Autor Wątek: Pod moim sercem, inne serce bije...czyli oczekiwanie na najpiekniejsze lato :)  (Przeczytany 125499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
 ;D ;D ;D aha czyli raczej czopa nie da się pomylić?

niech Staśko jeszcze trochę u mamusi posiedzi. Może pogoda zmieni się na lepsze ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
A powiem wam ze lekarze bardzo lubią pierworodki bo wlasnie nie wiedzą co je czeka  ;), tak mi lekarz powiedzial gdu rodzilam  ;D

Wiadomo ze kazdy sie boi tego co nie znane,ja tez jak sobie pomyslalam o porodzie to mnie to przerazało ale ja tak strasznie chcialam juz urodzic ze w sumie to nie mogłam sie doczekac  ;)

Gabiś
  • Gość
Ilonka widze że u Ciebie pełna gotowość ;D Ale fajnie niedługo Poznamy Staśka ;D 

Offline kitki82

• uzależniony
Ilonka śliczny masz brzunio  :D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
To mam jeszcze pytanie odnośnie tego czopa, bo wiem że może nawet do dwóch tygodni odchodzić, ale jak to jest z jego intensywnością? Chodzi mi o to czy jak juz zacznie odchodzić to będzie widoczny przy każdej wizycie w toalecie czy może tylko rano?
Bo zwiększoną ilość śluzu to miałam już od dawna, tylko dzisiaj ten jego kolor mnie zestresował :P No i do tej pory czysto w tej sprawie, podejrzewam że to jeszcze nie to. Mam nadzieję ;)

kitki ale masz ślicznotkę przy suwaczku :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
no własnie ja też jestem ciekawa jak wtedy jest z tym czopem jak to wygląda...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
U mnie to było w roznych godz. ;), a kilka godzin przed porodem czop był podbarwiony krwia

Offline Marita

• forumowicz
  • A jeśli nie Ty... to spłonę i nic nie powtórzy się
  • data ślubu: mam nadzieję, że już wkrótce
typowanko - Marita - 16 czerwca proszę  :)
" (...) Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej."

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Kochana niewiele Ci zostało..ale skoro lekarz ocenił, że do 2 czerwca raczej nie, to myślę, że możesz być spokojna ale w gotowości :D :D 3mam kciuki za Was :-* :-* :-*

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Typowanko
1 czerwca- *Magda*, milenaw
2 czerwca- ada1988, katarzyna_84
3 czerwca- Lili-liliana
4 czerwca- ~anulka~, andzelika
5 czerwca- zupcia, Ewiszka
6 czerwca- aadaa,  ricardo
7 czerwca- milenaw
8 czerwca- nikola/23, ily
9 czerwca- andzelika
10 czerwca- mietowka, kitki82
11 czerwca- pamela
12 czerwca- myszkasc
13 czerwca- japcio,
14 czerwca-
15 czerwca- anusiah, Gabiś
16 czerwca- Marita
17 czerwca- mikoala

Witam poweekendowo. Wesele zaliczyliśmy, Staś nawet potańczył, chyba mu sie bujanie podobało bo był bardzo grzeczny :) Żadnego bólu brzucha, ciągnięcia, nawet pod żeberka nie właził ;) O 23 wróciliśmy do domu, także ten obiad się troche przedłużył. Jedyne dolegliwości to plecki...

Brzuszek niesamowicie rośnie, każdego dnia jest większy. Zaraz Wam pokażę foteczki to same ocenicie.
A na razie lecę zobaczyć co u Was :-* :-*
Weselne:

I niedzielne:

Mam nadzieję, że moja pulchna buzia, grube nogi... i cała reszta to woda . Momentami czuję się jak słonik. I mimo, że mi to w ogóle nie przeszkadza, to jak każdego dnia słyszę od teściowe "Ale ci się przytyło" to aż płakać mi się chce.

Zaczęliśmy już 38 tydzień   :skacza: :skacza:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ach te teściowe! Ja bym odpowiedziała "Tobie mamo też" :) i tyle :) Może by się zgasiła.

Ślicznie wyglądasz! I nogi masz chudziutkie! Buzia może faktycznie jest pulchniejsza, ale kurcze chyba żadna babka na końcówce ciąży nie wygląda jak modelka :)

Gabiś
  • Gość
Oj te teściowe...
kochana jesteś w ciązy to pzrepraszam bardzo kiedy masz tyc ??? A pulchna buzia to raczej normalka na tym etapie ciąży!! I nie płacz...

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
"Tobie mamo też" :)

Patrycja ty to hard core jesteś .... ;) hihih ...
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Mnie też ostatnio co nieco nogi i ręce puchną, ale na buzi też widzę, że jestem troszkę spuchnięta, także to chyba normalka, ale to już sama końcówa także nie ma się co martwić  ;D Ale te komentarze to mogliby sobie darować, też bym coś teściowej dosrała, bez przesady  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ada bo niektórzy to nie mają wyczucia i trzeba powiedzieć porządnie aby zrozumieli.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Teściowe mają to do siebie, że brak im wyczucia ::) u mnie każdy przejęty, że mi waga spadła, a teściowa do mnie - "żeby Ci do głowy nie przyszło przytyć" - yyy, no do głowy to pewnie nie ale nie sądzę, żebym na minusie do 9 miesiąca leciała ;D

Ada, jesteś na końcówce ciąży i wierz mi, że niejedna z nas chciałaby tak wyglądać ;)

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
Ja jak zobaczyłam zdjęcia to pomyślałam sobie że chciałabym mieć takie chude nogi.
Moje uda to chyba o 2 rozmiary urosły i na dodatek okropny celulit mam  :-\
A teściowe to chyba od tego są żeby nas w ciąży denerwować,
Moja mnie wczoraj tak wku... że nie mam zamiaru jej do końca ciąży oglądać, te jej złote myśli  ::)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Ilonka naprawdę wspaniale wyglądasz!!!!!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Ilonko przecież ty wyglądasz rewelacyjnie w ciąży. Ja naprawdę chciałabym na tym etapie tak wyglądać. Nie przejmuj sie takim gadaniem. :przytul:

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Ilonka nie słuchaj takich komentarzy, olej to. Mnie też wiecznie pytają ile przytyłam jakby to było najważniejsze, nie da się nie mieć brzuszka w ciąży a jak zatrzymuje się woda to trudno, zejdzie zaraz po porodzie. A "mamusi" to się odgryź tak jak radzi Ricardo, więcej nie skomentuje :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Ilonko cudownie wygladasz, brzuszek duzy i taki piekny okraglutki, a nozki to pierwsze co zauwazylam po brzuszku, ze takie sa chudziutkie. ja bym naprawde chciala tak wygladac zgrabnie w ciazy co ty. najwazniejsze, ze jestescie zdrowi. :-*

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
Niby ja to wszystko wiem, i wcale się tym nie przejmuję ale same wiecie co hormony potrafią zrobić :) Dla zdrowia mojego maluszka to mogę i 100kg ważyć i to się liczyć nie będzie.
A propo szalejących hormonów- wczoraj jak jechaliśmy do lidla z mężem, to popłakałam się bo mąż zmienił mi piosenkę na następną  :mdleje: A za chwilę się z siebie śmiałam. Ja nie wiem jak on ze mną wytrzymuje ;)

Ach te teściowe! Ja bym odpowiedziała "Tobie mamo też" :) i tyle :) Może by się zgasiła.
No tego to niestety mojej teściowej powiedzieć nie mogę. Nie wiem czy z 50 kg waży... Ale sposób dobry ;D

Moja mnie wczoraj tak wku... że nie mam zamiaru jej do końca ciąży oglądać, te jej złote myśli  ::)
Ja pomyślałam to samo, nie pasuje, to nie będę jej narażać na oglądanie grubej synowej :)

Ilonka nie słuchaj takich komentarzy, olej to. Mnie też wiecznie pytają ile przytyłam jakby to było najważniejsze
Mnie też dużo osób nie pyta jak się czuje czy jak maluszek, tylko ile przytyłam. Tylko, że większość osób mówi, że malutko przytyłam i w ogóle po mnie nie widać, żebym już na końcówce ciąży była. No tylko teściowa nadmiar kg dostrzega :P

Typowanko
1 czerwca- *Magda*, milenaw
2 czerwca- ada1988, katarzyna_84
3 czerwca- Lili-liliana
4 czerwca- ~anulka~, andzelika
5 czerwca- zupcia, Ewiszka
6 czerwca- aadaa,  ricardo
7 czerwca- milenaw
8 czerwca- nikola/23, ily
9 czerwca- andzelika
10 czerwca- mietowka, kitki82
11 czerwca- pamela
12 czerwca- myszkasc
13 czerwca- japcio,
14 czerwca-
15 czerwca- anusiah, Gabiś
16 czerwca- Marita
17 czerwca- mikoala

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Nie ma chętnych na 14 czerwca - to ja się piszę ;D
Wychodzi mi wtedy 40 skończonych tygodni i 1 dzień - o ile się nie walnęłam

Offline mikoala

• Chuck Norris
Jakbymswoja tesciowa słyszała normalnie nie daje rady. Mam podobne nastawienie że kilogramy kilogramami aby z dzidzia ok wszystko było. No nie jest miło słuchać takich rzeczy wrrrrr mimo wszystko. Kiedys jej powiedziałam " a jakie to ma znaczenie ile przytyłam i czy to jest najwarzniejsze" to szybko próbowała zmienic pytanie że jej chodziło o maluszka ile przytył czy cos tam.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Mnie też dużo osób nie pyta jak się czuje czy jak maluszek, tylko ile przytyłam. Tylko, że większość osób mówi, że malutko przytyłam i w ogóle po mnie nie widać, żebym już na końcówce ciąży była. No tylko teściowa nadmiar kg dostrzega :P

Mnie też wiecznie pytają ile przytyłam i ja k im ostatnio powiedzialam, ze 6 kg to usłyszałam, że jak na 24 tydzień to strasznie dużo.
A mnie to nie rusza. Wiem, że jestem w ciaży. Nie obżeram się więc widocznie tak już mam. Ważne żeby z dzidzia wszysto bylo ok.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Najbardziej podobały mi się słowa psiapsiółki, która w ciąży przybrała 27kg ::) a normalnie szczupak z niej.
Mówiła, że pod koniec w lustro nie mogła patrzeć  :-[ i ciągle ryczała, że taka wielka jest "ale nie martw się - mówi - i tak każdy będzie Ci mówił, że ładnie wyglądasz" ;)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Ehhh, te teściowe  ::) był czas że moja mnie raczyła niestworzonymi historiami o chorych dzieciach, że jednej babce to się urodziło takie, a innej takie, to już było przegięcie i ciągle powtarzała " zeby się tylko zdrowe urodziło", no przecież każdy chce zdrowe dzieciątko, ale niech tego w kółko nie powtarza bo mnie to doprowadza do szału  ::) aż kiedyś ją musiałam sprowadzić do parteru, na co ona, że jej chodziło o to, że czasem dzieci rodzą się takie " PRZEZIĘBIONE" ... bez komentarza  ::) od tamtej pory cisza, pomogło, aż do momentu jak się okazało, że będę mieć cc i oczywiście ona też miała dwa razy i nie obyło się bez komplikacji itp. no dosłownie na poczekaniu chyba wymyśla te historie  ::) chyba tylko po to żeby wkur***, u mnie w rodzinie wszystkie rodziły przez cc i jakoś żadna komplikacji nie miała, ehhhh, ale trzeba umilić życie w ciąży nawet na samej końcówce  ::)

O karmieniu piersią też już się nasłuchałam  ::) co za baba  :bredzisz:

Offline ada1988

• Chuck Norris
Adusiaxxx :mdleje:

dokładnie waga nie jest najważniejsza!!!!

Offline ily

• użytkownik
  • **
ach przynajmniej możesz odsłonić nóżki .. mnie się takie żylaki robią, że nie wiem czy jeszcze kiedyś założę krótką spódniczkę .. a w czerwcu planuje iść na wesele i chyba będę musiała założyć dłuższą sukienkę  :'(    A co do humorów i wahań nastrojów w ciąży to mnie się chce płakać nawet na szkole rodzenia np. jak położna opowiada o kąpaniu dzidziusia :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
mnie to tez denerwuje jak slysze, np, juz na poczatku mi szybko brzuraz jak brzuszek wyskoczyl, a potem stanal, a juz slyszalam "e ty to gruba bedziesz". teraz jak znowu rosnie to codziennie zdziwione miny jaka to ja wielka jestem dzis, a jakos ja tej wielkosci nie widze. niektorzy ludzie sie nie moga opanowac, przeciez to dziecko tam rosnie, im wieksze tym wiekszy brzuch i tylko sie cieszyc, przeciez nie bede plakac i sie zamartwiac, ze mi dziecko rosnie i sie rozwija.  ::)