Autor Wątek: aagatkaa ODLICZA - czyli KICIUSIE DWA i ich 200 dni do ŚLUBU MARZEŃ!:)  (Przeczytany 152474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: aagatkaa ODLICZA - czyli KICIUSIE DWA i ich 200 dni do ŚLUBU MARZEŃ!:)
« Odpowiedź #420 dnia: 19 Stycznia 2010, 09:16 »
...mam podobne odczucia jak zabawex - za dużo. i kwiatów i tiulów...Agatko rób wszystko kierując sie zasadą - mniej-lepiej a co za tym idzie - ELEGANCKO! ze zdjęc które pokazałaś to podoba mi sie nr.3.
Moja koleżanka która miała wesele w DH miała stroiki z różami i z tego co pamiętam gdzie-niegdzie stały wysokie (z 1m na pewno miały) białe wazony w których stały białe pióra (coś jak pawie pióra tylko, że całe białe)...Bardzo ładnie to wyglądało... ;D

...i gratuluję zaliczeń! ;D :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #421 dnia: 19 Stycznia 2010, 09:41 »
A ja myślę, że nie będzie tak źle, czuję nosem że nasza Agatka ma wszystko w głowie już zaplanowane i dokładnie widzi jak to będzie wyglądało, a poza tym przecież robi to pod okiem dekoratorki, która się na tym zna i nie pozwoli zepsuć efektu :)

Co do lilii to się zgodzę (kurczę, gdzieś przeoczyłam, że je planujesz) - lepiej zrezygnować na rzecz innych kwiatów. Ale spoko, przecież to tak czy siak nie muszą być róże :)

A no i Twój bukiecik, też zapomniałam wcześniej skomentować - nie zawsze biały bukiet źle wygląda... Ten np. w moim awatarze :) Także moim zdaniem - nie ma co odrzucać bieli - po prostu poszukaj w necie czy taki delikatne połączenie białej sukni i białego bukietu Ci odpowiada :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #422 dnia: 19 Stycznia 2010, 09:56 »
Mnie też się wydaje, że Aga ma wszystko w swojej główce precyzyjnie ułożone i daleko tam do kiczu  :) Zwłaszcza, że pomaga jej dekoratorka o czym wspomniała już Mysia :)

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #423 dnia: 19 Stycznia 2010, 10:05 »
Powiem,że dekoracja kościoła faktycznie b.ładna robi wrażenie,ale jak dla mnie też troszke wszystkiego za dużo...ja lubię skromniej.Jeśli chodzi o kwiaty wybrałabym kule,a sala sama w sobie jest bardzo strojna i za bardzo bym jej nie przystrajała

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #424 dnia: 19 Stycznia 2010, 10:25 »
Fakt sala strojna ::) więc trzeba z umiarem żeby te ozdóbki was nie przytłoczyy..ale deko pomoże!!  ;D ;D Będzie pięknie! :D

Widzę, że w wątkach 2010 co raz gorętsze przygotowania-to lubię!!! :skacza:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #425 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:13 »
Witam dziewczynki! :-*

Dziękuję Wam pięknie, za tyle komentarzy i opini!!!
Bardzo jestem za nie wdzięczna, bo samej troszkę ciężko mi zdecydować, a poza tym wolę aby ktoś spojrzał na te dekoracje z boku, obiektywnie, wtedy mi będzie łatwiej podjąć decyzję.
Więc na pewno się nie obrażę, nawet za krytykę! :przytul:

Dodam jeszcze, że rzeczywiście może się wydawać wszystkiego za dużo, bo wkleiłam kilka fotek z różną dekoracją, ale pamiętajcie, że wybiorę tylko jedną! ;)

Mysia hahaha no mam w główce parę po pomysłów, ale wolę poradzić się Was :-*
no i mam nadzieję, że będzie pięknie! Schody również mi się podobają ;D
Masz rację kochana, dekoratorka nie dopuści abym przesadziła :P Bukiet w Twoim avatorku śliczny i rzeczywiście nie zlewa się z kiecką...
I tak jak mówisz, poszukam czegoś na necie. Dzięki za radę :-*

Patrycja4r kwiatów troszkę dołożę i chyba poproszę aby bukiet był mniejszy... a ślub będziemy mieć sami, więc tylko my płacimy za dekorację.
Gdy jest więcej par, to wtedy składają się na dekorację i wychodzi taniej ;) :-*

Cherry zgadza się, jest tam cudownie, świetny klimat tam panuje. A lampki dodają moim zdaniem również uroku, a przy schodach pomogą gościom wejść na górę ;) :D

Oleandro chyba zrobię tak jak mówisz. Materiał na podłodze, bez fal :)

Kwiaty na stole chyba zrobię troszkę mniejsze, bo te na zdjęciu są ogromne... Ogrodu raczej nie stroimy, jedynie myślałam o lampionach wzdłuż ścieżki, takich co odstraszają komary :) zrobią klimacik i będą przydatne ;)

pamela zgadza się, lampki teraz popularne ;) no i kwiaty na stołach rzeczywiście za duże. Poproszę o mniejsze bukiety, z większą ilością kwiatów niż zieleni :P a deko w kościele nawet wolałabym z kimś podzielić koszty, jednak u mnie będziemy pobierać się tylko my...

moniq dziękuuuję! :przytul:

ania222 sala to Dworek Hetmański, nam również bardzo się podoba! i dobrze napisałaś, tylko raz można tak zaszaleć! ;) :D :-*

galaretko półokrągłe bramy będą ustawione wzdłuż prostokątnej ścieżki/placu prowadzącego do drzwi kościoła, tylko tyle ;) jak będziemy wychodzić, one dalej tam będą stać, nikt ich nie zabierze ;) :D będziemy pod nimi po prostu przechodzić...
A z gośćmi to właśnie nie wiem, niby nie ładnie jest gdy goście wychodzą pierwsi i nikogo nie ma w kościele, gdy para młoda wychodzi...?
Potem my ustawiamy się na takim kwadratowym placyku przed drzwiami (tam nie ma jeszcze bram, są ustawione na podłużnej ścieżce do kościoła), i wszyscy goście wychodzą i wtedy puszczane jest konfetii, albo po życzeniach, tego jescze nie wiemy :P
A do rzucania nas ryżem i monetami, mogą wyjść wcześniej poinformowane/poproszone osoby, tak aby jednak ktoś tam był przy wyjściu ;)
Lub mamy drugą opcję, że zatrzymamy się w takim korytarzu przy wyjściu i poczekamy aż goście wyjdą i my na końcu... nie wiem jak lepiej :drapanie:

maggi dziękuję za podpowiedź... przecież Ty wiesz najlepiej! :) też tak właśnie myśle, że dla kontrastu można dać jakąś otoczkę z ciemniejszych kwiatów :-*

zabawex nie kochana! na pewno się nie obrażę! tym bardziej, że masz rację! Dziękuję za tyle dobrych rad! :przytul:
bo na kwiatach się nie znam i rzeczywiście zapomniałam, że te dzyndzle z lilii brudzą!! >:( zdecyduję się więc, raczej na te gladiole... są również piękne...
Dekoracji w kościele na pewno nie będzie aż tyle, żeby przytłaczały, dekoratorka o to zadba ;) bo już np. na samochód nie pozwoliła robić dekoracji, tylko kwiaty lub kokardki przy klamkach, więc wiem, że dobrze radzi, a nie tylko liczy abym wzięła więcej, to lepiej zarobi... ;)
No i dziękuję za takie pochlebstwa! :oops:  :-* :-* :-*

Agulek zgadza się! postaram się nie przesadzić ;) co do Dworku, to pani dekoratorka radzi jednak kwiaty na końcach, gdyż te wazony porozstawiane na stołach zajmują jednak trochę miejsca, bo mają szerokie podstawki, a że stoły nie są za szerokie, to potem jest problem z ustawieniem jedzenia...
Dlatego zdecydowałam się na bukiety tylko na końcach... ale dzięki za podpowiedź! :-* pióra na pewno wyglądały bajecznie!

Justyś hehehe no mam nadzieję, że nie wyjdzie kiczowato! :D ale tak jak mówisz dekoratorka nad tym czuwa ;) :-*

JolaŁukasz dzięki, mi również podobają się te kule, jest tylko mały problem. Bo one są umieszczone na stojakach, a u mnie jest raczej małe przejście, więc również obawiam się, że mogłabym suknią zaczepić o ten stojak, bądź Ł. przewrócić łokciem :P sama nie wiem...

mka hehe no pomoże pomoże! a przygotowania idą pełną parą!! :taktak:

Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie uwagi! na pewno je przeanalizuję i powiem szczerze, że teraz będzie mi o wiele łatwiej podjąć decyzję!
DZIĘKUJĘ KOBITKI!!!! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Jeszcze tylko jedne pytanie... Galaretka zwróciła mi na to uwagę i już sama nie wiem...  :drapanie:
Jak robicie z wyjściem z kościoła?! bo pan od oprawy kościelnej twierdzi, że goście powinni zostać w kościele jak Para Młoda wychodzi i np. bić brawo ;D
Ale rzeczywiście głupio tak, jak nikogo nie ma na zewnątrz... kto wtedy sypnie ryżem? ;)
Przeczytajcie proszę wyżej moją odpowiedź do Galaretki, bo tam napisałam moje rozmślenia na ten temat... ;)
Jak Wy to dziewczynki rozwiązujecie?  ???

A tym czasem miłego dzionka dla Wszystkich!! :-* :-* :przytul:
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2010, 11:30 wysłana przez ela »

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #426 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:18 »
Ten kto ma sypać ryżem to leci do wyjscia:) Zazwyczaj są to koleżanki czy świadkowa .
Młodzi zawsze wychodzą pierwsi :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:20 »

Ela właśnie! chyba tak jak piszesz... ;) :-*
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2010, 11:30 wysłana przez ela »

Offline ela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #428 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:31 »
 ;D ehhh Ci goście ;)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #429 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:32 »
No ja też o tym myślałam........i nie doszłam jak to zrobić. Ale chyba tak jak piszesz.....grany jest marsz mendelsona...wychodzi młoda para.....dochodzi do przedsionka (chyba w każdym kościele jest taki)....wypełzają goście całkiem na zewnątrz-ustawiają się, wychodzi para młoda i tu to całe "sypanie" się zaczyna...nie wiem jak to inaczej rozwiązać  :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Offline ela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 19 Stycznia 2010, 12:13 »
...ja tak sobie pomyślałam ...Skoro młodzi wyjdą pierwsi a goscie za nimi , nie licząc sypiacych ryżem , to kto razem z młodymi będzie się cieszył z tego ryżorzucania ?hmm bezsensu...
przypomnijcie sobie jakiś filmik ze slubu i tam zawsze młodzi jak sąsypani czymkolwiek to goscie są przy nich  ::)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #431 dnia: 19 Stycznia 2010, 12:17 »
Witam po dłuższej przerwie :)

Dekoracja kościoła, super, ja bym wybrała ten wiszący materiał... Myślę, że wcale nie zginiesz w tych dekoracjach, bo to są tylko szczegóły, a Ty tam grasz z Narzeczonym pierwsze skrzypce, więc oczy wszystkich gości będą zwrócone ku Wam... :) a nie ku dekoracjom, one mają tylko dodać efektu :) Jednakże co do lilii zgadzam się-śmierdzą i ludzie często mają z nimi nie lada przeboje... a gladiole są przepiękne, co będę ukrywać, to moje ulubione kwiaty :P co do sali wg mnie, nie możesz jej aż nadto stroić, bo zginie jej cały urok... ona jest piękna bez niewiadomo ilu ozdób...

A co do wyjścia, to goście powinni najpierw wyjść, tzn sukcesywnie wraz z Waszym wyjściem, a świadkowie, rodzice i najbliżsi idą za Wami :) wtedy wszystko jest jak należy :)

Życzę miłego dnia, mam nadzieję, że na coś się moje wypociny zdadzą :))

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #432 dnia: 19 Stycznia 2010, 12:22 »
moge dolaczyc?? :)

jesli chodzi o deko kosciola to kolor biały jak najbardziej :) bukiety sa piekne, mieczyki wygladaja przepieknie :)

co do koloru deko sali: zastanow sie nad kolorem bukietu bo slicznie wyglada jak dekoracja kwiatowa bedzie choc troche nawiazywała do bukietu :) zapytaj czy sama robi kompozycje czy zleca to komus ...
do deko sali, jesli chcesz zeby z kwiaty lekko "zwisały" w dol to polecam austome :) pieknie to wyglada

a czy te girlandy ktore sie pna w kosciele to z zywych kwiatów? :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #433 dnia: 19 Stycznia 2010, 13:12 »
hm.. no nie wiem z tym wychodzeniem. wcale nie kazdy kosciol ma przedsionek, nasz nie ma.

ale obojetnie jakby nie bylo, to ja znam to tak, ze para mloda zwleka, kleka przed innym oltarzem z Matka Boska na przyklad, a goscie powoli wychodza i tak sie rozkladaja, ze czekaja przed szeroko otwartymi drzwiami w kosciele, czy tez wokol wejscia, jak jest szerokie.
tak jak pisze Anjuszka
A co do wyjścia, to goście powinni najpierw wyjść, tzn sukcesywnie wraz z Waszym wyjściem, a świadkowie, rodzice i najbliżsi idą za Wami Smiley wtedy wszystko jest jak należy Smiley

normalnym trybem sie tak zawsze dzialo, tzn. jako goscie odruchowo sie tak zachowywalismy, a jak u Was bedzie Pan Darek, to juz w ogole moze wszystkich ladnie pokierowac.

i wtedy jak wychodzimy, to czekajacy goscie rzucaja czym maja rzucac, obserwuja zbieranie monet, ciesza sie i gadaja, witaj a Was radosnie, bo wiadomo, ze w kosciele, tzn wewnatrz sie nie da tak glosno.

i sobie przy normalnej pogodzie nie wyobrazam, ze ma nikt na nas przed kosciolem nie czekac. albo ze samotna swiadkowa badz nawet 4-5 osob beda sypac ryzem tylko dla fotografa chyba... hm. moze sie myle, ale takie moje zdanie ;).

co do lilli, to fakt ze sa intensywne i uczulaja, ale wsz. zalezy ile ich jest i jak wielki jest kosciol. ja planuje lilie, ale tylko pare sztuk. wiec mam nadzieje, ze damy rade ;)

ale na sali, do absolutnie nie, chyba, ze jest tak wysoka i przestronna jak widac na fotkach w panoramie.. oni maja taka wlasnie wielka sale, ale na kazdej innej to smierc dla alergikow. wiem co mowie, bo sama do nich naleze. jak i pol rodziny ;).

tez wierze, ze dekoratorka przypilnuje, zeby nie bylo za duzo tego wszystkiego. w koncu to jej praca i im lepiej to wyjdzie tym lepsza pozycja w oczach przyszlych klientow.
choc niektore dekoracje widoczne na roznych stronkach  :o

mysle, ze paoolki sugestia bukietu pasujacego do deko jest fajna. tez bym tak chciala i mam nadzieje, ze sie uda..

i tez planuje bialo zielony bukiet poki co, ale mojego idealu jeszcze nia znalazlam ;).

Mysle, ze da sie go tak zrobic, zeby sie nie zlewal z suknia. poza tym, wcale nie chce by byl szalenie kontrastowy i sie odcinajacy, bo bedzie wtedy dominowal kolorystycznie w centrum >>sukniowo bialych-garniturowo ciemnych-urozmaiconych zielenia<< zdjec. i wcale nie jestem przekonana, ze chce by tak bylo, wiec poki co obstawiam jednak stonowana kolorystke i mysle, ze to nie musi byc zle :).. w koncu istnieja idea bialych bukietow i to nie do innych sukien, niz w standardowej kolorystyce weselnej..
ale czy nie zmienie zdania jak mnie cos zauroczy to nie wiem.

jedni robia tak, inni inaczej, wszystko zalezy od tego, jak to sobie wyobrazasz..

howgh ;D
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #434 dnia: 19 Stycznia 2010, 13:26 »
Co dow yjscia z kosciola to ja bym chciała, by przyjaciele, znajomi i dalsza rodzinka wyszli, a ewentualnei zostali w ławkach Rodzice i rodzeństwo, byśmy z ustego koscioła nei wychodzili, ale niekoniecznie, możemy isc pustym kosciołem, byleby nie wyjść przed pusty kościół ;)

Byłam na ślubie, gdzie Młodzi szli pierwsi, tuż przed drzwiami kościoła przepuszczali gości i wychodzili już na zapełniony plac, ale to takie trochę zamieszanie, bo nie każdy gosć wiedział o co chodzi is tawali, zaczepiali ich i składali życzenia już w kościele ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 19 Stycznia 2010, 13:37 »
Agatko odkryłam Cię przypadkiem na naszej klasie ;p napisałaś komentarz do Sitka :D hihih to też mój znajomy :) Narzeczony nie zmienił się nic a nic przez te 9 lat!! a Ty jesteś prześliczna!! Będziesz najśliczniejszą Panną Młodą w 2010 roku :P

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #436 dnia: 19 Stycznia 2010, 13:38 »
Jak robicie z wyjściem z kościoła?! bo pan od oprawy kościelnej twierdzi, że goście powinni zostać w kościele jak Para Młoda wychodzi i np. bić brawo ;D
Ale rzeczywiście głupio tak, jak nikogo nie ma na zewnątrz... kto wtedy sypnie ryżem? ;)
Jak Wy to dziewczynki rozwiązujecie?  ???

U nas też tak jest, że najpierw wychodzą goście, w tym czasie para młoda jeszcze klęczy, modli się itd i dopiero jak goście opuszczą kościół, podążają ku wyjściu, gdzie już czekają zgromadzeni goście, którzy ich witają :)

Opcji z biciem braw w kościele nie ma w ogóle... Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale u nas w kościele się nie klaszcze  ;D ;)  W trakcie wychodzenia pary młodej grany jest marsz, a oklaski, sypanie ryżem, płatkami itd, dopiero po wyjściu.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #437 dnia: 19 Stycznia 2010, 14:26 »
mistrz ceremonii  :D wlasnie dlatego zrezygnowałam z jego usług  :D troche mnie wystraszył
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #438 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:31 »
Mi sie wydaje ze ciezko jest zaplanowac jak goscie beda wychodzic z kosciola  ;)

Wydaje mi sie ze czesc gosci (ktorzy maja sypac ryzem, platkami itp) wyjdzie przed Wami i naturalnie reszta wyjdzie po Was. Samo sie to zaplanuje  ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:47 »
Hehehe Paolka no my też baliśmy się tego pana i ogólnie jego w roli Mistrza Ceremonii :D
Ale dooobra! niech już będzie! ;) aa no i witam Cię serdecznie!!! :-* :przytul:
Cieszę się, że jesteś, bo może troszkę wykorzystam Twoje doświadczenie i ogólne rozeznanie w kompozycjach kwiatowych ;) :-*

Anjuszka! a gdzie zaproszenie??! :obrazony: z Sitkiem studiowałam na Uniwerku ;D
dziękuuuuję za tyle komplementów! :uscisk: oh ah! :oops: bo jeszcze urosnę! ;) :D

galaretko ale żeś posta strzeliła! :o  :przytul:
Również bym chciała, aby bukiet pasował do deko, ale nie wiem czy tak się stanie... bo do kościoła chciałabym mocne, ostre kwiaty, właśnie w stylu lilii czy gladioli, a do Dworku np. róże...

I pytanie, (zwłaszcza do Paooolki ;)) czy bukiet może pasować tylko do dekoracji sali, czy lepiej aby pasował do dekoracji kościoła?! ;D
Albo jeszcze inna opcja! Kolor bukietu może się różnić od kwiatów w kościele i na sali, które będą na pewno białe?! ???
Co myślicie o tych:
1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  

Co do wychodzenia z kościoła... same widzicie, że opinie na ten temat są różne, więc będę musiała się jeszcze dokładnie z mamą zastanowić jak to ma przebiegać ;) ale baaardzo dziękuję za Wasze opinie :-*
Dzięki Wam już wiem, że lilie odpadają ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:49 »
Wysłałam niechcący, a chciałam Wam powiedzieć, że jeszcze raz jedziemy obrączki oglądać! ;D
Może dzisiaj zamówimy... kto wie...?! ;)
Pozdrawiam! :-*

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #441 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:52 »
Aagatkaa z tych dekoracji najbardziej podoba mi się 2, ile ludzi tyle gustów niestety. Bardzo dobry pomysł z tymi lampionami w ogrodzie, o tym nie pomyślałam :P
Z tego co tutaj przeczytałam, to widzę, że ktoś miał normalne wazony na stole w dworku z żywymi kwiatami. Mi Pani Hania powiedziała, że na stołach mogą być tylko takie zwisające na końcach, bo na samym stole nie ma miejsca więc się nie zgodziła na żywe kwiaty na stołach z jedzeniem. Wydaje mi się to trochę dziwne, ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi, dałyście ki jakąś nadzieję że może się coś zmieniło:D

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #442 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:54 »
Jak będziesz miała sukienkę hiszpankę, to 6 bukiet będzie cudnie pasował :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #443 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:54 »
Bukiet nr jeden - rewelacja!!! Będzie do Ciebie pasował.. a ten a la wachlarz.. widziałam coś takiego na żywo i niestety nie robi to zbyt imponującego efektu... ale być może mam spaczony gust :)

a zaproszenie zaraz wyślę :)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #444 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:56 »
oczywsiscie ja mam słabosc do kali wiec dla mnie zdecydowanie 2.
wachlarze zdecydowanie odpadaja
[/url]
[/url]

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #445 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:59 »
Mnie najbardziej podobają się bukiety nr 2 i 4  ;D
Ale to wszystko zależy jaką sukienkę wybierzesz...
Jak hiszpankę, to wachlarz z kwiatów również brałabym pod uwagę.

Trzymam kciuki za zakup obrączek. Koniecznie po powrocie daj znać czy udało Wam się coś załatwić  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #446 dnia: 19 Stycznia 2010, 16:00 »
Hm, co do wychodzenia z kościoła - ja bym wolała żeby jednak goście wyszli przed nami i przywitali nas przed kościołem tak jak to mówi galaretka i powiem Wam, że jak teraz sobie to wyobrażam to nawet nie przeszkadza mi żeby ten kościół był pusty, całkowicie przy wyjściu :) Drzwi będą otwarte i jak będziemy szli to już będziemy widzieć uśmiechnięte miny gości, czekających na nas :) Zabrzmi marsz Mendelssohna i idąc będziemy patrzeć przed siebie i cieszyć się nami i tym że już jesteśmy małżeństwem.

Starczy, że przy wejściu kościół będzie pełen  :P

Naprawdę nie widzę w tym najmniejszego problemu ;) Natomiast jakby tam stały 4 osoby, bo mają nas obsypać... no to chyba jednak nie... no bo co, my zaczniemy zbierać monety a goście wychodzący za nami nas zdepczą? I co, fotograf będzie miał cykać za fotki? My w gąszczu gości? Nie nie nie, zupełnie to nie tak  :P

Co do bukietu - to już moim zdaniem zależy od gustu panny młodej... Ja bym robiła bardziej pod dekoracje sali i koloru przewodniego niż pod kościół... tym bardziej, że w kościele będzie przeważała biel, będziesz miała białą suknie - na pewno nie będziecie wyglądać jak z innej bajki przez bukiet...

PS. Wachlarz to bym wzięła tylko jeśli na hiszpankę się zdecydujesz :)

Trzymam kciuki za obrączki!

Buźka  :-*

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #447 dnia: 19 Stycznia 2010, 16:09 »
1,2 i 4...a czwarty to już w ogóle wygrywa ;D :D :D Piekne są ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #448 dnia: 19 Stycznia 2010, 16:20 »
Ale miałam nadrabiania :)
To może co do dekoracji - cena powala :P ;) A nie myślałaś żeby rozłożyć koszta na inne pary też? No i też mi się trochę tego wszystkiego za dużo wydaje....
Najbardziej podobają mi się lilie(racja bardzo brudzą, byłam zmuszona kiedyś przez lilie właśnie tańczyć w brudnej sukience na weselu bo się nie dało doczyścić...) albo kule i nie podoba mi się zagradzanie ławek materiałem, dużo ładniej wygląda materiał leżący :) Tylko czy goście się o niego nie będą potykali?
Wkleiłaś zdjęcia dekoracji sali, tych kwiatów na końcach stołów i przed parą młodą - strasznie mi się to nie podoba! Z dużo zielska, nie wygląda to ładnie.... Za to poręcze fajnie wyglądają :) Ale może ładniejsze byłyby kwiatki zamiast świecidełek?
U nas goście wyszli z kościoła pierwsi i czekali na nas na zewnątrz :) i nas podziwiali hehe :P ;)
Bukiet najbardziej mi się 1 podoba :)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #449 dnia: 19 Stycznia 2010, 16:34 »
no... hm... ekhm.. chyba sie strasznie rozkrecilam odkad PD oddalam i sie oficjalnie moge slubem interesowac  :oops: :p
i gaadam i gaddam
:glupek: :glupek:  :Szczerbaty: :Nie_powiem:

mam nadzieje, ze sie wyprawa po obraczki udala :) ?
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.