Autor Wątek: aagatkaa ODLICZA - czyli KICIUSIE DWA i ich 200 dni do ŚLUBU MARZEŃ!:)  (Przeczytany 140067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Odp: aagatkaa ODLICZA - czyli KICIUSIE DWA i ich 200 dni do ŚLUBU MARZEŃ!:)
« Odpowiedź #390 dnia: 18 Stycznia 2010, 09:45 »
O WOW !! no to GRATULACJE kurcze zdolniacha z Ciebie-nie dośc,że poszło Ci rewelacyjnie to jeszcze z reszty zwolniona :skacza:
też bym tak chciała   ::)
No to czekamy na relację wraz ze wszystkimi szczegółami ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #391 dnia: 18 Stycznia 2010, 10:18 »
Gratulacje!!!  ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #392 dnia: 18 Stycznia 2010, 10:21 »
gratulacje  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
« Odpowiedź #393 dnia: 18 Stycznia 2010, 12:26 »
Gratuluje ;) ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 18 Stycznia 2010, 12:49 »
Dzień dobry Robaczki! :uscisk:
Wracam do codzienności! ;D Weekend jak już pisałam koszmarny!
Spędzony na uniwerku i przy książkach! :-\
No ale coś za coś...
Żałuję tylko, że nie mogłam spotkać się z dziewczynami z forum  :beczy:
Ale odbijemy sobie! obiecuję ;) :-*

Oleandro, Justyś, mka, Patrycja4r, Wiśniowa, Kasia22 dziękuję, dziękuuuję! ;D :-*

Patrycja_4r tak jak obiecałam, opowiem o oprawie muzycznej i dekoratorce...
Szczegółowa relacja również dla Kivi ;D

No więc, wiadomo, Pan namówił nas na cały pakiet za 1000zł + 50 zł za dojazd (bo nas bardzo łatwo omamić ;) :D)
ale obiecuje, że będziemy baaardzo zadowoleni! trzymam za słowo! ;)
-W pakiecie jest organista + organy ;D Organistę podobno dał nam najlepszego w Szczecinie ;)
Bo Kivi (tu info dla Ciebie), moża przyjść do niego i przesłuchać sobie wszystkich organistów jakimi dysponuje i wybrać, tego którego gra najlepiej się podoba :) myślę, że fajne rozwiązanie dla kogoś kto szuka tylko organisty ;)
Koszt samego org. to chyba 200 zł lub 250, więc wydaje mi się, że nawet przystępnie...

-do tego mamy flet i skrzypce oraz wokalistów- tenor i sopran :)
No i oczywiście pan Darek będzie Mistrzem Ceremonii ;D czyli zajmie się wszystkimi szczególami, zadba np. o to aby ludzie nie wyszli przed nami z kościoła, zacznie oklaski po pocałunku lub podczas naszego wychodzenia z kościoła i tym podobne bajery :D
No i zaśpiewa wszystkie pieśni kościelne, a takie jak Marsz Weselny czy Ave Maria to już sami decydujemy, co i gdzie mają zaśpiewać...
Nie mam tej rozpiski przy sobie, gdzie pieśni są wypisane, więc Wam nie powiem co najbardziej nam się podobało...
Jednym słowem, myślę, że będziemy zadowoleni, pokazywał nam na videło ;) ich nagrania, więc słyszeliśmy jak brzmią i było pięknie...
Ps.Kivi pan nie chciał mi za bardzo mówić o tych organistach, kazał Tobie zadzwonić lub przyjść, on wszystko wyjaśni ;)

Dekoratorka hmmm... troszkę się zmartwiłam, bo myślałam, że dekorację kościoła i sali zamkniemy w kwocie ok 1500, 1800zł, a z tego co mi pani wyliczyła, to będzie to kwota 3 tys. zł!! :-\ troszkę szkoda mi tyle kasy na samą dekorację, fakt, że żywe kwiaty, że jakieś wymysły ;) ale no troszkę jednak drogo...
Ale coś wpomniała o rabaciku! ;D  ;)
Zaraz poszukam fotek i Wam wkleję na co się zdecydowałam ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 18 Stycznia 2010, 13:00 »
Strasznie jestem ciekawa co wymyśliłaś z dekoratorką :) Kolorystyka wybrana ostatecznie?  :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #396 dnia: 18 Stycznia 2010, 13:26 »
Aagaktak dziękuje serdedzenie za relacyjkę ze spotkania ! Faktycznie ta kwota nie jest wysoka więc musze pogadać z moim PM i się zdecydować na coś :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #397 dnia: 18 Stycznia 2010, 13:34 »
o rany to ja widze ze wy na to wesele niezly budzet macie przeznaczony.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 18 Stycznia 2010, 13:37 »
Dawaj te foty, bo umieram z ciekawości  ;D

:tupot: :tupot: :tupot:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #399 dnia: 18 Stycznia 2010, 13:51 »
 :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #400 dnia: 18 Stycznia 2010, 13:55 »
Widzę aagatkaa że wesele planujesz bardzo bogate :) Ale w sumie raz się żyje ;) Ja nie chciałam dekoracji kościoła i jakiejś szczególnej oprawy muzycznej, tak jakoś mi się wydawało że to przyćmi to co najważniejsze, Nas, Boga i przysięgę ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #401 dnia: 18 Stycznia 2010, 14:16 »
No to czekamy  :tupot:
Faktycznie u Was weselicho na bogato  :D Ale jak ktoś sobie może pozwolić, to czemu nie?  ;D ;)
W końcu to najważniejszy dzień w życiu.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 18 Stycznia 2010, 14:39 »
Dziękuję za relację  :-*
Kurcze super to wszystko wygląda,i jeżeli chodzi o oprawę kościoła to nie tak dużo  ;D
A może podałabyś Agatko jakieś namiary na tego Pana od oprawy,orientujesz się może jak on stoi z terminami. Zawsze chciałam miec piękną oprawę muzyczną w kościele i już się napaliłam  :o  ;D  :D
Więc będę bardzo wdzięczna za namiary  :-*
Tak w ogóle to chyba stawię się po cichaczu u was na ceremoni w kościele  :P bo czuję,że to będzie niezapomnianie przeżycie nie tylko dla was

;D  :D  ;D  :D  :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #403 dnia: 18 Stycznia 2010, 14:53 »
Hehehe noo juuuż!!! :P Zmniejszyć musiałam foty! ;D

Nie mam nic konkretnego, tylko to co na stronkach dekoratorka ma.
Ale może przy Waszej pomocy ustalę coś konkretnie.

Mysia kolorystyki nie wybierałam - w kościele będzie biała ;D :P
a bukiet to nie wiem jeszcze jaki... również chciałam biały, ale chyba na zdjęciach nie ma kontrastu... ???

Cherry no pewnie! raz się żyje! ;D tak sobie tłumaczymy, gdy coś kosztuje więcej niż planowaliśmy! :hahahaha:
Co do oprawy, to powiem Ci kochana, że dzięki niej jeszcze bardziej można odczuć to co się dzieje, te piękne chwile...
Jak pięknie i ciuchutko zagrają same skrzypce przy Przysiędze, to wzmaga to ogromne emocje! Mi się bardzo to podoba, chociaż przyznam, że boję się, o to że mogę się rozpłakać przez tą oprawę :P
Pamela hehe no powiem Ci, że zaplanowanego nie mamy, ile wyjdzie, to tyle wyjdzie ;) ale sumka pewnie będzie niezła! ;) :D
Kivi idź koniecznie! tylko się Pana nie wystrasz bo jest taki trochę żywy facet ;D ale b. sympatyczny!
Justys tak tak! nawjażaniejszy! i chcemy aby był niezapomniany! ;)
Patrycja_4r zapraszamy! ;D zadzwoń do niego koniecznie i umów się na spotkanie! zaraz prześlę Ci namiary na priv.
Najlepiej jak zobaczysz/usłyszysz go na żywo, bo mnie może się podobać, a Tobie kochana już nie koniecznie! więc w ciemno nie polecam ;)
Ja nie mam aż tak strasznie wygórowanych wymagań co do oprawy, dla mnie ważne aby były skrzypce i flet ;)
Jeżeli Ci się pan Darek nie spodoba, to są również inni wykonawcy, polecani przez nasze forumki! więc rozeznaj się szybko! ;) :-*

No dobra! Dziewczyny! do roboty!
Przed kościołem, czyli na dworzu ;) będą stały 4 bramy z girlandami...
Na wejście będą świeczniki i oplecione słupy w taki sposób (no może troszkę delikatniej) - zrezygnowaliśmy z bram w środku:

Na podłodze będzie oto taki materiał i marzyły mi się świeczki/lampiony, ale pani odradziła, bo u mnie w kościele przejście nie jest za bardzo szerokie i mogłabym, przewrócić świeczkę suknią :(

Podobają mi się takie kwiaty, chyba gladiole, na bukiet pod ołtarzem, z dodatkiem lili:

To wtedy, trzebaby było zrobić z tych kwiatów strojenie przy ławkach, z których kwiatów ładniejsze? z gladioli (te długie), czy lilii?:
1.  
2.  

Czy może w ogóle inne?! Mi się podobają też te kule i łączenie materiału w fale (tylko, że to już nie pasuje do tych lilii i gladioli...):
3.  

No i właśnie! jesteście za "zagradzaniem" ławek materiałem ułożonym w fale, jak na ostatnim zdjęciu, czy ładniejsze jest puszczenie materiału prosto (jak na fotce nr 1 i 2)?
Chociaż u nas, skoro będzie już na podłodze materiał leżał, to i tak przejścia nie będzie... to może lepsze te fale?  :hmmm:

Zaraz wkleję Wam ustrojenie sali ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 18 Stycznia 2010, 15:12 »
Kochana dziękuję Ci bardzo za namiary-na pewno dziś najpóźniej jutro zadzwonie :-)

Nie zapraszaj,nie zapraszj bo jak Ci się zwalą wszystkie Forumki to nie starczy miejsca w kościele hehehhe

Mi się podoba przystrojenie to na 1wszych fotkach,tzn. material na posadzce,przeplatający ławki i kwiaty te kulki  ;D

Świece na podłodze już gdzieś kiedyś widziałąm i bardzo mnie urzekły  ;D

Chociaż faktycznie troszkę to ryzykowne . . .  Tak czy siak będzie CUDNIE!!!

A tak z innej beczki to nie rozumiem dlaczego mi emotki nie wyskakują hmmmm dziwne hmmmm

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #405 dnia: 18 Stycznia 2010, 15:17 »
Hm...no mi takie pozagradzane ławki się nie podobają, lepiej wygląda ta wisząca dekoracja niż "fale" :D :D Gościom trudno sie potem z ławek wychodzi,do komunii-czy coś to trzeba się przeciskać,a to jakieś małe dziecko zacznie wyć i tata je będzie musiał zabrać i też będzie trzeba się przeciskać...no ale jak Tobie sie bardzije podoba? ;D ;D ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #406 dnia: 18 Stycznia 2010, 15:44 »
Ja bym puściła materiał prosto, tak jak na zdjęciu nr 5 - o ile dobrze liczę  ;) I te kule zrobione z kwiatów, moim zdaniem super  :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #407 dnia: 18 Stycznia 2010, 16:00 »
Mi się te fale podobają, ale trochę w innej postaci, np takiej:

Ale ten materiał puszczony na ziemi też ładnie wygląda :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #408 dnia: 18 Stycznia 2010, 16:02 »
Mi to się podobają dekoracje jak materiał leży na podłodze i zwisa z ławek :) no i oczywiście świeczki i kwiatki:) Także ta z numerkiem 3 jest super!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 18 Stycznia 2010, 17:07 »
Dobra dziewczęta! wkleję jeszcze fotki z dekoracji sali i uciekam spać! :P
Nie wyspana jestem przez ten straszny weekend, więc muszę sobie odbić! ;D

A więc na sali, czyli w Dworku Hetmańskim planujemy szarfy pod sufitem, odchodzące od pięknego, kryształowego żyrandola, niestety nie ma zdjęcia na stronce >:(
Za nami oczywiście biały przezroczystawy materiał, podświtlony lampeczkami a na obrzeżach jakiś inny kontrastowy kolor materiału, ale jeszcze nie zdecydowałam jaki :drapanie:

Na stołach będą kwiaty tylko na końcach, ale chyba zdecyduję się na inne kwiaty niż róże, albo poproszę o dodanie większej ilości kwiatów, bo na zdjęciu za dużo zieleniny jest :-\

Na stole Pary Młodej podobnie:

Poręcze będą pięknie ozdobione:

W oranżerii również będzie przystrojenie na suficie, tak mój Kiciuś zadecydował, ale chyba ograniczę je tam do ozdobienia stołu kwiatami, to chociaż troszkę wyjdzie taniej ;) :P]
I co? może być? ;D

Dzięki dziewczynki za swoje typy co do wystroju kościoła :-*

mka u nas i tak będzie materiał na podłodze, więc goście będą musili wychodzić drugą stroną :P dlatego możemy zrobić fale, tylko się zastanawiam jak ładniej ;)
patrycja4r dziękuję kochana :-* co to emotikonek, to musisz mieć napisanych 10 postów i wtedy będą się pojawiać, a także będziesz mogła wklejać fotki ;)

Miłego wieczorku kobitki!! :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 18 Stycznia 2010, 17:17 »
Faktycznie dużo zieleniny tam - masz rację, też bym dodała więcej kwiatów :)

Pod sufitem też mam plan na szarfy u siebie na sali i dekoracja za nami - też podobna :) chociaż ja akurat chciałabym całą w bieli, bez kontrastowych kolorów, za to kwiaty u nas na stole maja być w kolorze - tzn taka jest moja początkowa wizja  ;D

Pięknie przystrojone schody, super wyglądają!

Agatko, będzie pięknie!!!  :-*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #411 dnia: 18 Stycznia 2010, 18:28 »
Oh dzięki wielkie za podpowiedź bo już myślałam,że jestem taka głupitka że nawet tego małego badziewia wkleic nie potrafię hihihi

Faktycznie dobrze będzie dodac troszke kwiatków bo przeważa zieleń,ale i tak jest pięknie ! :-)

Szarfy nad sufitem też są super,my jakoś jeszcze nie zastanawialiśmy się nad wystrojem bo torszke czasu jeszcze mamy(mam nadzieję) ;D
A tylko wy będziecie brali ślub tego dnia u Ciebie w kościółku czy ktoś jeszcze?Zastanawia mnie,jak wygląda sprawa przystrojenia kościoła gdy

do ślubu "staje "kilka par. . . ???

No nic,odpoczywaj sobie miło :-)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #412 dnia: 18 Stycznia 2010, 18:45 »
Ja bym zrezygnowała z tych lampek ;) Bo tak jakoś Bożonarodzeniowo i jak dla mnie dziwnie ;) A to przecież piękne lato bedzie :) Ale aagatkaa śliczna sala, taka królewska, dostojna ;) My mamy sale taką zwykłą, skromniutką, choć stoły są też pięknie udekorowane i jest w starym stylu, no ale nie tak bogata. Musi tam być cudownie :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #413 dnia: 18 Stycznia 2010, 20:09 »
Cudnie wyglada ten bialy material na ziemii przy lawkach. po prostu uroczy!!! chcialabym rowniez miec taka dekoracje.

Wydaje mi sie ze jak bedzie material na ziemi to fale do tego to troszke za duzo ale to kwestia gustu  ;)

Ja zrezygnowalam z kwiatow na stolach w Dworku ale musze przyznac ze wygladaja ladnie.

A bedziecie dekorowali ogrod w Dworku?

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #414 dnia: 18 Stycznia 2010, 20:19 »
ja na dekoracje w kosciele nie bardzo mialam wplyw, bo bylismy 4 slubem w tym dniu i musielismy isc na kompromis z innymi ale i tak bylo pieknie, przynajmniej koszty mniejsze.
schody pieknie sa przybrane, ale te kwiaty na stole sa okropne za duze troche. szarfy na suficie wygladaja slicznie tez mialam, a i lampki gdzieniegdzie tez mialam a bylo to rowniez lato, w wiekszosci wesel teraz lampki sa popularne.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #415 dnia: 18 Stycznia 2010, 20:44 »
sala jest śliczna, dekoracje w kościele też mi się podobają i tak co byś nie wybrała to będzie pięknie
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline ania222

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #416 dnia: 18 Stycznia 2010, 21:44 »
wow ! co tu nie wejde to jakies nowosci sa :D sala cudna , dostojna, nie wiedzialam jeszcze takiej ladnej, wystroj kosciola tez piekny !
ah co to bedzie za slub ! jak pary krolewskiej :D no pewnie szalejcie, przeciez to na wasza czesc ;)
mozna tylko pozazdroscic...

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #417 dnia: 18 Stycznia 2010, 23:33 »
ta Wasza sala faktycznie bogata jest sama w sobie i mimo to az tyle za dekoracje..? hm.. no nic, najwazniejsze zeby bylo pieknie :D

tez sie zastanawiam nad tym materialem w kosciele i ciekawa jestem jak to bedzie z Waszymi bramami przed kosciolem.. beda jakos tak na wejscie ustawione prowadzac Was do drzwi? i potem po wyjsciu tez?

No i oczywiście pan Darek będzie Mistrzem Ceremonii Grin czyli zajmie się wszystkimi szczególami, zadba np. o to aby ludzie nie wyszli przed nami z kościoła, zacznie oklaski po pocałunku lub podczas naszego wychodzenia z kościoła i tym podobne bajery Cheesy

to chyba jest odwrotnie, co?  :drapanie: :los: nie czepiam sie, tylko glowkuje ;) bo myslalam, ze najpierw goscie, a potem Wy... ale jak to z tymi bramami wtedy dziala??  :D
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #418 dnia: 18 Stycznia 2010, 23:39 »
Co do bukietu to proponuję, żebyś się zastanowiła nad kontrastowym kolorem. Niestety biały, krem, nie odcina się za bardzo od sukienki. Chyba, że wokół kwiatów będzie otoczka zieleni.
Co do bukietu to proponuję, żebyś się zastanowiła nad kontrastowym kolorem. Niestety biały, krem, nie odcina się za bardzo od sukienki. Chyba, że wokół kwiatów będzie otoczka zieleni.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #419 dnia: 19 Stycznia 2010, 08:53 »
Jeśli idzie o dekoracje kościoła to mi się nie podobają takie wiszące firanki przy ławkach, głównie właśnie ze względu na niewygodę dla gości. Ale na jednym ze zdjęć ta "firanka" stała odsunięta od ławek. Myślę, że to całkiem ciekawy kompromis, pod warunkiem, że nawa jest odpowiednio duża. Co do tego materiału na podłodze to jak patrze na niego to oczyma wyobraźni widzę, jak ktoś się o to potyka i leci na twarz  :mdleje:. Ale to tylko moja wyobraźnie ;)
Agatko, jeśli pozwolisz to będę z Tobą szczera. Mam nadzieję, że się nie obrazisz. Ale jak tak patrzę na zdjęcia, które wkleiłaś to moim zdaniem tego wszystkiego jest za dużo. Szczególnie kiedy jeszcze wyobrażę sobie Ciebie i Łukasza przy ołtarzu, to już zupełnie mi giniecie w tym gąszczu. Jesteś piękną kobietą, drobniutką, uroczą, jak prawdziwa laleczka. Ja mam wrażenie, że taka ilość dekoracji Cię przytłoczy. Nie mówię, że przyćmi, bo to nie możliwe, ale właśnie przytłoczy. Może się mylę, nie jestem ekspertem. Tak mi się po prostu wydaje.
Co do kwiatów przy ławeczkach to zdecydowanie zrezygnowałabym z lilii. Po pierwsze dlatego, że zapach jest dla mnie strasznie duszący, momentalnie dostaje kataru, puchną mi oczy i łzawią. Lilia jest bardzo uczulająca i wiem, że wiele ludzi źle na nią reaguje. Może być to nie komfortowe dla gości. Po drugie lilia ma strasznie brudzące te pręciki. Ja wiem, że fluorystka je obcina, ale tylko w kwiatach, które już są otwarte. Kwiaty, które rozwiną się później będą brudziły wszystko dookoła.
Takie mi się nasunęły sugestie.