Ano widzicie.. Osoby które mają wyższe wykształcenie nie mogą znaleźć pracy, a co dopiero z mniejszym.. U mojej mamy w hurtowni pracuje bardzo dużo osób z wykształceniem wyższym, na magazynie, pieniędzy mało, a pracy lepszej znaleźć nie mogą.. A osoby z wykształceniem średnim są dyrektorami, kierownikami i zarabiają dużo więcej.. Taki jest ten nasz kraj niestety..
kachaTak, ostatnio jak byłam też po zasiłki byli ludzie, tłok jak nie wiem.. Ja nie wiem, ale nie moja wina, u nas nie możesz sobie przyjechać co miesiąc i się odhaczać, bo wyczekasz się w kolejce a oni ci powiedzą,: a po cholerę pani przyjechała, przecież jeszcze nie dzisiaj pani termin. Tak więc muszę czekać do wyznaczonej daty. Byłam 1 marca, teraz mam date na 6 czerwca i cóż poradzę. Ja do jubilerskiego też składałam, a dokładnie do Apartu. Pisało, że średnie wykształcenie, no ale nie oddzwonili, to co poradzę.
patrycjaI na kase składałam, i na magazyny, i na sprzedawce w sklepie.. I nic..
kivi ja szukałam w zeszłym roku bardzo intensywnie, teraz trochę mniej, bo mam już dość, że ciągle nic i nic. Tyle że wtedy to już ciepło było na dworze to chodziłam i łaziłam po mieście, a teraz to przez internet. I wtedy znalazłam. Myślałam, że fajną pracę, bo szef wydawał się super. I tak też na początku było, dopóki nie załatwił już stażu. Bo tak się umówiliśmy, że na czarno a potem staż. Bardziej obawiałam się tego na czarno, bo chciał mi płacić 5zł na godzinę, ale pomyślałam sobie, że góra miesiąc a potem staż to już lepiej. Zresztą to byłPUB, do którego bardzo mało osób przychodziło... Tak więc stwierdziła,m, że co mi szkodzi, że posiedzę sobie 4 dni w tygodniu po 4 godziny, plus sobota około 6 godz. No i na początku rzeczywiście tyle siedziałam, prawie nic nie robiłam.. No ale przyszedł czas, że rozpoczął się staż i wtedy już tak pięknie nie było; Pomijając już fakt, że musiałam mu ciągle truć, bo on niby twierdził, że tyle trzeba czekać na staż, czyli 4 miesiące. A koleżanka która w tym samym czasie miała gdzie indziej staż załatwiony miała w ciągu miesiąca.. No ale tak mu było wygodniej, bo nikt oprócz mnie nie był na tyle głupi żeby pójść tam do pracy.