Autor Wątek: OKRĄGLAK Sosnowiec  (Przeczytany 62319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartelko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
Odp: OKRĄGLAK Sosnowiec
« Odpowiedź #150 dnia: 29 Maja 2011, 13:33 »
Ma któś z Was wesele na górnej sali na ok.  120 osób przed 17. 09. 2011r? Chętnie obejrzałbym ustawienie stołów na taką ilość osób, a im więcej pomysłów, tym łatwiej wybrać optymalne ustawienie :-)

Offline kuba1985
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2011
« Odpowiedź #151 dnia: 29 Maja 2011, 14:07 »
Czy ktoś wie kiedy ten bajzel wokół okrąglaka zostanie posprzątany???

Wstyd ludzi zapraszać na wesele, a bajzel jak był tak nadal jest!!!

Czekam na jakąś reakcje właściciela!!!

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #152 dnia: 29 Maja 2011, 22:51 »
nikt ci nie odpowie pełniej jak właściciel - zadzwon do niego

Offline bigosik1980
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2012
« Odpowiedź #153 dnia: 30 Maja 2011, 12:32 »
Zgadzam się z moim poprzednikiem, budynek był niedawno w remoncie, wszystko super wewnątrz
ale nie daj boże żeby była ładna pogoda bo wszyscy goście będą chcieli wyjść na zewnątrz
i zobatrzą to pobojowisko!!!

Offline kasia884
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2011
« Odpowiedź #154 dnia: 31 Maja 2011, 20:32 »
Akcja sprzedaż trwa dalej  hxxp: sosnowiec. nieruchomosci-online. pl/lokal-uzytkowy,na-sprzedaz/2531632. html

Offline atabe
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 czerwca 2011
« Odpowiedź #155 dnia: 4 Czerwca 2011, 12:21 »
Owszem trwa ale to żadna tajemnica. To dopiero początki więc jeszcze sporo czasu upłynie zanim koszty remontu, który wciąż jeszcze trwa, zaczną się zwracać. Nic więc dziwnego w tym, że właściciel próbuje się jakoś zabezpieczyć skoro koszta remontu okazały się być sporo większe niż zakładano na początku.... A na jakości usług nie oszczędza z racji tych kosztów, jedynie na zwolnieniu tempa remontu. W czym więc problem? Jak na razie opinie są dobre...

Offline katarzynaKA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2012
« Odpowiedź #156 dnia: 28 Czerwca 2011, 19:03 »
atebe daj znac jak u Ciebie wesele??

Offline termin
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2011.
« Odpowiedź #157 dnia: 11 Lipca 2011, 22:55 »
Witam!!
Odstąpię termin wesela w OKRĄGLAKU na dolnej sali.  08 październik 2011.
Tel. kont.  505 005 903

Offline Andzia1987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 12 Lipca 2011, 18:59 »
25 czerwca bawiłam się na własnym weselu w Hotelu Okrąglak.  Wesele odbyło się na sali górnej.  Zostaliśmy bardzo ciepło przywitani przez Personel.   Sala wyglądała przepięknie - dekorowała ją Pani Florystka, której zdjęcia z dekoracji sali dolnej są umieszczone powyżej. 
Jedzenie było bardzo dobre - najważniejsze, że Gościom smakowało, ładnie podane, uzupełniane cały czas przez kelnerki.   To co zostało było spakowane do pojemników.  Jeśli chodzi o Panie kelnerki bardzo miłe, uśmiechnięte, spełniały każde nasze życzenie.
Super sprawą jest tarasik na sali górnej.  Można wyjść sobie odpocząć oraz zapalić papieroska.  Największą frajdę miały dzieci, które szalały na sali, jednym słowem parkiet należał do nich!
Polecam zorganizowanie przyjęcia weselnego w Okrąglaku.
Goście bawili się do samego rana!!!
I POGODA TEŻ DOPISAŁA!

Offline kasia884
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2011
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Lipca 2011, 23:28 »
Andzia mogłabym prosić o maila do Ciebie.  Mam wesele w Okrąglaku we wrzesniu i chciałabym sie spytać o kilka szczegółów.

Z góry
Dzięki

Offline Andzia1987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 21 Lipca 2011, 01:36 »
Menu mieliśmy za 140zł.  Napoje sami kupywaliśmy.
Mój -email to:
Anusia040210@wp. pl

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #161 dnia: 22 Lipca 2011, 18:02 »
Jak oglądałam sale górną to byłam nią tak zachwycona, że na wiele rzeczy nie zwracałam uwagi. . .  I teraz mam do Was pytanie.  Po przejrzeniu kilku zdjęć rzuciły mi się w oczy stoły a raczej rzuciła mi sie ta ciemnośc panująca tam. . .  Teraz mi się wydaje, że stoliki za tymi filarami to nie do końca dobry pomysł. . .  ciemno, utrudniony dostęp kamerzysty, fotografa, taki dystans tworzą te filary i może byc utrudniony kontakt np orkiestry z ludźmi, nie wiem już sama. . .  na pewno jest tam jakieś oświetlenie ale. . .  Co sądzicie?

Offline Andzia1987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 22 Lipca 2011, 23:14 »
Sala górna jest bardzo ładna.  Na moim Weselu było ok.  100 osób, a więc mniej niż będzie u Ciebie. 
Parkiet nie wyglądał na pusty, nawet jak bawiło sie parę osób.  Dobrze, że jest duzo miejsca do tańczenia, bo wszyscy Goście swobodnie się bawili i nikt nikogo nie deptał, ani nie szturchał. 
Jeśli chodzi o akustykę to zespół dobrze brzmiał nie było z tym problemu.
Filary nie sprawiają, że jest na sali ciemno.  Czasami światła były pogaszone i świeciły się same świeczki, które były rozłozona na całej sali i świeciło niebo.  Panował bardzo miły i romantyczny nastrój.
Stoły były tak rozstawione, że był dobry dostę i dla kamerzysty, fotografa i Pań kelnerek.  Stoły ustawialiśmy sobie sami jak chcieliśmy.
My siedzieliśmy na wprost orkiestry i wszystko widzieliśmy, Goście tównież byli tak rozmieszczeni, żeby widzieli się na sali.   Nie było z tym również problemu. 

Offline heartache

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #163 dnia: 23 Lipca 2011, 19:08 »
Po przejrzeniu kilku zdjęć rzuciły mi się w oczy stoły a raczej rzuciła mi sie ta ciemnośc panująca tam. . .  Teraz mi się wydaje, że stoliki za tymi filarami to nie do końca dobry pomysł. . .  ciemno, utrudniony dostęp kamerzysty, fotografa, taki dystans tworzą te filary i może byc utrudniony kontakt np orkiestry z ludźmi, nie wiem już sama. . .  na pewno jest tam jakieś oświetlenie ale. . .  Co sądzicie?

Miałam wesele na dolnej sali w kwietniu miejsca jest naprawdę dużo i filary nie przeszkadzają. Ludzie siedzieli swobodnie każdy mógł spokojnie zjeść posiłek oraz odejść od stołu. Nie było sytuacji że jeden wciąga brzuch żeby ten za nim mógł odejść od stolika. Jeśli chodzi o ciemności nasi kamerzyści i fotograf nie narzekali i dali sobie świetnie radę a i też każdy widział co ma na talerzu :) Naprawdę nie masz się o co martwić. Jest dobrze :)
A wszystko to przez pomyłkę ... :)

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 23 Lipca 2011, 23:30 »
Heartache Ty miałas wesele na dolnej sali a ja pisałam o górnej, na dolnej filary zupełnie nie przeszkadzają w przeciwieństwie do górnej. . .  Mogłabyś mi wysłać pare zdjęć z Waszego wesela? Ułozenie stołów i przede wszystkim parkiet, jak duzy wyszedl itp. . .  Byłabym bardzo wdzięczna :) i bardzo bym prosiła osoby, które miały na górnej sali o pare zdjęc w celu porownania sobie :)

Pozdrawiam

mail:
kasia-wilczek@o2. pl

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #165 dnia: 24 Lipca 2011, 12:22 »
Wrzucę tylko kilka fotek, które się w miarę nadają, bo nie chciałabym dostać po głowie od znajomych, że "znajdują się" w necie ;)
Jeśli chodzi o ustawienie stołów to mieliśmy kształt litery E, główna najdłuższa odnoga stała wzdłuż ściany, a 3 boczne były pomiędzy filarami. Stolik dla obsługi znajdował się z boku.
Bez problemu i swobodnie mogło zasiąść ok 90 osób, a i więcej by się pomieściło.
Co do parkietu nawet gdy było na nim 90% gości weselnych nie było problemu z miejscem do zabawy. Każdy swobodnie mógł odstawiać piruety i nikt nikogo nie deptał :D ;)

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 24 Lipca 2011, 19:51 »
Pięknie ta dolna sala :) i wydaje sie byc dużo miejsca. . .   Heartache bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi i pomoc :)
A czy mógłby ktoś wkleić ze swojego wesela z sali górnej? Ułozenie stolików, jak prakiet wyglądał, bardzo proszę.

Pozdrawiam

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 24 Lipca 2011, 20:33 »
PS Heartache mialas zespół? Jaki? Zadowolona byłas?

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 24 Lipca 2011, 23:27 »
Andzia1987 Ciebie szczególnie proszę o zdjęcia. . .  Bardzo proszę, mam ogromny dylemat, dolna czy górna, obie sa ładne ale. . .  Prosze wklej tutaj jeśli to nie problem albo bardzo proszę na mojego maila kasia-wilczek@o2. pl, jak była udekorowana, jak byly stoly rozłozone, jak parkiet. . .  Aha i ile Pani florystka wzięła za udekorowanie sali?

Pozdrawiam

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 25 Lipca 2011, 08:27 »
PS Heartache mialas zespół? Jaki? Zadowolona byłas?

Mielismy DJ.. małzeństwo gdzie Pan puszczał muzykę, a Pani organizowała zabawy.
Byli świetni... Od razu zdecydowaliśmy się na nich. Mój mąż miała okazję kilka razy współpracować z nimi i wiedział czego się po nich spodziewać. Dlatego się nie zastanawialiśmy tylko zadecydowaliśmy  :)
Wszyscy goście byli bardzo zadowoleni i co się spotkamy zawsze wspominają zabawy, które prowadzili no i całą ich dobrą robotę.

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #170 dnia: 25 Lipca 2011, 15:36 »
heartache podeślij mi proszę namiar na tę parę, jestem wlasnie na etapie poszukiwania dj-a ;)

Offline Andzia1987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 25 Lipca 2011, 19:12 »
Jeśli chodzi o ustawienie stołów to przy ścianie było 7 stołów, które były połączone, a między filarami stały 3 rzędy po dwa stoły.  Przed Nami nie było stołów ( były przesunięte w prawo ) tak, żeby było Nas widać.
Niezależnie od tego jak zostaną ustawione stoły nie ma problemu z przejściem zarówno dla Pań kelnerek czy kamerzysty.
MIEJSCA NA PARKIECIE JEST NAPRAWDĘ DUŻO I CZY BĘDZIE BAWIĆ SIĘ 100 CZY 1150 OSÓB I TAK BĘDZIE SWOBODA.
JEŚLI CHODZI O FILARY TO ODGRYWAJĄ SUPER ROLĘ W ROBIENIU "POCIĄGU" - GOŚCIE WIJĄ SIĘ MIĘDZY NIMI I STOŁAMI NICZYM LOKOMOTYWA!!!
pANI FLORYSTKA ZROBI DEKORACJĘ DOSTOSOWANĄ DO KWOTY JAKA PODACIE.
W RAZIE PYTAŃ SŁUŻĘ POMOCĄ.
MAM NADZIEJĘ, ŻE TO CO NAPISAŁAM ROZWIEJE WSZELKIE NIEJASNOIŚCI.
JUTRO POSTARAM SIĘ WKLEIĆ JAKIEŚ ZDJĘCIA.

Offline Andzia1987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 25 Lipca 2011, 19:13 »
PRZEPRASZAM OCZYWIŚCIE 150 OSÓB!!

Offline kasiairobert
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2012
« Odpowiedź #173 dnia: 3 Sierpnia 2011, 23:53 »
Witam wszystkich serdecznie,
mam bardzo ważne pytanie, otóż jak wygląda sprawa z parkingiem przez hotelem Okrąglak ? Nie ma tam chyba za dużo miejsca a jak jeszcze odbędą się dwa wesela jednocześnie to gdzie Ci biedni goście zaparkują ?!?!!?
Bardzo proszę o odpowiedź osoby które miały już tam przyjęcie weselne. . .

Druga sprawa to kwestia posiłków: czy są dobre i czy nie jest ich mało ?!?!

Trzecia to parkiet a raczej jego brak: czy te płytki nie są śliskie ?  Jak się tam tańczy ?

Jaka obsługa ? Czy są jakieś chłodziarki na napoje i wódkę ?!?!

Jak wygląda sprawa z pokojami ? Czy brał ktoś pokoje ? Do której godziny następnego dnia można gościć ???
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie  :-*
KASIA

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 4 Sierpnia 2011, 20:18 »
Wg mnie z parkingiem nie ma problemu. W naszym dniu były dwa wesela i cześć gości przyjechało autami. Jako, że było na dolnej sali parkowali od strony wejścia na dolną salę. Zaś widziałam, że goście z wesela u góry mieli autka z przodu ale i też stały też z tyłu także wydaje mi się, że w tej kwestii nie ma problemu.

Jeśli pytasz o posiłki i obsługę polecam poczytać wątek, bo kilka opinii już się pojawiło.
U nas jedzenia nie było mało, bo z tego co widziałam na stołach jeszcze zostawało. Na koniec dostaliśmy jeszcze do domu 3 reklamówki mięska, które zostały.
Sałatek, wędlin, serów itp nam nie dawali, bo chyba nie każdy ma smaka na wyleżaną przez kilka godzin wędlinę na stole :)
Jeśli chodzi o obiad to było np. kilka rodzajów mięs, do tego różne surówki (my wprowadziliśmy zmiany w menu - także właściciel jest ugodowy i pewne zmiany są dozwolone, ale trzeba się przygotować na to już przy podpisywaniu wstępnej umowy a potem się precyzuje, my rozmawialiśmy też z kucharzem, który nam poradził i doradził) a do tego frytki, dwa rodzaje klusek śląskich (ciemne i jasne) i chyba ziemniaczki jak dobrze pamiętam. Także nie słyszałam, żeby ktoś był głodny :)

Jak dla mnie parkiet był bez zastrzeżeń. Obawiałam się ze względu na obcasy i śliską podeszwę ale obeszło się bez kontuzji i nie widziałam, żeby ktoś wywinął orła na kafelkach ;)

W schowku znajduje się duża lodówka do dyspozycji, poza tym jest dużo miejsca na schowania alkoholu i napoi.

Jeśli chodzi o pokoje warto porozmawiać bezpośrednio z właścicielem. Kwestia wykwaterowania jest chyba zależna od natężenia ludzi w hotelu. Moi goście np zostali wcześniej wpuszczeni do pokoi. Pokoje bardzo czyste, świeże i przytulne.

*opis dotyczy dolnej sali :)

Offline Kasiula_Pl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #175 dnia: 5 Sierpnia 2011, 17:06 »
Przyznać sie, kto miał wesele na górnej sali 17-go lipca tego roku na górnej sali :D:D:D? Byłam podpisywac umowę wstępna z zespołem Music Time i powiedzieli, że grali tam własnie 17-go na górnej sali.  Powiedzieli, że byli mile zaskoczeni, że obsługa suuper, jedzienie dobre więc mnie troche uspokoili :).  Zespoły często bywaja na weselach, zresztą tak samo jak i fotografowie więc maja porównanie i uważam  ich opinie za cenna :)

Pozdrawiam

PS.  Pytanie do Heartache: Co to za materiał.  użyty do dekoracji filaru wraz z lampkami? Nie baliście się, że sie przypali od lampek?

Offline heartache

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 5 Sierpnia 2011, 17:40 »
PS.  Pytanie do Heartache: Co to za materiał.  użyty do dekoracji filaru wraz z lampkami? Nie baliście się, że sie przypali od lampek?

Nie wiem dokładnie, bo dekoracją zajęła się pani kwiaciarka ale wydaje mi się, że to była organtyna lecz pewności nie mam :)
A obawy.... nie myśleliśmy wtedy o tym... w pełni jej zaufaliśmy :)

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Sierpnia 2011, 15:39 »
podbijam temat, ktoś jeszcze miał lub był osatnio na weselu w Okrąglaku i może się podzielić opinią??

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Sierpnia 2011, 16:59 »
jakie dania najlepiej, a jakie najgorzej wspominacie bo jestem w trakcie ustalania manu

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #179 dnia: 24 Sierpnia 2011, 17:28 »
przykładowe menu które dostałam, to takie dosyć porzeciętne się wydaje. . .