Autor Wątek: OKRĄGLAK Sosnowiec  (Przeczytany 61299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
Odp: OKRĄGLAK Sosnowiec
« Odpowiedź #180 dnia: 24 Sierpnia 2011, 17:41 »
wszystko możesz sobie tam pozmieniać według własnego uznania i wysłać do wyceny, ja właśnie jestem na tym etapie

heartache, lenka.... wprowadzałyście jakieś ciekawe zmiany warte powielenia  :P

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #181 dnia: 24 Sierpnia 2011, 17:49 »
Na grouponie jest aktualnie oferta - 50 zł za kupon wart 100 zł na dania restauracji Hotelu Okrąglak ;) Jakby ktoś chciał zrobić sobie prywatną degustacje ;D

Offline heartache

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #182 dnia: 24 Sierpnia 2011, 19:54 »
heartache, lenka.... wprowadzałyście jakieś ciekawe zmiany warte powielenia  :P

My zrobiliśmy dwie zmiany... zamiast którejś sałatki (nie pamiętam dokładnie ale chyba tradycyjnej) zażyczyliśmy sobie sałatkę tzw. grecką z serem  feta i zamiast jednego rodzaju śledzi były jajka faszerowane Więcej zmian nie było :)
Co do potraw najlepszych i najgorszych - nie pamiętam ... szczerze powiedziawszy mało co jadłam w ten dzień ;) Nie ma na to czasu :)
A wszystko to przez pomyłkę ... :)

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #183 dnia: 9 Października 2011, 22:23 »
no i już po weselichu.....  :jupi:

co najważniejsze jedzenia było smaczne i w odpowiednich ilościach [nawet barszczyk mi pasował mimo że osobiście nie lubie], obsługa do drobnych poprawek organizacyjnych, żółte światło na dolnej sali nie zachwyca fotografów, ale ogólnie sale oceniam całkiem dobrze - udane wesele  :cancan:

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: 11 Października 2011, 14:08 »
z technicznego punktu widzenia, czyli mojego jako operatora kamery filmowej, jest ciemno na sali balowej,
aukstycznie okrąglak jest do bani, sala dolna to istny garnek w króty wię wali czymś, niesie echo od zespołu, nie są w stanie wyprowadzić dźwięku na jakiś normalny poziom, jest głośno i gwarnie jak na stołówce szkolnej

nie byłem na górnej sali, ale dolną projektował jakiś analfabeta akustyczny
co bardziej wrażliwym na hałas polecam stopery

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 11 Października 2011, 14:10 »
z technicznego punktu widzenia, czyli mojego jako operatora kamery filmowej, jest ciemno na sali balowej,
aukstycznie okrąglak jest do bani, sala dolna to istny garnek w któty się wali czymś, niesie echo od zespołu, nie są w stanie wyprowadzić dźwięku na jakiś normalny poziom, jest głośno i gwarnie jak na stołówce szkolnej

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #186 dnia: 11 Października 2011, 14:24 »
aukstycznie okrąglak jest do bani, sala dolna to istny garnek w króry wię wali czymś, niesie echo od zespołu, nie są w stanie wyprowadzić dźwięku na jakiś normalny poziom, jest głośno i gwarnie jak na stołówce szkolnej

dlaczego nie można edytować postów jak są jakieś pomyłki w opdpowiedzi

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 11 Października 2011, 14:28 »
aukstycznie okrąglak jest do bani, sala dolna to istny garnek w który się wali czymś, niesie echo od zespołu, nie są w stanie wyprowadzić dźwięku na jakiś normalny poziom, jest głośno i gwarnie jak na stołówce szkolnej

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #188 dnia: 11 Października 2011, 14:59 »
Okrąglak nie był nigdy projektowany na salę weselną czy też jak kto woli balową. Był budowany za czasów głębokiej komuny jako przychodnia kopalniana. :)

Offline katarzynaKA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2012
« Odpowiedź #189 dnia: 19 Października 2011, 16:04 »
kto w najblizszym czasie ma wesele na gornej sali ????

Offline Fruzka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #190 dnia: 27 Października 2011, 14:02 »
Wesele mielismy w sali dolnej 27-08-2011r.  Wszyscy zaskoczyli nas bardzo przyjemnie.  Pan Mirosław to człowiek z którym w każdej sytuacji można dojsc do porozumienia.  Panie Mirosławie gratuluje ekipy.  Kelnerki miłe i uprzejme, biegały i donosiły to czego  zaczynało brakować, tylko jedna pani taka nieco starszawa była troche niemiła i opryskliwa, cała reszta jak najbardziej na poziomie.  Sala przepiękna, obsługa super.  Co do jedzenia: Obiad podany był gorący - az parzyło.  Sałatki i wszelkiego rodzaju dodatki bardzo zjadliwe.  Naeży tylko Panu Mirosławowi życzyć dalszych udanych imprez i niech interes się rozkręca, przynajmniej wiem, że mogę polecić lokal z czystym sumieniem :)
GRATULUJEMY i dziekujemy za najpiękniejszy dzień w naszym zyciu :))))

Offline joasianowakowska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #191 dnia: 27 Października 2011, 20:19 »
Witam,

planuje właśnie swoje wesele i zastanawiam sie nad wyborem tej sali, w tym tygodniu planuje ja obejrzec.  Widze na forum rozne wersje, moze ktos jeszcze wypowie sie o akustyce, czy na prawdę jest tak źle?

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #192 dnia: 30 Października 2011, 20:56 »
rzeczywiście babcie przy stolikach sobie nie pogadają bo robi się głośny łomot (o dziwo na parkiecie lepiej się gadało :D), ale to przecież wesele ma być, tańczyć a nie gadać trzeba!  ;D

możecie się swojego "grajka" zapytać gdzie mu się grało najlepiej w okolicy, a nóż sala wam spasuje cenowo i wielkościowo

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #193 dnia: 2 Listopada 2011, 08:33 »
grajkowi to najlepiej gra się w przejściu podziemnym do beretu. :Skrzypce:

Offline Jabłuszko:)
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14-09-2013
« Odpowiedź #194 dnia: 26 Marca 2012, 13:04 »
My planujemy wesele w Okrąglaku w przyszłym roku, sala dolna jest bardzo ładna i przestronna.  Menu w rozsądnej cenie za rozsądne potrawy.  Dekorację sali należy zrobić sobie na własną rękę, a co do muzyki, to też mam pewne obawy co do akustyki sali, ale z drugiej strony każda sala ma jakieś plusy i minusy.  Okraglak jest elegancki, ma pokoje dla gości, a to już duży +, menu można zmodyfikować.  Więc ok :)

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #195 dnia: 16 Kwietnia 2012, 17:04 »
Witam serdecznie,
Mam zarezerwowana sale górną na 6. 10. 2012 i zaczynam mieć coraz więcej obaw czy był to słuszny wybór. . .  Ehh widzieliście komentarze z imprezy sylwestrowej z tego roku? hxxp: okraglak59. spanie. pl/zakladka/ksiega_gosci Jestem tak załamana ze nawet myślałam o szukaniu nowej sali ale już trochę za późno. . .  Czy ktoś w najbliższym czasie będzie miał tam wesele? Bardzo proszę o opinie.  Mam jeszcze pytanie do osób, które już miały tam swoje wesele, czy na górnej sali jest ślisko? jak się tańczyło? Nie wzięłam tego pod uwagę a teraz się martwię, ze będzie ślizgawica. . .

Pozdrawiam serdecznie

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 16 Kwietnia 2012, 17:44 »
PS.  Bardzo prosze o namiary do Pani kwiaciarki :) jak to wyglada cenowo? Ile placiliscie za udekorowanie sali?

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #197 dnia: 16 Kwietnia 2012, 20:23 »
czy na górnej sali jest ślisko? jak się tańczyło? Nie wzięłam tego pod uwagę a teraz się martwię, ze będzie ślizgawica. . .

Podejrzewam że kafle są podobne do tych w dolnej sali - tańczyło się tam OK

PS.  Bardzo prosze o namiary do Pani kwiaciarki :) jak to wyglada cenowo? Ile placiliscie za udekorowanie sali?

Za dekoracje dolnej sali płaciliśmy 1500zł

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #198 dnia: 16 Kwietnia 2012, 20:34 »
Kasiula PL ja mam tam weselicho tydzień przed Tobą, ale jakoś sie nie martwie, będzie dobrze ;)

Polemiko czy ty masz relacje ze swoojego weselicha gdzieś?? Tudzież jakieś zdjęcia??

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #199 dnia: 16 Kwietnia 2012, 21:05 »
założyłam dzisiaj, właściwie dla was  ;) bo moja koleżanka też mnie ciągle wypytuje o okrąglaka
jest tam link do zdjęć z wesela

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39618.msg1700744#msg1700744

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #200 dnia: 16 Kwietnia 2012, 21:24 »
aha mam też link do bloga z innego wesela w okrąglaku, ale to tylko na priv

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #201 dnia: 17 Kwietnia 2012, 00:33 »
to ja bardzo prosze o linka na priv z góry dziekuje

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 17 Kwietnia 2012, 17:37 »
W ogole dziekuje za uspokojenie mnie i za zdjecia :)

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: 19 Kwietnia 2012, 10:31 »
Kasiula PL ja mam tam weselicho tydzień przed Tobą, ale jakoś sie nie martwie, będzie dobrze ;)

Polemiko czy ty masz relacje ze swoojego weselicha gdzieś?? Tudzież jakieś zdjęcia??

Kasiaaa a wesele masz na sali dolnej czy gornej? Na ile osob? jesli na gornej, to czy masz jakas koncepcje jak poustawiac stoly?

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #204 dnia: 21 Kwietnia 2012, 15:16 »
Mam na sali górnej, zaproszonych będzie ok. 120 osób, a ile przyjdzie tego nie wiem...koncepcjji nie mam jeszcze zadnej ;) ale obiło mi się o uszy, że w Okrąglaku podobno mają okragłe stoły i dla mnie to by było chyba fajniejsze niż ustyawianie tych zwykłych...jeszcze duuużo czasu, spokojnie ;)

Polemiko dzięki za relacyjkę!!! Ja również poprosze o ten link na priv :)

Offline paluśka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #205 dnia: 16 Maja 2012, 10:34 »
Kasiula_Pl , ja byłam na weselu w Okrąglaku  na sali górnej. Tańczyło się bez problemów. Jedzenie było OK, Panie się uwijały z podawaniem, talerzyki były co chwile wymieniane na czyste.
Sama będe mieć tam weselicho, też na sali górnej :)

Offline zaczarowana85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011r.
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Maja 2012, 23:21 »
ja również miałam tam wesele w zeszłym roku na górnej sali i wszystko było wporządku - jedzenie smaczne, sala przestronna tylko trzeba ją troszkę udekorować, co do podłogi to raczej śliska nie jest;))

Offline Yasumi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 18 Maja 2012, 12:54 »
Cytat: zaczarowana85 link=topic=20160. msg1714874#msg1714874 date=1337289672
ja również miałam tam wesele w zeszłym roku na górnej sali i wszystko było wporządku - jedzenie smaczne, sala przestronna tylko trzeba ją troszkę udekorować, co do podłogi to raczej śliska nie jest;))

Opowiedz proszę więcej szczegółów! Na co trzeba zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy? Ile było kelnerek? Czy podczas Twojego wesela, było równocześnie wesele w dolnej sali? Jeśli tak, to czy było słychać muzykę z dołu?
Będę wdzięczna za odpowiedzi.  Planuję wesele na 2013 rok i ta sala zrobiła na mnie duże wrażenie, ale ponieważ czytam odmienne opinie, wciąż nie mogę się zdecydować.

Offline polemika_schola

• zapaleniec
« Odpowiedź #208 dnia: 18 Maja 2012, 13:58 »
sala jak sala, każdy lokal ma złe i dobre opinie, a trzeba pamiętać że Okrąglak dopiero się wyrabia (wesela robią chyba dopiero od roku) więc jeśli ci się spodobał to zamawiaj.
mam podobne zdanie jak zaczarowana85. to co najważniejsze jest OK: jedzenie i przestrzeń. podejrzewam że nawe kelnerki juz się zdążyły wyrobić tymbardziej ze teraz sala ma już swojego menadżera który wszystko ogarnia.

jeśli chodzi o umowę to wg mnie warto szybko ustalić i wycenić menu, bo przy 100 osobach każde wahanie ceny robi różnicę, ale to raczej tyczy się wszystkich sal nie tylko tej

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 26 Maja 2012, 23:35 »
Do osób, które miały wesele na górnej sali. Czy jest szansa na przesłanie kilku zdjęć? Jak stoły były porozkładane jak sala przystrojona itp.

Pozdrawiam