Autor Wątek: PAŹDZIERNIKOWE PM 2010  (Przeczytany 26444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miska1982

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.10.2010
Odp: PAŹDZIERNIKOWE PM 2010
« Odpowiedź #90 dnia: 21 Lutego 2010, 15:18 »

Ja jestem z Warszawy, a tutaj są strasznie napięte terminy, i wszystko trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniem.
Np salę min 2 lata wcześniej

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #91 dnia: 21 Lutego 2010, 15:23 »
Miska, chyba nie ten kod wpisałaś suwaczka. Powinien się zaczynać od [url=http://www.

W Sz-nie tez jak się chce konkretne miejsce i jeszcze latem to 2 lata jak nic.

Offline miska1982

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 21 Lutego 2010, 15:35 »
Ten wpisałam.  ale  napisali że jak go używałam już na innym forum to pojawi się dopiero jutro czy jakoś tak.

"Pamiętaj! Jeśli Twój suwaczek został już gdzieś umieszczony przez Ciebie w internecie (na blogu, forum, itd. ), dokonane teraz przez Ciebie zmiany mogą nie być od razu widoczne w tych miejscach z powodu mechanizmu "cache" przeglądarek internetowych.  W takiej sytuacji zmiany powinny być widoczne najpóźniej następnego dnia po ich wprowadzeniu"

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 21 Lutego 2010, 15:51 »
Poczekamy;)

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #94 dnia: 21 Lutego 2010, 16:52 »
Ja też się nie martwię, chociaż jak czytam wątek zniecierpliwionych to się zaczynam denerwować, dziewczyny są tam tak dobrze rozplanowane w czasie, o wszystkim myślą, a my jeszcze daleko w polu... No ale od marca się zabieram :) Jak na razie w zeszłym tyg zaliczyliśmy 5 spotkań nauk przemałżeńskich i uff wreszcie z głowy ;)

Offline miska1982

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 21 Lutego 2010, 17:06 »
Przeczytałam na tym forum że niektóre październikowe PM mają już suknie.
Ja jeszcze nawet o tym nie myślałam.  Tzn mniej więcej wiem jaką bym chciała, ale jeszcze żadnej nie mierzyłam
Mam pozałatwiane tylko te sprawy co trzeba wcześniej rezerwować

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.10.2010
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Lutego 2010, 10:30 »
To chyba tylko te internetowe panny młode są takie do przodu ;) Ja też jak przeczytałam na tym forum, że już nawet na 2011 dziewczyny suknie mają powybierane to się trochę przestraszyłam, że ja jeszcze nie mam. I pobiegłam do sklepu na pierwszą w życiu przymiarkę czegokolwiek ;p I powiem wam, że w tym czasie jak ja mierzyłam w sklepie pojawiły się 2 panny na lipiec 2010 które jeszcze sukienek nie miały i nikogo to nie dziwiło, a jak ja powiedziałam że na październik to panie w sklepie powiedziały, że to jeszcze kupa czasu. Więc chyba nie trzeba aż tak gonić...  ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Lutego 2010, 10:43 »
Klementynka ,TEŻ TAK SĄDZĘ;)

Troszkę bawi mnie to,że niektóre maja już właściwie wszystko, choć jeszcze np.1,5 roku do ślubu;) Tylko,że z 2 strony, zazwyczaj są to bardzo młode dziewczyny, bardzo podekscytowane całą sytuacją, więc nie powinno nas to dziwić.Kwestia też charakteru.
Ja, podchodzę do tego z dystansem i wielkim spokojem. Za suknią zamierzam rozejrzeć się z 4,5 miesięcy przed ślubem.

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Lutego 2010, 13:36 »
Macie rację dziewczyny, nie dajmy się zwariować ;)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #99 dnia: 24 Marca 2010, 12:08 »
Witajcie dziewczęta  :hello:
Trochę mnie nie było. Wiele sytuacji życiowych sprawiło, że nie miałam ani czasu ani weny na przygotowania ślubne w tym również na forum. Ale wraz z wiosną wracam z nowymi siłami :) Cieszę się, że jest nas coraz więcej.
Co do mojego odchudzania to na razie lipa  :( Ciężki czas sprawił, że pocieszałam się słodyczami, a przez problemy zdrowotne i ból z nimi związany musiałam zrezygnować z fitnessu. Ale jak już wspomniała z wiosną wróciły siły i od przyszłego tygodnia wracam do ćwiczeń i walki z kilogramami. Lolalola a jak Tobie idzie??

Co do przygotowań ślubnych to zmieniło się tylko to, że mamy prawie skończone nauki. Piszę "prawie" bo został nam jeden temat, na który nie mogliśmy pójść i teraz musimy czekać aż będzie znowu. Zaczynam też powoli ruszać z innymi rzeczami. Oglądam zaproszenia, księgi gość, podziękowania i inne takie pierdoły. Na sobotę po świętach umówiłam się z moją świadkową, że pójdziemy suknie po przymierzać. Trochę się obawiam. Pewnie wszytskie suknie będą na mnie za małe i będę wyglądać w nich jak ogromna beza. Ale co tam. Kiedyś trzeba. albo mnie to zmotywuje do większej pracy nad sobą, albo pójdę na lody i stwierdzę że ślubu nie będzie  :hahahaha:
No to tak pokrótce tyle co u mnie. Zastanawiam się czy nie założyć odliczania  ??? Ale może jeszcze za wcześnie :drapanie:
A co u Was kobity?

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Marca 2010, 12:39 »
Próbowałam wkleić moją suknię, którą już zamówiłam, ale się nie udało, nie wiem czemu... No w każdym razie suknia jest, bielizna też zamówiona, zastanawiam się nad butami i zaproszeniami i innymi rzeczami jak księga gości.
Mamy też wreszcie zabukowanego fotografa - S4. Rozglądamy się wstępnie za kamerą, chociaż nie wiemy jeszcze na 100% czy chcemy kamerę :) No i chyba chwilowo tyle  ;D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Marca 2010, 13:44 »
Zabawex, a przyznam się,że zastanawiałam się gdzie zniknęłaś...
Dziewczyny, ja mam swoje odliczanko założone już od 2 miesięcy i nie uważam,żeby to było za wcześnie. Wręcz przeciwnie, świetna zabawa to jest ;D
Zapraszam Was do mojego odliczanka serdecznie ;D

A co odchudzania, to też lipa na razie :-\

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Marca 2010, 14:32 »
Lolalola myślałam, że będę sobie mogła postawić Ciebie za wzór, że tak spadasz z wagi :) No to koniecznie musimy sobie razem zrobić postanowienie, że od poniedziałki się bierzemy za siebie  ;D Może jakiś ranking, która szybciej będzie tracić kilogramy ;)  :bieznia: heheeh
Co do odliczania, pisząc że za wcześnie na nie to miałam na myśli to, że jeszcze mało systematycznie zajmuje się tymi przygotowaniami i pewnie to odliczanie moje będzie takie od przypadku do przypadku. Jak już sprawy nabiorą tempa to może wtedy się zdecyduję. Albo może za dwa tygodnie kiedy będzie równo pół roku do ślubu hmmmmm pomyślę.
A tym czasem idę poszukać Twojego odliczanka.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 24 Marca 2010, 14:37 »

Offline aganio87

• zapaleniec
  • Z KIMŚ TAKIM JAK TY NA KONIEC ŚWIATA MOGĘ IŚĆ:*:*
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:31 »
Witam serdecznie,

09 pażdziernika 2010r o godzinie 16 :D w Kościele Garnizonowym w Bydgoszczy odbędzie się mój ślub.  

W związku z powyższym, tym  właśnie sposobem poszukuję par, które mają ślub w tym samym dniu.  

Chciałabym bardzo nawiązać kontakt z takim parami w celu podziału kosztów dekoracji kościoła.  

Serdecznie dziękuję za odzew jeśli takie pary się znajdą.  

Pozdrawiam,

Agata

mój mail to aganio87@o2.  pl

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:59 »
Witaj Agato  :hello:
Ja mam wesele w tym samym dniu co Ty, nawet o tej samej godzinie tyle, że Szczecinie. Może zechciałabyś się podzielić z nami na jakim etapie przygotowań jesteście?

Offline aganio87

• zapaleniec
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
« Odpowiedź #106 dnia: 14 Kwietnia 2010, 17:23 »
Nom witam:):):)

jeśli chodzi o przygotowania to już mamy troszke tj.  :
orkiestre,samochód, kamerzyste, fotografa,obrączki, zaproszenia i zarezerwowaną dekorację sali( bo nie chcieliśmy w restauracji tylko za miastem w remizie)  i znaczną część alkoholu i napoji, nom i oczywiście mamy już zarezerwowaną sale:P:P:P

a jeszcze troszke zostało czyli jedzonko suknia ( masakra nie moge sobie znaleźć odpowedniej:P) garnitur i drobne opłaty kościelne itp.  .  .  

nom i to chyba tyle co pomiętam a nie spoglądam do pomocy :)

a chcemy już mieć wszystko porobione do lipca bo wyjeźdzamy jeszcze za granice na 2 miesiące by na mieszkanie troszke dorobić:)

nom i jakiś kursik tańca dla przypomnienia:):):) no a ja teraz już siłownia i fitness by jako tako wyglądać.  .  .  :):):)

wiec u nas tak to wygląda a jak u WAS z przygotowaniami??

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Kwietnia 2010, 00:04 »
aganio87 , witaj :D

Tak sobie myślę,że kurcze mało nas. Wiem,że październik to mało popularny miesiąc,bo już zimno się robi itp...,ale jak na całą Polskę parę forumek....Mało.

Ostatnio zaczynam coraz częściej rozmyślać nad sukienką. Wiem,że ma być klasyczna z odkrytymi ramionami,ale szczerze to jeszcze nie poczułam,ze to ta oglądając zdjęcia na necie.No,ale co ja mogę powiedzieć, jak żadnej nigdy jeszcze nie przymierzałam. Wy też tak macie??
Na razie nie mam kasy na suknię to sie nie wybieram do salonów, ale przyznam się,że korci mnie już niesamowicie.Niestety, mam taki zawzięty charakter, że dopóki nie będę miała kasy na sukienkę to nigdzie nie pójdę :-\ A jak jest z waszymi sukniami??

Offline aganio87

• zapaleniec
« Odpowiedź #108 dnia: 16 Kwietnia 2010, 08:34 »
Ja zawsze chciałam w październiku taki magiczny miesiąć i od maleńkość chciałam 10.10.2010 bo 10 październik to moje urodziny ale że 10 to niedziela to tzreba 9.10.2010:) ale nic mnie nie ominie bo poptrawiny bedą w moje urodziny taki mój wymarzony prezent ślubny :) :*

Jeśli chodzi o sukienke to aż sama byłam zaskoczona wczoraj byłam z ciekawości u nas w jednym z salonów co oferują uszycie sukni z welonem za 900 zł czy naprawde są warte uwagi i ku mojemu zaskoczeniu  przymierzyłam 3 suknie i właśnie ta trzecia to moja wymarzona czułam sie przepięknie w niej. :)
jak znajome czy w rodzinie któraś szukała sukni to miesiącami a ja pierwszy salon i zakochałam sie w sukni i to w takiej co mówiłam że nigdy nie założe czyli:

-na kole( nnigdy nie chciałam ale wcale duże nie jest)

-dwu częściowa( bałam sie że bedzie strasznie widać że jest osobno gorset i suknia bo zawsze wolałam
jednolity) ale od gorsetu na suknie delikatnie opada koronka wiec widać jak by suknia była jednolita

-i z koronką ( chciałam mieć prostą bez koronek)

ALE JEST PRZEŚLICZNA

pozdrawiam i życze przy wyborach sukienek szybkich wyborów:)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 16 Kwietnia 2010, 08:59 »
Lola początkowo za suknie wpłaca się tylko zaliczkę, nie trzeba płacić od razu. A co będzie jak się okaże, że na swoją wymarzona kieckę musisz czekać 4 miesiące a tyle czasu już nie będzie?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:36 »
Ale ja nie mam puki co ani gorsza na kiecke:P Dlatego po majówce dopiero będę coś miała i się wybieram.No nic, mam nadzieję,że się uda wszystko .

aganio87 , ale Ci zazdroszczę...Cudownie to sobie obmysliłaś.
Ja tez chciałam w urodzinki swoje lub PM'a, bo to 2 zimowe miesiące. Uwielbiam zimę, ale....Zarówno moje jak i jego urodzinki wypadały w sobotę 2 lata temu, więc na następną sobotę musielibyśmy czekać parę lat, a nie chcemy czekać ;D

Offline aganio87

• zapaleniec
« Odpowiedź #111 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:43 »
Napoczątku mieliśmy mieć teraz 24 kwietnia ale mieliśmy pogrzeb w rodzinie i żałoba kończy sie akurat we wrześniu i dlatego zmieniliśmy datę Ja jestem bardzo szczęśliwa ze zmany daty:):):):)

Bo jednak coś mi się wydaje że to będzie magiczna data:):):):)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #112 dnia: 16 Kwietnia 2010, 12:01 »
Bo jednak coś mi się wydaje że to będzie magiczna data:):):):)
:drapanie: :drapanie: :drapanie:
Zupełnie nie wiem dlaczego, ale też mi się tak wydaje  ;) ;) ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 8 Maja 2010, 15:34 »
Październikowe!!!

Postanowiłam wybrać się na dniach po suknię,tzn na 1 rozeznanie.Mam nadzieje,że nie za późno.
A Wy wszystkie macie już swoje suknie??

Offline Ola0203

• nowicjusz
  • *
  • “Jedyną miarą miłości jest miłość bez miary”
  • data ślubu: 9 października 2010 roku
« Odpowiedź #114 dnia: 9 Maja 2010, 11:52 »
Ja też 9 października 2010 roku!!! bardzo się już niecierpliwie:) Pozdrawiam wszystkie przyszłe PM:)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Maja 2010, 10:07 »
Witaj Ola0203  :hello:
Ślubujemy tego samego dnia :)
Napisz nam na jakim etapie przygotowań jesteście :)

Lola czas najwyższy na suknię. Jak ja byłam na przymiarkach, to spytałam sie pani kiedy jest taki ostateczny dzwonek, żeby zamówić suknię. Powiedziała mi że w maju. Więc najpóźniej w przyszłym tygodniu wybieram się by to uczynić :)

Offline Ola0203

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Maja 2010, 17:41 »
Witaj Ola0203  :hello:
Ślubujemy tego samego dnia :)
Napisz nam na jakim etapie przygotowań jesteście :)

No my już mamy salę, fotografa (kamerzysty nie chcemy), kucharkę, dekoratorkę, orkiestrę, garnitur, nauki przedmałżeńskie, wódeczkę, ja kupiłam suknię na drugi dzień, ślubna się zacznie szyć w czerwcu. Kupiła tez różne drobiazgi typu kotyliony dla gości, zawieszki na butelki, kieliszki na toast. Mamy już wyciągnięte akty urodzenia, a po 20 czerwca idziemy do księdza ustalić godzinę. A ty zabawex już wszystko masz zapięte na ostatni guzik?

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #117 dnia: 12 Maja 2010, 09:26 »
No my już mamy salę, fotografa (kamerzysty nie chcemy), kucharkę, dekoratorkę, orkiestrę, garnitur, nauki przedmałżeńskie, wódeczkę, ja kupiłam suknię na drugi dzień, ślubna się zacznie szyć w czerwcu. Kupiła tez różne drobiazgi typu kotyliony dla gości, zawieszki na butelki, kieliszki na toast. Mamy już wyciągnięte akty urodzenia, a po 20 czerwca idziemy do księdza ustalić godzinę. A ty zabawex już wszystko masz zapięte na ostatni guzik?[/color]
:szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka:
O kurcze .... Ja nie mam nawet połowy tego co Ty  :mdleje:
Ostatnio kupiłam migdały do podziękować dla gości i myślałam, że to trochę zabawne, bo takie rzeczy zazwyczaj zostawia się na koniec,a  widzę, że Ty już masz kotyliony, zawieszki i inne takie  :brawo_2:
Słuchaj, a akt urodzenia to nie jest przypadkiem ważny przez 3 miesiące tylko??  :drapanie:

Offline Ola0203

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 12 Maja 2010, 15:14 »

Słuchaj, a akt urodzenia to nie jest przypadkiem ważny przez 3 miesiące tylko??  :

Właśnie się pytałam wcześniej w USC i może być nawet akt urodzenia sprzed 10 lat jeżeli jest tylko w dobrym stanie. Także spokojnie można to wcześniej zrobić.  :tak_2:
My bierzemy ślub w parafii mojego przyszłego i muszę jeszcze udać się do księdza u mnie żeby uzyskać akt chrztu, bierzmowania i uzupełnić indeks z religii. Nie mam na razie czasu, ale czas najwyższy się tam wybrać :P

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
« Odpowiedź #119 dnia: 12 Maja 2010, 16:38 »
u nas w Kościele ksiądz chce akt urodzenia nie starszy niż 3 miesiace