Autor Wątek: ***Ewelina i Paweł*** czyli od 3.10.2009 Państwo K.  (Przeczytany 44234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Odp: ***Ewelina i Paweł*** czyli od 3.10.2009 Państwo K.
« Odpowiedź #600 dnia: 21 Stycznia 2010, 10:50 »
A co do tych e-papierosów, nic nie słyszałam, że mają je zabronić? W ogóle to PODOBNO można je "palić" nawet w miejscach niedozwolonych dla palaczy...  ;) Np. w markecie ;)

tak możesz je w każdym miejscu palić bo one nie wytwarzają takiego dymu jak przy normalnym papierosie.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #601 dnia: 21 Stycznia 2010, 11:04 »
Jedziemy do Hurgady na 2 tygodnie - plan jest taki, żeby się moje stawy wygrzały, mamy zamiar pozwiedzać i odpocząć, dlatego 2 tygodnie, bo w tydzień to mało czasu. A małżonek stwierdził, że jak już pojawi się dzidzia to przez najbliższe kilka lat nie pojedziemy w taką podróż.

Paweł się cieszy, że będzie mógł palić w każdym miejscu gdzie zwykłe fajki były zakazane. Pierwsze 12 godzin jakoś przeżył, całkiem nieźle poszło, najgorzej było rano, ale dał radę - wszystko mniej śmierdzi w domu mimo że to tylko kilka godzin. A o zakazie nic nie wiem... ktoś wie coś więcej?

No i powiem Wam jeszcze newsa: w zeszłym tygodniu mąż kupił mi prezent (bardzo narzekałam na ból stawów w nogach). I choćbyście nie wiem jak zgadywały to chyba się nie uda... kupił mi pralkę Franię hihihi byłam w szoku jak ją przyniósł. I kupił też sól jodowo-bromową i mi "pierze" nóżki codziennie, czyli mam taki nowoczesny masażer.

Miłego czwartku  :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #602 dnia: 21 Stycznia 2010, 11:07 »
hahahah ale oryginalny preznet :)

a co tych papierosów dlaczego to nie wiem ale wiem że mają zabronić w radiu słyszalam czy coś...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #603 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:01 »
Też słyszałam że ma być zakaz palenia w pubach i w ogóle, ale dokładniej nie wiem.
Fajnie Wam z tym wyjazdem, może gdzieś w Egipcie zrodzi się nowe życie... ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #604 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:04 »
ooo, Hurgada. Byłam tam kilka lat temu. Super miejsce. A planujecie jakieś wycieczki? Polecam Luksor i Kair.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #605 dnia: 21 Stycznia 2010, 19:45 »
madziu, taki mamy "plan" :) a dokładniej to mąż stwierdził że sobie tam właśnie podarujemy dzidzię, tak więc ja oczywiście się zgadzam :) a skoro po zeszłorocznych akcjach, że to on nie gotów sam tak mówi, to tylko się cieszyć :)

japcio - jak najbardziej na wycieczki się wybieramy, bo 2 tygodnie leżenia to nie dla nas. Planujemy 2-dniowy Kair, Luksor, Safari (z quadami i wielbłądami), Wyspę Giftun ( ze snurkowaniem), może jeszcze El Gouna... zobaczymy na miejscu. A w międzyczasie będziemy łapać słonko i się mhmmm.... przytulać  ;) A w jakim hotelu byłaś? Opowiedz coś więcej  :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #606 dnia: 21 Stycznia 2010, 19:55 »
to sie zapowiada owocny urlop :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #607 dnia: 22 Stycznia 2010, 09:01 »
No to się szykuję świetna wyprawa do Egiptu!!  ;D Po powrocie obowiązkowo fotki!!

..ale mężuś wpadł na pomysł!!Pralka Frania(skąd on ją wytrzasnął??!! ;D)! tylko ja cały czas się zastanawiam jak ty tam masujesz te nózki?! wchodzisz do niej cała?? siadasz jakoś wyżej..czy jak?? ??? ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #608 dnia: 22 Stycznia 2010, 14:48 »
Pralka Frania stoi u moich rodziców w mieszkanku ;D Nie są w stanie jej wyrzucić, bo to pamiątka :P Oczywiście już nie używana, chociaż nadal sprawna! Przynajmniej jest miejsce, na chowanie kolejnych gratów :P ;)
No i tego Egiptu zazdroszczę, ciekawa jestem kiedy my będziemy mogli sobie pozwolić na takie wakacje :)
No i cieszę się że jednak mąż się zdecydował, najwidoczniej zeszłoroczne akcje to była "panika ogólna" ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #609 dnia: 22 Stycznia 2010, 16:34 »
Agulku - fotki z podróży będą napewno :)

Franię mój szanowny małżonek kupił w komisie. Jak był młody grał w koszykówkę i pływał, był moment że miał problem ze ścięgnami w nogach i wtedy właśnie wykorzystywał u swojej rodzinki na wsi Franię w celu masażu. Stąd teraz pomyślał, że mnie też może pomóc... I tak właśnie pojawiła się u nas ta pralka :) Żeby zaspokoić Waszą ciekawość, ewentualnie może się to komuś przyda a już napewno w odpowiedzi Agulkowi - załączam fotkę z sesji - ja podczas masażu z naleśnikiem na talerzu hihihi

Madziu - może kiedyś ta pralka jeszcze się do czegoś przyda?:) A z Egiptu jak wrócę i opowiem, pokażę fotki to sama zobaczysz czy warto odkładać kasiorkę na wyjazd :) oby "panika ogólna" nie miała już miejsca

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 22 Stycznia 2010, 17:11 »
Zdjęcie pierwsza klasa :skacza: Nie ma to, jak się wyprać :P :P :P ;) Może i u nas kiedyś pralka się przyda,  jej stan jest bardzo dobry :)
Wiem kochana że na wyjazd kasę odkładać warto, ale najpierw trzeba odłożyć kaskę na mieszkanko ;) :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #611 dnia: 22 Stycznia 2010, 17:58 »
o jaka pralka  ;D dobrze, ze do prania nie sluzy ;)
do egiptu ja bardzo chcialam, ale stanelo na kanarach ale nastepna wycieczke wlasnie moze egipt.
dawaj relacje dalej ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #612 dnia: 22 Stycznia 2010, 19:44 »
oooo, wielbłądy :) jechałam na jednym :) ale było to wycieczka do wioski beduinów. Najpierw jeepami przez pustynię, a w wiosce była przejażdżka na wielbłądach. Mieszkałam w hotelu Hilton Resort. Prawie na końcu Hurghady. Ale Wam zazdroszczę. Jeszcze raz bym się tam wybrała. Aha, nie przestrasz się wielkich jaszczurek biegających po ścianach w hotelu :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #613 dnia: 22 Stycznia 2010, 20:42 »
Super zdjęcie :D

I podpis boski "Frania i ja"  ;D Dwie kumpele :D

PS.

Franię mój szanowny małżonek kupił w komisie.

Nie wiem czemu przeczytałam w KOSMOSIE  :hahaha:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #614 dnia: 24 Stycznia 2010, 03:55 »
fotka boska :D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #615 dnia: 24 Stycznia 2010, 07:41 »
Ewelinko, strach pomyśleć co się będzie działo w Egipcie jak pojedziecie tacy wymasowani ;D ;D ;D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #616 dnia: 24 Stycznia 2010, 15:53 »
Madziu - faktycznie nie ma to jak dobre pranie zrobić żonie :) w łązience puszcza się jedną pralkę z ubraniami a w kuchni drugą - z żonką :) pierwsza klasa :)
pamelko - u nas miała być Teneryfa, ale że więcej do zwiedzania w Egipcie to jest Egipt :) wymienimy potem uwagi
japcio - my do wioski beduinów też pojedziemy, tylko quadami a nie jeepami i tam będą wielbłady. My chcieliśmy w centrum, więc będzie Bella Vista. Jaszczurki?? ale liczę że na zewnątrz a nie w środku..... gryzą?
Mysia - wytrzaśnięcie takiej pralki to prawie jak z kosmosu, jak powiedziałam rodzicom co mi mąż kupił to uwierzyć nie chcieli :)
Oj, będzie się działo w Egipcie julenko :)

Dobra dziewczyny, a teraz info, w związku z tym że w piątek odebrałam moje nowe orzeczenie o grupie (i mam nadal II) i mam też nową umowę i już została tylko akcja PIT to myślę, że czasu uda mi się mieć więcej, Wasze wątki w większości nadrobiłam i ..... Tak, tak TERAZ BĘDZIE CIĄG DALSZY RELACJI

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #617 dnia: 24 Stycznia 2010, 15:59 »
Nooo to super że wracasz do nas na stałe :skacza: No, ale ledwo co się na nowo wkręcisz w forum :P a tu znowu narobisz sobie zaległości podróżą :P :P :P

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #618 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:14 »
powtórzę ostatni fragment, żeby powrócić do tamtego klimatu

...A potem nadeszła ta chwila. Podszedł do nas ksiądz i nagle zorientowaliśmy się, że to JUŻ. Ksiądz najpierw zapytał czy chcemy - oczywiście że TAK - potem powiedział, żebyśmy podali sobie prawe dłonie, następnie nałożył stułę... Serce biło mi jak oszalałe. Mikrofonu nie udało się księdzu włączyć, więc za chwilę usłyszałam głos mojego P. płynący tylko do mnie...
"Ja Paweł
biorę..." - i w tym momencie załamał mu się głos. Nadal pamiętam tą wzruszającą chwilę, mój mężczyzna, który do ślubu podchodził chwilami z rezerwą, żartował że mu będę co chwilę płakać, skoro na filmach beczę.... to właśnie on sam miał łzy w oczach i był bardzo wzruszony. Stałam wpatrzona w niego, a pod stułą ściskałam mu rękę. Chciałam by czuł ile to dla mnie znaczy. To był czas kiedy musiałam walczyć z łzami, nawet podczas mojej przysięgi bardziej się trzymałam, mniej chciało mi się płakać. P. przysięgę dokończył, ale ja czułam się jakby trwała ona bardzo długo; do końca jego głos drżał.
Potem nadeszła moja kolej. Do czasu ślubu zawsze marzyłam o tym, żeby treść przysięgi powiedzieć samej, bez powtarzania po księdzu. Ale kiedy już tam stałam i zaczęło się zrozumiałam, że potrzebuję tego czasu kiedy ksiądz czyta słowa by zebrać się w sobie i nie płakać. Po każdym wypowiedzianym fragmencie musiałam "ochłonąć", wiem że miałam poważną minkę ale dzielnie bez łez i błędów udało nam się zakończyć ślubowanie.
Przyszła kolej na obrączki, mój P. sięgnął oczywiście po swoją. Ksiądz rozpoczął śmieszne manewry podtykania mu tacki z końcem gdzie leżała właściwa obrączka a mąż dzielnie sięgnął po raz drugi po swoją.  Szepnęłam że to nie ta, nie pamiętam czy ksiądz też coś powiedział i w końcu udało się :) Dokonaliśmy zaobrączkowania.
Nasz ksiądz był niestety sztywniakiem więc o pocałunku małżeńskim mogliśmy w kościele zapomnieć.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:24 »
My też nie całowaliśmy się w kościele ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #620 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:24 »
Foteczki:
Na 4 widać, że podczas w imię ojca byliśmy już uśmiechnięci :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #621 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:30 »
Fajne fotki :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #622 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:31 »
Madziu, chyba zaległości na forum są mi pisane :)

I kolejne foteczki z opisanego fragmentu:
Ciekawostka - ja oczywiście mężowi nie włożyłam do końca obrączki, nie dałam rady moimi chorymi łapkami na tyle użyć siły by ją przecisnąć przez jego dużą kostkę...
Byliśmy tacy szczęśliwi że już jesteśmy małżeństwem... ja potem już tak ustawiałam rękę z obrączką żeby na fotkach było ją widać :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #623 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:36 »
Zapraszam tajniackie podczytywaczki dwie marty - do stałego podczytywania :)

I jeszcze dwie fotki. Na pierwszej widać jak mój mąż sam kończy nakładanie obrączki...ech.... nie ważne czy są jakieś przesądy z tym związane....
Na drugiej - moja uśmiechnięta buźka - radość z bycia świeżo upieczoną żonką

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:40 »
Przecież nic nie szkodzi, że założyłaś mu obrączkę tylko do połowy! Skoro inaczej się nie dało :) Nie masz czym się przejmować :) Ślicznie wyglądacie :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 24 Stycznia 2010, 16:50 »
Te jaszczury biegają wszędzie :) Bo hotele stoją przy pustyni i zwierzyna ma żabi skok :) Ale nie miałam zamiaru straszyć :) Nie gryzą.....chyba :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #626 dnia: 24 Stycznia 2010, 17:03 »
Madziu, nie dało się. Nie przejmuję się, ale wiesz...czasem człowiek się czepia szczegółów hihi
japcio, skoro chyba nie gryzą, to się nie czuję postraszona hihi

Teraz foteczki z zegarem w roli głównej, już chyba o tym pisałam. To był pierwszy raz kiedy spotkałam się z zegarem stojącym w kościele, fotografowi to się bardzo spodobało i mamy sporo fotek z NIM.
Najpierw podniesienie a potem klękamy do komunii, zegar w roli głównej.
Często na niego spoglądałam podczas Mszy, zwłaszcza na jej początku, kiedy nie mogłam się doczekać przysięgi... A podczas przysięgi czułam jakby nikogo nie było w kościele, tylko Paweł i ja, czułam się jakbym była w innym świecie.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 24 Stycznia 2010, 17:09 »
Tez chyba po raz pierwszy spotykam się z zegarem w kościele ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #628 dnia: 24 Stycznia 2010, 18:08 »
no faktycznie zegara w kosciele nie widzialam, wygladaliscie pieknie, a wiesz co mi sie rzucilo w oczy na przysiedze? ten okropny niebieski mikrofon ksiedza, nie pasuje do tych pieknych zdjec, no ale coz tego sie wybrac nie da, przeciez nikt nie pojdzie sie ksiedza spytac jakiego koloru ma mikrofon ;D
 :-* :-* bo jeszcze by mu cos zboczonego na mysl przyszlo :P

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #629 dnia: 24 Stycznia 2010, 19:56 »
u mnie w Kościele tez jest zegar :)

a zdjęcie z franią pierwsza klasa ;D