Autor Wątek: m_lena odlicza do 21-08-2010  (Przeczytany 60372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Odp: m_lena odlicza do 21-08-2010
« Odpowiedź #1080 dnia: 12 Lipca 2010, 15:16 »
Uuuuuu, ale lista...chyba wszystko co możliwe wymieniłaś  :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1081 dnia: 13 Lipca 2010, 10:26 »
Troszkę stresuję się czwartkową przymiarką sukni  ::) Boję się, ze nie będzie pasowała  :(
Butków poprawinowo-zmiennych nie znalazłam, bo albo za małe, albo same czarne  >:(
Zamowiłam za to pudełka na all na ciasta (hurtownia zawsze, jak pojadę to zamknięta) i balony dla dzieciaków, moze na klatkę i samochody gości
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1082 dnia: 13 Lipca 2010, 10:45 »
Lista długa, ale masz tydzień więcej ode mnie i gdzieś z połowę mniej spraw do załatwienia, także na pewno dasz radę  ;D

Moja suknia też już jest, ale przymiarkę mam dopiero 31 lipca, też się boję, że coś będzie nie tak  :o koszmary normalnie mam po nocach  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1083 dnia: 13 Lipca 2010, 11:26 »
Dziewczyny, nie pękajcie, spokojnie  ;D

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1084 dnia: 13 Lipca 2010, 12:27 »
Agulec ojjj wiesz jak to jest ;) w dzień ślubu i tak wszystko będzie nieważne, ale teraz na miesiąc przed wszystko jakoś staje się tragiczniejsze, pilniejsze...

Mysiu czemu tak późno pierwsza przymiarka?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1085 dnia: 13 Lipca 2010, 12:38 »
Bo będę mieć tylko 1 przymiarkę... po co mi 2 czy 3? Przymiarka jak najbliżej ślubu, poprawki i do domu... Mi to jest na rękę, suknie mam z Białegostoku przecież ;)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1086 dnia: 13 Lipca 2010, 12:41 »
hmm niby tak... z rtym, że ty pewnie masz kupiony model salonowy tak?

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #1087 dnia: 13 Lipca 2010, 12:58 »
nie, Mysia zamawiala przeciez..  m_lena ma racje, bo chyba ma na mysli, ze na 1 sie nie skonczy, jesli nie bedzie od razu perfekt. bo jak podjedziesz Mysia 31. i beda poprawki np. skracanie, to potem ja dopiero odbierzesz=2ga przymiarka blizej slubu.

chyba, ze nie bedzie nic do zmieniania, albo beda naprawde drobiazgi do zrobienia, to wykonaja to na miejscu i nie bedziesz musiala smigac tam :) albo moze nawet i takie zadanie jak skracanie wykonaja na miejscu, skoro wiedza, jaka masz trase  :drapanie: 3mam kciuki :)

ja niby mialam tez 3, bo salony tak planuja, ale tak naprawde, to na 1wszej ustalilismy dlugosc, na drugiej juz nie bylo nic do poprawiania, ale nie odbieralam, bo za duzo czasu bylo przed slubem jeszcze i nie chcialam zeby u mnie wisiala i na 3ciej, tydzien przed slubem tez nie bylo nic do zmieniania, wiec tak naprawde to malo co te przymiarki wniosly..

ale polecam BARDZO uwazac, zeby suknia nie byla za dluga nawet o jakies banalne niby wielkosci. nawet jakby trza bylo kolejne przymiarki przez to wziac pod uwage.. zwlaszcza jak sie ma w planach zmiane butow.. bo to koszmarnie utrudnia tanczenie, jak jest za duzo materialu. niestety.

m_lena nie stresuj sie, toz to fajne jest :)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1088 dnia: 13 Lipca 2010, 13:03 »
Galaretko właśnie o to mi chodziło, że nawet, jak jest zamawiana na wymiar, to i tak nie mozna zakładać, że będzie perfekt i liczę przynajmniej 2 przymiarki + odbiór :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1089 dnia: 13 Lipca 2010, 13:08 »
Nawet skracanie mi zrobią na miejscu  :) Babeczka powiedziała, że jeśli będzie tylko skracanie i drobne poprawki to tego samego dnia jeszcze ją dostanę, a jeśli nie to do odbioru za kilka dni... :)

Więc jeśli nie będzie perfect to będzie przerabiana i odbiorę później ;) Nadal nie rozumiem po co więcej niż jedno mierzenie :) Jeśli to potrwa więcej niż jeden dzień to w dniu odebrania mierzę jeszcze raz i wtedy od ręki poprawiają co trzeba  ;)

Nie wiem tylko jak z tą długością właśnie... Bo kurcze jak później baleriny ubiorę to się będę o nią potykać... ale jak skróca mi ją tak do balerinek to później w kościele będzie mi sięgała do kostki  :mdleje:

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #1090 dnia: 13 Lipca 2010, 13:22 »
:) no ale to wlasnie beda 2 przymiarki Mysia, nawet jesli masz takie szczescie, ze tego samego dnia..

bo przy skracaniu, to przeciez musza byc min. 2 wlasnie.. przed i po.
tylko, ze jak my mamy w miare "lokalne" salony, to wiadomo, ze nas odsylaja na ta 2ga na inny dzien, a nie robia tego na miejscu. nie ma co im sie dziwic.

a ta trzecia to chyba taka rezerwowa jest, jakby cos jeszcze sie zmienilo, np. na skutek zmiany wagi zaczelaby sie zsuwac= byc znow za dluga.
ale nikt nie mowi, ze musza byc 3. moga, ba moze byc i wiecej koniecznych, ale nie musi..

ale wskakuje na Twoj watek, bo chyba nie wypada sie tu rozpisywac ;)

Kochajmy się !! ;D

Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1091 dnia: 13 Lipca 2010, 13:26 »
Aaa no w takim sensie to tak  :D Już rozumiem o co Wam chodzi  :glupek:

To tak czy siak będę miała 2 przymiarki zapewne  ;D

m_lena  :-* za rozpiskę nie na temat u Ciebie :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1092 dnia: 13 Lipca 2010, 15:07 »
No jak nie na temat, jak na temat ;) Toż mnie teraz też to dotyczy, a jak widac u mnie i tak nic się nie dzieje :D

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1093 dnia: 13 Lipca 2010, 19:36 »
W pracy przez te upały nie idzie wysiedzieć, mały wentylatorek chodzi bez przew, a nci nei pomaga. Aż się skupić nie mogę na pracy  >:( Po prostu ukrop!

Za niecałe 5 tygodni czeka mnie w końcu upragniony urlop :D
Tyle, że dość pracowity, bo raz, że ślub, to wcześniej czeka mnie jeszcze wyprowadzka z rodzicami z obecnego mieszkania, remont nowego lokum (zakup w ten piątek, jak dobrze pójdzie, więc proszę o trzymanie kciuków) i urządzenie sie na nowo. Po ślubie jeszcze przez miesiąc będę u rodziców, potem kończy się moja umowa o pracę i będę mogłą się przenieść za mężem, więc kolejne pakowanie i rozpakowywanie. :mdleje: Potem czeka mnie zapewne okres bezrobocia, bo nie wierzę, że szybko znajdę nową pracę, więc może wtedy odsapnę...  :ekxpert:

Na 25.07 umówieni jesteśmy z Organistką w Maszewie. :tak_2:
Chcemy sprawdzić, jak będzie brzmiał Kanon D-dur puszczony z laptopa przez mikrofon i głośniki, bo na domówienie skrzypiec i gitary jest już za późno :Placz_1: Bardzo teraz żałuję, że się od razu nie zdecydowałam :nerwus: Jak dźwięk będzie kiepski, to chcemy by nam coś ładnego zaproponowała na wejście. :|| Na wyjście zagra nam wybrany przeze mnie (piszę w l.p., bo J. zdał się w tym temacie na mnie, tylko na wejście w 100% poparł Kanon, a reszta już go nie interesowała - facet....  :biczowanie:) "Marsz weselny" Wagnera, a na dziękczynienie "Ave Maria" Schuberta.:Wzruszony:

Gdyby były skrzypce i gitara, to miało być tak:  :Wzruszony:
na wycieszenie (wejście gości): Aria na strunie G - Bach
nasze wejście: Kanon D-dur - Pachelbel
ofiarowanie: wybór Organistki
komunia: Chlebie najcichszy (tu by była zmiana na coś innego, bo tego nie znają, lub mogę pokazać nagranie lub skombinować nuty, to się nauczą)
dziękczynienie: Ave Maria - Schubert
zakończenie: Uwierz miłości (tu też nastąpiła by zmiana, sytuacja, jak wyżej)
wyjście nasze; Marsz weselny - Wagnera

Dziś czekam jeszcze na wieści od Dj, czy także znajdzie dla nas czas 25.07, to ustalilibyśmy wszystkie szczegóły i potem mieli spokój.  :drapanie:

Znów wkurzyła mnie krawcowa, bo w dobie tel. komórkowych ciężko jest zadzwonić i poinformować, że przymiarki nie będzie, bo musi dziś zamknąć zakład :ckm::Kill: Niech no ja ją jutro dorwę w swe łapska! :evil: :boks:

Na All licytuję sandałki (beżowe, ale już mam dość poszukiwań, a są bardzo ładne).  :taktak:

Panieński ustalony ze Świadkową na 14.08  :cancan: :koncert: :cancan:

...ale się rozpisałam...

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #1094 dnia: 13 Lipca 2010, 21:33 »
Pani Anna K. z dziewczynami juz w ten dzien jest zajeta :)?

niecierpie sie pakowac. ani rozpakowywac, brrr... ani zyc na walizkach tez nie ::)
Kochajmy się !! ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1095 dnia: 14 Lipca 2010, 00:05 »
No to będziesz mieć panieński w dzień mojego wesela  :D Wypij za mnie jedną kolejkę, może się nie będę stresować  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #1096 dnia: 14 Lipca 2010, 07:22 »
remontu współczuje...sama go teraz przeżywam i on tylko brzmi fajnie :)
widzę że wszystko zaplanowane i teraz tylko działać :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1097 dnia: 14 Lipca 2010, 07:59 »
galaretko jaka Anna K. z dziewczynami?  ???
Mysiu oczywiście, że za Ciebie wypiję i o Tobie pomyślę w ten dzień :)
ciriness dla mnie to nawet nie brzmi fajnie, przeraza nas to :o po prostu za wiele na raz ::)

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #1098 dnia: 14 Lipca 2010, 11:19 »
no apropos
bo na domówienie skrzypiec i gitary jest już za późno
masz PW
Kochajmy się !! ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1099 dnia: 14 Lipca 2010, 11:32 »
No to nie zazdroszczę, ale będzie się dużo działo, szybko zleci, ani się obejrzysz już ślub, a potem laba  :D

Kurde, no co ta krawcowa taka jakaś nierozgarnięta? :ckm:

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1100 dnia: 14 Lipca 2010, 12:03 »
Agulec i to coraz bardziej, już nie mam sił na nią :( Jak dzisiaj znów coś wymyśli to już nie wytrzymam!!!

galaretko dziękuję, ale mi nie chdozilo o jakiś tam duet, tylko osoby, które na codzień grają z naszą organistką, bos ame skrzypce i gitara to za mało do Kanona, a nasza organistka nie ma czasu na próby z kimś nowym. Będzie, co będzie, nie mam już sił...

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #1101 dnia: 14 Lipca 2010, 12:17 »
m_lena nie martw się, na pewno wszystko Wam wyjdzie super...
Wkładasz tyle pracy i wysiłku, żeby było pięknie, więc dlaczego miałoby być inaczej...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1102 dnia: 14 Lipca 2010, 12:39 »
Będzie przepięknie, zobaczysz!! :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1103 dnia: 14 Lipca 2010, 13:23 »
O 11:00 przyszły pudelka na ciasta i balony zamówione wczoraj o 10:00 rano, normalnie ekspress, a zwykłą pocztą  ;) Zobaczę jeszcze czy wszystko takei jak powinno być i jak zamówiłam i chciałam i wystawiam sprzedawcy super pozytyw :) Naprawdę miło mnie zaskoczył!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1104 dnia: 14 Lipca 2010, 13:57 »
to rzeczywiście szybki! niektóre forumki całymi tygodniami czekały na swoje przesyłki...

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #1105 dnia: 14 Lipca 2010, 15:48 »
tez mysle, ze bedzie super w kosciele tak jak to zaplanowalas, bo czemu by nie :) nic sie nie martw. wazne, ze p. organistka jest i cisza nie zapadnie :) i marsz bedzie. bedzie piknie :)

a ekspress naprawde, az szczena spada. moje aniolki na podziekowania dla gosci nie dotarly do dzic ::). zamowione w grudniu. wysylane podobno 3 razy za kazdym razem zaginely w niewyjasnionych okolicznosciach..

Kochajmy się !! ;D

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1106 dnia: 14 Lipca 2010, 21:12 »
Krawcowa "coś" tam zrobiła  8)  Niby w poniedziałek ma być odbiór obu moich kiecek, ale chyba nikt się nie dziwi, ze w to nie wierzę? ::)

Nie mogę się doczekać jutrzejszego popołudnia  :skacza: Obym się tylko w mą piękność zmieściła ;)

J. mi się dość poważnie rozchorował. Tak to jest, jak się nie słucha swojej babeczki i nie idzie do lekarza na czas  :'( Oby tylko do ślubu się polepszyło!  :Maruda:

A pudełeczka są idealne  :D Baloniki kupiłam za malutkie, ale to moja wina ;) Nieszkodzi, będą liliputki  ;) Wszystko dobrze zapakowane, no i ten czas dostawy! Z czystym sercem mogę polecić :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1107 dnia: 15 Lipca 2010, 09:45 »
O tak, tej krawcowej to nawet ja przestałam wierzyć  ;)

Moja siostra też powaznie choruje, leci na antybiotykach, to takie dziwne latem, no ale jak się lekceważy pierwsze objawy...

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1108 dnia: 15 Lipca 2010, 20:44 »
Jestem po przymiarce :) Suknia mnie dalej zachwyca ;) A nawet bardziej, niż wcześniej, bo sie zapięłam :) Trzeba jednak trochę popuścić w biodrach i poprawić na biuście, do tego skrócenie i będzie gotowa :) Ma piękny gładki tren taki, jak chciałam :D Następna przymiarka 10 sierpnia, będę mogła od razu odebrać suknię lub przyjechać po nią przed samym ślubem :) Jestem zadowolona i uspokoiłam się :)

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #1109 dnia: 15 Lipca 2010, 21:54 »
Super, że jesteś zadowolona :)
Mam do Ciebie jedno pytanko, gdzie na sali będziesz umieszczać balony? Ciekawa jestem bardzo jak można ją dostroić, żeby ładnie wyglądało...
Pozdrawiam :)