Ja robie moj z tych dwoch przepisów. Sa baza.
Do tego ten
Nie lubie tego gościa z top chef ale przrpisy sa ok.
Ja smaze na masle klarowanym.
Uzywam przypraw gotowych jak tandori masala i garam masala.
Robie marynate z jogurtu, czisnku, imbiru, tandori masala, , curry
Zawsze najpierw smaze na masle same przyprawy, jak piekny aronat unosi sie w domu didaje cebulę, imbir swiezy, czosnek. Duzo.
Nie didaje zadnej marchewki i nie dodahe lyzki masla na koniec.
Aromat maslany ma od masla klarowanego a tluszczu starczy juz od smuetanki
Nie gotuje na pomidorach z puszki a na pasattcie. Jak mam chilli swieze to daje swieze jak nie to proszek. Podobnie z imbirem.
Wiecej modyfikacji nie pamietam poki co.
Acha.
Zawsze blenduje, nigdy nie trzymam sie proporcji - robie to na oko.no i w domu jak robilam to nie dawalam zadntch warzyw w kawalku typu papryka. Tak jak to on dodahe w filmiku
Ostatnio zrobilam ciaato drozdzowe i zrobilam chlebki naan. Posmarowalam maslem jeden a drugi czosnkiem.
Wyszly pity bardziej ale ze pieklam mega cienkie lezki na kamieniu to byly podobnr do naan
Po naszej nuedzielnej wizycie utwierdzilam sie w przekonaniu ze do tej bazy wystarczy didac kawalki marchrwki, papryki , fasolki i juz inny smak

Wiadono ze dobor przypraw tez wazny .