Autor Wątek: Buty do ślubu  (Przeczytany 48500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Odp: Buty do ślubu
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Listopada 2009, 07:29 »
Dziewczyny spróbujcie na Cieszkowskiego. Jak wybierałam buciki to pani pokazywała mi właśnie takie pomiędzy bielą a ecru. Ni to biel i to ecri. Taka zlamana biel albo tzw. biel naturalna. Może tam Wam pani doradzi. Zresztą tam nawet z sukienką mozna pójść. jest specjalnie do tego przymierzalnia.

Offline Caro34
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Listopada 2009, 11:13 »
Osika_ dziekuje za rade! Na pewno wybiore sie na Cieszkowskiego, tylko jak mowilam sukienki nie bede miala za soba... Rozumiem, ze buty mozna znalezc w kolorze "zlamanej bieli", a co z welonem, bolerkiem i rekawiczkami...? Czy tez istnieja w takim odcieniu???

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Listopada 2009, 19:27 »
Mam straszny dylemat i muszę się Was poradzić (szczególnie dziewczyn, które mają ślub i wesele za sobą). Chciałabym zamówić sobie buty do tańca z odkrytymi palcami (ze względu na wygodę i porę roku). Jednak koleżanka straszy mnie, że w tańcu strasznie mnie podepczą, więc koniecznie mam kupić zakryte :-\ Jednak w ofercie ślubnej jest mnóstwo butów z odkrytymi palcami... Co o tym sądzicie? Czy panny młode faktycznie są tak bardzo deptane? ;)

Offline monika80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-09-2009
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Listopada 2009, 20:23 »
witajcie ponownie,
1) Jeżeli chodzi o kolor bucików to radzę zabrać ze sobą skrawek materiału(jeżeli już sie kupi sukienke to z tym nie ma problemu). a jeżeli chodzi o wybór to faktycznie na cieszkowskiego jest największy wybór mają tam kilku producentów , którzy korzystają z różnych materiałów w różnych odcieniach, w salonach jest dostępny z reguły 1 producent, a prezentowanych jest tylko kilka modeli (albo są sprowadzane na zamówienie), co znacznie zawęża nam wybór.
2) kwestia odkrytego paluszka,hmm osobiście uważam, że buciki z widocznym paluszkiem, albo sandałek(taki jak na foto P. Ulanowskiego) dodają nam seksapilu. Z tym podeptaniem byłabym ostrożna bo pokopać i podeptać mogą zawsze -dla mnie to nie argument. Faktem jest , że trzeba uwzglęnić pogodę
3)Do agula2121 myślę,że takie autko sportowe to zły pomysł, bo są to z reguły samochody 2-osobowe (kto was zawiezie?), nawet jeśli jest tylnia kanapa to w tego samochodach siedzenie na niej to udreka. Również kabriolety są mało praktyczne kierowca nie dosyć , że musi uważać na wystój auta to będzie musiał uważać na wystrój głowy panny młodej.
4)sileno nikt o cenie butów nie wspominał stwierdziłaś tylko , że buty są niewidoczne natomiast P. Ulanowski pokazał, że jednak sie można fajnie w nich prezentować, a twierdzenie, że można kazać fotografować twarze jest beznadziejne.
pzdr

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Listopada 2009, 20:58 »
twierdzenie, że można kazać fotografować twarze jest beznadziejne.
Klient płaci klient wymaga ;) Ja też wolę, jak fotografują moją twarz a nie nogi (cóż, moje nogi średnio mi się podobają ;))

Wracając do kwestii butów z odsłoniętymi palcami, może któraś z forumowiczek miała takie na swoim weselu i mogłaby mi doradzić czy warto i czy to bezpieczne?

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Listopada 2009, 10:01 »
Nemezis - ja jeszcze co prawda przed swoim weselem jestem ale wybierając buty wiedziałam, że na pewno nie będą to buty z odsłoniętymi palcami. Mam taką wygodną parkę butów z odsłoniętymi paluchami i przetańczyłam w nich cztery wesela tego lata - co prawda mój partner tańczy bardzo dobrze ale i tak się zdarzyło, że nadepnął na palucha - ból niesamowity i tańczyć się odechciewa. A co dopiero jak będziesz musiała potańczyć z mniej lub bardziej podpitymi wujkami, którzy będą mieli problemy z koordynacją i na pewno Cię podepczą ;) Osobiście - odradzam... ;)

Offline mona1301

• nowicjusz
  • *
  • co świat ma z dwojga ludzi,którzy nie widzą świata
  • data ślubu: 12-06-2010
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Listopada 2009, 20:07 »
osika_  wybrałam bucik półokrągły na małym obcasie (5 cm), dokładnie w takim kolorze jak kawałek materiału który dostałam w salonie sukni ślubnych. . .  Bardzo ładne.  Nie mogę się wprost deczekac aż będą już moje, nestety tlki wybrałam moje buciki i zamówiłam, ale nestety z powodu choroby nie udało mi sie jeszcze ich odebrać  :'(
Miła Pani obiecała je dma mnie przechować. . .  Nam nadzieję ze czekaja aż dojdę do siebie.  :)

Pozdrawiam.  

Offline mona1301

• nowicjusz
  • *
  • co świat ma z dwojga ludzi,którzy nie widzą świata
  • data ślubu: 12-06-2010
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Listopada 2009, 20:39 »
a wyglądają tak:

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
« Odpowiedź #68 dnia: 27 Listopada 2009, 23:21 »
też je przymierzałam ale mi bardziej pasują do sukienki (i do gustu) takie jak Twoje ale nie z koronki tylko hmm nie wiem co to jest perełki, groszki. Jeszcze jedna para wpadła mi w oko także siedze i myśle, po które pójść :P

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocham go.....a on mnie:)
  • data ślubu: 14 sierpień 2010
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Stycznia 2010, 09:18 »
A tak w ogóle to powiedzcie mi (bo słyszałam już różne wersje), suknie kupuje się mając juz buty ślubne, czy buty mogą byc zakupione później. . . . ? Chodzi o to czy jak później zakupie buty to suknie względem długości może być niedopasowana do obcasa.  :-\

Offline -marta-

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Stycznia 2010, 09:43 »
Dziewczyny nie wiem co mam zrobic, mój pan młody jest mojego wzrostu a nawet troche nizszy, wiec mam problem z butami! jeszcze nigdzie nie widziałam płaskich butów ślubnych! Błagam doradzcie mi co mam zrobic bo boje sie ze bede musiała isc na boso:]

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocham go.....a on mnie:)
  • data ślubu: 14 sierpień 2010
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Stycznia 2010, 09:51 »
Zobacz w sklepie Basma na ul.  Cieszkowskiego .  Mają też stronkę www

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #72 dnia: 15 Stycznia 2010, 11:15 »
kalaaa - musisz mieć buty wybierając suknię ( a już koniecznie na pierwszej przymiarce jeśli kupujesz szytą na Ciebie ) - ja miałam taką sytuację, że pani w sklepie była przekonana, że sukienka będzie mi dobra na długość nawet jak będę miała buty na obcasie i już już miałam ją kupować ( już gotową, ze sklepu ) gdy pani dla spokoju sumienia przyniosła jakieś buty na obcasie i.. klops - okazało się że suknia będzie dużo za krótka - także radzę Ci kupić buty do pierwszej przymiarki ( bo w końcu też nie każde buty do każdej sukni pasują -  musisz wiedzieć jaką będziesz miała ).

Marta - w sklepie na Cieszkowskiego są też takie na zupełnie płaskim obcasie ale pamiętaj też, że Pan Młody będzie wyższy w butach od garnituru, poza tym może sobie wkładki wsadzić żeby jeszcze trochę zyskać wzrostu.
Pozdrawiam :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #73 dnia: 15 Stycznia 2010, 11:40 »
Dziewczyny nie wiem co mam zrobic, mój pan młody jest mojego wzrostu a nawet troche nizszy, wiec mam problem z butami! jeszcze nigdzie nie widziałam płaskich butów ślubnych! Błagam doradzcie mi co mam zrobic bo boje sie ze bede musiała isc na boso:]
Wydaje mi się, że na Cieszkowskiego można sobie większość modeli zamówić na niskim obcasie... A swoją drogą, Pan Młody może rozważyć, czy nie założyć do ślubu cylindra, to najlepszy sposób dla mężczyzny, żeby się optycznie "podwyższyć" :) Widziałam kiedyś PM w takim cylindrze, do tego smoking, laseczka, wyglądało to super :D

Offline -marta-

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #74 dnia: 15 Stycznia 2010, 11:49 »
Nemezis niezły pomysl ale myslę że mój pan młody jednak na to nie pojdzie:] jakos sama nie wyobrażam go sobie w cylindrze:] wyglądał by jak Flip lub Flap:]

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Stycznia 2010, 12:11 »
Fakt, nie każdemu cylinder pasuje. Jak mój P. powiedział, że coś takiego rozważa, to popukałam się w głowę, ale kiedy zobaczyłam go w smokingu i cylindrze... całkowicie zmieniłam zdanie ;D No i napaliłam się na ten cylinder strasznie, teraz już nie będzie miał wyboru, musi taki mieć ;) A że też zbyt wysoki nie jest (1,75 m.), to na pewno sobie tym nie zaszkodzi. Ale to chyba temat na inny wątek...

Offline Nikita04
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Stycznia 2010, 18:28 »
Czesc, mam pewien problem.  Kupilam ostatnio buty do tanca firmy Akces, wysokosc obcasa 6 cm, rozmiar 37.  Norlamnie noszę 38.  Ale kobieta ktora mi sprzedawala te buty wygladala na profesjonalistke i doradzila mi ze zawsze tancerki kupuja buty mniejsze, bo one sie rozciagna.  Musza byc dopasowane do nogi.  Czy tak ma byc? Poza tym powodem dla ktorego doradzila mi mniejsze buty bylo to, ze w rozmiarze 38 podeszwa z przodu wystawala mi dosyc sporo poza palce i jak bede robila jakakolwiek figure w tancu to bede ciagnac ta podeszwa po parkiecie a tak nie powinno byc.  Nie wiem czy dobrze zrobilam biorac te mniejsze.  Bo chodzac w nich po sklepie wydawaly sie ok, ale gdy poszlam w nich na tance to masakra, nie moglam  tanczyc.  Pija mnie w okolicach palcow, sa za ciasne moim zdaniem.  Przyznam ze to byl pierwszy raz jak tanczylam w takich specjalnych butach i na takim obcasie.  Do obcasow w normalnych butach jestem przyzwycajona takze to dla mnie nie nowosc, ale w tych bylo mi strasznie niewygodnie.  Przerazilam sie ze bedzie az tak ciezko.  Czy do takich butow trzeba sie przyzwyczajac? jak dlugo to potrwa? Czy naucze sie w nich normalnie tanczyc? Zawsze na kursie tanczylam w bucikach na plaskiej podeszwie i moze dlatego tak strasznie ciezko jest mi sie odzwyczaic.  Prosze o jakas porade. . . :(

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #77 dnia: 24 Stycznia 2010, 20:38 »
Mam straszny dylemat i muszę się Was poradzić (szczególnie dziewczyn, które mają ślub i wesele za sobą). Chciałabym zamówić sobie buty do tańca z odkrytymi palcami (ze względu na wygodę i porę roku). Jednak koleżanka straszy mnie, że w tańcu strasznie mnie podepczą, więc koniecznie mam kupić zakryte :-\ Jednak w ofercie ślubnej jest mnóstwo butów z odkrytymi palcami... Co o tym sądzicie? Czy panny młode faktycznie są tak bardzo deptane? ;)

Miałam na swoim weselu buty z odkrytymi palcami, tańczyłam z podpitymi wujkami i nic mi nie było :) Kup takie buty, jakie Ci się podobają - no, byleby były wygodne (chociaż ja po północy już tak szalałam, że buty poszły w kąt i wywijałam boso ;) )
Jeśli jednak zdecydujesz się na obuwie taneczne to pamiętaj, by zrobili Ci gumową podeszwę, bo tradycyjne obuwie taneczne ma podeszwę ze skóry (tak, skóra jest na ZEWNĄTRZ - dotyka parkietu), inaczej nie będziesz mogła się w nich poruszać po dworze. No chyba, że chcesz je założyć tylko na salę weselną.
Ogólnie polecam buty taneczne, bo są bardzo wygodne.

Czesc, mam pewien problem.  Kupilam ostatnio buty do tanca firmy Akces, wysokosc obcasa 6 cm, rozmiar 37.  Norlamnie noszę 38.  Ale kobieta ktora mi sprzedawala te buty wygladala na profesjonalistke i doradzila mi ze zawsze tancerki kupuja buty mniejsze, bo one sie rozciagna.  Musza byc dopasowane do nogi.  Czy tak ma byc? Poza tym powodem dla ktorego doradzila mi mniejsze buty bylo to, ze w rozmiarze 38 podeszwa z przodu wystawala mi dosyc sporo poza palce i jak bede robila jakakolwiek figure w tancu to bede ciagnac ta podeszwa po parkiecie a tak nie powinno byc.  Nie wiem czy dobrze zrobilam biorac te mniejsze.  Bo chodzac w nich po sklepie wydawaly sie ok, ale gdy poszlam w nich na tance to masakra, nie moglam w ogóle tanczyc.  Pija mnie w okolicach palcow, sa za ciasne moim zdaniem.  Przyznam ze to byl pierwszy raz jak tanczylam w takich specjalnych butach i na takim obcasie.  Do obcasow w normalnych butach jestem przyzwycajona takze to dla mnie nie nowosc, ale w tych bylo mi strasznie niewygodnie.  Przerazilam sie ze bedzie az tak ciezko.  Czy do takich butow trzeba sie przyzwyczajac? jak dlugo to potrwa? Czy naucze sie w nich normalnie tanczyc? Zawsze na kursie tanczylam w bucikach na plaskiej podeszwie i moze dlatego tak strasznie ciezko jest mi sie odzwyczaic.  Prosze o jakas porade. . . :(

Jeśli jesteś tancerką albo zamierzasz intensywnie użytkować buty, to rzeczywiście wtedy kupuje się mniejsze, ale jeśli tylko na ten jeden raz, albo ogólnie na niezbyt często, to nie ma takiej potrzeby.
Po drugie, na kursie powinnaś jednak tańczyć w butach na obcasie, najlepiej w tych samych w jakich będziesz tańczyć na weselu, albo chociaż o zbliżonej wysokości obcasa. Tańczenie w płaskich butach i na obcasach to nie jest to samo i lepiej żebyś nie musiała tego sprawdzać w dniu wesela :)

Offline moniab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 24 Stycznia 2010, 21:41 »
Witam Wszystkie przygotowujące się dziewczyny do ślubu. 
Jeśli chodzi o pierwszy taniec i jego ćwiczenie ( czy to w domu czy  w szkole tańca ) to mam jedną radę - przynajmniej raz przećwiczcie z parnerem taniec w butach w których będziedzie występować w dniu ślubu i koniecznie przynajmniej w halce od sukni .  Szczególnie jak halka ma usztywnienia na dole.   Nie będzie niespodzianek z przeszkadzającą suknią.

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 24 Stycznia 2010, 21:45 »
Podpisuję się pod tym. A już koło (albo dwa) w halce wykluczają niemal każdy taniec.

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #80 dnia: 24 Stycznia 2010, 23:11 »
Nikita, nic się nie martw, butki się rozejdą. Ale nie tak, że będą luźne, po prostu dopasują się do stopy. Musisz w nich chodzić po domu sporo przed ślubem, na pewno nie tylko jedno popołudnie. Dobrze, jakbyś w nich też potańczyła. Wiem co znaczą buty taneczne, ja miałam zawsze kupowane za małe (bo z racji trenowania musiałam) i nie było bosko wygodnie na początku. Ale na tym to polega. Buty taneczne mają się dopasować do Twojej stopy, a nie Ty do nich. Daj im czas ;) Jak się dopasują, będą jak druga skóra. Pani Ci dobrze doradziła. Tylko nprawdę musisz w nich pochodzić. A jak to nic nie da, to podeślę Ci tajne sposoby na rozciąganie butów :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Stycznia 2010, 15:54 »
Kupilam ostatnio buty do tanca firmy Akces, wysokosc obcasa 6 cm, rozmiar 37.  Norlamnie noszę 38.
Ja też mam buty z Akcesa o rozmiar mniejsze niż normalnie. Ale jest jeszcze kwestia tęgości. Dany rozmiar może mieć różną tęgość i skoro buty są takie ciasne, to być może dobrano Ci za niską tęgość. Dobrze dobrane buty do tańca powinny być wygodne od początku. Dlatego zawsze zamawiałam buty z Akcesa na wymiar i nigdy nie były za ciasne.

Miałam na swoim weselu buty z odkrytymi palcami, tańczyłam z podpitymi wujkami i nic mi nie było :)
Ja też ostatecznie zdecydowałam się na odsłonięte palce, mam nadzieję, że będzie OK :)

Jeśli jednak zdecydujesz się na obuwie taneczne to pamiętaj, by zrobili Ci gumową podeszwę, bo tradycyjne obuwie taneczne ma podeszwę ze skóry (tak, skóra jest na ZEWNĄTRZ - dotyka parkietu)
Kochana, doskonale wiem, jak wyglądają buty taneczne, bo mam takie od lat i jestem do tej skórzanej podeszwy tak przyzwyczajona, że nie wyobrażam sobie tańczyć na gumie ;) Oczywiście do kościoła i wychodzenia na zewnątrz mam tradycyjne butki, tak samo mój PM - też będzie miał dwie pary butów :)

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
« Odpowiedź #82 dnia: 25 Stycznia 2010, 17:45 »
Nemezis, plis o namiar do miejsca, gdzie uszyja mi butki

z góry dzięki

bardzo mi topotrzebne, bo buty to moj wieeeeelki problem. . .

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #83 dnia: 25 Stycznia 2010, 17:46 »
a wyglądają tak:

też mi wpadły w oko na str Basmy :)

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:07 »
Kochana, doskonale wiem, jak wyglądają buty taneczne, bo mam takie od lat i jestem do tej skórzanej podeszwy tak przyzwyczajona, że nie wyobrażam sobie tańczyć na gumie ;) Oczywiście do kościoła i wychodzenia na zewnątrz mam tradycyjne butki, tak samo mój PM - też będzie miał dwie pary butów :)

Nie zarzucam Ci niewiedzy, zresztą to nie Ty pytałaś o kwestie butów tanecznych :)
Chodziło mi wyłącznie o kwestie związane z wyjściem na zewnątrz, bo to teraz popularne żeby kupować buty taneczne na wesele ze względu na wygodę, a przecież nie każdy musi wiedzieć jak takie obuwie jest wykonywane, prawda?

Najważniejsze oczywiście to dopasować buty do SIEBIE, tak żeby było nam WYGODNIE. :)
Sama też na wszystkie wesela zabieram na zmianę, do tańczenia buty taneczne (ze skórzaną podeszwą). Tylko na swoim w nich nie byłam, bo są czarne :)

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:10 »
Zwracam honor (dlaczego tu nie ma możliwości edycji?!), Nemezis, trochę pomyliłam osoby.

Niemniej jednak nie miałam nic złego na myśli, a moje posty miały mieć charakter ogólnopoglądowy, dla osób które ewentualnie takich rzeczy nie wiedzą.

Pozdrawiam :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:28 »
Zwracam honor (dlaczego tu nie ma możliwości edycji?!), Nemezis, trochę pomyliłam osoby.
Niemniej jednak nie miałam nic złego na myśli

Oj tam, nie przejmuj się, nie robię Ci wyrzutów (jeśli to tak zabrzmiało to sorki), chciałam tylko wszystko sprostować ;) Oczywiście masz rację w 100%, że jeśli ktoś chce mieć na weselu klasyczne buty do tańca, to koniecznie musi mieć drugie na przebranie.

Nemezis, plis o namiar do miejsca, gdzie uszyja mi butki

Mania, wpisz w google: "akces buty taneczne" i jako pierwszy wynik będziesz miała stronę, na której można zamówić sobie buty do tańca na miarę :)

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:34 »
dzięki Nemezis :)

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-09-2010
« Odpowiedź #88 dnia: 5 Lutego 2010, 12:20 »
Powiem szczerze, że kupowanie ubrań, butów przez internet to dla mnie wielkie nieporozumienie. Osobiście nie kupuję rzeczy, których nie mogę obejrzeć na żywo, przymierzyć.  osobiście zamierzam kupić 1 buciki w których będę mogła przetańczyć całe wesele.
Te które pokazuje mona1301 już przymierzałam i też mi się podobają, z resztą mam kilka swoich typów na pewno coś wybiorę

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 5 Lutego 2010, 12:39 »
Powiem szczerze, że kupowanie ubrań, butów przez internet to dla mnie wielkie nieporozumienie. Osobiście nie kupuję rzeczy, których nie mogę obejrzeć na żywo, przymierzyć. 

Kupując przez internet jak najbardziej możesz i obejrzeć na żywo, i przymierzyć. Mało tego, możesz założyć je na nogi kilkakrotnie, a nie na chwilę jak w sklepie, i sprawdzić czy na pewno Ci odpowiadają, czy nie obcierają, czy dasz radę wytrzymać na obcasie, a wszystko to na spokojnie i w zaciszu własnego domu. Obecnie KAŻDY porządny sklep internetowy zezwala na wymianę i przyjmuje zwroty.
Nie mówiąc już o tym, że przez internet na ogół nawet z przesyłką jest dużo taniej niż w sklepie stacjonarnym.