Autor Wątek: ....::::___N&P_____Co Bóg złączy, człowiek niech nie rozdziela__N&P_____::::....  (Przeczytany 55336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
Ślicznie :D czekamy na więcej ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
z tego co ja się zdążyłam zorientować i co babka w salonie mowila,że sukienkę prawie każdą zakłada się przez głowę właśnie ,halkę też;-)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
ale po co? jest jakaś różnica?
ja wolę dołem, bo fryzury nie rozwalę, a w sukience mam tyle warstw materiałów, że jak przez głowę zakładam to się plączę - mur beton bym rozwaliła fryz.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
super super :) fajne te fotki z przygotowań.. tyle emocji wtedy jest :)

ja zakładałam na przymiarkach suknię przez głowę bo tak łatwiej się zakłada ale mi poradzono, żeby w dniu ślubu założyć od dołu i odwrotnie (czyli najpierw ubrać suknię a potem dopiero halkę) bo wtedy nie ma obawy o fryzurę i makijaż... ale jak widać u Natki nic się nie uszkodziło :) piękny makijaż.. taki kolorowy  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
A ja halkę założyłam dołem a suknie górą  ;D rozsunięta nie była taka wąska zreszta mama z bratową stanęły na łóżku i trzymały a ja zasadziłam nura i już  ;D ;D ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
no pewnie że to nic nie przeszkadza ja na 100dniówkę miałam suknie z kołem itd i też zakładalam przez głowę i ani jeden włosek się nie uszkodził :)
a jak ktoś chce zobaczyć jak to wyglądało zapraszam do mojej relacyjki :P

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Właściwie nie wiem czmu zakladalam kiecke przez glowe, zawsze tak bylo na przymiarce i tak tez ubieralam w dniu slubu  :P

Mój bukiet i przystrojenie auta przeslo moje najsmielsze oczekiwania ....
Buzkiet juz widzieliscie i napatrzycie sie na kolejnych zdjeciach wiec poaze Wam nasze cudowne autko .....

W ogole kiedy moj Piotr wszedl do mnie z bukietem i go zobaczylam to strasznie sie rozpłakałam - Piotr wygladal cudownie i w dodatku moj bukiet - tak jak mowie nie spodziewalam sie ze az tak pieknie bedzie wygladal  ;)
I tak samo kiedy zobaczylam auto. Kiedy wyszlam zza rogu mojego domu znowu sie rozplakalam - auto wygladalo przeslicznie - stalo w cieniu, kwiatki wrecz odbijaly sie od ciemnego auta  ;) Poprostu cudownie
 :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

No i dotarliśmy do kościoła ....
Wszyscy juz na swoich miejscach ....
Ja juz paradowalam z chusteczka ...... gdy wchodzil ktos bliski to ja znowu lzy w oczach, dziewczyny poprostu nie umialam sie opanowac .......

W momecie poczulam takie pragnienie, mialam strasznie suchow w ustach i mojej mamy kolega z pracy szybko polecial po dwie szklaneczki wody - doslownie zycie nam uratowal  ;D
Na tym zdjeciu widac jaka jestem zaplakana......
 :P

Dzieciaczki gotowe, wygladaly przecudnie, szly powolutki mimo ze księża szli troszeczke szybciej y sie ustawic oni powolutku a my za nimi i swiatkowie.....

No i sie zaczęło......
Przed rozpoczeciem mszy kiedy to juz wszyscy goscie byli w kosciele corka organisty grala piekny utwor na skrzypach,
Kiedy to zabrzmial dzwonek na rozpoczecie mszy usłyszałam Moj kochana piesn TO PRZYKAZANIE -i patrze a w nasza strone ida wszyscy księża z mojej parafii - kiedy ich zobaczylam a w tle mja piosenka zaczelam płakać - emocje wziely góre - bylam strasznie wzruszona - do konca nie wiedzialam ilu ksiezy bedzie na slubie i kto po nas wyjdzie - i kiedy zobaczylam cała 6-stkę i w dodatku wychodzaca po nas nie moglam sie powstrzymac od lez, lez szczescia  :Serduszka:
Kiedy ksieza podzeszli do nas usmiechali sie, mowili "spokojnie" "czy jestesmy gotowi ruszac" a ja cala droge do oltarza plakalam
 :oops:

No i dotarliśmy   ;D

Kiedy juz bylismy na samym przodzie uspokoilismy sie, mielismy przed soba naszych ukochanych ksiezy i wiedzielismy ze wszystko bedzie ok.
Podczas mszy ksieza pokazywali nam kciuki do gory ze jest ok, proboszcz w przerwie miedzy przysiegami mowil "no jeszcze 3 minutki i bedzie po wszystkim"  poprostu było cudownie
 :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Kiedy moja siostra zobaczyla to zdjecie to powiedziala ze to chyba swiatlo od boga tak nam zaswiecilo - ksieza w swietle a reszta ciemniejsza  ;D
Ale tak naprawde to slonce swiecilo bardzo mocno wlasnie na ksiezy - ale ta pogoda to chba wasza zasluga - wykrakałyście ja - dziekuje  
:-* :-* :-*

Ja Piotr ......

Ja Natalia ......

....... przyjmi te obraczkę ........

Znak pokoju.....

Tutaj juz komunia - my nie pilismy z kielicha tylko Proboszcz moczyl ciało w krwi i wtedy nam podał ..... jak dla mnie to lepiej przynajmniej nie zachlapalam sie  :P

I na koniec Marsza Mendelsonaaaaaaaaaaaa

Podczas mszy nielam tylko dwa razy lezke w oku - ale to tylko taka lezka - gdy ksiadz powiedial ze msza jest rowniez w intencji Piotra taty - nie wiedzielismy o tym
i dlatego az lezka w oczku sie zakrecila i drugi moment kiedy to proboszcz powiedzial ze wszyscy ksieza skladaja nam zyczenia ..... a tak w ogole nie plalakam - czulam sie bardzo pewnie podcza sprzysiegi gdzie myslalam ze bede wyla jak bobr - ale dalam rade  ;D ;D ;D

:serce: :serce: :serce: :serce::Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: Ahhhhhhhh ....... było pięknie
 :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :serce: :serce: :serce: :serce:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
ekstra ten uśmiech na koniec :)

super, że księża tak licznie po Was wyszli... super to wygląda... no i jeszcze bukiet... śliczny :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Natalko aż się popłakałam ;) tak miło to opisałaś :)
mało tego po wiem Ci szczerze, że ja też ślubuje w tym kościele, i też mam nadzieję, że nam ślubu udzieli mój ukochany ksiądz proboszcz :)

naprawdę strasznie Ci za zdroszcze że miałaś ten dzień już za sobą :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Czyli to rowniez Twoja parafia Ada ???
Ale fajnie :)
Naprawde nasz kosiolek jest przepiekny, i jeszcze gdy P. Maria go ustroi wyglada jeszcze cudniej  :Serduszka: :Serduszka:

Jeszcze chwilka i swoj slub bedziesz miala za soba ..... !!
Powiem Ci ze to ja Tobie zazdroszcze ze dopiero bedziesz przezywala tak piekny dzien jakim jest slub
  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
ojjjjjjjj to dobrze,że już się wypłakałaś;-)))ten uśmiech na koniec tłumaczy wszystko.Bardzo ładny kościółek i przystrojenie bardzo gustowne,ślicznie....

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
ja si etrzymalam al epodczas przysiegi sie rozkleilam kiedy zaczol mowic moj N. (a mowilsmy sami) juz mialam lzy w oczach jak przyszla moja kolej to sie rozklecilam  a za mna polowa gosci hihihih (sami sie przyznawali nawet faceci heheh)

pieknie wygladaliscie i auto nprawde fajnie rzystrojone

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
To może od początku( dzień mnie nie było a trochę nadrabianka miałam ;D )
Tego się własnie boje - ze wszystko minie zbyt szybko ;)
Jak ja się ciesże, ż eu nas nie ma tradycji tłuczenia szkla :P Chociaż wszystko ma swój urok :) Fajne zdjęcia, widac że zgrani byliście w sprzątanku ;)

Świetna fryzurka! Ślicznie wyglądałaś :)
Myślę, że to bez znaczenia która stroną wkładamy suknię... Ja chyba tez włożę górą, przy pomocy mamy i siostry. Heh, przypomniało mi się jak tata zawsze, gdy byłam małym szkrabem(ze 3, 4 latka miałam może ;) ), robił mi "duszka" z pidżamy ;D Obowiązkowo codziennie wieczorem musiał przyjść i trzymać mi od góry pidżamkę, żebym mogła do niej "wpłynąć" Hehe ;) No, ale to taka moja prywata, wybacz Natalko za zasmiecanie ;-*
Łzy... Kochana, najważniejsze że to były łzy szczęścia i wzruszenia! :) Ich w tym dniu nigdy za wiele ;)
Mała(Oliwka, prawda? Nie chcę strzelić gafy ;) ) wygląda na taaaaką dumną! :) Jej partner zresztą też :) Cudownie, pożycz mi ich na slub :P :P :P
Ah i 6 księży to po prostu coś NIESAMOWITEGO, Przepięknie, uroczyście to wyglądało :)
Ojejku, aż mnie ciary z wrażenia przechodzą! :)
Nie mogę sie napatrzeć na Ciebie w tej sukni - wyglądałas po prostu bosko! :)

O rety - ale się rozpisałam. Wybacz, ale jestem pod kompletnym wrażeniem Ciebie, Twojego wyglądu, oprawy mszy - cudownie! :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Dobrze że na koniec pojawil się uśmiech  ;) Co do sukni to ja swoją wkładałam górą, a halkę dołem  ;) Msza z taką obsadą księży wydaje się bardzo uroczysta  :) Czekam na ciąg dalszy  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
łeeeee, zdjęcia...... ja to wszystko widziałam na żywo  :skacza:

więcej, więcej, więcej :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Natalko, ale sie wzruszyłam, jak pisałas.... Pięknie wyglądaliście i rzeczywiście bukiet wyszedł fantastycznie :)

A skąd miałaś kwiatki i strojenie autka? Kwiaciarnia czy ktoś znajomy? Bo nie pamiętam z odfliczania, przepraszam  :-[

Wspaniale się czyta relacje Twoja, czekam na ciąg dalszy.

A w plener na zdjecia gdzie jedziecie? Macie ustalone miejsce?

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Prześlicznie Natalka! Pieknie wyglądałaś!

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
ach  :Serduszka:
cudnie :)
a z ta sukienką to ja myślałam, że po prostu od dołu tak łatwiej :)
ale to też zależy chyba dużo od sukienki.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
.. a ja wszystkie sukienki jakie przymierzałam to właśnie od góry:)

Czekamy na reszte foteczek!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Pięknie i cudownie i w ogóle och i ach! ;D ;D ;D ;D ;D

Hmmm, a ja swoją suknię wkładam dołem :P ::) A halki nie posiadam ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kościół wygląda ślicznie, to zdjęcie z światłem faktycznie przejmujące - aż ciarki po plecach przeszły  :D

Auto wypożyczone? Niestety nie towarzyszyłam Ci w przygotowankach :( A bardzo mi się podoba i auto i przystrojenie!  :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Przepiękny kościół. A na ile osób mieliście wesele? Bo wygląda na to, że sporo ludzi było w kościele.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
wow Natalko az sie wzruszylam jak czytalam o Twoich lazach, ja chyba bede miala podobnie bo juz teraz rycze jak bobr przy organizacji :)

wygladalas przepieknie!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
hmmm ja może zacznę od tego ze jak suknie tego typu mi się nie podobają tak Twoja mi się bardzo podoba  ;D
nie wiem ale ostatnio zaczęły mi się takie szersze u dołu podobac  ::)  ;D

Ślub z taką iloscią ksiezy - super  :D
aż sie wzruszyłam jak przczytałam , oj pięknie być musiało  :D

i prawda ze za szybko to wszystko leci  :(

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam środowo :)

Dopiero dzisiaj mamy troche wiecej czasu i wpadliśmy na chwilke do mojej kuznki ktora urodzila dwoch chlopcow. Sliczne dzieciaczi, zdrowie i bardo pogodne.

Dzisiaj rowniez umowilismy sie z fotografem i kamerzysta na plene na piatek na 13 ;D
Jedziemy do Ostromecka i gdzies nad wisle - maja jakis pomysl a ja sie w niego nie wtajemniczalam za wiele bo ufam im ze bedzie dobrze  ;)

Autko bylo od prywatnego Pana ktory oglaszal sie na all odosnie wlasnie wypozyczenia na slub - sam wlasciciel nas wiozl  ;)
Bardzo fajny facet, lojalny, pomocny. W poniedzialek po weselu umowilismy sie z nim pod kwiaciarnia na oddanie przyssawek od bukietow i wtedy odebralismy nasze tablice i dodatkowo zgral nam na plytke 14 zdjec auta i nasze z autem z przed Gazdowki  :) Troche niewyrazne ale sa - taie same robil fotograf wiec jak od niego dostane to tez Wam pokaze.
A strojone bylo tam skad mialam kwiatki, zreszta wszystkie kwiaty, butonierki, kotylion, oliwki kwiatki, dla rodzicow, samochod byl z jednej kwiaciarni :)

Wy piszecie ze macie ciarki gdy patrzycie na zdjecia z taka obstawa ksiezy - to wiecie co ja czułam kiedy wlasnie oni szli po nas z usmiechem na twarzy  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Wczoraj podjelismy decyzje co do wyjazdu. Jedziemy do Jarosławca - hotelik z basenem, super wyglada (na zdjeciach  :P)
Piotra ciocia pyta nas gdzie chcemy jechac i my mowimy ze Hiszpania, Majorka a ona na to ze w żadnychm wypadku nie mamy w tamta strone sie ruszac. Ta ciocia pracje w szpitalu zakażnym w nas w Bydgoszczy i powiedziala ze mnostwo ludzi zjezdza do nich ze swińską grypa wlasnie z tamtych rejonow i w ogole powiedziala zebysmy nie ryzykowali !! Stwierdzilismy ze faktycznie epiej sie ne narazac. Nie wiadomo z kim bedziemy w samolocie a choróbsko jest nam nieporzebne .... !! I w tym roku spokojnie nad nasze morze a w przyszlym roku cos wykabinujemy.
Heheheh dzisiaj rozmawialam z moja przyszła kuzynka (ona od dluzszego czasu podczytuje nasze forum ) i planujemy w przyszlym roku zgrac sie we wakacje i wyleciec gdzies razem w ramach naszych pierwszych rocznic slubow - my 1 siepnia a ona 28 sierpnia - wiec jakos pośrodku coś zaplanujemy  :P :P :P
Prawda Edzia  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

To jak, chyba musze zabierac sie za dalsza relacje .......  
 :terefere: :terefere:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
jasne że tak.... proszę się nie ociągać tylko nam tu fotki wklejać i opowiadać co było dalej  :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Tak jest :!: :!: :!:

Zaraz po wyjściu z kościoła zasypała nas fura płatków róż, zaraz po nich pierwsze życzenia, i jeszcze na zakończenie druga partia płatków i troche groszaków na szczęscie. Z pierwszej serii platkow i zyczen fotek nie mam ale za to z zbierania pieniazkow troszke jest .....

Nie pytajcie co to za dzieciaczek z czapka na glowie bo nie wiem - pomagal dzielnie ale co sie zstalo z pieniazkami przez niego zebranymi to nik nie wiem
  :P :P

Tutaj bobik z poszukiwaniu groszkaów z najoryginalniejszym bukietem z calego slubu, wlasnie Edzi (przyszlej kuzynki) mama sprezentowala nam bukiet zrobiony z Raffaello  ;D ;D ;D Super wygladal  ;) I do tego zyczenia Słodkiego zycia  ;D ;D ;D ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
super pomysł z tym bukietem z rafaello.. masz więcej fotek tego cuda? ciekawa jestem jak to było zrobione bo może kiedyś ten pomysł wykorzystam :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
To skoro jesteśmy przy kwiatach...... muszę się do czegoś przyznać...... bo mnie to gryzie okropnie :( Kupiłam dla Ciebie kwiatka na Starym Rynku. Potem spacerkiem szliśmy do kościoła, przez Wyspę Młyńską. I ja sobie nieświadomie machałam tym kwiatkiem. I prawie pod kościołem zauważyłam, że kwiatek złamał się w pół :( nie było już czasu szukać kwiaciarni, a głupio byłoby Ci dać pół badyla.... więc dlatego byłam bez kwiatka :( Wybaczysz mi??? :)
Aha, tego złamanego kwiatka nie wyrzuciłam tylko podrzuciłam do mieszkania w kamienicy (na parapet, na którym leżała poduszka :) ) gdzie akurat było otwarte okno :) Lokatorzy mieli niespodziankę :)

Czekam na dalszą relację :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Świetny ten bukiecik z rafaello, mogłabym teraz taki dostać  :P