Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daisy87
  • uzależniony
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #840 dnia: 28 Lutego 2011, 23:25 »
ExtrA! Aż żałuję, że z Fordonu tramwaj tam nie jedzie ;) :D a można wiedziec ile taka przyjemnośc kosztuje? ;)

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.10.2011
« Odpowiedź #841 dnia: 1 Marca 2011, 16:58 »
marikusia  Jakis czas temu dzwonilismy  do mzk z zaputaniem czy jest taka mozlowosc wynajecia tramwaju turystycznego, powiedzieli,ze nie ma problemu. Za miesiac bedziemy wszystko dokladnie zalatwiac i mam nadzieje,ze nie bedzie zadnego problemu
anulka 80  wesele mamy na ok 80os.
Daisy87  dlatego zdecydowlismy sie na sale na zwiszy,ze wzgledu na ten tramwaj ;D. My mamy zamiar startowac z kosciola na pl. Wolnosci do zawiszy i ten odcinek ma kosztowac ok 1000-1500zl, placi sie od odleglosci+ os.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #842 dnia: 1 Marca 2011, 17:06 »
o matko, jaka cena!  :szczeka:   Chyba bym się nie szarpnęła na taką przyjemność.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
« Odpowiedź #843 dnia: 1 Marca 2011, 20:22 »
Cytat: olesia link=topic=19937. msg1477400#msg1477400 date=1298995085
marikusia  Jakis czas temu dzwonilismy  do mzk z zaputaniem czy jest taka mozlowosc wynajecia tramwaju turystycznego, powiedzieli,ze nie ma problemu.  Za miesiac bedziemy wszystko dokladnie zalatwiac i mam nadzieje,ze nie bedzie zadnego problemu
anulka 80  wesele mamy na ok 80os.
Daisy87  dlatego zdecydowlismy sie na sale na zwiszy,ze wzgledu na ten tramwaj ;D.  My mamy zamiar startowac z kosciola na pl.  Wolnosci do zawiszy i ten odcinek ma kosztowac ok 1000-1500zl, placi sie od odleglosci+ os. 

Gdybyśmy się zdecydowali byłyby dwa śluby tak samo się zaczynające. . .  Plac Wolności i Zawisza :)

Kate widzisz. . . .  nasza parafianka a my nic nie wiemy. . .  Ładnie to tak?:>

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #844 dnia: 1 Marca 2011, 21:59 »
ja na Placu Wolności mieszkałam jako mały bobas i byłam tam chrzczona, to piękny kościół i dla mnie taki sentymentalny bo moim dziadkowie brali tam ślub :) no ale Bóg jest wszędzie nie tylko w ładnych kościołach więc zdecydowałam się na swoją obecną parafię  :P

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #845 dnia: 1 Marca 2011, 22:44 »
marikusia  widze,ze mam slub tydzien po Tobie, zdasz relacje jak bylo :)

Od zawsze wiedzialam,ze slubowac bede w tym kosciele, po pierwsze moja parafia po drugie rodzice tez tam slubowali :)
Byc moze dziewczyny znamy sie z widzenia??:)

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #846 dnia: 1 Marca 2011, 22:48 »
Cytat: olesia link=topic=19937. msg1477640#msg1477640 date=1299015889
marikusia  widze,ze mam slub tydzien po Tobie, zdasz relacje jak bylo :)

Od zawsze wiedzialam,ze slubowac bede w tym kosciele, po pierwsze moja parafia po drugie rodzice tez tam slubowali :)
Byc moze dziewczyny znamy sie z widzenia??:)

Hehe. . .   Być może :P Chociaż my z Kasią zawsze jesteśmy tylko na jednej mszy- tej na 9:30 i stoimy w pierwszych rzędach <lol>

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #847 dnia: 1 Marca 2011, 22:53 »
marikusia musze sie przyznac bez bicia,ze juz dawno nie bylam na mszy w tym kosciele::P ale kiedys, kiedys, bardzo dawno temu, tez chodzilam na 9.30, bo fajnie spiewali i grali na tej mszy :)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #848 dnia: 2 Marca 2011, 11:28 »
wracam na forum zza światów;)

...no widzisz Mariczko jak nam duszyczki z parafii uciekają... :P

...ale miło, że kiedyś przychodziły tam dla naszych wypocin wokalno-instrumentalnych ;)

Myślałam, że tramwaj wychodzi ciut taniej, ale też nie jest to aż taaaaki kosmos, a atrakcja na bank przednia. Sama też o tym myślałam, z tymże ze św. Trójcy do Słonecznego Mł., a potem nawet pojawiła się koncepcja przepłynięcia wodnym, ale odpuściliśmy:) Logistycznie ciężko byłoby to zorganizować.

Wczoraj byliśmy u księżulka na spisaniu protokołu i wyobraźcie sobie, że mój plan wziął w łeb :( Chciałam jako pierwsza para wejść do kościoła w tym dniu i zdecydowałam się na godzinę 15, myśląc, że nikt nie będzie na tyle zdeterminowany na tą datę by wziąć ślub o 14tej...niestety moje przewidywania były nietrafne;/ ...wszystko na nic;( Starsky już mi głowę suszył o taką wczesną godzinę na maxa i teraz jeszcze to wszystko bez sensu:(

Zaliczyliśmy też jedną poradnię...muszę przyznać, że było to interesujące przeżycie. Tematyka wiadoma, ale Pani bardzo sympatyczna i uśmiechnięta, więc było sympatycznie naprawdę.

Generalnie luty trochę stał pod znakiem innego wyzwania - nieślubnego i przygotowania nieco spowolniły...ale mamy już zamówione dwie koszule dla Młodego, wstępnie byliśmy pogadać u sowy o naszej niestandardowej wizji torciska i ciast, kupiłam serwetki do Candy Baru (pfffff  ;) - żenada), no i oczywiście powolnie rozdajemy zaproszenia...ehhhh czas się na powrót ogarnąć.

Potrzebny mi jakiś Ferdek kiepski, który by mi zasadził kopa w...dla mobilizacji:P

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #849 dnia: 2 Marca 2011, 12:28 »
katepolak, my też mamy ślub na 15. Ale troszkę przez przypadek. Chcieliśmy mieć na 16, jednak okazało się, że w naszej parafii (jak przez cały czerwiec są trzy śluby tak czwartego akurat są dwa ;/ ) ktoś się zapisał na 16 30. I szlag trafił moje chcenie. Raczej wątpię, żeby ktoś był przed nami.
A powiedz mi kochana, czemu chciałaś wchodzić pierwsza ? Ma to jakąś ukrytą logikę czy ot taka zachcianka? Bo jeśli ma logikę tobym sobie podpatrzyła jakiś niecny plan :P:P

Jakie papiery zanosiliście księdzu oprócz odpisu aktu chrztu? Chyba też musimy się wybrać w niedalekiej przyszłości.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #850 dnia: 2 Marca 2011, 23:15 »
kate u Nas Starsky gra tydzień później ;D mam nadzieje że bedzie super ;p bo widziałam tylko rewelacyjne opinie o Nim i po spotkaniu (które było ponad rok temu) byłam zachwycona tym czlowiekiem  :):)
ZNIKAM!

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #851 dnia: 2 Marca 2011, 23:57 »
...a no chcialam, aby to wszystko nie było takie pośpieszne, choćby na początku...jedni goście mijający się z drugimi no i nie daj Bóg hałas na życzeniach poprzedników podczas mojej mszy...poza tym chcialam by goście mogli przed mszą chwilkę cupnąć i posłuchac Fidelisa...o tym, że Fidelis będzie musiał się wcześniej w Kościele zalogować nie wspomnę:/ Będą wykończeni, a potem jeszcze cała noc zabawy przed nimi:( żenada:(

Co do papierów...to wydaje mi się, że w Trójcy wygląda to trochę inaczej niz w innych parafiach. My byliśmy zaledwie z odpisem, tzw. talonami na żonę (kwity o kursie ukończonym w liceum) i mieliśmy też donieść ostatnie świadectwa z religii + dowód osobisty. Protokół spisany, teraz musimy pyknąć jeszcze dwie poradnie, zapowiedzi i kwestie urzędowe.

Co do Starsky'ego to moim zdaniem nie masz w ogóle powodów by zastanawiać się nad tym czy będzie fajnie grał. Ja usłyszałam go na jednym weselu 4 lata temu i powiedziałam, że albo On, albo wyprawianie wesela nie ma żadnego sensu.

Poza tym, jestem nim oficjalnie zauroczona, kontakt choćby mailowy wywołuje u mnie mega radochę...lubię taki typ osobowości:) Ufam mu bezgranicznie i na pewno nie będę narzucać jakichś dziwactw. Chciałabym może usłyszeć kilka piosenek, niech pojawi się też kilka utworów z lat 50-tych, by podtrzymać klimat i tyle. Jako ekspert w dziedzinie najlepiej wie co ruszy gości na parkiet i jakimi prawami rządzą się takie imprezy. Jego dezaprobatę co do wczesnej godziny ślubu przyjęłam niezbyt dobrze - przejęłam się mega, bo podał mi kilka argumentów, które naprawdę nie bedą bez znaczenia i wpłyną na jakość zabawy.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #852 dnia: 3 Marca 2011, 05:24 »
Myślisz, ze 15 to za wcześnie ? Kurczę, ja raz byłam na weselu, na którym slub był na 14 i faktycznie było tak se...ale fakt, tam pan grajek był totalnie nieskomunikowany z obsługą i na przykład w momencie gdy wniesli kolację ten wyciągał do podziękowań dla rodziców, które de facto trwały 40 minut, bo pam młody jest walnięty za przeproszeniem. Mam nadzieję, ze u nas nie będzie takiego zmęczenia materiału... no i my nie jesteśmy walnięci for sure :P

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #853 dnia: 3 Marca 2011, 06:57 »
Niestety, wczesna godzina ślubu powoduje, że goście są na pełnych obrotach przez większą ilość godzin. Wbrew pozorom przesunięcie ślubu na 17 (niby tylko dwie godziny) daje już większy komfort.

Ja nie jestem ortodoksyjna i jeżeli zabawa się skończy o 2 to trudno, przecież zaczęła się wcześniej, co oznacza, że trwała tyle samo co na innych klasycznie rozpoczynających się weselach...a jak będzie trwała standardowo, do 4 no to mega super, bo godzin zabawy będzie więcej.

Poza tym, bardzo liczę, że nie będzie tak tragicznie ze względu na to, że moja sala jest klimatyzowana...a naprawdę ma to ogromne znaczenie dla jakości i długości zabawy.

Staram się być dobrej myśli, ale wściekła jestem, że trochę bez sensu ta 15, jak się zapisywałam to 17 była wolna ;(

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #854 dnia: 3 Marca 2011, 07:09 »
mega przepraszam za post pod postem, aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee wlaśnie sie zorientowałam, zostało tylko

100 dni!!![/center]

Chyba coś wspominałam, że będę pić z tej okazji.... :hmmm:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #855 dnia: 3 Marca 2011, 08:21 »
U mnie 93 :) powoli zaczynamy sie stresować :)

a co do godziny, to własnie u mnie nie było zadnej innej wolnej ehh, pocieszam się, że w/w dupne wesele na którym byłam trwało do 5 więc może nasze skoro nie ma być dupne też tyle pociągnie ? ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #856 dnia: 3 Marca 2011, 10:00 »
Katepolak, gratuje "studniówki"
Nie przejmuj się, godzina 15 jest ok. Są minusy, ale jest też dużo plusów. My też mieliśmy na 15.00 i też miałam podobne obawy, które jednak okazały się bezpodstawne. Chcieliśmy na 16, ale było już zapisane 60-lecie ślubu (długo ze sobą wytrzymali hehehe).  Jednak na 17.00 wydawało mi się za późno, bo obiad o 18.30? U nas wszyscy super się bawili. Niby wesele było wcześnie, ale i tak strasznie szybko czas zleciał, parkiet był cały czas pełny, a my nie nadążyliśmy nawet porządnie zjeść, bo trzeba było tańczyć :) Fakt , że wesele skończyło się o 3.30. Pewnie gdyby było na 17. potrwałoby dłużej, ale przecież to nie ma znaczenia, bo w końcu zaczęło się wcześniej, więc zabawa trwało dość długo. Dla nas ta godzina była idealna, ale pewne znaczenie ma też to, że ślub był zimą, więc po obiedzie już było prawie całkiem ciemno na dworze. To stworzyło lepszy klimat do tańczenia, ale myślę, że przy dobrym dj-u nawet "za jasnego" ludzie będą się świetnie bawić.

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #857 dnia: 3 Marca 2011, 13:45 »
My mamy na 16. Jak sie zapisywaliśmy było jeszcze pusto na nasz dzień, ale jakoś później nie chciałam. W maju / początek czerwca dni nie są jeszcze takie długie, szybciej się robi ciemno, nie jest tak gorąco, więc organizm się tak szybko nie męczy, więc Dziewczyny nie ma się co przejmować.

Co do spraw, to ja chcę załatwić wszystko do końca przyszłego tygodnia. Od 15 marca zmiana pracy, więc póżniej juz coraz mniej czasu.
A zostały nam: garnitur, fryzjer;/, koniecznie bielizna do sukienki bo do przeróbki też juz chcę dać (pożniej w tygodniu nie dam rady), biżuteria. Jutro jedziemy na sale co nieco juz uzgodnić, zamówic tort.
Na poprawiny muzykę już zgromadziliśmy, repertuar na wesele wybrany, zabawy tylko jakieś muszimy dodać.
Z małych atrakcji mamy lampiony szczęścia.

Z racji wiosennego klimatu sala zielona, kwiaty tulipany. I powiem wam im więcej, im bliżej to tym bardziej mniej mnie męczy że coś będzie nie tak, że tak powiem mam to gdzieś ;)

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #858 dnia: 3 Marca 2011, 15:33 »
[quote author=katepolak link=topic=19937.msg1478337#msg1478337 date=1299106666

Co do Starsky'ego to moim zdaniem nie masz w ogóle powodów by zastanawiać się nad tym czy będzie fajnie grał. Ja usłyszałam go na jednym weselu 4 lata temu i powiedziałam, że albo On, albo wyprawianie wesela nie ma żadnego sensu.

Poza tym, jestem nim oficjalnie zauroczona, kontakt choćby mailowy wywołuje u mnie mega radochę...lubię taki typ osobowości:) Ufam mu bezgranicznie i na pewno nie będę narzucać jakichś dziwactw. Chciałabym może usłyszeć kilka piosenek, niech pojawi się też kilka utworów z lat 50-tych, by podtrzymać klimat i tyle. Jako ekspert w dziedzinie najlepiej wie co ruszy gości na parkiet i jakimi prawami rządzą się takie imprezy. Jego dezaprobatę co do wczesnej godziny ślubu przyjęłam niezbyt dobrze - przejęłam się mega, bo podał mi kilka argumentów, które naprawdę nie bedą bez znaczenia i wpłyną na jakość zabawy.
[/quote]
 U nas tez grac bedzie Starsky  ;D   my takze dajemu mu wolna reke, on wie najlepiej jak rozruszac ludzi i nie mam zadnych obaw, wiem,ze pod tym wzgledem bedzie supr :)

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #859 dnia: 3 Marca 2011, 19:23 »
hej Panny:-)tak czytam wasze posty i się załamuje stoimy w martwym punkcie hihi:-(trzeba się wziąć do pracy i załatwiać, a dziś studniówka :-)lalalala

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #860 dnia: 3 Marca 2011, 21:16 »
Dziewczyny pomocy dziś wróciłam z  2 próbnej fryzury owszem ta lepsza od ostatniej ale nadal nie jest to to czego chce.Znacie jakiegoś fryzjera od koków proszę dajcie znać bo już nie wiem co robić  :(?

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #861 dnia: 3 Marca 2011, 21:17 »
a my mamy ślubek na godz. 17 więc dosyć późno w porównaiu do Was ale ja tak od początku chciałam żeby mieć dużo czasu przed bo ja zawsze się grzebię długo ze wszystkim i robie na ostatnia minute  :P

dzisiaj bylismy u proboszcza i wielki kamień z mego serca spadł bo nie musimy chodzimy na nauki uff  :P

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #862 dnia: 3 Marca 2011, 21:17 »
Whoops! cos mi nie wyszedl ostatni post :-\

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #863 dnia: 3 Marca 2011, 23:29 »
marikusia musze sie przyznac bez bicia,ze juz dawno nie bylam na mszy w tym kosciele::P ale kiedys, kiedys, bardzo dawno temu, tez chodzilam na 9.30, bo fajnie spiewali i grali na tej mszy :)

Hehe... Bardzo dziękujemy :) Chociaż czas przeszły jest trochę niepokojący :P

Kasiu Tobie oczywiście gratuluję studniówki, ale muszę się przyznać, że przez Ciebie coraz bardziej się denerwuję... Przecież to już lada moment..

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #864 dnia: 4 Marca 2011, 09:27 »
za trzy miesiące o tej porze najprawdopodobniej będę siedzieć u fryzjera ;) i trząśc portkami :P

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #865 dnia: 4 Marca 2011, 11:59 »
hehehehe dziękuję za życzenia :P
Studniówka niestety przebiegła raczej niespecjalnie, narzeczony w Katowicach i jak tu świętować: :-\

Marikusiu ja  na razie się denerwuję tym, że nie chce mi się zajmować ślubem:P Odczuwam ponowne zmęczenie materiału wyżej wymienionym tematem:P

precious lepiej tak nie dygocz na tym krześle fryzjerskim, bo fryka krzywo wyjdzie :D

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #866 dnia: 18 Marca 2011, 23:12 »
i ja dzisiaj dołączyłam do grona Janickowych przyszło-zaobrączkowaych ;)

a co u Was? taka tu cisza...

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #867 dnia: 19 Marca 2011, 07:44 »
Właśnie to samo chciałam napisać. Czyżby jedenastki tak ostro rzuciły się w wir przygotowań, że nie mają czasu pisać na forum?
 :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #868 dnia: 19 Marca 2011, 10:04 »
Witam anulka 80 :)
Właśnie cały problem polega na tym, że mamy ciulową umowę, a mianowicie mamy tylko przedwstępną, w której jest zapisana cena i nic więcej, w ogole umowa ma ze cztery punkty tylko. Zasięgnęłam już języka prawniczego i wiem, że ta umowa jest również zobowiązująca obie strony. Jednak babsko (wybaczcie) twierdzi, że to TYLKO przedwstępna i NIC nie znaczy. Cholera może człowieka na miejscu strzelić. Zobaczymy dziś.

Daisy to się złotnik na forumkach dorobił nie ma co :) czytałam w Twoim odliczanku, że też macie szersze, fajnie, mi się bardzo szerokie podobaja, sami mamy 7mm.
No nic idę się zbierać i ogarniać bo dziś nas czeka pracowity dzień.
Miłej soboty :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #869 dnia: 19 Marca 2011, 10:09 »
czadowa jestem, nie ma co!!!! odpisałam w wątku ogólnym a miało być w moim odliczanku :)
ale w sumie większość pasuje :P :P

anulka poczuj sie powitana w moim odliczanku i opowiedziałąm Ci tu o umówie :) no cóż skopiuje całość jeszzcze raz do odliczanka.

dla wyjaśnienia innym jedenastkom, mam problem z salą, pani twierdzi, że umowa nie jest zobowiazujaca, ze cene ze 150 moze podniesc do 170 (przy 100 gosciach) i ze generlanie to umowe wlasciswa i menu ustala sie 2 tyg przed slubem i wtedy dopeiro sie dowiemy ile mamy miec hajsu. Na razie warknelam na pania ze dwa razy i juz przestalam z nia dyskutowac, przymusilismy ją zeby dizs ustalac menu, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo poki co kobiet anie moze  nas zapamietac! co przychodzimy to nas z kims myli i wkur... mnie to niesamowicie bo nasze wesele za 2,5 miesiąca!!!

Reszta wątku jest na temat :P

a jeszcze coś: czy ma któraś z Was maila albo gg do katepolak? bo mi się pod ziemię zapadła a mam sprawę do niej :)