Będę szybsza niż myślałam - mam przepis na mailu.
Oto on
Biszkopt:
• 5 jaj,
• 15 dkg cukru,
• 15 dkg mąki pszennej,
• 2 łyżki kakao,
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
upiec biszkopt, wystudzić i przekroić na pół.
Masa:
• 1 krem Karpatka (DELECTA),
• 1 margaryna Kasia,
• 1 masło extra,
• 100g spirytusu,
• bakalie (rodzynki, migdały, orzechy włoskie),
• wiśnie drylowane (lub czarna porzeczka)
ugotować krem karpatka, wystudzić, dodać budyń. Utrzeć masło, dodać margarynę, dalej ucierać, dodawać po łyżce budyń (karpatkę) i utrzeć na puszystą masę. Na końcu wymieszać ze spirytusem, wlewając go partiami (koniecznie). Dodać bakalie i wymieszać.
Przełożyć warstwy: biszkopt - masa - owoce - biszkopt - masa - posypka
Posypka:
• 1 szklanka płatków owsianych (czubata),
• cukier waniliowy,
• 4 łyżki masła,
• 4 łyżki miodu
roztopić masło, dodać cukier i miód, następnie płatki owsiane, przesmażyć na złoty kolor.