Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2940224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12330 dnia: 2 Lutego 2015, 21:04 »
Wzoruje sie na tym przepisie
http://fantazjemagdyk.blogspot.com/2012/04/shoarma-z-kurczaka.html?m=1
wychodzi idealna, robie zamiennie z piersi lub poledwiczki wieprzowej.
Czasem zesmazam z cebula i czosnkiem, raz posypalam serem ale nam nie podeszlo :-)
Sylwia a jakiś sos do tego robisz oprócz tego czosnkowego co jest podany w przepisie?
bo mój zawsze przy obiedzie się o jakiś sos upomina




Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6932
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12331 dnia: 2 Lutego 2015, 21:31 »
Będę myśleć o robieniu swojego bo ten się rozlecial w trakcie gotowania
Wyprobowalam juz rozne rodzaje gotowych makaronow bezglutenowch i trzeba bardzo uwazac zeby sie nie rozgotowal. Do tego sa okropne w smaku ::)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12332 dnia: 2 Lutego 2015, 21:54 »
Aneta albo tzaziki czyli jogurt lyzka majonezu czosnek i starty na tarce ogorek
Albo czosnkowy jak wyzej tylko bez ogorka
Albo curry jogo plus majonez plus curry :-D
Czasem jak mi sie nie chce nic to ketchup plus majonez he he

Acha i stwierdzam ze jest smaczniejsza jak na jedna wielka pojedyncza piers doda sie do zesmazena pol malej cebuli w plastry :)


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12333 dnia: 2 Lutego 2015, 22:20 »
Edzia, a kukurydziany?
Wg mnie jak najbardziej ok i al dente bez problemu ugotujesz


Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6932
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12334 dnia: 3 Lutego 2015, 00:13 »
Maja problem jest taki, ze mi one wszystkie smakuja jak z bialej maki, a ja juz od dawna jestem przyzwyczajona do ciemnego.

Offline justyna85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8439
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12335 dnia: 3 Lutego 2015, 15:26 »
dziewczyny ja wiem, że to było pare razy już ale nie mogę znaleźć  chodzi mi o te mielone z piekarnika, może któraś napisać jeszcze raz jak zrobić  :)



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12336 dnia: 4 Lutego 2015, 10:01 »
Justyna ja robie tak jak zwyczajne mielone tylko dodaje lyzke majonezu na pol kg miesa.
Nie obtaczam.
Pieke ze 20-30min w 180st.


Dzis machne kopytka ze szpinakiem, boczkiem i smietana


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12337 dnia: 4 Lutego 2015, 10:03 »
Robię podobnie, jak Sylwia tylko do środka dodatkowo daję tartą marchew



Offline dmonik44

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5748
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12338 dnia: 4 Lutego 2015, 10:03 »
Ja do mielonych z piekarnika dodaję jeszcze marchewkę startą, ser żółty i cebulkę :)
Natalka 4.11.2012

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12339 dnia: 4 Lutego 2015, 10:06 »
Zrobilam raz z marchewka starta i sie rozpadaly :/

Za to uwielbiam piersi z kury z marchewka z przepisku Mai  chyba mniiaaam


Offline ciriness

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 15056
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12340 dnia: 4 Lutego 2015, 10:34 »
A ja mam dzisiaj ryż brązowy z kurczakiem w sosie curry na mleczku kokosowym, mniam !




Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12341 dnia: 4 Lutego 2015, 10:36 »
U mnie rosół na kaczce,  na drugie ziemniaki ze schabowym,  buraczkami i brokuły.


Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12342 dnia: 4 Lutego 2015, 10:46 »
ja dziś machnęłam pieczarkową z pieczareczkami podsmażananymi na maśle, na drugie dla dzieci naleśniki, a dla nas spaghetti
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12343 dnia: 4 Lutego 2015, 10:50 »
Daj przepis na taką pieczarkowa poproszę :-) akurat dziś kupuję pieczarki :-)


Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12344 dnia: 4 Lutego 2015, 10:54 »
Doksik nic specjalnego - gotuje mięso z włoszczyzną i do tego pieczarki starte na tarce podsmażam na masełko prawdziwym i to do garnka przerzucam. Zaprawiam jeszcze śmietaną, a sól, pieprz i inne przyprawy według smaku. A i ja robię z ziemniakami pokrojonymi w kostkę.
Przepis prosty bardzo.
Moi chłopcy nie lubią pieczarek i jak kroję w plastry to wygrzebują z zupy mi, a tak jak są starte to muszą zjeść bo ni jak nie wybiorą tego.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12345 dnia: 4 Lutego 2015, 10:55 »
Dzięki :-) ja robie grzybowa podobnie, ale nigdy nie podsmazalam,  także spróbuję twojego przepisu ;-) mam rosół to na rosole zrobię ;-)


Offline martusia-sc

  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1485
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 02.06.2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12346 dnia: 4 Lutego 2015, 11:28 »
Ja też lubię podsmażyć pieczarki i dopiero potem dorzucić do zupki:) pyyycha:) a jeszcze na rosołku to już mmm...
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12347 dnia: 4 Lutego 2015, 13:09 »
Wczoraj były u nas naleśniki zapiekane , został farsz i dzisiaj zrobię spaghetti 
[/url]
[/url]

Offline justyna85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8439
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12348 dnia: 4 Lutego 2015, 13:30 »
u nas dziś racuchy z jabłkami i mielone z piekarnika :)



Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12349 dnia: 4 Lutego 2015, 14:06 »
u mnie wczoraj dziś i jutro jarzynowa ;D. plus schabowy dla meza a dla malej makaron z kurczakiem. nagotowalam wielki gar wiec znajac zycie to w pt tez ja zjem moze do naleśników albo ryby

Offline Agnieszka_B

  • Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2691
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12350 dnia: 4 Lutego 2015, 14:14 »
U mnie dla meza faszerowane papryki z wczoraj, dla mnie wyciagnelam pierogi swiateczne i chyba zjem bo mam taaaka ochote.



Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12351 dnia: 4 Lutego 2015, 15:36 »
Ja dzisiaj zrobiłam łososia pod pierzynką...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12352 dnia: 4 Lutego 2015, 16:57 »
Ja jutro robię te mielone z piekarnika, nigdy nie robiłam a mam wielką ochotę spróbować.
Wy je robicie w naczyniu żaroodpornym?? I na spod lejecie jakiejś oliwy czy sosu??
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12353 dnia: 4 Lutego 2015, 17:15 »
Niczym nie podlewam, jeszcze się wytapia  ;)

U mnie wczoraj risotto, dzisiaj pomidorówka


Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12354 dnia: 5 Lutego 2015, 09:28 »
Dzisiaj kurczak z sezamem ryż i surówka  ;D
[/url]
[/url]

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12355 dnia: 5 Lutego 2015, 09:53 »
U nas pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12356 dnia: 5 Lutego 2015, 09:57 »
U mnie hamburgery i chińska potrawka ;D


Offline masumi85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2503
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12357 dnia: 5 Lutego 2015, 10:28 »
Mielone z piekarnika musza poczekac bo wczoraj tesciowa zapowiedziala dostawe golabkow :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Agnieszka_B

  • Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2691
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12358 dnia: 5 Lutego 2015, 10:59 »
A u nas dzis Quesadilla z kurczakiem i sosem czosnkowym.



Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12359 dnia: 5 Lutego 2015, 12:37 »
U mnie spaghetti bolognese.