Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6540 dnia: 17 Września 2019, 13:13 »
Muszę Wam powiedzieć, że nie pamiętam kiedy Ninka była chora. Wchodzę w nowy rok przedszkolu z nadzieją, że sezon jesienno zimowy za szybko nas nie położy ;)

Ogólnie jest okej, czasem nie chce iść, ale dramatów nie robi. Wiosną 2020 puszczam do przedszkola młodszą, oby poszło gładko ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Hej Dziewczyny, jak tam Wasze przedszkolaki. Właśnie przeczytałam jak u nas ma wyglądać przedszkole i o ile rozważałam od 25 maja posłanie dziewczyn tak chyba odpuszczę. Jakaś masakra :-( jak tam w ogóle Wasze dzieciaki znoszą to wszystko? Ja się cieszę, że są we 2 choć były momenty, że same siebie miały dość, o wszystko kłótnia. Nie wiem jak mają wyglądać te następne miesiące :-(

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Moje też mam wrażenie że mają siebie dość czasami. Strasznie się kłócą. Czasami o pierdołe. Co do przedszkola... My nie mamy jeszcze wytycznych. Mieliśmy na 6.05 ale jednak przedszkole się nie otworzyło. Moje dzieci nie będą miały wyjścia będą musiały iść. Niestety.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ja dzisiaj rozmawiałam z opiekunką filipa bo spotkałam ją pod sklepem i szczerze mówiąc mimo wytycznych one będą starały się normalnie funkcjonować ;) My czekamy na info kiedy przedszkole będzie czynne i chłopcy idą.

Offline _patka_

• Chuck Norris
U Nas była ankieta i nikt z całej grupy nie chce posyłać dziecka teraz do przedszkola. Ogólnie w całym powiecie chętnych jest zaledwie 20 rodziców może... Niewiele ogólnie co mnie zdziwiło, widocznie mają z kim dzieci zostawić.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
U nas otwierają jedna grupę do 12 osób zgodnie z przepisami od 13 mają. Normalnie są 4 pełnowymiarowe grupy. Chętnych więcej nie ma

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Ja wczoraj dostałam wiadomość z przedszkola że w tym tygodniu nie będzie otwarte. Nie wiem jak w przyszłym

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
U nas standardowo tylko moja córka chętna na całą szkole.
Także raczej do września będzie sie tułać po babciach.
Bo jaki sens siedzieć przy bajkach z panią?
Przezylysmy już to w ferie więc wiem, że to nie ma sensu.

Za to za 2 tyg rusza neurologopeda, co mnie bardzo cieszy, bo nie chce zaprzepaścić tego pięknego r, które udało się szybko wypracować.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
U mnie do 24 maja zamknięte
Co dalej nie mam pojęcia ....
Póki co zaniosłam wniosek na dyżur wakacyjny  8) na 2 tygodnie w lipcu.

U nas jest bitwa dzień w dzień..... ;D ale taka pozytywna  :D
Karol ma lekcje więc musi się trochę odizolować, a Łucja chce wszystko z nim  8)
Moja mama mówi żebym się nie dziwiła bo byłam taka sama - mam 6 lat starszego brata  ;D
Ale ja nie narzekam , korzystam z wolnego , zabawki są wszędzie ale trudno  ;D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Ja zapisałam że dzieci idą od poniedziałku ale u nas wszyscy chętni... Masakra

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Justynka, trzeba było się nie wyprowadzać ;), u nas od dziś otwarte. Ponoć jest 5 dzieci. Ja spróbuję dać po 25 maja na próbę, zobaczymy jak się odnajdą.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Justynka, trzeba było się nie wyprowadzać ;), u nas od dziś otwarte. Ponoć jest 5 dzieci. Ja spróbuję dać po 25 maja na próbę, zobaczymy jak się odnajdą.

Ale ja nie narzekam z tego powodu  :D

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Ciekawe co że szkołami...dzisiaj nowe wytyczne...
Natalka 4.11.2012

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
U nas nagle wszyscy chcą dać do przedszkola... Nie wiem kto się dostanie

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Przeczytałam maila z przedszkola, 6 załączników dotyczących nowych zasad, wytycznych i nowe zgody do podpisania... Mnie to zniechęciło, moja dwulatka pewnie byłaby przerażona tym wszystkim, dziewczyny zostają w domu. Czekam aż zluzują te obostrzenia. Jeśli nie zluzują to dziewczyny pójdą pewnie dopiero we wrześniu....

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
U mnie napisali, że tak naprawdę największą zmianą jest liczebność grup - 12 dzieci w jednej i to, że grupy nie mogą się łączyć i spotykać. No i większa praca dla nich, deznfekcja. Zajęcia mają sie normalnie odbywać, plac zabaw mają super więc będą na niego wychodzić. W zasadzie jakiejś tragedii w tym nie widzę.

Też rozkminiam czy mają iść do niani czy do przedszkola.

Mega się boję, że jak te dzieci we wrześniu wszystkie wrócą po 6miesiącach siedzenia w domu to zacznie się prawdziwa pandemia chorób...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Dziewczyny , a rząd coś mówił że od 25 mają mają już być otwarte przedszkola czy to dalej decyzja samorządów ?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Gosia, a u nas dużo zmian, procedury odbierania i przyprowadzania dzieci i jakieś tam inne, ale to nieistotne. Najważniejsze też dla mnie - brak zajęć dydaktycznych.. to przeważyło najbardziej. No i fakt, że jeśli nie oddaję dziecka do placówki to nie płacę. Płatności są zawieszone do momentu zdjęcia obostrzeń. Płacą tylko rodzice, których dzieci będą uczęszczać do przedszkola.

Jeśli będę musiała uśpić kota to wyjeżdżamy na całe lato w Bory Tucholskie. Jeśli kota będziemy leczyć to zostajemy w Warszawie i wtedy musimy jakoś przetrwać wakacje w mieście bez przedszkola, placów zabaw itd... zobaczymy jak się wszystko ułoży.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
U mnie w pracy dramat.
Full papierow, obostrzen..
U chlopcow w przedszkolu podobnie..
Zakaz wejscia na teren placowki..
Po tylu mscach bedzie dramat, placz, strach.
Szkoda mi tych maluchow

Offline lolalola

• Chuck Norris
No właśnie.
I do tego odbierać dziecko może tylko, w moim przypadku, mama.
Cudownie.
Do tej pory odbierała Lilii teściowa w 90%.
Ja po 1 pracy jadę od razu do 2 i teraz będę musiała stracić dużo czasu, żeby odebrać Lilii, zawieść do teściowej, stać w korkach, bo już są i udać się do ucznia.
Jak teraz wracam koło 19 to będę wracać o 20.
Naprawdę cudownie.

Chyba, że coś się zmieni, bo na chwilę obecną za tydzień start.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Dyr. Tłumaczyła  nsm ze NIE MA  przepisu aby byl zakaz odbioru  przez babcie', ciocie czy nianie jesli sa upoważnione.
Wiec i tu masz prawo sie postawic jesli to babcia odbiera Lilie i jest  upoważniona  to nadal moze to robic.

Offline lolalola

• Chuck Norris
Kochana, z dnia na dzień się zmienia.
Rozmawiałam z dyrektorem parę dni temu.
Poki co czekam do połowy tygodnia i dzwonię, dopinam.
P. S.
U nas tylko 2 dzieci chętnych.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Moje dzieci też jutro ruszają do przedszkola.
Pani prosiła ze kto może żeby przyprowadzał i odbierał dziecko sam żeby to była 1 i ta sama osoba. U mnie nie ma tego problemu bo to ja zawożę dzieci i odbieram ale wcale się nie dziwię. Musimy uzbroić się w cierpliwość.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
U nas (niepubliczne) miglam zgłosić 2 osoby, zgłosiłam meza j siebie bo on zawozi ja odbieram.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas dostaliśmy informacje, że przedszkole startuje.
Młody zostaje w domu, póki ja siedzę na HO.
Potem chyba trafi do babci.
Moja mama powiedziała, że woli go wziąć niż się martwić czy sie zarazi, jak będzie u niej czasami siedział.
Na szczęście mamy dwie babcie i nianię w gotowości.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ja zgłosiłam Łucję,że potrzebujemy opieki...
Ale czy otworzą przedszkole tego jeszcze nie wiem.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Julia idzie od poniedziałku do przedszkola. Jestem dobrej myśli. U nas w mieście nie ma chorych.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
U nas w przedszkolu ruszą dodatkowe płatne zajęcia. Te, które odbywały się wcześniej. Raz lub dwa razy w tygodniu popołudniu. Chcę puścić Karolę na jej ulubioną matematykę Lego. Przynajmniej spotka się z grupą w czerwcu, zanim skończy przedszkole. U nas też nie ma już nowych zachorowań.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Japcio czyli Karola teraz we wrześniu idzie dokładne szkoły? Jeśli tak to nasze dziewczyny zaczynają razem. Tyle że Nadia nie spotka już niestety koleżanek z preeschool... One idą do dziewczęcej szkoły a Nadia do chłopięcej.... Szkoda że nie będą mieli jakiegoś zakończenia, wręczenia dyplomów, rzucania beretami.... Mam nadzieję że uda się coś jeszcze im zorganizować. Alan pewnie świadectwo dostanie mailem jak zawsze....

Offline Justys851
  • Chuck Norris
I Łucja też idzie.
8 dzieci będzie, max w przedszkolu może być 12  8)
Też jestem dobrej myśli, tymbardziej że ja i tak raz w tygodniu idę do pracy, G 2 razy w tygodniu więc też możemy coś przynieść.
Jedyne to udało nam się pokombinować i zapisaliśmy ja od 7 do 15 .