Autor Wątek: aagatkaa ODLICZA - czyli KICIUSIE DWA i ich 200 dni do ŚLUBU MARZEŃ!:)  (Przeczytany 155834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
ekhm rozumiem,że dalej mamy trzymac kciuki za egzamin? :drapanie: :brewki: :los: ;D

No dobra,nie będę taka  ;D daj znac jak po egzzaminie kujonku  8) 3mam kciuki za sukienke  :hopsa: i czekam na relacyjke i fotoski ofkors  ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Witam, witam kochanieńkie!! ;D :-*
No i wiadomo... forumkowe kciuki działają cuda!! :przytul:
ZDAAAŁAAAAM!!! :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy:
Jako jedna z nielicznych!! :brewki: 8) bo to ustny był, więc tym bardziej się cieszę! :jupi:

Justyś, Kasia22, Agulek, Mysia, Patrycja, Anjuszka, mka
Dziękuję Wam serdecznie za kciuki dziewczynki!! :-* :-* :-* :przytul: :przytul: :przytul:
Już możecie puścić :D :P ;)
Jeszcze raz tylko zaciśniecie za tydzień i już będzie koniec! ;)

Wczoraj się nie odzywałam, bo świętowałam! ;D
Bardzo się się cieszę, że zaliczyłam ten egzamin, to dzisiaj już na spokojnie będę mogła zająć się suknią... :)
A więc, wybieram się dzisiaj do:
-Ladies na 14.30 (tam mierzę tylko 2 kiecki, tą co kiedyś na targach widziałam i tą z różami, zaraz zadzwonie, czy fotki tam można robić :D)
-Arvena na 15.00 (tutaj mierzę ten mój typ nr 1... fotek niestety robić nie można :-\ no chyba, że już kupię :brewki:)
-Następnie Scarlett (tu można foty strzelać, ale typów żadnych nie mam upatrzonych...)
-Nikol (byłam tam jesienią)
-i na koniec Marietta, bo tam aż do 19 pracują ;D
Maraton więc, dzisiaj będzie ostry! :hopsa:

Agulek piękny wazon! po sukni zajmę się szukaniem podziękowań, coś właśnie w takim stylu :-*
Patrycja a może podeślesz mi namiary na tą dziewczynę? bo przecież w Stargardzie często jestem ;)
Anjuszka mmm... smakołyki jakie! na pewno sprawdzimy! :)

A tymczasem uciekam ponadrabiać u Was, bo jeden dzień mnie tylko nie było, a postów jak po tygodniu! ;) :D
Potem powchodzę sobie na strony salonów i podrukuję fotki sukni, aby na miejscu szybciej to przebiegało ;)
Miłego dziewczynki!! :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris

-Ladies na 14.30 (tam mierzę tylko 2 kiecki, tą co kiedyś na targach widziałam i tą z różami, zaraz zadzwonie, czy fotki tam można robić :D)
-Arvena na 15.00 (tutaj mierzę ten mój typ nr 1... fotek niestety robić nie można :-\ no chyba, że już kupię :brewki:)
-Następnie Scarlett (tu można foty strzelać, ale typów żadnych nie mam upatrzonych...)
-Nikol (byłam tam jesienią)
-i na koniec Marietta, bo tam aż do 19 pracują ;D
Maraton więc, dzisiaj będzie ostry! :hopsa:

Super! Maraton konkretny  :skacza:
Coś czuję, że po dzisiejszych wycieczkach coś się konkretnego narysuje  :D

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Powodzenia w szukaniu tej jedynej ;D
Czekam na efekty :D  bo już w sumie bardzo dużo czasu na zamawianie nie masz :P
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Lepiej później niż wcale - witam w Twoim odliczanku :)
Postaram się śledzić na bieżąco :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Maraton konkretny! Trzymam kciuki za znalezienie tej jedynej  ;D
Gratuluję egzaminu!  :-* :-* :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Coś mnie w nosie kręci, że po dzisiejszym dniu, Kochana, wrócisz z umową o suknię :D

Trzymam kciuki  :-* :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Oj mi też się wydaje..że to będzie już dzisiaj!!!! :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
trzymam kciuki żebyś trafiła na swoją wymarzoną suknię :) no gratki ze zdanego egzaminu :)

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
agatko gratuluje zdolniacha z Ciebie  :D i 3mam kciukaski za suknie obyś i to miała w końcu z głowy  ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Gratulację za zdany egzamin!! bardzo sie cieszę!! ;D ;D ;D
...i też mam nadzieje, że w końcu trafisz na tą swoją wymarzoną suknie!! koniecznie daj znac jak wypadł "maraton"!! ;) ;D
buzka :-*

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
Również mam nadzieję że maraton przyniesie pożądany efekt ;)  Czekam na wieści jak Ci poszło :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Dziękuję dziękuję kochane! :-* :-* :-*

Heheh mówicie, że to dzisiaj??!! :D
Hmmm... powiem Wam, że również mam takie przeczucie :skacza:
ale staram się tak nie nastawiać, bo jak nic nie wybirę, to będę za-ła-ma-na! :mdleje:
Anjuschka witaj kochana! :hello:
Lila proszę mnie tu nie straszyć i dodatkowo nie stresować!! ;) :D :P

Wiem, wiem właśnie... :-\ zegar tylka, a ja nawet jako takiego pewniaka nie mam... :nie:
Może więc, trzymajcie i dzisiaj te kciukersy! ;D :-* :-* :-*

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Aagatka to ja trzymam jakby co :)

Offline kasieex
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
Ja również !  ;D :skacza:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Kochana, trzymamy kciuki i mówię Ci, dzisiaj będziesz miała swoją wymarzoną suknię:)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
My będziemy odprawiać modły - zrobimy sobie sabat czarownic  ;) A Ty szukaj kochana, szukaj!  ;D

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
Ja też jestem z Tobą :D czekam na wieści niecierpliwie :tupot:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Powodzenia ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Ciekawe czy już wybrała... :drapanie:
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline JolaM85

• maniak
No Agatko czekam z niecierpliwością na relacyjke z maratonu po salonach  ;D mam nadzieje,ze beda jakies foty  ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Oj będzie relacja :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
gratuluje egzaminu, i mam nadzieje, ze masz mnostwo fotek z dzisiejszych przymiarek  :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
Agulek79 bardzo fajny ten wazonik
już nie mogę się doczekać fotek
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline JolaM85

• maniak
Agatko czekamy niecierpliwie  :tupot: :tupot:  :tupot:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Jestem jeeeesteeeem dziewczynki!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Czy wiecie co oznacza ten szeroki uśmiech wyżej?! :brewki: :brewki:
Wasze kciuki znowu POMOGŁY!!!!!! :-* :-* :przytul: :przytul:
Justyś i Twoje modły i sabat też!!!!!!! :brawo:  :uscisk:
Jeszcze sama w to nie mogę uwierzyć ale... KUPIŁAM KIECKEEEE!!!! :skacza: :skacza: :skacza:
Jeszcze jestem w szoku! :bredzisz:
Ale jakże szczęśliwa!! :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:
A jaka historia temu towarzyszyła! :mdleje:
Musiałam z moją Mamą walczyć o tą kieckę!! :nerwus:

Ale po kolei...
Najpierw pojechałyśmy do Ladies. Byłyśmy umówione na 14, ale że teść wychodził akurat z pracy(który jest moim szefem ;)) zobaczy, że moja Mama przyjechała do mnie to postanowił się zawrócić i sobie trochę pogadać... :mdleje: no i głupio mi było wyjść o tej 14 z pracy :P potem zaproponował, że nas podwiezie ale była już 14.30, no ale pojechałyśmy...
Zmierzyłam 3 kiecki:
- tą z pierwszych targów, nawet fajna, ale to nie to...
- tą z drugich targów, z tymi różami, śliczna, ale jeszcze się nie zakochałam ;)
- i trzecia w kształcie litery A, takiej jeszcze nie mierzyłam i okazało się, że nawet dobrze wyglądam... miała piękną górę, ale tak jakoś za sromna nam się wydała...
Co dziwne, dzwoniłam do nich dzisiaj, czy można robić fotki, pani powiedziała, że tak. A jak przyszłyśmy do salonu, to że jednak od dzisiaj już nie >:(

Trochę się tam zasiedziałyśmy i do Arveny dojechałyśmy dopiero o 15.30... :-\ znowu spóźnione :P
A tu już jakaś dziewczyna mierzy suknię... MOJĄ suknię!!! tylko, że w kolorze ecru...
Nie wiem dlaczego ją w ogóle panie wpuściły, bo nie dzwoniłam, że się spóźnię, i że może ktoś za ten czas zmierzyć suknię...
No ale okej... pani totalnie zajęta tamtą dziewczyna >:( jest już 15.45 a czas mam tylko do 16! podchodzę więc i mówię, że byłam umówiona na 15... :protestuje:
A pani tak tak i dalej do tamtych. Wreszcie zapytała, czy mam już swój typ upatrzony a ja, że tak - tę suknię, którą mierzy ta dziewczyna... a ona do mnie: Ale tą suknię właśnie ta pani kupiła i nie można jej już zmierzyć...
Że cooo??!! :o ??? :mdleje: mówię, jak to?! przecież suknie się tu mierzy i potem czeka 4 miesiące aż przyjdzie... a ta dalej, że ta suknia jest sprzedana i koniec, i że oni mogą zamówić taką do salonu, ale trzeba czekać 4 miechy... :o :bredzisz: i zawołała drugą babkę... ta fajniejsza (pani krawcowa chyba), dopiero spokojnie wyjaśniła, że dziewczynie się spieszy i kupuje mierzoną suknię z salonu... achaaa! czad!... :-\
No to ja jej tłumaczę, że to trochę niesprawiedliwe, że panie wpuściły tą dziewczynę podczas mojego czasu, bo mi zostało teraz tylko 15 minut mierzenia, a do tego tak się stało, że ja właśnie konkretnie po tą suknię przyjechałam, chciałam ją zmierzyć a teraz nie mogę! :klnie: No to babeczka kazałą chwilę poczekać. Wraca i mówi, że mają taką samą w rozmiarze 38 w magazynie, tylko że białą... no to my ucieszone, bo nam właśnie o białą chodziło!
No ale pani nie wie kiedy ją przywiozą... :urwanie_glowy: Szuka miejsca na jutro aby nas umówić, tylko o 14, o 14 moja Mama nie może :-\ no to my już naburmuszone :Maruda: aż nagle pani widzi, że zawiedzione jesteśmy to pyta się, czy byśmy poczekały z pół godziny, to ona poprosi aby może ktoś przywióz tą suknię z magazynu :jupi: no to ucieszone czekamy!
Tamta wreszcie łaskawie wyszła z przymierzalni, więc ja pytam, czy mogę przez te 15 minut zmierzyć jakąś suknię? Pani mówi, że oczywiście.
Zmierzyłam dużą balową suknię z pięknym, lekko przezroczytym gorsetem :brewki: Mama stwierdziła, że za duża, i za wiele tych falban.
Zmierzyłam też piękną (tylko na zdjęciu) Faz z La Sposy, ale nie jest ciekawa na żywo, do tego pani stwierdziła, że stroasznie mnie postarzyła...
Mierzyłam również piękną suknię, taka mocna "syrenka", z bogatą górą i dół również rzucający się w oczy, bo w pionowe "falbany", czyli takie tiulowe zęby.
Bardzo ciekawa, moja Mama się zachwyciła! spodobała jej się bardzo, ale ja nie poczułam, że to ta...
No i właśnie tak sobie mierzyłyśmy, bojąc się, że zaraz przyjdzie ta dziewczyna z godziny 17, a pani mówi, że nikt nas nie pogania więc moge sobie mierzyć :P
No i w międzyczasie, przyjechała "moja" suknia! :brawo_2:
Zakładam, pani mnie z tyłu ściska, na szpilki łapie, bo suknia dużo za duża, o 2 rozmiary minimum... ale ja już widzę... ;D zapieła mi szelkę na szyi... a mi łzy w oczach stanęły... odwracam się do Mamy...
Mamę zatkało chyba :D widzę, że w szoku jest! aż głos mi się załamał jak zapytałam panią jak to jest ze skracaniem tej sukni...  :Wzruszony: ;D
I przyglądam się w tym lustrze, i patrzę, i mówię do Mamy - "Tak, podoba mi się... to moja suknia! To TA!!!" :jupi: :jupi: :jupi: :hopsa:
Mama mówi, noo to Ta! ;D Och, ach! i tak to właśnie było! ;D :hopsa:

A tamta dziewczyna jeszcze siedziała, co kupiła tamtą i jak mnie zobaczyła w białej, to już chciała zmieniać zdanie, ale pani mówi, że już umowa podpisana na tamtą i nie można ot tak zdania zmieniać :P
Tak, więc czułam, że pięknie w niej wyglądam i dobrze czuję ;)
Pani powiedziała nawet, że ta suknia stworzona jest dla mnie! hehehe ;) :D
Pani zaczęła mnie mierzyć i spisywać umowę. I jeszcze jeden drobiazg... przy podpisywaniu umowy należy wpłacić 50% kasy za suknię! :Olaboga:
Ja mam w portfelu tylko 700zł a do zapłaty 2050 zł... :Co_jest:
Dzwonię do Ł. on na siłce, telefon poza zasięgiem :mdleje:
Mówię, że nie mam tyle, no to ona, że umowę jutro spiszemy... ja już chciałam aby to wszystko dzisiaj załatwić :-\
No ale pani zaczęła spisywać umowę, wybrałam rozmiar - 34, śmieszne ale prawdziwe :D :P i powiedziała, że ok, jutro resztę kasy przyniosę ;)
Namówiła mnie jeszcze, abym dopłaciła 10% ceny sukni za to żeby przyszła krótsza suknia, to wtedy będzie mniej do skrócenia falban i ładniej będzie to wszystko wyglądało...
Tak, więc suknia kosztować mnie będzie 4510zł, z czego się cieszę, bo zmieściłam się w moim budżecie, a nawet został mi prawie tysiąc na dodatki! :hopsa:
Halkę mam gratis i 50% tańszy welon ;)
Zadzwoniłam po taxę, będzie za 20 minut! coo :o a śnieg walił dzisiaj jak oszalały! ::)
No i siedząc, czekając na taksówkę, zobaczyłyśmy, że kolejna dziewczyna mierząca suknię, kupiła ją!!
Czyli w ciągu 1,5 godziny, sprzedano 3 kiecki! A pani zapytana ile sukien sprzedają, odpowiedziała, że średnio 6-8 dziennie...!!! :o :o :o strasznie dużo!
Nagle dzwoni mój Kiciuś, że już skończył, no więc ja mu misję, aby pobrał kasiorę, 1300zł i gnał tu szybko, bo trzeba zapłacić! a on za co tyle!? :D a ja za kieckę!! ;D
Łaaa Kiciek się ucieszył, przyjechał, dał kissa, dał kasiorę, ja wpłaciłam. Tak więc sprawa załatwiona!!
Czekam na suknię 4 miesiące i do tego czasu muszę zgubić 1 cm w pasie :D chyba dam radę?! ;D :P

No i tak wyglądała moja historia z kupnem sukni! :P
Wiadomo, bez przebojów się nie obyło ;) :D
Ale co najśmieszniejsze, dziewczyna przede mną kupiła suknię, bo ja się spóźniłam, a ja kupiłam bo dziewczyna po mnie nie przyszła... :P :D
Tak miało być! :tak_2: :tak_2: :tak_2:
Nawet dobrze, że tak się stało, bo przywieźli białą i miałam okazję zobaczyć się, już w docelowym kolorze, a tak to w ecru niekoniecznie by mi się ta suknia spodobała! ;)
A w nagrodę, że tyle miałyście biedulki do czytania, wkleję Wam fotkę... mojej sukni... na mnie!! ;D
Tylko uprzedzam, że suknia jest na mnie za dłuuuga o 20 cm i za duża o 2,5 rozmiara ;) :D
Poznajecie...?! ;D ;D ;D

Suknia ma długi tren i świecidełka na cełej długości, oprócz falban, czego nie widać na zdjęciach :P
Pamiętacie dziewczyny, co o niej mówiłam?! Że jadę ją zmierzyć i kupuję!!! hehehe :D :D :D
Ale miałam nosa co?! a raczej kobiecą intuicję! ;)
Jestem już spokojna, bo mam wreszcie swoje cudo! :Serduszka:

Dziękuję Wam kochane jeszcze raz, za wsparcie i kciuki!! :-*
Jesteście najlepsze!! :uscisk:
I przepraszam za posta-zabójcę, ale to są takie emocje i musiałam to wszystko opisać! ;D :P
Uciekam odpocząć, bo dopiero wróciłam z domku moich Rodziców! Wszyscy strasznie się cieszą! :pijaki:
Kolorowych snów dziewczynki! :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
No!!! :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Kiecucha piękna i bardzo Ci w niej ładnie ;D ;D ;D ;D Walczyłaś o nia jak lwica ;) ;) ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Gratulacje! Super wyszło i warto było, uśmiech na zdjęciach mówi wszystko :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
To ja miałam nosa, wiedziałam, że ją kupisz ;p

Cieszę się razem z Tobą, że masz to już z głowy :)))

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ale Ci się udało... super :) po uśmiechu widać, że w sukni super się czujesz... i tak ma być :)