Autor Wątek: ...bo chodzi o to by dobrze zjeść :)  (Przeczytany 358323 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amuszta

• bywalec
Odp: ...bo chodzi o to by dobrze zjeść :)
« Odpowiedź #1170 dnia: 1 Sierpnia 2017, 23:12 »
A ja polecam 4 pory roku na podzamczu. Troche wyzszy standard ale naprawde dobre jedzenie. Zwlaszcza ryby, swieze super przyzadzone a zupa rybna poezja.. nam smakowalo

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1171 dnia: 3 Sierpnia 2017, 08:04 »
Czyli w Cafe22 w weekendy się starają i podają świeże ciasta natomiast w tygodniu kicha ... szkoda, bo takim postępowaniem tracą klientów :(

Chałupa moim zdaniem popsuła się juz przed ostatnim spaleniem. Po odbudowie ponownie daliśmy im szansę i znowu zawiedli więc narazie skreśliłam ich z mojej listy knajp, które warto odwiedzić :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1172 dnia: 3 Sierpnia 2017, 14:02 »
Cafe 22 - stare ciasta. Widzę, że to nie tylko moje odczucia. Nie był to też jednorazowy incydent. Długo mnie tam nie zobaczą

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1173 dnia: 3 Sierpnia 2017, 14:34 »
Wygralam jedzonko z food trackow  ;D
Mam swojego ulubionego i bede korzystac  ;D

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #1174 dnia: 3 Sierpnia 2017, 22:34 »
Niestety nawetnadu znajomi z UK którzy zrobili sobie z caffe22 małą tradycję powiedzieli że raczej muszą znaleźć sobie inne miejsce :/

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1175 dnia: 4 Sierpnia 2017, 06:46 »
Bardzo żałuję, że jakość tam jest beznadziejna niestety za sam widok nie warto płacić. Byłam kiedyś z moją młodą, poprosiłam by przynieść dla niej na już (niech się czymś dzieciak zajmuje) a ja  na resztę zamówienia mogę poczekać nawet pół godziny. Zlano mnie konkretnie bo cóż, bardzo ciężko jest podać szklankę z galaretką z zza lady przy której zresztą siedziałam.
« Ostatnia zmiana: 4 Sierpnia 2017, 06:58 wysłana przez anulla_p »

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #1176 dnia: 6 Sierpnia 2017, 11:35 »
Mąż chciał wczoraj pójść do Aramii na Podzamczu ale postanowiliśmy, że może pójdziemy najpierw do tej na Romera. No i strzał w dziesiątkę.
Było tak smacznie i przyjemnie, że na pewno kiedyś wrócimy.
Najpierw zamówiliśmy alko na wzmocnienie apetytu a potem wjechała przystawka - m.in hummus, pasta z bakłażana, pieczarek, papryki + falafel i jakieś paszteciki z wołowiną. Najbardziej smakowała mi pasta z bakłażana. Zresztą wszystko było smaczne i kelnerka doniosiła nam dodatkowe pity ;)
Na danie główne wzięliśmy talerz królewski dla 2osób. Były 3 rodzaje szaszłyków, kawta w sosie pomidorowym i pity zapiekane z pomidorami. Do tego przepyszna, świeża i lekka sałatka z kapustą i warzywami. Genialnie pasowała do mięsa. W zestawie była jeszcze kasza bulgur ale najpierw rzuciliśmy się na mięso i na kaszę już miejsca nie było ;)
Nie było się do czego przyczepić. Mięsko miękkie, baranina świetnie doprawiona no po prostu szał smaków.
Trafiła się nam bardzo przyjemna i pełna empatii kelnerka. Dostała dzięki temu spory napiwek, a i spełniła jeszcze jedną zachciankę poza menu ;)
W sumie za sporą przystawkę, danie główne, 2 lampki wina i 2 drineczki zapłaciliśmy 155zł.
Wieczór udany. Polecam!
Aaa, sobota godz 20 i wszystkie stoliki zajęte. Rezerwację zrobiliśmy 3h wcześniej.

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1177 dnia: 6 Sierpnia 2017, 12:20 »
Małgosiask, przez Twoją recenzję Deanerys szlag trafi :D :D
A tak serio, to my do Aramii jeszcze nie dotarliśmy, ale jako, że w Palmyrze nam wszystko smakowało, to na Romera się w końcu musimy wybrać.

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #1178 dnia: 6 Sierpnia 2017, 20:40 »
Małgosiask, przez Twoją recenzję Deanerys szlag trafi :D :D
A tak serio, to my do Aramii jeszcze nie dotarliśmy, ale jako, że w Palmyrze nam wszystko smakowało, to na Romera się w końcu musimy wybrać.
[/quote]
wiedzialam,ze sie o mnie wspomni przy tej okazji. ja bylam od razu po programie Kuchenne rewolucje, wiec to tez inaczej. na pewno wiecej tam nie pojde chocby tam bylo po 100 pozytywnych recenzji dziennie,bo nikt w tej ,,restauracji'' sie nie poczul zeby  nas przeprosic ani uprzedzic za zaistniala sytuacje,a cala rodzina wyszla glodna i wk.....ona.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1179 dnia: 7 Sierpnia 2017, 11:24 »
No w końcu zjadłam przepyszną pizzę w Szczecinie ;) To jest ten smak, którego brakowało. Polecam Pizza Pasta i Basta.
Chyba najlepsze ciasto w mieście, które jest należycie przygotowane i wypieczone. Ser też genialny w smaku.
Plus też za makaron - żółciutki, z włoskiej semoliny, all dente.
Pecorino to całkiem inna bajka ;)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #1180 dnia: 7 Sierpnia 2017, 11:55 »
Też planuję tam zjeść z moim małżem. w weekend byłam za to w pizza King i niestety, sząłu nie było. O ile pierwszy gryz na głodnego ok, to później już coraz gorzej.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1181 dnia: 7 Sierpnia 2017, 12:08 »
Jakie foodtracki polecacie?
Dziś wreszcie będę mogła pospacerować po bulwarach i mamy w planie obiad na Łasztowni.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1182 dnia: 7 Sierpnia 2017, 16:03 »
Ja polecam swinki trzy!
Sama wygralam bon do jednego z truckow i jako ze nie bylo swinek to wybralam cubanos.
Jadlam tez butter chicken w pot spot, Belgijki frytki, kultowe zapiekanki- bylok ale ostatnie zloty dwa ludzie mowia ze szit, momo pierozki, wypas po pas i jakis truck z tortilla nie pamietam nazwy ale to byl szit blerr- te hedlismy z k. Podczas 3 zlotow.
Moj numer jeden to swinki trzy z szarpana wieprzowina i sosem remolada.
Pot spot tez super.
Belgijki to mrozony badziew.
Momo tym razem ma makarony organizator bardzo bardzo chwalil.
I czytalam o balkan burger duzo pozytywow

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1183 dnia: 7 Sierpnia 2017, 16:08 »
Ja odradzam te z zapiekankami - nie zjadłam wyrzuciłam wczoraj do kosza, były zrobione z najgorszych produktów.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1184 dnia: 9 Sierpnia 2017, 10:58 »
dotarliśmy wczoraj do Pizza, pasta i basta i jesteśmy zachwyceni. Mało o nam smakowało po wakacjach w Neapolu, a tam jest naprawdę pysznie. Mój R jadł margaritte, ja jadłam pizzę prosciutto crudo z rukolą, a moja panna deser saltimbocce z czekoladą.
Wszystko pyszne. Żałuję tylko, że nie przuważylam lemoniady w karcie (dopiero przy wyjściu) bo chętnie bym wypiła. No i R nas popędzał, a chciałam jeszcze spróbować kawy. Zrobię to następnym razem, bo na pewno wrócimy. trochę szkoda, że nie dowożą do domu, chociaż rozumiem, że w transporcie pizza dużo traci.

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #1185 dnia: 27 Sierpnia 2017, 15:28 »
dzis bylam z Mezem w Ceglana przy Owocowej. drinki dobre, obsluga tez, szybka, sprawna i mila. na dania nie czeka sie dlugo, a dodam, ze ludzi bylo bardzo duzo jak na niedziele. jedynie dania moglyby byc ciut bardziej cieple, porcje spore, najedlismy sie do syta. jedzenie swieze i dobre. jestesmy zadowoleni. Mąż jadl steka, a ja piers z kurczaka z grilla- nr 1 i 4 z menu grill.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2017, 15:32 wysłana przez Daenerys »

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #1186 dnia: 27 Sierpnia 2017, 16:23 »
A mnie dziwi ,ze skoro Ceglanej wlascicielem jest holender to czemu tam nie ma holenderskiego piwa ::)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1187 dnia: 27 Sierpnia 2017, 16:51 »
A ja dziś byłam na pizzy w paladin - mi bardzo smakowało. Za to obsługa mega do bani.
W środku mieli rezerwacje na 14.00 - o 14.25 pytam czy możemy tam usiąść; kelnerka że trzymają rezerwacje do 30min..
Usiedliśmy na dworze (choc kropil deszcz). Poprosiłam żeby dała nam znać za chwilę jak nikt nie przyjdzie.
Oczywiście nikt nie przyszedł, kelnerka nas nie zawołała....stolik stal pusty...
Kiedy czekaliśmy na rachunek przyszła grupka ludzi; kelnerka do nich że nie ma wolnych stolików...my wyszliśmy po 3min a dwa kolejne stoliki zwolnily się w międzyczasie ... Sama miałam ochotę powiedzieć tym ludziom że my zaraz wychodzimy ...

Byłam też w Pizza, pasta i Basta - nie podzielam zachwytu nad jedzeniem :/

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #1188 dnia: 27 Sierpnia 2017, 16:54 »
A mnie dziwi ,ze skoro Ceglanej wlascicielem jest holender to czemu tam nie ma holenderskiego piwa ::)
nie wiem, Maż autem, wiec abstynent, a ja pilam Aperola. nie przepadam za piwem za to jedzenie sie broni i to nawet bardzo.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1189 dnia: 27 Sierpnia 2017, 18:37 »
Ceglana - zgadzam się! Wszystko super, ale tez właśnie dostaliśmy średnio ciepłe jedzenie.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1190 dnia: 27 Sierpnia 2017, 18:47 »
My wczoraj rocznicowo odwiedziliśmy Bollywood. Jedzenie pyszne, obsługa świetna - informują dokładnie co wlasnie wjechało na stół, ale wszystko odbyło sie bardzo szybko ... jak w fast foodzie wręcz ... ktos powie, ze to atut ... dla nas nie do końca ... idąc do restauracji fajnie jest "czekać " na zamówienie. Jest czas na rozmowy o niczym, lubię popatrzeć na wystrój jesli jestem w tym lokalu po raz pierwszy ... tutaj zamówienie dostaliśmy po jakichś 11 minutach oczekiwania... Dla nas za szybko ...

Wobec powyższego, postanowiliśmy pojechać jeszcze na deser do Cafe22. Desery były w porządku, nie ma sie do czego przyczepić poza ... średnią wieku klienteli ;) między 60, a 75 r.ż. I super, że osoby starsze potrafią korzystać z życia - chwali się. Jednak dziwnie się tam czuliśmy ;)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #1191 dnia: 27 Sierpnia 2017, 23:10 »
Byliśmy  dzisiaj w  pasta  i basta.  Mąż zrobił  rezerwacja  online jakie było nasze  zdziwienie  że nic nie wiedzą,,? Zaraz się wyjaśniło  że zrobiliśmy  rezerwacja w lokalu w Warszawie ,:)
Jedzenie smakowało.

Jeśli chodzi o lokale to polecam pies i ptak.  Drinki idealne i można przekąski zjeść  tak jak w 17SCHODACH.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1192 dnia: 27 Sierpnia 2017, 23:25 »
I ja polecam 17schodów. Byliśmy jakoś zimą i genialne sezonowe drinki tam mieli. Do tego fantastyczni barmani ze sporą wiedzą i niezłą gadką ;) Miło wspominam.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1193 dnia: 12 Września 2017, 12:17 »
dziewczyny,
szukam w Szczecinie a raczej w okolicy knajpki gdzie mozna cos dobrego zjesc, wypic kawe, zjesc ciacho. Nie w centrum. Tak zeby bylo milo i kliomatycznie, moze jakis lasek albo woda.
Musze zoorganizowac urodzinowy obiad i pomyslu mi brak tym bardziej, ze ja w Szczcienie nie ogarniam tych nowych miejsc.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1194 dnia: 12 Września 2017, 13:47 »
Czekaj swita mi cos o Lawendowa weranda czy jakos tak?
Moze podpowiecie czy dobrze mowie?

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1195 dnia: 12 Września 2017, 14:30 »
Widzialam w necie, ale wyskakuje mi dom weselny. Myslalam i Wirga ale tam bylismy rok temu. Oberża chłopska chyba tez nue bardzo ale wlasnie chodzi mi i cos takiego.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1196 dnia: 12 Września 2017, 14:31 »
Czekaj lawenda jest na pomorzanach i to sala weselne.
To o czym mowie jest gdzies na obrzeżach mierzyn?

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1197 dnia: 12 Września 2017, 14:42 »
Kasia, coś kojarzę Weranda nad Miedwiem. Kuzynka tam jezdzi od czasu do czasu na obiad i spacer, ale sama nie byłam.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1198 dnia: 12 Września 2017, 14:43 »
Lawendowa Restauracja
Przecław, ul. Pod Zodiakiem 2

a ta sala to chyba na 9 maja Lawenda.

Nad Miedwiem jest  Weranda (bez lawendy :P)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1199 dnia: 12 Września 2017, 14:45 »
i jeszcze The Lavender Wine&Kitchen Dołuje, Mierzyn :)