Autor Wątek: Buty do ślubu  (Przeczytany 48643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agnes1985
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Buty do ślubu
« Odpowiedź #150 dnia: 28 Sierpnia 2010, 22:15 »
Moge odsprzedac moje buty slubne na niskim obcasie rozmiar 36 raz zalozone.  Koszt 40zl. Zdjecia moge wyslac na email.

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #151 dnia: 29 Sierpnia 2010, 17:46 »
Po raz kolejny jest poruszana na forum kwestia sprzedawanych przez nas marek butów ślubnych. Chcielibyśmy zapewnić, iż jesteśmy jedynymi dystrybutorami tych marek (8 marek) w regionie kujawsko- pomorskim. Buty, które są czasami dostępne w sklepach poniżej 100 złotych są po prostu importowane z Chin, ponieważ żaden polski producent nie wykona go w takiej cenie aby w sprzedaży był dostępny za kwotę 100 zł i mniej. Wypowiedż incognito zawiera zatem nieprawdziwe informacje. W cenie 170- 230 dostępne są buty wykonane ze skóry naturalnej( np. takich marek jak klaudia czy grafshoes)

Proponuję wszystkim klientkom udać się we wskazane wcześniej miejsce i samemu sprawdzić i porównać. Nie mam żadnych osobistych powodów, aby udzielać tutaj "nieprawdziwych informacji".

Pozdrawiam

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #152 dnia: 11 Października 2010, 20:36 »
dodam cos od siebie bo i ja swoje buty zakupilam w tym jakze kontrowersyjnym sklepie "zdrowa stopa" :P...
mnie sie podobalo, pani bardzo mila i powiem, ze moze i troszke za bardzo gadatliwa ale gdyby nie ona nie kupilambym swoich butow...zawsze podobaly mi sie bardzo deliktane butki, bez wydziwnien, materialow, konorek itp. i takie mialam zamiar kupiac - przymierzylam kilka par i powiem tyle, ze to co lanie wyglada na polce nie koniecznie musi ladnie wygladac na stopie...dokladnie okreslilam to co chce i pani zaproponowala mi jeszcze kilka innych modeli, na ktore - gdy lezaly na polce, wcale nie zwrocilam uwagi i to byl strzal w 10! gdyby nie jej namowa to nawet bym na nie nie spojrzala, oczywiscie pozniej jej to powiedzialam (czasem troszke za szczera jestem :P) a ona na to, ze za dlugo siedzi w tych butach slubnych zeby nie wiedziec co komu pasuje ;)...
podsumowujac jestem naprawde zadowolona z zakupu, i szczerze polecam...ja rowniez nie lubie wciskajacych ekspedjentek ale mysle, ze jak sie dokladnie okresli swoj cel zakupu to moze i warto sie pokusic na przymierzenie czegos co probuja nam wcisnac, w koncu nie trzeba kupowac, ostatecznie sa dwa wyjcia: moze stracimy te 5min czasu albo znajdziemy to czego szukamy ;)...
dodam jeszcze zeby zakupic buty przed ostatecznym dobraniem dlugosci sukni, bo na ostatnin slubie mloda miala zdecydowanie za dluga sukienke i kazdy po niej deptal :-\...a i jeszcze pani ze sklepu powiedziala, ze wiele dziewczyn dopasowuje sobie sukienki bez butow zakladajac, ze np kupia butki na 12-14cm ocasie, a takich slubnych nie ma, wiec pozniej jest problem!

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #153 dnia: 11 Października 2010, 21:25 »
dodam jeszcze zeby zakupic buty przed ostatecznym dobraniem dlugosci sukni

Masz rację i każda sprzedawczyni sukienek ślubnych powinna o tym przypominać. Jak ja wybrałam suknię, to pani w salonie od razu mi powiedziała, żebym na przymiarkę przyniosła buty a nawet bieliznę, którą założę ;) Suknia szyła się 3 miesiące, więc miałam sporo czasu na ich znalezienie :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #154 dnia: 11 Października 2010, 21:36 »
dokladnie, mnie tez to powiedziano i przekazuje dalej, bo widze, ze nie kazdy dba o swojego klijenta ;)...
a jesli chodzi o bielizne to podam przyklad kolezanki, ktora nie przymierzala bielizny z suknia i sie w dzien slubu okazalo, ze stanik z tylu wystaje!!! panika byla straszna, a mozna bylo tego uniknac - tak dla przestrogi ;)...

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #155 dnia: 11 Października 2010, 22:37 »
W moim przypadku było tak samo tzn. gdy wybrałam salon i model sukni Panie mnie poinformowały, że koniecznie na 1 przymiarkę mam przynieść buty oraz stanik, aby później nie było niespodzianek :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 12 Października 2010, 17:50 »
to sie pochwale :P moze i nie sa piekne na pierwszy rzut oka - tak jak wspomnialam, nawet bym na nie nie spojrzala gdyby nie pani ekspedjentka - ale ladnie na nodze wygladaja, idealnie pasuja do sukienki a co najwazniejsze sa bardzo wygodne ;D.. moje butki wygladaja tak:

Offline monika80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-09-2009
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Października 2010, 16:22 »
śliczne, nie wiesz czy mają takie w ecru?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #158 dnia: 13 Października 2010, 16:30 »
maja na pewno taki model ecru ale nie jestem pewna czy tez z satyny :-\...

Offline aldona757
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #159 dnia: 15 Listopada 2010, 21:43 »
Hej dziewczyny.
Wyczytałam gdzieś ze ten sklep z cieszkowskiego przeniesiono w inne miejsce czy to prawda? Wiecie może gdzie dokładnie? Czy zmienił on tylko nazwę a nie lokalizację?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #160 dnia: 17 Listopada 2010, 19:33 »
ten nowy sklep sie nazywa "zdrowa stopa" i jest praktycznie tuz obok na gdanskiej, zaraz na rogu ;)...

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #161 dnia: 28 Listopada 2010, 20:30 »
A ja sie mogę pochwalić, że kupiłam buty na allegro za 65 zł i sa idealne :D, szukałam szperałam aż znalazłam fajne i wygodne buciki, bo mi żal było 200zł na jedną noc  ::)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 12 Grudnia 2010, 16:16 »
a ja Jezdzilam po calej bydgoszczy, przymierzalam i nic mi sie nie podobalo, przede wszystkim nic nie bylo wygodne, a jeszcze byl ten problem ze musze miec jak najnizsze.  W koncu kupilam sobie buty ryłko i jestem bardzo zadowolona.  Wypatrzylam je na stronie: idealne dla mnie, bez czuba i 3 cm obcas, za niecale 200 zl ze skory.  W focusie w sklepie firmowym maja teraz cala polke ze slubna kolekcja.  Moich akurat nie bylo, ale przymierzylam podobne zeby sprawdzic rozmiar i zamowilam z internetu.  Sa bardzo wygodne.  nie ma to jak skora.

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #163 dnia: 12 Grudnia 2010, 17:23 »
Ja już wiem, że na pewno będę rozglądać się za butami do ślubu w sklepach z odzieżą dla dzieci do pierwszej komunii ;) A to dlatego, że wśród wszystkich butów ślubnych, jakie do tej pory oglądałam, nie było niższych, niż właśnie około 3 cm.  A ja niestety nie mogę sobie na takie pozwolić :(.  Poza tym mam mały rozmiar stóp (35/36) ;)
No ale czy ktoś by rozpoznał, że np.  ten but w poniższym linku nie jest przeznaczony na ślub? ;)

hxxp: img194. imageshack. us/img194/4721/butei. jpg

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 12 Marca 2011, 19:55 »
Dziewczyny, a może coś takiego  ;D   Żelowe (jak kalosze) buty są bardzo modne. Te są od Vivienne Westwood, idealnie by pasowały do serc wystrzelonych pod kościołem hihihi   No nie powiem, raczej dla odważnych, ale jakie piękne zdjęcia można by zrobić!

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #165 dnia: 13 Marca 2011, 17:53 »
wiedzie może dziewczyny czy w Ryłko w Focusie są buty ślubne ?Byłam w Galerii ale było tylko kilka modeli:-(pytałam Pani czy będą nowe to pow. ze za bardzo nie zamawiają takich:-(

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 13 Marca 2011, 18:32 »
Dogme, sa w Focusie, ale ten sam problem - mały wybór. Ja sobie upatrzyłam buty na stronie ryłko, ale bałam się zamawiać przez net. W sklepie powiedzieli, że sprowadzą, a potem oddzwoniły, że jednak nie da rady, więc przymierzyłam w sklepie inne ślubne i zamówiłam przez internet. Doszły w 1 dzień i były idealne. Ja dałam za nie niecałe 200 zł. Jeśli masz rozm. 39, to chętnie sprzedam za połowę ceny - 3 cm obcas, zaokrąglone czubki, miękka skórka, możesz zobaczyć w mojej relacyjce - jutro wkleje wiecej zdjęć.  Ale oczywiście nie namawiam, rozumiem, że możesz woleć nowe. Radze przymierzyc w sklepie i spokojnie mozesz zamawiac.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #167 dnia: 13 Marca 2011, 19:19 »
no właśnie ja mam kurcze dodatkowy problem bo mam rozmiar 35 hihi

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 13 Marca 2011, 19:29 »
no, to na stronie e-rylko są od rozmiaru 33,5, na pewno coś wybierzesz ;)

Offline agems
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #169 dnia: 13 Marca 2011, 22:58 »
ja juz zakupilam swoje wymarzone butki :)

hxxp: www. kurtgeiger. com/online-shop/187498-kg-jitterbug

podobaja wam sie ?

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #170 dnia: 24 Marca 2011, 14:04 »
kupiłam buty bardzo wygodne i w moim rozmiarze hihi w Ryłko:-)

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #171 dnia: 4 Kwietnia 2011, 10:40 »
Anulko 80, czy byłabyś taka miła i wkleilabyś zdjęcia swoich butków, szukam wlaśnie jakichś i nie moge znalezc, jeśli byłabyś skłonna sprzedać swoje za połowe ceny i pasowałyby na mnie to chętnie skorzystam:) jesli data ślubu się zgadza to juz jesteście po:D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 9 Kwietnia 2011, 13:52 »
Hej, dopiero przeczytałam  ;D
CHętnie odsprzedam. Niestety nie mam zdjęć i dopiero za niecały miesiąc będę w Polsce. Jeśliby ci się podobały, to moi rodzice mają je u siebie, więc nawet wcześniej możnaby odebrać. Nie mam żadnym zdjęć tych moich, ale może najpierw sprawdz,, czy w ogóle model ci odpowiada, a jeśli tak, to mama porobi zdjęcia i wlei.
Można je zobaczyć na e-ryłko. pl  buty ślubne  model nr   E3K60T3 _B35   Jeśli o takie ci chodzi, to daj znać.

Offline dzagoda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.06.2012
« Odpowiedź #173 dnia: 22 Lipca 2011, 00:31 »
Butów do ślubu najlepiej poszukać w zwykłych sklepach obuwniczych.  Kto powiedział, że buty ślubne muszą być białe i w tradycyjnym designie?? Ja będę mieć kolorowe butki jeszcze nie zdecydowałam się na kolor ale rozważam róż, fiolet albo turkus będą pod kolor kwiatów i motywu przewodniego wesela.  Nie mogę patrzeć na tradycyjne szpiczaste buty ślubne ohyda;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #174 dnia: 27 Lipca 2011, 10:07 »
Przyznam szczerze, że mi też obiło się  uszy że dziewczyny wybierają coraz częściej butki kolorowe... i w dodatku nie tam jakieś pastele tylko intensywny mocny odcień:) zsamiast tych tradycyjnych białych z czubkiem. Choć ja pewnie wybiorę białe ale takie które będę mogła jeszcze załozyć np. na co dzień do spodniczki czy innej sukienki. Kolorowe by mnie korciły ale chyba za bardzo jestem konserwa ;) a poza tym bukiet też chcę mieć z białych frezji i róż i ogólnie cała kolorystyka to raczej biel... wiec pewnie zostaną białe buty:)

Offline malpeczka.1980

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28 sierpień 2010
« Odpowiedź #175 dnia: 27 Lipca 2011, 11:48 »
Przyznam szczerze, że mi też obiło się  uszy że dziewczyny wybierają coraz częściej butki kolorowe... i w dodatku nie tam jakieś pastele tylko intensywny mocny odcień:) zsamiast tych tradycyjnych białych z czubkiem. Choć ja pewnie wybiorę białe ale takie które będę mogła jeszcze załozyć np. na co dzień do spodniczki czy innej sukienki. Kolorowe by mnie korciły ale chyba za bardzo jestem konserwa ;) a poza tym bukiet też chcę mieć z białych frezji i róż i ogólnie cała kolorystyka to raczej biel... wiec pewnie zostaną białe buty:)
Ja myślę, że nie jesteś konserwą ;) bo tak na prawdę do czego mają pasować buty ślubne jak nie do sukni ślubnej? białej lub ecru. Można oczywiście kupić w innym kolorze eż może ładnie wyglądać ale pod 1 warunkiem: Musimy mieć w sukni jakiś dodatek w danym kolorze np bordo kwiatki, zielone listki, czerwoną przepaskę pod biustem itp. itd. wtedy to rozumię i uważam , że b. ładnie wygląda takie zestawienie. Absolutnie nie powinno się dobierać butów pod kolor kwiatów i innych dodatków (nie dobierajcie dodatków do dodatków) , ponieważ kwiaty są dodatkiem, który mamy w rece niespełna 1 h a co dalej? może kolor baloników będzie pasować ?! NIE RÓBCIE TEGO DZIEWCZYNY TO ZWYCZAJNE BEZGUŚCIE !!

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #176 dnia: 27 Lipca 2011, 12:00 »
Ja poprostu słyszałam że tak niektóre dziewczyny robią... właśnie tak jak malpeczka.1980 napisałaś dobierają pod kolor kwiatów w bukiecie, czyli najczęściej zarazem pod kolor przewodni całego wesela (kwiaty na samochód, zaproszenia, winietki, wystrój sali-stołów).
Jeden pozytyw tego widzę... łatwiej wtedy takie butki dobrać tak by póżniej móc je na co dzień założyć  ;) a nie mieć tylko butów na jeden dzień.
A każdy zrobi tak jak chce i jak sie podoba :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #177 dnia: 27 Lipca 2011, 12:07 »
ja buty mam fioletowe, zaproszenia fioletowe, kwiaty będą fioletowe i dekoracja sali też... i jakoś nie uważam, żeby to było bezguście  ::) tak samo można powiedzieć, że białe buty z czubkami są tandetne...  ::)
tylko jedna rada dziewczyny... zastanówcie się dobrze, nad kolorem przewodnim wesela bo nie zawsze łatwo jest znaleźć wszystko w danym kolorze, mi np. ciężko było znaleźć fioletowe buty takie jakbym chciała... ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #178 dnia: 27 Lipca 2011, 12:18 »
O tym właśnie mówiłam :) ponoć to nowa moda, a ja i tak w tyle zostaję bo po głowie mi chodzi biel jako kolor przewodni (albo srebro ;)  )
Daisy87 i fiolet też mi się podoba :)
A co myślicie włąsnie o białym albo srebrze jako kolorze przewodnim?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #179 dnia: 27 Lipca 2011, 12:28 »
mnie sie wydaje, ze wybranie bieli jako kolor przewodni nie jest dobrym pomyslem....
wszystko tak mdlo wyglada, jakis kolor musi byc - chocby delikatny...takie jest moje zdanie ale jesli sie komus podoba wszystko w bieli to mysle, ze nie warto sie sugerowac moda, jakimis glupimi trendami wymyslanymi przez projektantow...to ma byc od poczatku do konca dzien pary mlodej i to wlasnie im ma sie podobac ;)...