzialas, tzn malo jedzenia czy co ?

mialas wesele na duzej sali,  czy ona jest juz w pelni wyremontowana ??? ile mialas osob ? ja tez mam  zarezerwowana duza sale, planuje wesele na  ok 130-140 osob , mysle ze bedzie w sam raz ?
czy muzyka grana przez orkiestre byla dobrze slyszalna ? (przy wizycie w Okraglaku, rozmawialam z szefem i mowil ze bedzie troche wygluszal sale gorna by nie bylo gdzies odbic  dzwiekow)
sale mialas udostepniona tez od czwartku ? jak dekorowalas sale? :)

z gory dziekuje za pomoc :)

atebe nie martw sie, w najgorszym przypadku  chlodny rosol  przezyjesz. . .  trzymam kciuki by wszystko bylo jednak  na wysokim poziomie bo widze ze Twoje wesele juz niebawem :)

Offline atabe
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 15 Maja 2011, 00:39 »
oj bardzo niebawem:D nawet nie masz pojecia jak czas leci a ostatnie kilka miwsiecy przed slubem to prawdziwy galop:) a tyle spraw jeszcze nie zalatwionych czeka. . . . .  ale mam nadzieje ze sie wszystko jakos posklada:)

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
« Odpowiedź #138 dnia: 15 Maja 2011, 10:46 »
Napisałam mega posta i mi go wcieło  :'( :'(

Jeszcze raz :)

My też wpłacaliśmy kase po ślubie i niczego to nie zmieniło, niestety....

Na stołach były pojedyńcze margaretki, obrusy, świece i serwetki, ogólnie ładnie to wyglądało ale bardzo skromnie.
Szef był obecny ale kręcił się po całym budynku, nie wiem do której godziny był.

Wrażenie pustego stołu być może wynikało stąd, że u nas przy stole goście siedzieli z jednej strony i faktycznie wyglądało to tak jakby było mało jedzenie u nas na stole.

Sala jest wyremontowana ale ze ścian wystawały kable przygotowane na kinkiety- robiliśmy tam dekorację ze sztucznych kwiatków, nie zdejmowaliśmy jej więc może nadal tam jest. Także sala tak jak pisałam jest łądna i przygotowana.
Tylko nad jednym stołem brakowało żyrandola- mój tata musiał go przewieszać sam, obsługa miała poprzenosić stoły, nie zrobili tego- tata z mężem musieli to robić sami. Także mam wrażenie, że mimo iż właściciel wydaje się bardzo ugodowy to mało zależy mu na kliencie.

Nie chcę Was straszyć ale gdybym jeszcze raz mogła podjąć decyzję nie zdecydowałabym się na Okrąglaka....

Moje wesele było bardzo udane i tak je zapamiętam ale tylko dzięki gościom którzy fantastycznie się bawalili i dzięki orkiestrze (akustyka na sali bez zastrzeżeń).

Mam nadzieję, że obsługa się wyrobi i u Was już nie będą popełniali takich gaf jak u nas.

Gdyby jeszcze coś- pytajcie.

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #139 dnia: 15 Maja 2011, 14:02 »
A jaka orkiestra u Was grała??

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #140 dnia: 15 Maja 2011, 19:15 »
dzięki Olu za recenzje, czekałam na nią

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 15 Maja 2011, 20:34 »
Wrzucam dwie fotki z dolnej sali udekorowane przez Naszą Kwiaciarkę, która potrafi zdziałać cuda :)
Stoły może nie są super widoczne, ale jak tylko znajdę jeszcze jakąś fotkę to wrzucę :)

Offline atabe
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 15 Maja 2011, 20:49 »
czy te swiatelka na filarze i w oknach to tez dzielo kwiaciarki? czy to na wyposazeniu okraglaka? organza na stolach i krzeslach rowniez? to wszystko dla mnie cenne wiadomosci bo nie wiem jak i co zorganizowac:)

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #143 dnia: 15 Maja 2011, 20:56 »
ło.....  :brawo_2: ale super  :D faktycznie pięknie jej to wyszło

jeśli można to poproszę namiary na tą panią kwiaciarkę bo właśnie jestem na etapie ustalania dekoracji wszelakich

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 15 Maja 2011, 21:11 »
Dekoracja drzwi i filar oraz wazony, grube świeczki, organa na stołach i krzesłach - wszystkie żółte akcenty to dzieło kwiaciarki.
"Okrąglak" dał nam obrusy, serwetki z materiału oraz długie świeczki.

Offline Paula1906
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #145 dnia: 15 Maja 2011, 23:35 »
ja byłam wczoraj na weselu jako gość i ogólnie musze pochwalić obsługę szybko zmieniały sie talerzyki wszystko gorące wręcz parowało  :) Może poprostu zalezy od zmiany - były robotne dziewczyny. . .   i wszystko mi smakowało.  Na wesele przyszłam z płaskim brzuszkiem a wyszłam poprostu niczym kobieta ciężarna w 4 miesiącu ciąży ;) podtrzymująca swój brzuszek.  Sala świetna znajomi mieli zamiast śiecidełek ozdobione balonami które sama dzień wczesniej dmuchałam ;) no i na stołach margaretki i serwteki z motywem ślubnym :) mi sie podobało :) i zatsanawiłam sie nad tą salą i mysle ,że sie zdecyduje, :) Chociaż nigdy nic nie wiadmo. .  a wesela jeszcze ho ho . . .  ;)

Offline katarzynaKA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2012
« Odpowiedź #146 dnia: 16 Maja 2011, 08:41 »
bardzo ladny wystroj :) nic przesadzonego i nic kiczowatego ! brawo !!
mysle , ze udam sie tez do tej kwiaciarki, zapytam jakie ma jasze inne wizje  dekorowania :)

hmm. . .  w koncu jakas opinia ze jedzenie bylo cieple, oby to nie byl tylko przypadek "przy pracy" :D mam nadzieje ze  do czasu mojego wesele wszystkie dziewczyny sie wyrobia, chyba jak kazda panna mloda nie chce zadnej wtopy na weselu :)

Offline atabe
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 17 Maja 2011, 19:09 »
dziewczyny wiem ze to nie ten watek ale pisze bo mam wesele w okraglaku ale nie o tym mowa.  trzymajcie sie z dala od salonu mody slubnej "Irena" w sosnowcu.  jesli nie powinnam o tym tu pisac to przepraszam ale nie mam czasu teraz szukac wlasciwego watku.  jesli macie pytania prosze pisac na maila

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #148 dnia: 17 Maja 2011, 19:29 »
na ktorej sali mialas wesele? na dolnej czy gornej?
i jeszcze jedno pytanie: jak przybrane byly stoly, tzn jakie obrusy ozdobne czy takie zwykle proste?
ile maja tych wazonikow do dyspozycji?

Tak jak już pisałam miałam wesele na dolnej sali.
Stoły były ubierane przez naszą kwiaciarkę i możesz zobaczyć to na zdjęciach powyżej.
Jeśli chodzi o wazoniki to nie pytałam właściciela jaką ilością dysponuje - jak już musisz zapytać jego bezpośrednio.

A ja szczerze mówiąc jakbym miała robić jeszcze raz wesele zdecydowałabym się na tą salę, ale nauczona doświadczeniem zwróciłabym uwagę na kilka drobnych aspektów. 

Offline agnieszek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 18 Maja 2011, 21:10 »
w niedziele bylam w okrąglaku na komunii, musze przyznac ze dziwią mnie te wszystkie negtywne opinie. Myśle ze jesli ktos koniecznie chce sie do czegos przyczepic to zawsze cos znajdzie.  Sala bardzo ładna, a właściwie obie sale(ja bylam na górze),bardzo gustowne i bez przesadny dekoracji,stoły ładnie nakryte,kremowe obrusy,białe margaretki w wazonikach,serwety. Jedzenie smaczne i CIEPŁE:P wiadomo że nie bedzie parzyc w jezyk ale napewno nie moge powiedziec ze bylo zimne!i co wazne było go duzooo a to czego nie zjedlismy dostalismy na koniec zapakowane w plastikowe pojemniczki. Na obsługe tez nie mozna bylo narzekac,miła i pomocna. Jedyne co sie nie udało to pogoda:)