Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2939526 razy)

0 użytkowników i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15510 dnia: 6 Stycznia 2017, 09:59 »
Ja korzystam z: Moje Wypieki, Mała Cukierenka i Słodkie Fantazje. A czasem wpisuje po prostu coś w Google i przeglądam zdjecia i coś wybieram ;)



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2967
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15511 dnia: 6 Stycznia 2017, 11:46 »
Może  ciasto herbatnikowe: herbatniki poprzekladane masą budyniowa lub masą z ksszy manny
On 2011
Ona 2013

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15512 dnia: 6 Stycznia 2017, 12:13 »
Kasia sprecyzuj się bardziej ;D
sernik? biszkopt? bez pieczenia? owocowe?
ja najczęściej z "moich wypieków", tam masz zakładkę express i faktycznie są tam szybkie a jednocześnie jedne z łatwiejszych.



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15513 dnia: 6 Stycznia 2017, 13:39 »
Ja na Sylwka robiłam sernik Oreo, podobno pychaaaaaaaaaaaaa!!!!



Offline Kasia*

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14875
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15514 dnia: 6 Stycznia 2017, 13:45 »
precyzuje:łatwe:)
a tiramisuu jest ciezkie do zrobienia?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15515 dnia: 6 Stycznia 2017, 13:48 »
śmiesznie proste;-)



Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15516 dnia: 8 Stycznia 2017, 19:10 »
U nas na obiad były dzis ... pierogi z truskawkami i śmietanką  ;D Boziu jakie to pyszne było ❤

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15517 dnia: 8 Stycznia 2017, 19:36 »
Pycha, wczoraj miałam ;D



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15518 dnia: 8 Stycznia 2017, 20:56 »
Ale u nas były takie przeze mnie robione. Ty też robiłaś? Czy mrożonki?

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15519 dnia: 8 Stycznia 2017, 21:22 »
JA jestem za leniwa na robienie ;D Ale kupuję tylko firmę "Jawo" bo oni robią ręcznie i faktycznie smakują jak bym sama zrobiła.
Jak ktoś leniwy to polecam ;)



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline bubulina
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2063
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15520 dnia: 8 Stycznia 2017, 21:25 »
Co zrobic z soczewica dobrego?? Nigdy niejedlismy i mamy ochote

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15521 dnia: 8 Stycznia 2017, 21:29 »
Zupa, zapiekanka
Wpisz w Google i wyskoczy Ci mnóstwo przepisów



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15522 dnia: 8 Stycznia 2017, 21:44 »
Dobre są kotlety z soczewicy i brokuła.
Syn bardzo lubi, z przedszkola "przyniósł" to danie.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15523 dnia: 8 Stycznia 2017, 22:07 »
JA jestem za leniwa na robienie ;D Ale kupuję tylko firmę "Jawo" bo oni robią ręcznie i faktycznie smakują jak bym sama zrobiła.
Jak ktoś leniwy to polecam ;)

Eeeee. To się nie liczy ;)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15524 dnia: 8 Stycznia 2017, 22:45 »
Nas dzis rozpiescila tesciowa...
Pycha obiadek.
Rosol z koldunami ♡
A drugie to jeszcze do domku mi zapakowala wiec jutro mam luuuuz  ;D


Offline elemelka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 12356
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15525 dnia: 9 Stycznia 2017, 13:14 »
Jeszcze są fajne pierogi z prostych historii takie z owocami


Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 23667
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15526 dnia: 14 Stycznia 2017, 20:45 »
szukam dużej maty silikonowej/stolnicy
ale bardzo dużej ...wszędzie są takie ok 40x60cm
pomożecie???

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17583
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15527 dnia: 14 Stycznia 2017, 20:59 »
Co będziesz pichcic? ;)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 23667
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15528 dnia: 14 Stycznia 2017, 21:10 »
to akurat na prezent ;)

dziś upiekłam żytnie bułki na zakwasie tez
bardzo dobre ;)
jutro będę coś kombinować z zakwasem gryczanym ;) chleb albo bułki

Offline Zoya

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6348
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15529 dnia: 14 Stycznia 2017, 21:10 »
Ikea ma chyba większe stolnice, chyba 46cm. Chyba.
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2017, 21:13 wysłana przez Zoya »



Offline :martyna:
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17583
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15530 dnia: 14 Stycznia 2017, 21:22 »
A ja dzis upieklam 2 chleby i wyszly zakalce:/

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15531 dnia: 14 Stycznia 2017, 21:23 »
Największe jakie widziałam to 60x50.
Tylko nie wiem jaka firma, w gazecie widziałam.

Już wiem, tescoma
https://mykitchen.pl/stolnica-silikonowa-z-podzialka-61x55cm-Delicia-Deco-Tescoma?ceneo_spo=true
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2017, 21:26 wysłana przez malgosiask »

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15532 dnia: 15 Stycznia 2017, 12:21 »
Ja mam taką mate silikonowa z tupperware i nie wiem do czego to się używa?
Podpowiecie?

Dziewczyny tesciowa zrobiła mi na obiad kawał schabu takiego gotowanego w ociupina wody w Brytfanie.  Niestety wyszedł bardzo suchy.i ciężko mi go wchłonac. Możecie podpowiedzieć jak mogę go przerobić na obiad? Mogę go poddusić z czymś nadziac oblozyc- podpowiecie ?
Albo jakiś sos? Tylko jaki?


Offline :martyna:
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17583
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15533 dnia: 15 Stycznia 2017, 12:31 »
Ja mam tą z tupperware. Niby taki super wynalazek za duzo kasy a większego kiczu nie mialam. W ogóle nie trzyma się stołu.  Ja używam jak robię pierogi cxy jakieś wypieki,które się walkuje

Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15534 dnia: 15 Stycznia 2017, 21:35 »
Ja mam tą z tupperware.

Mam takie samo zdanie :)

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15535 dnia: 15 Stycznia 2017, 21:40 »
W ogóle nie trzyma się stołu. 
Trzeba trochę zmoczyć blat. Trzyma się mocno :)

Offline agu-s

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7420
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15536 dnia: 16 Stycznia 2017, 10:30 »
Ja mam niebieską matę silikonową z Ikei, sprawdza się super, dobrze się trzyma.

Offline Zoya

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6348
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15537 dnia: 16 Stycznia 2017, 11:33 »
Ja mam taką mate silikonowa z tupperware i nie wiem do czego to się używa?
Podpowiecie?

Dziewczyny tesciowa zrobiła mi na obiad kawał schabu takiego gotowanego w ociupina wody w Brytfanie.  Niestety wyszedł bardzo suchy.i ciężko mi go wchłonac. Możecie podpowiedzieć jak mogę go przerobić na obiad? Mogę go poddusić z czymś nadziac oblozyc- podpowiecie ?
Albo jakiś sos? Tylko jaki?


Ja bym pocięła na plasterki i siup do sosu!
Podsmaż cebulę na oliwie, zalej wodą (z listkami laurowymi, kulkami zioła ang) wrzuć na to plasterki schabu i duś.
Możesz włoszczyznę pokroić, wrzucić na mięso i dusić razem. No i czosnek też :)
Na sam koniec posól.

***************

Macie może mikser Artisan? Kitchenaid?
Warto kupić?



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15538 dnia: 16 Stycznia 2017, 11:51 »
Co ja mogę zrobić lżejszego z piersi kurczaka? W piekarniku najlepiej lub w jakimś sosie...


Dzięki Jola wczoraj to zapieklam z pomidorem serem i pieczarkami i o dziwo było super


Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #15539 dnia: 16 Stycznia 2017, 12:19 »
U mnie w domu wszystkim smakuje pierś kurczaka rozbita lekko i zamarynowana w suszonych pomidorach zmiksowanych z pietruszką i doprawione wg uznania. Na rozgrzaną patelnię kładę kawałek pergaminu, na to piersiaki i smażę. U mnie do tego zawsze jest jakaś salatka albo surówka



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...