Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 125430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziulek

• Chuck Norris
boshe jak zobaczyłam zdjęcia to pierwsza myśl że chciałabym mieć takie nogi  ... ślicznie wyglądasz :)  a teściowa niech swoje komentarze schowa nie wiem gdzie ... ja był męża na nią napóściła żeby jej dogadał jak usłyszy taki tekst :/ chociaż ja sie odgryźć umiem i mam nadzieje że raczej nikt nie wyskoczy do mnie z takim tekstem ;)  hehehehehehe  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

poza tym maluszek najważniejszy , bez kitu ja też mało naprawde mało jem a waga ciagle w góre niemiłosiernie ... sie czuje czasem jak wieprz ;) hehehe
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ada1988

• Chuck Norris
to jest naprawdę denerwujące, ja miałam taką sytuację (a jako że ja do najszczuplejszych nie należę ) na jakimś tam spotkaniu rodzinnym padło pytanie ile ja przytylam no to ja odpiwiadam że 5 kg (wtedy to było 5 kg) i usłyszałam komentarz że z moim wygladem nie jest to możliwe że tak mało przytyłam... że to tylko szczupłe osoby mogą mało przytyc... nie muszę mówic jak mi się przyjemnie zrobilo jak usłyszałam taki komentarz.

Często ludzie nie zdają sobie sprawy w jak łatwy sposób mogą dopiec takiej osobie... czasami lepiej naprawdę się ugryzc w język...

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Melduję, że kolejny dzień w dwupaku rozpoczęty  ;D Wczoraj minęły już 3 tygodnie od kiedy się oszczędzamy, a zostało już tylko 5 dni, które muszę wytrzymać ze Staśkiem w brzuszku :) Już się nie mogę doczekać 1 czerwca :)

Dziś rano maluszek robił dyskotekę w brzuchu. Prawie godzinę leżałam i patrzyłam jak wypina i przeciąga przez pół brzucha, jakąś twardą część ciała :) Stópka, kolanko, może łokieć ??? bo na rączkę to za duże było :)

Tak w ogóle to straszna gapa ze mnie, bo ja nie mam żadnego kontaktu do was na w razie czego. Także poproszę jakąś ochotniczkę o numer tel na priv w celu przekazywania wieści z porodówki :)

I jeszcze mam pytanko- Czy z Zus-u należy się jakiś dodatek z tytułu urodzenia dziecka dla mnie lub dla męża? Bo mi wczoraj coś teściowa mówiła, że kiedys było na pewno...

Typowanko
1 czerwca- *Magda*, milenaw
2 czerwca- ada1988, katarzyna_84
3 czerwca- Lili-liliana
4 czerwca- ~anulka~, andzelika
5 czerwca- zupcia, Ewiszka
6 czerwca- aadaa,  ricardo
7 czerwca- milenaw
8 czerwca- nikola/23, ily
9 czerwca- andzelika
10 czerwca- mietowka, kitki82
11 czerwca- pamela
12 czerwca- myszkasc
13 czerwca- japcio,
14 czerwca- Maja
15 czerwca- anusiah, Gabiś
16 czerwca- Marita
17 czerwca- mikoala

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Wysłałam Ci mój numer, do 3go masz wytrzymać  ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline ada1988

• Chuck Norris
a to ja nie wiem nic o takim dodatku... może mamuśki napiszą ;D
ja też wysyłam numer ;D
najwyżej odpisze że nie dam rady przekazac info bo sama się męczę na porodówce :P

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Ja też nic nie wiem o Zusie, na tyle ile się orientuję nie wypłacają żadnych pieniędzy za urodzenie się dziecka. Becikowe i ewentualnie ubezpieczenie dodatkowe, np. grupowe w pracy.

Offline ada1988

• Chuck Norris
dokładnie ja wiem to samo co Zupcia

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
Coś mi się kiedyś obiło o "oczy" w którymś wątku, ze niektóre gminy wypłacają pieniądze oprócz becikowego ... ale nie pamietam szczegółów :( W każdym razie ja liczę tylko na becikowe i na pieniądze z ubezpieczenia grupowego z pracy :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ada1988

• Chuck Norris
tak z becikowego możesz wyciagnac nawet 3000 zł
- dla każdej kobiety która urodzi 1000 zł
- jeżeli dochód nie przekroczy 504 zł na osobę 1000 zł
- w zalezności od miejscowości zamieszkania (niektóre miasta takie jak np.bydgoszcz) wypłacają jeszcze dodatkowe 1000 zł tzw "becikowe samorządowe" ale to trzeba się dowiedziec czy takowe jest wypłacane w danej miejsowości/gminie

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
A jak to jest z grupowym. Kiedy oni to wypłacają? Trzeba tam iść coś wypełniać czy nie?

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Na temat ubezpieczenia grupowego najlepiej podpytać kadrową :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ja mam grupowe w Allianzie i trzeba napisać wniosek - specjalny druk i mieć przy sobie akt urodzenia aby zrobili kopię, no i Twój dowód osobisty. Następnego dnia po dostarczeniu dokumentów miałam już pieniążki na koncie.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Dzięki Ricardo :D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Witam poweekendowo, nadal w dwupaku :)
Jutro już czerwiec, a tu i bóle podbrzusza, i skurcze ustały. Jak na złość. A tak byśmy już chcieli poznać naszego szkraba :)
Mebelki w Stasiowym kąciku poustawiane, torba do szpitala spakowana, teraz tylko czekamy na godzinę "0" :) W środę po południu ostatnia wizyta- mam nadzieję ;)

Lilli, ada dzięki za numery :-*

I Stasiowy domek z wczoraj

« Ostatnia zmiana: 2 Czerwca 2010, 15:46 wysłana przez Maja »

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Świetnie w ciąży wyglądasz  ;D A już nie długo twoje dziecko będzie z Tobą ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ilona super wyglądasz! No bez picu, szkoda, że ja tak nie wygladałam ;) hehehe, ale nie narzekam :)

Widzisz, tak się martwiłaś że za szybko urodzisz a tu Stasiowi się nie spieszy teraz ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
niema sprawy najwyżej Lili bedzie skazana na przekazywanie info :) bo może ja będe się łączyc z Toba w bólu :)
brzuszek chyba nie opadł co ??? Czy mi się wydaję ???
i ślicznie wyglądasz :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
oj tak slicznie wygladasz  ;D

Gabiś
  • Gość
Ilonka cudnie wyglądasz!!!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
cudnie wygladasz, ciaza ci sluzy.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Wczoraj jak sie pochwaliłam, że porodowa cisza, to całe popołudnie bolało mnie podbrzusze, do tego doszedł ból głowy, którego od jakiegoś 10tc nie miałam :-\ No i leżałam żeby Staś jednak na ten maj się nie zdecydował :)
Wieczorem na szczęście przeszło, zjadłam pyszną kolację, pooglądaliśmy z mężem tv i poszliśmy spać. Oczywiście co 2 godzinki przerwa na siusiu ::) Już mnie męczy ten ciągły nacisk na pęcherz. Ale już nie długo przerwy w spaniu będą dłuższe :D
No i od dziś prowadzę aktywny tryb życia ;D

Dziękuję za wszystkie kompemenciory, strasznie miło się je czyta :-*

Typowanko
3 czerwca- Lili-liliana
6 czerwca- aadaa,  ricardo
7 czerwca- milenaw
9 czerwca- andzelika
11 czerwca- pamela
12 czerwca- myszkasc
13 czerwca- japcio,
14 czerwca- Maja
16 czerwca- Marita
17 czerwca- mikoala

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Magda dzień jeszcze długi  ;D Ale jak coś to przerzucę ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ale już nie długo przerwy w spaniu będą dłuższe :D

No z tym to różnie bywa  ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
no własnie zgadzam się z Ricardo... mi wszyscy mówią na około że śpij dużo bo potem w nocy da Ci dziecko popalic... ale kurcze skąd oni mają taką pewnośc !!!! ??? Może moje dziecko będzie grzeczne bedzie sie tylko na karmienie budziło np co 3 godziny naje się i pójdzie spac... a jak tak powiem to wszyscy patrzą na mnie z głupimi minami że nie znam życia i nie wiem co mówię... ::) ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
E tam! Moja Natalka przez pierwszy miesiąc i w dzień i w nocy budziła się tylko na jedzonko i dalej spała :) Potem miała chyba 2 tygodnie, że jakoś w dzień w ogóle nie chciała spać, a potem zaczeła też sypiac w dzień. A w nocy śpi normalnie :) Kładziemy ją ok 19, ok godziny trwa jej zasypianie (raz szybciej a raz wolniej), budzi się różnie - ale zje, czasami przebiore jej tyłek i śpi. Tylko pobutkę ma ok 6 lub 7 i wtedy już nie chce spać :) ale tak jest ok - da się jakoś wyspać. Oczywiście w nocy też się budzi - różnie, czasami co 3 godziny a czasami np tylko o 2 a potem już rano :)

Także sa różne egzemplarze dzieci :) A wyspać się na zapas niestety nie da... Bo nagromadzone siły jeszcze z czasów ciąży wszystko ucieknie podczas porodu :P

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Typowanko
3 czerwca- Lili-liliana
6 czerwca- aadaa,  ricardo
7 czerwca- milenaw
9 czerwca- andzelika
11 czerwca- pamela
12 czerwca- myszkasc, *Magda*
13 czerwca- japcio,
14 czerwca- Maja
16 czerwca- Marita
17 czerwca- mikoala

Sytuacja ma się następująco... jedna wielka cisza... żadnych bóli, skurczy ani tym podobnych. Mamy za to całą masę telefonów i smsów, czy aby nie już :P
O 16.30 wizyta i mam taką skrytą nadzieję, że może skończy się wizytą w szpitalu, jak u ady. Chyba bym wolała taki poród z zaskoczenia, bo im dłużej o tym myślę tym bardziej się boję :-[

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
To czekam na wieści powizytowe :) Ja też już dziś odebrałam telefon z pytaniem czy mam chociaż jakieś najmniejsze objawy ale u nas też cisza :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
tylko że ja niestety wróciłam do domku i mam tydzien czasu na myślenie czy oby w środę się uda...
i jak tam wieści się mają ???

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Kochana 3mam kciuki, a ta cisza...to może przed "burzą porodową" więc spoko loko, ważne żeby Staś sam zdecydował :D :D :D  :-* :-* :-* :-*

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Typowanko
3 czerwca- Lili-liliana

6 czerwca- aadaa,  ricardo
7 czerwca- milenaw
9 czerwca- andzelika
11 czerwca- pamela
12 czerwca- myszkasc, *Magda*
13 czerwca- japcio,
14 czerwca- Maja
16 czerwca- Marita
17 czerwca- mikoala

Witam ciągle w dwupaku  :)
Ze środowych wieści- szyjka ładnie złagodzona- cokolwiek to znaczy ;) i rozwarcie na 3cm. Poza tym cisza. Wkurza mnie tylko strasznie że nie wiem ile ten mój Skarbek waży  >:( I to wkurzam się na lekarza >:(
Jakby się zaczęły jakieś skurcze to nie musimy sie śpieszyć, jakby odeszły wody to szybko przyjeżdżać a jak nic się działo nie będzie to 13,06 mój gin ma dyżur i mamy się stawić na ktg do szpitala i w tedy zobaczymy co dalej.

A przed chwilą zamówiłam wózeczek, ma być we wtorek lub środę ;D Już się go nie mogę doczekać :)

Tymczasem mykam na obiadek, bo siostra naszykowała :)