Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6060 dnia: 13 Października 2017, 12:45 »
U nasz w p-kolu też wszy...
Dziś była higienistka obadać temat u dzieci, a na poniedziałek zamykają p-kole (dezynfekcja).

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6061 dnia: 13 Października 2017, 13:21 »
U nas założono skrzynkę mailową i tam zamieszczane są wszelkie informacje. Dziś nawet otrzymaliśmy linka do kolorowych koszulek w fajnych cenach (bo w każdym miesiącu mamy jakis kolorowy dzien) wiec narazie fajnie to działa.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6062 dnia: 13 Października 2017, 13:34 »
My mamy prywatna strone internetowa. Ze zdjeciami, kalendarzem imprez i wszystkimi informacjami. Do tego jeszcze przychodzi przypominajka na maila.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6063 dnia: 13 Października 2017, 13:46 »
U nas co tydzień przychodzi rozpiska na maila - co będą robić każdego dnia, plus spis piosenek, wierszyków oraz jadłospis.

Ale jeśli chodzi o choroby, to też mam kilka uwag - brak informacji lub z opóźnieniem. Ostatni hit - po pół roku dowiedziałam się, że jedno dziecko miało pneumokoka a potem sepsę! Info wyszło przypadkiem, na imprezce urodzinowej ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6064 dnia: 13 Października 2017, 14:23 »
Ale zdaje się pneumokoki to co 3 cia osoba trzyma u siebie więc to nie jest jakiś hit ;)

http://mamapediatra.blog.pl/nosiciele-pneumokoka-moga-byc-spokojni/
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6065 dnia: 13 Października 2017, 14:27 »
U nas tak jak u Małgosi, jadłospis, plan na cały miesiąc, wszelkie materiały, piosenki, pomysły i inne rzeczy są wrzucane na bieżąco w inforodzic. Tak samo jak choroby, cokolwiek się zdarzy w pół godziny jest informacja...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6066 dnia: 13 Października 2017, 14:34 »
Ale zdaje się pneumokoki to co 3 cia osoba trzyma u siebie więc to nie jest jakiś hit
Haha. Albo pomyliłam z paciorkowcem  ;)
Nie ważne. Chłopiec po tym miał sepsę. Myślę, że rodzice powinni i tak zostać powiadomieni...

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #6067 dnia: 13 Października 2017, 19:29 »
A ja się przyszłam poradzić  ;D od jakiegoś czasu Łucja nie chce żeby jej czesac kitki.W końcu zaczęłam zglebiac sprawę i się okazało,  że jakiś Chłopczyk z grupy się naśmiewa z tego kucyka. No i dziecko nie chce.Dla mnie to ważna sprawa bo Łucja w rozpuszczonych włosach wygląda niezbyt.Chciałam jej trochę zapuścić ale jak nie będzie sobie dala cześć to je obetniemy. Nawet zgodziła się iść do fryzjera. No i nie wiem co robic: czy tluc jej żeby nie przejmował się tym chłopcem bo jest fajna i najważniejsze zeby ona się dobrze czuła. Czy porozmawiać z Panią żeby jakoś zagadnela temat , czy poprosić Mamę tego chłopca żeby jakoś z nim pogadala.No ale co ma mu powiedzieć. W sumie chłopiec ma prawo żeby mu się Luski kitka nie podobala. No i rozkminiam jak to ugryźć  :P ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6068 dnia: 13 Października 2017, 19:44 »
Chyba bym interweniowala, chociazby po to zeby uczyc corke nie uciekac przed problemem. Taki problem to blahostka, ale co jesli pozniej komus nie bedzie sie podobal niebieski plecak? Zmiana plecaka? I tak mozna mnozyc...

Chlopiec ma prawo do wlasnego zdania, ale napisalas, ze sie nasmiewa... do tego juz prawa nie ma...

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #6069 dnia: 13 Października 2017, 20:18 »
A ja bym tlumaczyla córeczce dlugo i namiętnie. Ja w takich sytuacjach nie wkraczam do akcji proboje tak rozmawiać z Pawłem tak go nakuerunkowac żeby sam sobie radzil
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6070 dnia: 13 Października 2017, 20:27 »
Anka masz rację ale Twój Paweł jest starszy o cały rok od Lusi więc i jego reakcje na różne sprawy będą inne niż młodszego dziecka.
Elemelka pogadaj z panią żeby zwróciła baczniejszą uwagę na interakcje dzieci. Wyjaśniła sytuację a przede wszystkim zareagowała w momencie kiedy chłopiec zacznie się nieładnie zachowywać. Jego zachowanie jest nieodpowiednie i do naśmiewania się nie ma prawa.

Swoją drogą ciekawe jak się z niego rodzice naśmiewają w domu i dlaczego, że dzieciak się tak zachowuje...

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #6071 dnia: 14 Października 2017, 05:18 »
Wiadomo że wszy u dziewczynek to tragedia a chłopcy mają mniejszy problem aczkolwiek trzeba profilaktycznie coś robić i tu i tu.
Kurcze u nas żadnych maili skrzynek ani nic. Jedynie numer telefonu do pani.

Tłumacz jej dużo i porozmawiaj z nauczycielka. To tylko kucyk. tak jak napisała Mysia potem może być to zupełnie co innego. Mała może mu powiedzieć przecież "to moj kucyk i mi musi się podobać nie tobie". A pani ewidentnie powinna zareagować na zachowanie tego chłopca.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #6072 dnia: 14 Października 2017, 20:18 »
Anka masz rację ale Twój Paweł jest starszy o cały rok od Lusi więc i jego reakcje na różne sprawy będą inne niż młodszego dziecka.
Elemelka pogadaj z panią żeby zwróciła baczniejszą uwagę na interakcje dzieci. Wyjaśniła sytuację a przede wszystkim zareagowała w momencie kiedy chłopiec zacznie się nieładnie zachowywać. Jego zachowanie jest nieodpowiednie i do naśmiewania się nie ma prawa.

Swoją drogą ciekawe jak się z niego rodzice naśmiewają w domu i dlaczego, że dzieciak się tak zachowuje...
Ale mój pawel rok temu tez byl młodszy :) chodzi do pkacowek od 1,5 zycia i sytyacje byly różne i starałam sie tak go nakierunkowac zgodnie z jego wiekuem i możliwościami zrozumienia.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6073 dnia: 17 Października 2017, 19:32 »
Jak tam forumowe przedszkolaki? Liwia chodzi, ale bez entuzjazmu czyli bez zmian  ::) ;)

Natomiast zrobiłam dziś licznik motywacyjny ;) „im mniej cyferek wisi, tym bliżej sobota i niedziela i jesteśmy razem ;)
Proszę o wyrozumiałość bo jestem wybitnym plastycznym antytalenciem ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6074 dnia: 17 Października 2017, 20:31 »
Fajne! :)

Chciałabym coś motywacyjnego wymyślić do kolejnej próby odpieluchowania... ale póki co nic nie wymyśliłam  ;)

Nina chodzi bez problemu, tfu tfu. Codziennie mam meldowany problem przy wychodzeniu na spacer, trochę się żali i smutka, że ona chce do mamy iść. A jak już są na placu zabaw to problem mija i do końca dnia jest już okej. Chodzi na 9, odbieram ją o 16.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6075 dnia: 17 Października 2017, 22:06 »
U nas tez juz jest ok. Dzis troche poplakala, bo sie spoznilam po nia.
I zaczela mnie nazywac mommy  ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6076 dnia: 17 Października 2017, 23:17 »
I zaczela mnie nazywac mommy  ::)
też to przerabiałam w przedszkolu ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6077 dnia: 18 Października 2017, 00:14 »
I co, zostalo jej tak?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6078 dnia: 18 Października 2017, 07:21 »
Mysia niestety motywacyjnie u nas się te MM'sy sprawdziły, po dwóch dniach było po pieluchach ;)

Niestety my nadal mamy pieluchę na noc, raczej suchą ale jakoś boję się ją zdjąć...Czy Wasze dzieci jak nie mają pieluchy to chodzą w nocy siusiu?

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #6079 dnia: 18 Października 2017, 07:35 »
moja sika do łóżka...Tzn jeśli jej na śpiocha nie wysikamy w nocy.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #6080 dnia: 18 Października 2017, 07:42 »
Seba mial pieluche na noc gdzies do stycznia, mimo ze byla sucha w nocy  to fawala mi poczucie spokoju  ::)
Moj zawsze przed spaniem idzue do wc a jal wiem ze duuuzi wypil wieczorem tobgo w nocy upominam jak fo nas przylazi  ::)
Dzis przylazl o 5 rano.
I niestety pierwszy raz od xxxxx czasu obsikal nam cake lozko  ::)
Ale jeczy i marufzi od wczoraj wiec moze go rozklada

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6081 dnia: 18 Października 2017, 08:13 »
Moja Liwia dużo pije (musi i na szczęście chce) i dużo sika ... także pielucha na noc i rano wazy ze 100 kg ... czasem w nocy nawet pampa przebieram bo ciężki ... musiałabym chyba ze 30 razy w nocy wstawać aby Ją wysadzać na nocnik  ... nie wiem kiedy odstawimy nocne pieluchowanie ... ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6082 dnia: 18 Października 2017, 08:13 »
Franek w tym samym czasie był bez pieluchy w dzień i w nocy, rzadko wstaje w nocy się wysilać za to rano sika pół godziny ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #6083 dnia: 18 Października 2017, 08:22 »
Moja tak jak starszak odpieluchowala sie praktycznie w tym samym czasie i w dzien i w nocy. Bez pieluchy w nocy jest juz dobrze ponad pol roku. Przez ten czas zsikala sie raz

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #6084 dnia: 18 Października 2017, 08:53 »
mam wrażenie, że moja to z lenistwa sika, bo w dzień nie mamy wypadków...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6085 dnia: 18 Października 2017, 09:05 »
Mój długo sikał pod siebie. Spał i nie robiło to na nim wrażenia. Pielucha na noc była jeszcze przed 5rż.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6086 dnia: 18 Października 2017, 09:21 »
My w lutym odpieluchowalismy w dzień i po tygodniu w nocy. Jedna wpadka chyba była tylko, ale tylko lekko podsikala.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #6087 dnia: 18 Października 2017, 10:13 »
u nas sikał w nocy jak dużo wypił przed snem
pamiętam ten strach gdy pierwszy raz położyłam go spać bez pieluchy ale było ok tylko trzeba było go pilnować z piciem

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6088 dnia: 18 Października 2017, 10:45 »
Mysia niestety motywacyjnie u nas się te MM'sy sprawdziły, po dwóch dniach było po pieluchach ;)

Niestety my nadal mamy pieluchę na noc, raczej suchą ale jakoś boję się ją zdjąć...Czy Wasze dzieci jak nie mają pieluchy to chodzą w nocy siusiu?

Moja nie lubi cukierków żadnych. Ona z rzeczy z "czarnej listy" przepada za kinder kanapką  ::) ale za każde sikanie nie może dostać takiej nagrody  ;D nie lubi żadnych żelków i drobnych rzeczy. Z najdrobniejszych to herbatniki. Generalnie nic spożywczego raczej nie podziała... myślę o jakiejś tablicy gdzie będziemy przyklejać naklejki albo coś takiego?

Jeśli chodzi o sikanie w nocy to moja rano ma ogromną pieluchę. No, ale butla mleka (180-210ml) plus po myciu zębów jeszcze popija wodą. Czasem w nocy ją przebieram jak się przebudzi, bo już jest bomba. Także jestem przekonana, że u nas pieluszka na noc będzie dłuuugo...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6089 dnia: 18 Października 2017, 10:54 »
Mój Tymuś w nocy jeszcze sika tzn.ok 3 gdzies mu przebieram pieluchę, pozniej juz jest sucha.
W dzien juz sie wpadki nawet nie zdarzają i choć ja drżę, to moj Stary zawsze bierze Młodego bez pieluchy na dwor i wystawiają tego siuraka pod krzak :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"