Niedzielne dla Was wszystkich

U mnie lekkie zmiany.
Przede wszystkim, pamiętacie,że pisałam,że MÓJ nie ma bierzmowania,a że pracuję daleko od domu, więc ciężko żeby przyjeżdżał raz w tygodniu na przygotowania do tego sakramentu. Wydzwaniałam po wielu parafiach, szukałam info tutaj na forum i co?? Ciągle to samo. Ciągle spotykałam się z nieludzkim podejściem duchownych. 1 mi powiedział,że zaocznie nie da się przygotować do bierzmowania

, inny,że już zapisów nie przyjmują

, inny,że trzeba zostawić prace, kredyty i być na każdym spotkaniu(nieważne,że się pracuje 1000km stąd)

:glupek:A wszyscy razem wzięci twierdzą,że ZNAJĄ ŻYCIE i to lepiej ode mnie

Po ciężkich trudach, zupełnie zrezygnowana, pojechałam TAM. Okazało się,że są jeszcze księża, którzy mówią,że wszystko się da załatwić,że wszystko jest kwestią ludzkiego podejścia do człowieka. No i jak dobrze pójdzie to i przygotowania się zrobi do bierzmowania, samo bierzmowanie, przygotowanie do ślubu (nawet indywidualne)i sam ślub w 1 parafii. Oby się to wszystko udało i w naszych parafiach się zgodzili, bo już mamy zaklepany ślub, ale chcemy w 1 kościele wszystko załatwić. Myślę,że praca z 1 księdzem w małej parafii jest dużo lepszym przygotowaniem do ślubu, gdy przygotowuje ksiądz, który ślubu udziela ,niż masówka

Natchniona Aagatkąą, postanowiłam odświeżyć ściany salonu. Wyrzuciłam drzwi, futrynę od drzwi i niebawem będzie malowanie. Szukam tylko małej inspiracji. Meble mam czarne,żyrandol i blat ławy szklane,dywan, świeczki, poduszki itp akcent czerwone. Chciałabym w prostokątnym długim pokoju zrobić z 1 strony ściany czerwone, a z 2 strony jakieś jasne, ale jakie? Myślę też nad czarnymi oblamówkami ścian. Ktoś coś podpowie??
?