Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5910 dnia: 30 Września 2017, 23:16 »
Moją w nocy inhalator by obudził. 

A moja zasypia :-)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5911 dnia: 1 Października 2017, 10:35 »
Ja alyszalam ze inhalacje tylko sie robi na siedzaco...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #5913 dnia: 3 Października 2017, 15:32 »
No i stalo sie. Lena w przedszkolu. Nawet nie obejrzala sie za mna,, ciekawe kiedy sie zorientuje ze mnie nie ma ::)
Pojechalam sama na poczte ;D A w domu tak pusto i cicho... Kokos troche zdziwiony gdzie ona jest, ale chociaz moze sobie pospac w spokoju ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5914 dnia: 3 Października 2017, 15:35 »
No to teraz czekamy do 3 dnia :)
Magocznego 3 dnia!

To jest luksus, co nie?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5915 dnia: 3 Października 2017, 15:43 »
Ale ze bedzie ryk, czy chora? :P

Do tej pory odpoczywalam tylko w pracy, ale to nie to samo. Ile ja mam planow, posprzatam sobie w koncu ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5916 dnia: 3 Października 2017, 15:56 »
3 dzień to taki dzień kiedy dziecko zaczyna kapować, że te zabawki, te nowe Panie i dzieci to nie na chwilę, na raz...tylko "matka chce mnie tu zostawiac CODZIENNIE" i zaczynają się schody ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5917 dnia: 3 Października 2017, 16:06 »
Ewentualnie zamiadt 3 to 14  ;D
Powodzenia.
Moj znow w domu .
Alw jutro chyba juz pojdzie

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5918 dnia: 3 Października 2017, 16:09 »
Na szczescie to tylko 2 x w tygodniu wiec moze tak szybko sie nie zorientuje.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #5919 dnia: 3 Października 2017, 17:08 »
2 dni w tygodniu to takie mini wakacje, na pewno będzie zadowolona :-)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5920 dnia: 3 Października 2017, 18:01 »
Niestety byl ryk ::) Musialam ja wczesniej odebrac, bo nie mogly ja uspokoic. Zobaczymy nastepnym razem.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5921 dnia: 3 Października 2017, 18:08 »
Oooo to jednak ciężko... ale w końcu będzie lepiej

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5922 dnia: 3 Października 2017, 22:23 »
Moja do końca tygodnia nie pójdzie do przedszkola :) we wrześniu była 7 razy  ::)  ::)  ::) To coś co przytargała obecnie z przedszkola, wymęczyło mi dziecko jak nigdy dotąd. Gorączka 38,8, wymioty, słaba reakcja na lek przeciw gorączkowy  ... Byliśmy przerażeni ... na szczęście na 3 dobę sytuacja diametralnie się zmieniła i już jest dobrze ... 

Natomiast mialam małą przeprawę z dyr. ponieważ poinformowała mnie, że jeśli chcę dawać Liwii do przedszkola swoje picie, w swoim bidonie ( w przedszkolu dają wodę w kubkach... Liwia pije wyłącznie wodę z sokiem,ewentualnie ciepłą herbatę, i narazie wody do ust nie weźmie, a z uwagi na fakt, że ma zalecone picie dużej ilości płynów, jedynym wyjściem jest noszenie swojego zestawu) ... muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza i w ogóle nie ma innej opcji !!!  :o

Załatwiłam dziś to zaświadczenie (bo mamy dr anioła i wystawił mi bez problemu) ale nie przytoczę słów, którymi określił ten "wymóg"...
Dr uważa zupełnie tak samo jak ja, że owszem, rodzice miewają czasem dziwne fanaberie i taki wymóg dot. potwierdzenia czegoś przez dr moze ich wówczas trochę otrzeźwić. Natomiast u nas jest dziecko z chorą nerką, po operacji (mogłam nawet pokazać im któryś wypis ze szpitala) więc moje pisemne oświadczenie powinno w zupełności wystarczyć... A potwierdzeniem tego jest blizna pooperacyjna na plecach Liwii ...  ::)
« Ostatnia zmiana: 3 Października 2017, 22:28 wysłana przez loona »

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #5923 dnia: 3 Października 2017, 22:54 »
A nasza dziś miała atak histerii. Jak po nią przyszłam było super ale coś jej się odwidzialo po drodze do szatni czego efektem była córka bez butów i w krótkim rękawie niesiona pod pachą do samochodu. Stawiam na brak drzemki, wiedziałam że to będzie problematyczne

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5924 dnia: 4 Października 2017, 04:55 »
Loona sorki ale ja sie niw dziwie dyrektorce bo to ona odpowiada za Twoje dziecko które jest pod jej opiwka kilka godzin i powinno dostawac jesc/pic tylko to co jest w przedszkolu a skoro chciala zaswiadczenie to tylko zeby nylo w razie w i zeby ona nie miala problemow.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5925 dnia: 4 Października 2017, 05:39 »
Tak. Ja nie dyskutuje z tym, ze podkładkę musi mieć. To akurat rozumiem. Tylko czy moje oświadczenie plus wypis ze szpitala by nie wystarczyło ?
« Ostatnia zmiana: 4 Października 2017, 05:41 wysłana przez loona »

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #5926 dnia: 4 Października 2017, 08:12 »
Tak. Ja nie dyskutuje z tym, ze podkładkę musi mieć. To akurat rozumiem. Tylko czy moje oświadczenie plus wypis ze szpitala by nie wystarczyło ?
Ja mysle ze to nie jej wymyśl tylko takie są przepisy :( papierki pieczatki i podpisy nas kiedys pokonają :(
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5927 dnia: 4 Października 2017, 08:23 »
Ja jestem przedszkolny "świeżak" wiec zaskakują mnie rzeczy, które wydają się z pozoru proste właśnie przez, przepisy, pieczątki, podkładki ...
Już to w głowie przepracowałam i jest ok. Dyr. poprosiła o zaświadczenie, w poniedziałek je dostanie i temat zakończony.
« Ostatnia zmiana: 4 Października 2017, 08:31 wysłana przez loona »

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5928 dnia: 4 Października 2017, 13:03 »
Loona ja oprocz dostarczenia ogolnego raportu od lekarza, o stanie zdrowia Leny (alergie, zazywane leki, szczepienia), musialam jeszcze podpisac papier ze zgadzam sie zeby Panie zmienialy pieluche (ale bez smarowania czymkolwiek) Wiec mnie juz nic nie zdziwi :) wszystko musi byc czarno na bialym.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #5929 dnia: 4 Października 2017, 13:36 »
Ja z kolei podpisywałam listę, że:
- wiem o istnieniu parkingu z tyłu przedszkola i nie będę parkować w bramie,
- dziecko powinno być w przedszkolu najpóźniej o 8.55
- nie będę przeprowadzać chorego dziecka
- sprawdzana jest czystość głowy w przedszkolu i ja też mam to robić w domu

Ładnie to oczywiście było ujęte, ale sens taki sam  8)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5930 dnia: 4 Października 2017, 13:40 »
U nas też była masa zgód i np. okazuje się, że są rodzice którzy nie wyrażają zgody na okazywanie uczuć względem dziecka czy wezwanie karetki co juz dla mnie jest niestety dziwne...

Ale co do picia czy  jedzenia nikt problemów nie robi jak dziecko musi jeść swoje rzeczy. My też mamy problemy z nerkami i panie bardzo pilnują, żeby Kuba pił..

Dziewczyny ile zostawiacie maluchy po antybiotyku jeszcze w domu?

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5931 dnia: 4 Października 2017, 13:55 »

Liwia do dzis ma antybiotyk, do przedszkola pójdzie dopiero w poniedziałek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5932 dnia: 4 Października 2017, 14:16 »
Nina nie chodzi do przedszkola od zeszłego piątku, ma okropny kaszel i katar, byłyśmy u lekarza i w piątek i w poniedziałek - osłuchowo czysta, nic jej nie jest... inhalacje będziemy robić, zamówiłam inhalator miał być dzisiaj, będzie dopiero jutro. Gorączki nie ma, jedynie stan podgorączkowy. Nic jej to nie zelżało, chyba nawet się nasiliło. Mucosolvanu jej nie daję, bo jej się tam ładnie odrywa, nie ma problemu z kaszleniem.

W piątek będzie tydzień, pójdę z nią do lekarza jeszcze raz. Jak powie mi, że osłuchowo i wszystko okej to chyba wymuszę skierowanie na rtg. Jakoś boję się, że coś jest na rzeczy...

Ja bym zostawiła dwa dni.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5933 dnia: 4 Października 2017, 14:21 »

Liwia do dzis ma antybiotyk, do przedszkola pójdzie dopiero w poniedziałek.

My jutro rano ostatnią dawkę a ja myślałam własnie czy w poniedziałek go puścić czy może zostanie jeszcze do środy...

W niedzielę w Poznaniu American Monster Truck Show i myślę czy jak go wezmę to się nie rozchoruje znowu ehhh

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5934 dnia: 4 Października 2017, 15:34 »
Ciri - jak masz mozlwiosc zostaw go min 3 dni.
Ja zawsze tak robię. Żeby pozwolic dojsc do siebie organizmowi bez jakichś tam złych bodźców przedszkolnych ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #5935 dnia: 4 Października 2017, 18:14 »
Też bym zostawiła na 3 dni minimum gdybym miała możliwość.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #5936 dnia: 5 Października 2017, 08:41 »
3 to minimum po antybiotyku,  organizm jest osłabiony.  U nas też zgody na wszystko w żłobku /przedszkolu. 
O ile brak zgody na przytulanie mogę.zrozumiec to już nie wezwanie karetki nie. Oststnio były jakieś zakłócenia na sieci i Orange był zupełnie bez zasięgu m jeżeli któres z moich dzieci by się pochorowalo to nikt by się ani do mnie ani do męża nie dodzwonil. W pracy też mam tel przez bramkę Orange...  Więc chociaż by wezwano pogotowie gdyby była potrzeba,  a tak to lipa...

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5937 dnia: 5 Października 2017, 08:47 »
Ja nie chodzę na zebrania ale poza zgodą na umieszczanie zdjęć na stronie przedszkola o niczym innym mi mężydeł nie mówił więc wnioskuję że innych nie było

U nas dziś dzieciaki na wycieczce, szkoda że pogoda nie dopisała :-/

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #5938 dnia: 5 Października 2017, 08:57 »
A ja nie rozumiem braku wyrażenia zgody na przytulanie, jak dziecko płacze to co? ciocia nie może przytulić?
my mamy super ciocie i jak dziecko ma słabszy dzień to przytulają, biorą na kolana... ja nie mam nic przeciwko.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5939 dnia: 5 Października 2017, 09:07 »
A ja nie rozumiem braku wyrażenia zgody na przytulanie, jak dziecko płacze to co? ciocia nie może przytulić?
my mamy super ciocie i jak dziecko ma słabszy dzień to przytulają, biorą na kolana... ja nie mam nic przeciwko.
Dodam ze na tym po czrsci nasza praca polega.
Funkcja opiekuńczo-wychowawcza.
Ja tyle tulasow dziennie przekazuje ze nie sposob zliczyc