Autor Wątek: Buty do ślubu  (Przeczytany 48562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: Buty do ślubu
« Odpowiedź #90 dnia: 5 Lutego 2010, 12:48 »
A ja wczoraj kupiłam śliczne buciki firmy arte di roma, z miękkiej skórki, która dopasowuje się do nogi. Ubrałam i od razu było mi wygonie. Mam nadzieje, że pierwsze wrażenie mnie nie zawiedzie i przetańczę w nich całą noc.

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-09-2010
« Odpowiedź #91 dnia: 5 Lutego 2010, 12:58 »
Wybacz szczerość ale jest błąd w twoim rozumowaniu bo jeśli kupujesz przez internet  to albo pasuje-jest ok albo nie i odsyłasz dostajesz pieniądze albo inny towar ale za przesyłkę płacisz TY<jaką masz pewność, że to co wybrałaś będzie pasować?-żadną>. W sklepie tradycyjnym możesz przymierzyć przed kupnem różne  modele, nawet jeśli jednak uznasz ,że coś nie pasuje możesz wymienić towar. Uważam, że odzież, obuwie to nie elektronika, perfumy, które możemy kupić gdziekolwiek i będą takie same. rozmiarówki są bardzo różne w obuwiu trzeba też uwzdlędnić tęgość.

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 5 Lutego 2010, 13:15 »

Moniska ja też przymierzałam buty firmy Arte di Roma , ale były zbyt wąskie jak dla mnie, przymierzałam również growikara ale Mark shoes'a pasowały mi najbardziej miękka skórka w środku, łatwe do czyszczenia ,bardzo wygodne. osobiście polecam.
Poza tym Arte di Roma sa strasznie drogie i w jakimś sklepie internetowym widzialam je po 270-280 zł (swoją droga na cieszkowskiego jest wyprzedaż tych butów i można je za śmieszne pieniądze kupić)

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 5 Lutego 2010, 13:50 »
Fakt dośc drogie są ale zakładam, że później przydadzą mi się na inne imprezy, typu wesele znajomych i chrzściny bo są w kolorze ecru. Ale to były jedne z niewielu butów, które pasowały na moją stopę, bo mam dość wąską i mam problem z zakupem dopasowanego obuwia.

Offline malpeczka.1980

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28 sierpień 2010
« Odpowiedź #94 dnia: 5 Lutego 2010, 14:00 »
Z kupowaniem dodatków do sukni slunej jest faktrycznie problem.  Mam 2 koleżanki, ktore już są po ślubie i obie kupowały buciki przez internet jedna z nich wymieniala faktycznie z 3 razy a druga pomimo moich rad kupiła też przez internet i to na jakiejś amerykańskiej stronie- do tej pory nie otrzymała bucików.  tak samo sprobujcie kupić welon, bolerko albo bielizne przez internet nie macie pojęcia jaka to nerwówka

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #95 dnia: 5 Lutego 2010, 14:36 »
Sporo racji w tym co piszecie, dziewczyny, zakupy przez internet to duże ryzyko, ale są rzeczy których zwyczajnie nie da się kupić inaczej... No choćby te buty do tańca. Pokażcie mi jakiś sklep w Bydgoszczy, gdzie mają profesjonalne obuwie taneczne. Chyba że już jakiś powstał a ja o tym nie wiem ;) Najbliżej można kupić takie buty "od ręki" w toruńskim Fantomie, ale tam też nie mają wszystkich modeli (tzn. wszystkich możliwych kombinacji rozmiarów, kolorów, materiałów, obcasów itd.), jakie oferują przez internet...

Offline malpeczka.1980

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 5 Lutego 2010, 15:14 »
Z tego co wiem nie ma sklepu z obuwiem tanecznym, może dlatego, że polacy raczej nie są roztańczonym narodem i taki sklep równie szybko by zbankrutował jak powstał .  Ty masz tą przewagę, że znasz tego producenta wiesz jakie butki potrzebujesz i wiesz, że możesz firmie Akces zaufać.  Z dodatkami ślubnymi butami, welonami i innym asortymentem jest gorzej , bo jak czesto kupujemy welony , butyslubne bolerka? tylko raz, dlatego uwazam, że nie warto ryzykować, chociaż sama kupuje przez internet <kosmetyki, agd>
Cytat: Nemezis link=topic=18540. msg1160835#msg1160835 date=1265377017
Sporo racji w tym co piszecie, dziewczyny, zakupy przez internet to duże ryzyko, ale są rzeczy których zwyczajnie nie da się kupić inaczej. . .  No choćby te buty do tańca.  Pokażcie mi jakiś sklep w Bydgoszczy, gdzie mają profesjonalne obuwie taneczne.  Chyba że już jakiś powstał a ja o tym nie wiem ;) Najbliżej można kupić takie buty "od ręki" w toruńskim Fantomie, ale tam też nie mają wszystkich modeli (tzn.  wszystkich możliwych kombinacji rozmiarów, kolorów, materiałów, obcasów itd. ), jakie oferują przez internet. . .

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #97 dnia: 5 Lutego 2010, 15:35 »
Póki co, zamówiłam przez internet szal ślubny, torebkę, rękawiczki dla narzeczonego i jestem zadowolona, ale sukni ślubnej bym sobie nie zamówiła ;) Nawet z welonem boję się ryzykować, bo nie jestem pewna, czy będzie się ładnie układał a to jednak istotny dodatek - w końcu ma się go na głowie, wiec niewłaściwie dobrany może zepsuć cały efekt ;)

Offline malpeczka.1980

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 5 Lutego 2010, 15:50 »
Wracając do tematu.  jakiej marki macie buty albo jakie chcecie kupić, które wedlug was są modne i wygodne?

Offline niuniuśka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2009
« Odpowiedź #99 dnia: 5 Lutego 2010, 19:12 »
Dziewczyny ja jestem zachwycona butami firmy  ''Aldo'' są pięne i mimo wysokch obcasów niewiarygodnie wygodne tylko czy znajde tam slubne??? zobaczymy w kazdym bądź razie to mój nr.1 znacie jakis marki zblizone do ''mojego ideału'':)))

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #100 dnia: 5 Lutego 2010, 20:37 »
A ja kupiłam buty przez internet i jestem zadowolona i to na allegro od kogoś a nie ze sklepu kosztowały śmieszne pieniądze są wygodne bo już rozchodzone choć nie są zniszczone, oczywiście widać lekkie zgięcia w miejscu gdzie palce się zginają ale delikatnie koś po prostu kupił raz założył i sprzedał nawet podeszwa nie jest starta a pod sukienką i tak prawie ich nie widać. Osobiście polecam zakupy przez internet oczywiście przemyślane welon też kupiłam na allegro ale sukienki rzeczywiście bym nie zaryzykowała chyba że ktoś jest zdolną krawcową albo posiada taką zaprzyjaźnioną.

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
« Odpowiedź #101 dnia: 6 Lutego 2010, 08:03 »
nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie ale potrzebuje rady....

dziewczyny czy uważacie że do białej sukienki będą pasować buciki w kolorze złotym lub tzw.szampańskim??
myślałam tu nawet o profesjonalnych butach do tańca

np. coś takiego
http://www.akces.biz/oferta/damskie/STD-V.jpg

jeśli kupie białe buty to na bank więcej ich nie założe, a wydać 240 zł na buty na raz jakoś tak szkoda
i dlatego pomyślałam o takich złotawych bucikach, które jeszcze kiedyś może uda się wykorzystać na innych weselach, sylwestrach itp.

co o tym myślicie??

Offline miki0429

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #102 dnia: 6 Lutego 2010, 10:22 »
Moim zdaniem pasowałyby takie buciki gdyby sukienka miała jakies wstawki w tym kolorze, np koronka przeszywana złota niteczka lub jakies wstązeczki itp.  Aczkolwiek osobiście preferuje buciki bardziej dopasowane do koloru sukni np białe lub ecru.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #103 dnia: 6 Lutego 2010, 13:43 »
Myślę, że będą pasowały, tylko postaraj się je jakoś zgrać z bukietem i może z innymi dodatkami, np. rękawiczkami. Ja tam na pewno wykorzystam swoje białe buty, bo mam kilka białych sukienek na lato, choć w innych porach roku preferuję czerń ;)

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 6 Lutego 2010, 15:38 »
Uważam tak jak poprzedniczki, weź do tych bucików dobierz parę dodatków w tym kolorze, dograj z bukietem kwiatów i będzie ładnie wyglądać :)

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 8 Lutego 2010, 12:05 »
Moim zdaniem pasowałyby takie buciki gdyby sukienka miała jakies wstawki w tym kolorze, np koronka przeszywana złota niteczka lub jakies wstązeczki itp.  Aczkolwiek osobiście preferuje buciki bardziej dopasowane do koloru sukni np białe lub ecru.

Jestem tego samego zdania. Jeśli sukienka miałaby takie złote elementy to ok a jeżeli nie to takie złote buty/dodatki kompletnie nie współgrają z resztą zauważyłam taką prawidłowość biała suknia- dodatki srebrne natomiast suknia ecru - złote dodatki.

A ja kupiłam buty przez internet i jestem zadowolona i to na allegro od kogoś a nie ze sklepu kosztowały śmieszne pieniądze są wygodne bo już rozchodzone choć nie są zniszczone, oczywiście widać lekkie zgięcia w miejscu gdzie palce się zginają ale delikatnie koś po prostu kupił raz założył i sprzedał nawet podeszwa nie jest starta a pod sukienką i tak prawie ich nie widać. Osobiście polecam zakupy przez internet oczywiście przemyślane welon też kupiłam na allegro ale sukienki rzeczywiście bym nie zaryzykowała chyba że ktoś jest zdolną krawcową albo posiada taką zaprzyjaźnioną.
A ja czasami się tak zastanawiam, bo nie ukrywam,że wertowałam różnego rodzaju aukcjie internetowe w poszukiwaniu butów ślubnych i zauważyłam jedną prawidłowość a mianowicie dziewczyny żeby zachęcić do zakupu piszą często "bardzo wygodne ... nigdy nie noszone" i mam tutaj pyt skąd one wiedzą , że są te buty wygodne skoro ich nigdy nie założyła.
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Wczoraj na wedding tv oglądałma pokazy mody z Mediolanu i mówili , że najmodniejsze buciki w tym sezonie jak i w poprzednich to  z czubkami <nie mówili tak dosłownie, ale pokazywali obuwie i same szpice lub z odkrytym paluszkiem> co wy uważacie jakie powinny być buty?

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #106 dnia: 8 Lutego 2010, 17:36 »
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Wczoraj na wedding tv oglądałam pokazy mody z Mediolanu i mówili , że najmodniejsze buciki w tym sezonie jak i w poprzednich to  z czubkami <nie mówili tak dosłownie, ale pokazywali obuwie i same szpice lub z odkrytym paluszkiem> co wy uważacie jakie powinny być buty?

Ja tam stawiam na klasykę, nie na modę. To co dziś jest supermodne, za 10 czy 20 lat może wzbudzać śmiech... Nie zapominajcie, że zdjęcia i filmy z naszych ślubów będą oglądać nasze dzieci i wnuki, może warto się zastanowić, jak takie buty z długimi czubami czy inne dziwaczne elementy stroju będą wyglądały z ich perspektywy ;)

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Lutego 2010, 19:23 »
Hejka! Może trochę niedokładnie przejrzałam ten wątek, ale czy oprócz sklepu na Cieszkowskiego nie ma już więcej sklepów w Bydgoszczy ze ślubnymi bucikami godnych polecenia??? Na Cieszkowskiego jest duży wybór, ale po przymierzeniu kilkunastu par wiedziałam juz na pewno, że nic dla siebie tam nie znajdę - wszystkie były twarde, albo ich profil kompletnie nie pasował do moich stóp i były potwornie niewygodne :(

P.S. O co chodzi z tymi butami do tańca? Są wygodniejsze, czy jak?  ???

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 11 Lutego 2010, 19:42 »
Hejka! Może trochę niedokładnie przejrzałam ten wątek, ale czy oprócz sklepu na Cieszkowskiego nie ma już więcej sklepów w Bydgoszczy ze ślubnymi bucikami godnych polecenia??? Na Cieszkowskiego jest duży wybór, ale po przymierzeniu kilkunastu par wiedziałam juz na pewno, że nic dla siebie tam nie znajdę - wszystkie były twarde, albo ich profil kompletnie nie pasował do moich stóp i były potwornie niewygodne :(

P.S. O co chodzi z tymi butami do tańca? Są wygodniejsze, czy jak?  ???

No to masz problem!
Sklep na cieszkowskiego jest typowo specjalistyczny maja obuwie, bielizne i mam juz zamówione bolerko. W bydgoszczy nie ma już takich sklepów, swoją drogą mają tam na prawdę bardzo duży wybór i myślę , że  każda znajdzie cos dla siebie. Ja już wybrałam buty Mark shoes'a są bardzo wygodne i miękkie. Polecam tą marke.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 11 Lutego 2010, 19:53 »
czy oprócz sklepu na Cieszkowskiego nie ma już więcej sklepów w Bydgoszczy ze ślubnymi bucikami godnych polecenia???
Niektóre sklepy obuwnicze, np. Gośka na Gdańskiej, mają w ofercie także buty ślubne, ale wybór tam jest raczej niewielki...

P.S. O co chodzi z tymi butami do tańca? Są wygodniejsze, czy jak?  ???
Te z miękkimi podeszwami są jak kapcie :D Ale, podobnie jak w kapciach, nie można w nich wychodzić na zewnątrz ;)

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 11 Lutego 2010, 20:00 »
Hejka! Może trochę niedokładnie przejrzałam ten wątek, ale czy oprócz sklepu na Cieszkowskiego nie ma już więcej sklepów w Bydgoszczy ze ślubnymi bucikami

Ja kupiłam moje buty w salonie sukien ślubnych Romantica, dość duży wybór. Moje od razu wpadły mi w oko. Są z bardzo miękkiej skórki i naprawdę super wygodne.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Lutego 2010, 20:03 »
Mówiecie ze na Cieszkowskiego?A dokladniejszy adres??? ::) Hmmm jak bede w Bydgoszczy pojade wlasnie tam.Po co latac po miesice i martwic sie o buty , jak mowicie ze tak jest duzy wybor.Bielizne tez tam mozna dostac???

Ehhh wiem ze to nie na temat , ale kiedys tu na forum ktos pisal ojakims sklepie co dopiero otwieraja z sukniami slubnymi i dodatkami ... Moze ktos pamieta i wie o ktory mi chodzi sklep???Nie moge znalezc w archiwum ... :/

Buziaki !

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 11 Lutego 2010, 20:06 »
Agulla1919 ten sklep z butami jest na Cieszkowskiego 10

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #113 dnia: 11 Lutego 2010, 20:06 »
Agulla1919 sklep ten znajduje się na Cieszkowskiego po prawej stronie ( jak idziesz od Gdańskiej) na bank znajdziesz, bo ta uliczka jest krótka a poza tym oni mają duży szyld

ja także kupiłam buty na Cieszkowskiego i jestem bardzo zadowolona:):):)buty pasują jak ulał i są miękkie

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 11 Lutego 2010, 20:10 »
A mozecie napisac jak cenowo ?Chociaz wiem ze nie powinno sie oszczedzac na butach  ::) tylko tak z ciekawosci.

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Lutego 2010, 20:14 »
Ja moje kupiłam co prawda nie na Cieszkowskiego, ale ze skórki i zapłaciłam 270 zl

Offline malpeczka.1980

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Lutego 2010, 20:21 »
Swoje buciki kupiłam na cieszkowskiego
mają tam duży wybór (kilka marek )
jeżeli chodzi o ceny to jest przedział od 99 zł do 220 zl
ja kupiłam włoskie carllo ferrucci (kosztowały 99) :)
bielizna kosztowała mnie
bardotka+pas+ stringi+pończochy 150 zł

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Lutego 2010, 20:44 »
ja za butki zapłaciłam 209zł (w ogóle ich nie czuć na nogach są takie leciutkie) i dodatkowo kupiłam bieliznę(bardotkę i majteczki) za 95zł.Dodatkowo pani daje rabat na kolejne zakupy:):):)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Lutego 2010, 21:33 »
To widze ze cenowo jest dobrze , wszyscy znajda cos dla siebie  ::).
Dziekuje za te odpowiedzi!

Tam sie wybiore po buciki i pewnie po bielizne  ;).

Offline malpeczka.1980

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 12 Lutego 2010, 13:39 »
cenowo jest ok. w dodatku pani jest tam bardzo miła i potrafi doradzić nie tylko jezeli chodzi o dodatki ale również o całą organizacje slubu wesela.