Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #570 dnia: 7 Stycznia 2011, 20:07 »
od dziś mogę dołączyć do szczęśliwych posiadaczek sukienek:-)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #571 dnia: 7 Stycznia 2011, 21:52 »
dogma gratuluję i pochwal się jakimś zdjęciem :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #572 dnia: 7 Stycznia 2011, 23:27 »
oj tak, tak ;D... chwal sie i to szybko, zdjecia to jest to co forumki lubia najbardziej ;D...
Gratulacje!!!

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #573 dnia: 8 Stycznia 2011, 01:40 »
...i ja GRATULUJĘ i czekam na fotkę ;D

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #574 dnia: 8 Stycznia 2011, 13:27 »
w necie nie mogę odszukać mojej piękności hehe, ale jak tylko mój W z tel na komp mi zdjęcie prześle to napewno się pochwalę:-)dziś chcemy się wybrać do Brzozy obgadać z p. kilka spraw, teraz będę poszukiwała butów i już jestem załamana buty ślubne są poprostu moim zdaniem oczywiście- ochydne:-(mam nadzieje, że nie będę dziwnie wygladała bo raczej kupie sobie jakieś kremowe albo zlote:-)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #575 dnia: 8 Stycznia 2011, 15:03 »
Dogma23 gratuluje wyboru sukienki :)

Mnie choroba wyłączyla z zycia sieciowego na dwa dni, ale juz wracam i nadrabiam. Mialam wstawic zdjecia obraczki na palcu, troszku mi sie rozmazało, ale nie mam tyle cierpliwosci zeby dokładnie wyostrzac aparatem :P bo mi sie zawsze ręka potrząśnie.

Na drugim planie kolano i bałagan, ale cóż :P przepraszam :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #576 dnia: 8 Stycznia 2011, 15:39 »
ślicznie się prezntują na paluszkach !  ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #577 dnia: 8 Stycznia 2011, 15:47 »
Dziękuję :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #578 dnia: 8 Stycznia 2011, 18:34 »
kurcze Precious poczatkowo myslalam, ze beda przesadnie za duze dlatego pytalam o zdjecie na palcu i przyznam szczerze, ze pieknie sie na palcach prezentuja - naprawde ;D...!!! az bede musiala sama przymierzyc podobnej wielkosci ;)..

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #579 dnia: 8 Stycznia 2011, 21:44 »
my obrączki będziemy mieli 6mm, chciałam się pochwalić ale nie mogę dodać zdjęcia:-(

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #580 dnia: 13 Stycznia 2011, 21:39 »
Coraz bliżej naszych ślubów a wąteczek spada, dlatego podbijam i za Dogmą pochwalę się, że my również mamy nasze obrączki. Oczywiście "Janickowe", wykonane bardzo ładnie (dość prosty wzór - raczej nie było co schrzanić;), cena też miła, więc jesteśmy bardzo zadowoleni.

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #581 dnia: 14 Stycznia 2011, 00:20 »
My też juz mamy kupione obrączki -  w bożonarodzeniowej promocji  ;), tylko że my stety lub niestety apart, zobaczymy jak sie bedą nosić. Tez  proste, bez wzorków, ozdób, kamieni. Prawie klasyka.

dogma23 i jak wycieczka do brzozy się odbyła;) ?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #582 dnia: 14 Stycznia 2011, 12:39 »
Niestety też zauważyłam, że wątek spada, chyba mało nas z 2011 ;)

My wybraliśmy wzór zaproszeń, zdecydowaliśmy się na zaproszenia z Allegro (sorry katepolak :) )
Mam nadzieje, że będą piękne.

Dziewczyny co myślicie o stronach ślubnych? Macie taką? a może macie plan założyć?

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #583 dnia: 14 Stycznia 2011, 13:34 »
Luzik:)

Najważniejsze by sie Podobały i Wam i gościom! Mam nadzieję, że nam pokażesz :)

Ja postaram się w końcu sfocić moje i umieścić.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #584 dnia: 14 Stycznia 2011, 14:09 »
ja sobie zalożyłam taką stronę jakies 1,5 roku temu ale... to było zdecydowanie za wcześnie i zupełnie zapomniałam o niej ;) ale myslę, że to jest dobry pomysł, można tam umieścic mapkę jak dojechać do kościoła i na salę weselną, zrobić listę prezentów ( jesli mamy taką), poprosić wino/zabawki td. zamiast kwiatów, a po weselu podziękować gościom i wstawić zdjęcia :) ja planuje bynajmniej zrobić coś takiego tylko, że na razie... nie mam czasu  ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 14 Stycznia 2011, 15:32 »
Tak, tak wstawię zaproszenia jak przyjdą :) na razie są wybrane czekamy jeszcze na projekt uwzględniający nasze sugestie :)

No właśnie my chyba będziemy robić taką stronkę i umiescimy adres na zaproszneiach. zamierzamy własnie zamieścic tam kilka zdjęć, plan dnia slubu pt jak dojechac gdzie o której, co zabiera gości itd. może jakąś listę prezentów, wierszyk itd :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #586 dnia: 14 Stycznia 2011, 15:35 »
z ta stronką to fajny pomysł, może my też się zdecydujemy  ::)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #587 dnia: 14 Stycznia 2011, 16:33 »
no właśnie wycieczka do Brzozy bym zapomniała opisać, było naprawde miło i rzeczowo, p. Maryna nas uspokoiła, ża jedzenia nie ma prawa zabraknąć, że na wiosne będzie remont namiotu min. wymiana dywanu:-)co do dekoracji można się dogadać...., myśle, że będzie wszystko dobrze, rozmawiałam też z koleżanką, która też miała wesele w Brzozie tylko, że w restauracji ale była bardzo bardzo zadowolona, jedzonko podobno pyszne, mieli tą opcję opłaty za zużycie i byli zaskoczeni niską kwotą do zapłaty:-)Przestałam się już stresować bo to nic nie zmieni, myśli, że liczy się całokształt uroczystości!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #588 dnia: 14 Stycznia 2011, 16:35 »
a zaproszenie najpewniej będą od Naszej Forumki:-)
macie już umówionego fryzjera, makijaż, paznokcie?
Bukiety wybrane?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 14 Stycznia 2011, 16:46 »
ja na razie poszukuję fryzjera i makijażystki, myślę że na początku lutego to załatwię, paznokcie być może będzie mi robić koleżanka ;) a jeśli chodzi o bukiet to pani w kwiaciarni powiedziała mi, że na razie nie chce mnie widziec :) i mam przyjść w kwietniu, ale tak, raczej już mam wybrany.

Dziś dowiedziałam po ile osób będzie siedziało przy stolikach, zaszły małe zmiany w liczbie gości, dodaliśmy 6 znajomych, i wychodzi nam około 115 osób plus MY:)

od 27 będe miała luźniej więc wtedy pojdziemy po garnaiczek :) a no i muszę zrobić przedpłate za sukienke, ale kurczę nie mam czasu się wybrac ehh ehh

co polecacie jesli chodzi o garnitury?

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #590 dnia: 14 Stycznia 2011, 17:12 »
właśnie garnitura my tak tu ciągle o sobie a nasi panowie hihi, nie mam pojęcia ani pomysłu na garnitur ale raczej ja bym chciała aby był ciemny, wtedy ja panna młoda będę wyrażniejsza hihi

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #591 dnia: 14 Stycznia 2011, 17:14 »
o matko co ja napisałam garnitura :glupek:

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #592 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:01 »
Precious niezła gromadka Ci się uzbierała:)

Dogma czekam z utęsknieniem;)

Fryzjerkę mam już umówioną w dzień ślubu, muszę tylko datę próbnej sobie wymyślić. Pewnie bliżej ślubu jednak, żeby jeszcze mi ta cholerna grzywka bardziej urosła ;)

Paznokcie też wiem gdzie, muszę tylko podjechać i się zapisać (to jest myśl - zrobię to jutro!!! ;D)

Z makijażystką też mam ogromny problem, w Bydgoszczy nie korzystałam z tego typu usług, dlatego jestem zmuszona zawierzyć obiegowym opiniom. Narazie wygrywa pani Madaj. Co myślicie?

Co do garnituru to ja uwielbiam taliowane garnitury jednorzędowe, chociaż do dwurzędówek zaczynam sie przekonywać. Mój PM 11 czerwca wystąpi w taliowanym garniturze na styl smokingowy, czyli nic innego jak tradycyjny czarny garnitur z połyskującą klapą. Spodnie mega rurki, obawiam się nadal czy nieprzesadzone, ale chciał to ma:P...oczywiście bez lampasa (jak w klasycznym smokingu) i bez pasa. Mam tylko problem z tym czy wybrać muchę, czy krawat. Musznik odpada, bo oboje w tym nie gustujemy. Mucha jest o tyle dobra, że wyróżni młodego spoza pozostałych uczestników imprezy...od tego myślenia aż głowa boli.

Generalnie trend w tym roku na Młodego jest taki, by troszkę błyszczał, ale bez przesady, nie chodzi tu o te okropne świecące garnitury i pojawiają się szersze spodnie, już nie rurki - mój PM będzie passe:P

W ten weekend rozdaje kolejne zaproszenia. Jutro dwa - chyba najważniejsze. Zaprosiliśmy naszych potencjalnych świadków na kolacyjkę, by ich zaprosić i poprosić. U mnie będzie to mój kuzyn (ja byłam u niego świadkiem - oboje jesteśmy jedynakami), a u PM jego kuzynka:) ...a Wy dziewuszki już wybrałyście śiadków, zgodzili się?:P

...a jeszcze jedno pytanie, które chce Wam zadać od jakiegoś czasu...wybieracie się na Targi 6 lutego?

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #593 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:16 »
do mnie własnie dzisiaj dzwoniła menagerka restauracji gdzie mamy wesele i mowiła, że ma dla nas zaproszenie darmowe na targi więc jeśli nie będę miała wtedy zjazdu poprawkoego na studiach to na pewno się wybierzemy ( albo z PMem albo z przyjaciółką) :) może znajdę jakieś namiary na makijaż albo fryzjera? a poza tym nie mamy jeszcze obrączek więc moze bedzie jakis mega rabat na targach :D
to co robimy regionalny zlot na Targach? :D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #594 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:31 »
ja tez sie mam zamiar wybrac i na te w toruniu i te w bydgoszczy - moze jakies nowe pomysly mnie tam zainspiruja :P...
a moge zapytac o fryzjera i makijazystke jakas godna polecenia? slyszalam, ze monika madaj i angelika piotrowska sa dobre w tym co robia, a co do fryzjera to w ogole nie mam koncepcji...

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #595 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:33 »
Ja będę na pewno...znaleźć mnie też nie będzie trudno:) ...więc zapraszam na pogaduchy:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #596 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:57 »
My chyba też będziemy.
Musimy sobie znaleźć jeszcze jakąś muzykę do kościoła, namiary na garniaki, może też coś do makijażu... a no i jak się trafi jakaś promocja to może z czegoś skorzystamy.

Jesli dobrze kojarzę targi są 6 lutego tak?

Hehe katepolak, ale będziesz miała śmiesznie, my wiemy gdzie będziesz, co reklamujesz i każda będzie się do Ciebei szczerzyć :) a Ty możesz się tylko domyślać :)

Jesli chodzi o świadków, to ja miałam przeboje z osobą świadkowej, w efekcie jest to ktoś inny niż na początku miał być (jak wszytsko u nas:P ) ale ten wybór teraz wydaje mi się obiektywnie trafniejszy. Ostatecznie świadkową jest moja kuzynka, a świadkiem jest kplega od przedszkola mojego narzeczonego.
Nie robiliśmy oficjalnej kolacji, ale jak przyjechała moja kuzynka na długoi weekend, wtedy ja się jej oficjalnie ladnie zpytałam, ona się bardzo ucieszyła, a następnego dnia zaprosiliśmy przyszłego świadka i jeszcze jednych przyjaciół też do nas na drineczka :) i tak oto się zapoznali :)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #597 dnia: 15 Stycznia 2011, 07:10 »
ja już wybrałam M.Madaj tzn wstępnie się umówiłam, świadków już prosiliśmy bedzie mój brat i brat PM więc ja tylko kobieta :-)Na pazurki też sie umówiłam Pani która bedzie mi je robiła jest supper byłam już u niej kilka razy i byłam bardzo zadowolona co do fryzjera to od kiedy mieszkam w bdg(5)lat chodzę do jednej pani i raczej do niej pójde jescze mnie nie zawiodła:-)hmm co jeszcze a garniak my chyba jeszcze troche się wstrzymamy. Ja muszę zacząć szukac butów bo mam 35 r i moge mieć problem, no i potem bielizna:-)a teraz lece do szkoły hihi

Offline sewelia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #598 dnia: 15 Stycznia 2011, 10:01 »
2011 - rok naszego ślubu i. .  podwyżki VATu.  Orientowałyście się dziewczynki czy w waszych lokalach nie podnieśli ceny za osobę? Bo z tego co mi wiadomo większość nie gwarantuje ceny - podpisujemy umowę na daną kwotę, ale jak jest podwyżka to nic to nie zmienia ;/.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #599 dnia: 15 Stycznia 2011, 11:54 »
Sewelia zależy jak masz umowę podpisaną, niektóre sale się zabezpieczają i piszą, że cena może ulec zmianie o stopień inflacji i tu moga byc jakieś zmieany.
ale jesli masz podpisna umowę na kwotę, to nie powinno się nic zmieniać , umowa ma moc prawną, a prawo nie działa wstecz, czyli obowiązujące teraz prawo nie ma wpływu na umowę sprzed roku. Jakbyś chciala podpisac umowę z ceną obecna to zamawiałabyś salę w styczniu.