Autor Wątek: 13.06.2009 - MagdaN i Adasiek - czy to wszystko mi się nie przyśniło?  (Przeczytany 20798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
Odp: 13.06.2009 - MagdaN i Adasiek - czy to wszystko mi się nie przyśniło?
« Odpowiedź #210 dnia: 2 Września 2009, 10:09 »
wyglądacie bajecznie :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #211 dnia: 2 Września 2009, 10:21 »
Magda, zazdroszczę takich cudownych zdjęć, ja już po oczepinach mam takie zdjęcia, że szkoda gadać, tak było widać po mnie zmęczenie... a Ty wyglądasz kwitnąco całą imprezę :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #212 dnia: 2 Września 2009, 15:07 »
naprawdę ślicznie... a ja głupia się nie zgodziłam na ten świetlisty taniec  :glupek: :glupek: :glupek:
faktycznie cały czas wyglądałaś kwitnąco :) mimo takich szaleństw

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #213 dnia: 2 Września 2009, 15:52 »

aneta_81
AnekPiekarek
Castia
wiśniowa

Witam ponownie :-)

Dziękuję za wszystkie komplementy.

Muszę przyznać, że do samego końca imprezy czułam się, jakby mnei jakiś motorek napędzał :-) Nie wiem, z czego to się wzięło. Za to zaraz po zakończneniu wesela i rozliczeniu się z właścicielką, kiedy siadłam na krzesło, czekając na taksówkę, to oklapłam zupełnie, myślałam, że już nie wstanę i nie przetransportuję się do auta... :-)

wiśniowa, a dlaczego nie zgodziłaś się na taniec świetlisty? Bałaś się świeczek? Mnie to trochę też niepokoiło, wiadomo, że ludzie o tej porze już są lekko zanietrzeźwieni, jak to się u mnie mówi, ale pomyślałam, że chyba goście będą jednak rozsądni i będą uważać. I dobrze zrobiłam :-)

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
« Odpowiedź #214 dnia: 2 Września 2009, 16:10 »
no Kochana zlustrowałam nawet Wasz stronkę ;D
pomysł rewelacyjny  pozostaje tylko pogratulować Wam pomysłów:0 buziaczki

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #215 dnia: 2 Września 2009, 18:38 »
Długo nie udzielałam się aktywnie, ale cały czas poczytywałam. Taniec świetlisty - bajka... :)

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #216 dnia: 2 Września 2009, 21:24 »

AnekPiekarek - Ty szpiegu jeden :P To już wszystko o nas wiesz ;-)

agairish - witam ponownie! Kurczę, muszę do Twojej relacyjki koniecznie zajrzeć!

Co zostało mi do opowiedzenia z wesela? A niewiele właściwie :-)

Wiadomo, że po oczepinach i zabawach okołooczepinowych goście powoli zaczynają się zbierać. Fotograf i kamerzysta też już sobie poszli, wiec mam tylko fotki od znajomych i rodziny, z czego większość jest nieostra ;( Chyba mieli nieostry wzrok o tej porze ;-)

Grunt, że zabawa się jeszcze kręciła - tańczyliśmy do upadłego! Wyciągnęłam nawet wujka, który "nie tańczy" - ale przecież Pannie Młodej się nie odmawia! :-)

Tu godzina 2 rano :-) Wygląda, że parkiet pusty, ale wierzcie mi, że byli moi rodzice, sporo znajomych, chrzestna z mężem, wujek z żoną, tylko, że akurat wodzirej puścił nam jedną z naszych ulubionych piosenek, do których trudno tańczyć ;-) (anulla_p - Ty wiesz, o jakie klimaty chodzi :D)

2:26 - mój brat jako ostatni wpisuje się do Księgi Gości:

Około 3 czy 3.30 poprosiliśmy wodzireja, żeby jeszcze raz puścił nam naszą piosenkę na pierwszy taniec, bo pomyślałam, że chciałabym jeszcze raz zatańczyć na zakończenie w tej pięknej sali i w tej pięknej sukni. I zatańczyliśmy. Teraz już zupełnie na luzie, przeszczęśliwi :-)

Godzina 3.30 - Państwo Młodzi dalej szaleją na parkiecie :-)

Na sam koniec wodzirej puścił nam jeszcze "Niebieską piosenkę" - słyszałam ją pierwszy raz w życiu i przy niej zupełnie się rozkleiłam - to były pierwsze moje łzy tego dnia. Nawet teraz, kiedy o tym myślę, strasznie się wzruszam - to były łzy szczęścia, radości, ulgi, że wszystko się tak cudownie udało, że wszystkim się podobało, ale też i łzy żalu, że ten dzień i ta noc już za nami i że nigdy się więcej nie powtórzą... Tańczyliśmy do tej piosenki - ja i Adam, mąż i żona, a później podszedł do nas wodzirej z DJem, a ja chlipiąc mówiłam, że tak strasznie im dziekuję :D Przy okazji - widać fryzurę z tyłu, trochę się poluzowała - nie wiem, czy pamiętacie z mojego odliczania, że nie byłam z fryzury zadowolona i radziłyście, żeby pukle trochę poluzować, tylko bałyście się, czy to się nie rozwali wszystko - więc z biegiem godzin fryzura poluzowała się sama i wyglądała chyba jeszcze lepiej niż na początku :-)

A mój biedny mąż starał się mnie jakoś pozbierać :-)

A ostatnim tańcem był znów polonez (o godzinie 3.50 - dalej twierdzicie, że nie widać po mnie zmęczenia? ;-))

Ja i mój tata (Adam też? Nie pamiętam...) poszliśmy rozliczyć się z właścicielką, zapłaciliśmy za napoje i za dodatkową godzinę zabawy. Potem przyjechała po nas taksówka - odjechaliśmy o godzinie bodajże 4.10 rano, zabierając ze sobą brata Adaśka. Moi rodzice, część niemieckiej rodzinki z moją chrześnicą i moja chrzestna z mężem jeszcze zostali. Obsługa zapakowała im jedzenie, przygotowano też kwiaty do transportu.

Godzina 4:40 :-)

Muszę powiedzieć, że trochę niegrzecznie zostawiłam wszystko na głowie rodziców, ale byłam tak wykończona, że było mi wszystko jedno... A oni czekali na jedzenie, aż będzie zapakowane, potem odesłali rodzinę do domu i sami jechali ostatni...

My do domu dotarliśmy około 4.30, około 5.30 szliśmy spać. Obrączka mnie strasznie uwierała, więc musiałam ściągnąć :-) Spaliśmy do 13 :-) Wstaliśmy, zrobiłam jajecznicę na wzmocnienie, bo czuliśmy się średnio dobrze :D Nawet nie chodzi o jakiegoś kaca, bo przecież ja prawie nic nie wypiłam, Adam trochę, ale ciągle tańczył, więc nawet nie miał rauszu specjalnego - ale chyba z emocji poprzedniego dnia, no i przede wszystkim z niewyspania :-)

Na 15.00 do kościoła, a potem prosto do moich rodziców, gdzie od rana była impreza :D Zaproszeni byliśmy wprawdzie na obiad, ale nic nie daliśmy rady przełknąć. Znów mogłam popatrzeć i wąchać jedzenie weselne :D

Jak przyszłam, ubrana byłam w sukienkę poprawinową, białe bolerko, miałam jeszcze fryzurę ślubną, wzięłam białą, ślubną torebkę i ślubne buty. Wyglądałam jak pasta do zębów, taka turkusowo-niebieska :D Po drodze zachciało mi się lodów, więc kupiliśmy u rodziców na osiedlu. Po kilku dniach sprzedawczyni pytała moją mamę, czy aby nie wyszłam za mąż, bo w niedziele wyglądałam "jakoś jak panna młoda" :-)

Po obiedzie, przy kawie, kiedy wszyscy goście się już zebrali, zaczęliśmy otwierać prezenty i czytać życzenia. Dopiero wtedy zrozumiałam, jak ważne jest tych kilka słów od serca, a nie tylko podpis pod wydrukowanymi życzeniami...

Tu już mi chyba było źle na głowę, że sobie założyłam sobie wstążkę z prezentu na głowę :D

A tutaj mierzymy prezenty - jak się okazało za 2 tygodnie - od kolegów i koleżanek z mojej pracy - baaaardzo się przydały później w SPA :D

A tu zmęczona Madzia, Panna Młoda, a właściwie już nie panna i nie Madzia, tylko pani Magdalena R. ;-) Niby stara mężatka, a dalej fiu bździu w głowie ;-)

Wróciliśmy do domu po nocy, ja o 3 nad ranem siedziałam tu na forum i pisałam do Was :-)
W poniedziałek późno wstaliśmy, wrzuciliśmy coś na ruszt i poszliśmy pożegnać część mojej niemieckiej rodziny, która odlatywała już do domu:

Państwo R na lotnisku :-)

Wróciliśmy do nas do domu i trzeba się było szykować na sesję plenerową :-)

A zdjęcia z pleneru następnym razem :-)

Buziaki wieczorne!

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #217 dnia: 2 Września 2009, 22:07 »
suuuper zdjęcia i będą jeszcze plenerowe :)
Jak się Madziu Ciebie czyta to się człowiek zapomina, że siedzi przy komputerze a nie ogląda film z wesela :)
naprawdę wszystko tak pięknie u Ciebie wyglądało...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #218 dnia: 2 Września 2009, 22:49 »
wiem, wiem o jakie klimaty chodzi  ;D oczywiście, a pamiętasz choć co to było i czyje  :?: fajna taka odmiana na weselu  ;)
ha ha Państwo R na lotnisku i jaki władczy wzrok na mężu spoczywa  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #219 dnia: 2 Września 2009, 23:37 »
I znowu super zdjęcia z super uśmiechem :)
A skąd Ci przyszło do głowy to porównanie z pastę do zębów  :drapanie: Wyglądałaś bajecznie!!!
Buźka
 :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 2 Września 2009, 23:49 »
ano bałam się tańca świetlistego bo ja w ogóle boję się ognia  ::) nawet w kościele świec było niewiele i daleko od nas  ;)

fotki jak zwykle świetne... bardzo fajna z Was para i z przyjemnością się na Was (a zwłaszcza na Ciebie) patrzy :) nie mogę się doczekać plenerowych fotek :)

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #221 dnia: 3 Września 2009, 09:39 »
Jakoś wyjątkowo podoba mi się Wasze zdjęcie na lotnisku, tak jakbyście to wy wyjeżdżali w jakieś tropikalne kraje ;)  A gdzie mieliście wesele, czy to nie jest sala w Panewnikach? :) pozdrawiam :-*

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #222 dnia: 3 Września 2009, 22:43 »

Heloł, heloł!

anulla_p oczywiście, że nie pamiętam, co to było :-)

KaKa85 tak, wesele było w Panewnikach i złego słowa na salę powiedzieć nie mogę, chociaż oczywiście, mają swoje dziwactwa...

Castia, frezyjka81, wiśniowa - dzięki wielkie :-)

A dzisiaj sobie podczytuję, co u Was, chociaż klipa ze mnie, bo powinnam czatować na stronie głównej na nowe wątki, a ja zawsze czekam, aż ktoś mnie łaskawie oświeci :-)

Właśnie przed chwilą rozpętała się burza i lało jak z cebra, i dobrze, bo duszno było niemożliwie, ale przynajmniej wiem, dlaczego ćmiło mi w głowie...

Jutro piątek, po piątku weekend, a po weekendzie? Dwa tygodnie urlopu! Jupi! :D

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #223 dnia: 4 Września 2009, 09:10 »
Rany... :( jak ta sala fajnie wygląda na zdjęciach...i przeszła nam koło nosa... Kiedy wybieraliśmy miejsce na nasze wesele pojechaliśmy tam w jakiś weekend, właściciel akurat był na podwórku, ale powiedział, że nam nie otworzy sali, bo pooglądać można tylko w poniedziałki, i to w porannych porach :-\  No to niektórzy musieliby chyba urlop wziąć... A teraz mi troche szkoda :-[

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #224 dnia: 4 Września 2009, 10:23 »
Magda, a gdzie plenerek? hmm ?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 4 Września 2009, 15:17 »
zostawiam  :-* :-* :-*:tupot: :tupot: :tupot: za zdjęciami z plenerku

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #226 dnia: 4 Września 2009, 16:09 »
Bardzo fajnie się wszystko czyta, naprawdę świetnie to opisujesz :-) Jakby czuło się klimat tego dnia!

Chcemy foty z pleneru :-)

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
« Odpowiedź #227 dnia: 4 Września 2009, 16:31 »
                                        :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: fotki z plenerku :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #228 dnia: 9 Września 2009, 21:56 »
No i co z tymi fotkami??  ???

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #229 dnia: 9 Września 2009, 22:27 »

Witajcie!

Trochę mnie nie było, bo inne sprawy trochę mnie zaprzątają, ale to może opowieść na kiedy indziej :-)

KaKa85 - to przykro, że tak Was potraktował, muszę powiedzieć, że mają trochę takich swoich dziwnych zachowań, ale przecież do klienta się trzeba chyba dostosować? Ale i tak jestem przekonana, że na Waszej sali też będzie super!

agairish - czaisz się akurat jak piszę :D

Castia, wiśniowa, selena, AnekPiekarek - oto plener :-)

Najpierw zdjęcia z alejki w Dąbrowie Górniczej, o której już tutaj rozmawiałyśmy :-)

Tutaj mam minę pt: czy ktoś się ze mną ożeeeeniiii? ;-)

Później pojechaliśmy do Ogrodzieńca. Muszę powiedzieć, że fotograf się spisał, rozluźniliśmy się i świetnie się pozowało :-)

Seria zdjęć pt. "Tak to jest być żoną programisty" ;-)

To też lubię:

Magda poprawia makijaż:

To zdjęcie lubię, chociaż słabo nas widać, ale myślę, że kompozycja ogólne jest bardzo fajna

A to zdjęcie było inpirowane hasłem: "przebacz mi, Brunhiiildoooo!" - u mnie to funkcjonuje jak hasło duchów :-)

To zdjęcie miało być nawiązaniem do bajki i Rozszpunce, nie wiem, czy znacie. Standard, czyli księżniczka zaklęta w wieży hodowała włosy, po których ksiaże mógł się wspiąć do góry - a ja miałam welon :-) 

Przepraszam, jeśli któreś zdjęcie już wrzuciłam wcześniej i przepraszam, że ich aż tyle, ale jakoś nie mogę się zdecydować... :-) Może to Wam wystarczy na dziś? ;-) Idę sprawdzić, co u Was, dziewczynki :-)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 9 Września 2009, 22:56 »
ekstra te foteczki.... ale Ty masz cudny ten uśmiech  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

strasznie mi się podobają takie fotki robione w podskoku... niestety na naszym plenerze nie byłam w stanie takiej fotki zrobić chociaż próbowałam  ;)

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #231 dnia: 9 Września 2009, 23:03 »

Hihi, coś pamiętam o jakimś kacu? ;-)

Ja podskoczyłam i tak dość nisko, ale nie miałam siły wyżej, poza tym te 3 kilo sukienki czy ileś ciągnęło mnie do ziemi :-) No i jeszcze obcasy, bałam się, że albo zniszczę buty, albo zwichnę kostkę :-)

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
« Odpowiedź #232 dnia: 10 Września 2009, 06:48 »
Zdjęcia jak zawsze bajeczne:0  :-*
a ta aleja mnie podrostu zachwyca, muszę ja znaleźć :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:
aaaaaaa zapomniałam  :D cieszę się , ze znalazłaś dla nas chwilkę  :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #233 dnia: 10 Września 2009, 07:09 »
Śliczne te zdjecia, alejka boska wręcz  :) I ty Madziu taka radosna, widać że uśmiechasz się bo się uśmiechasz a nie dlatego że aparat Cię namierzył  :) Bardzo lubię oglądać Wasze foty  ;)

ps. Ja też wiem jak to jest być żoną programisty  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #234 dnia: 10 Września 2009, 08:28 »
Roszponka mnie powala na kolana :) Klimatyczne zdjęcie :)
mam nadzieję, że jeszcze masz troszkę pleneru  :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #235 dnia: 10 Września 2009, 10:21 »
Zaginiona w akcji melduje się!! :D nie wiem dlaczego nie zauważyłam wcześniej twojej relacyjki...??!! ??? ale mozna jeszcze?? ;D

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #236 dnia: 10 Września 2009, 10:29 »

Hihi, ależ zapraszam, zapraszam :-)

Dzisiaj mam wieczorem lekarkę dowcipną, jak to się u mnie mówi, czyli ginekolożkę i mam trochę stresa - mam mieć usg, nigdy nie miałam i taki czuję trochę niepokój...

Ale wcześniej będzie trochę przyjemności - wycieczka do Leroy Merlin po karnisze i może coś jeszcze do domku? Bo od poniedziałku remont kuchni!  :jupi: :jupi: :jupi:

[tak, wiem, tylko ostatni kretyn się cieszy z ogromnego bajzlu, pyłu i obcego chłopa kręcącego się po domu :D]

Chyba muszę mężusia obudzić :>

Buziaki czwartkowe zostawiam!

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 10 Września 2009, 10:54 »
Niby bajzel, kurz i pył ale jak się potem człowiek cieszy z efektu prawda ?? :)

A foteczki jak zwykle urzekające.. Madzia zdradź mi proszę tajemnice co to za alejka w Dąbrowie? Bo ja mieszkam "za miedzą" a nie kojarzę miejsca.. albo na zdjęciach tak magicznie wygląda.. :)

Buziaczki przesyłam !

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #238 dnia: 10 Września 2009, 11:24 »
Nie masz co się obawiać usg, zarówno dopochwowe jak i przez powłoki brzuszne to nic strasznego, zaręczam  ;)

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #239 dnia: 10 Września 2009, 11:33 »

OluchaWierzę :D ale wiadomo, pierwszy raz... :P

Co do alejki, to poszukam, bo gdzieś już pisałam, jaka to ulica, ale jeszcze sprawdzę - cieszę się, że się Wam podoba :*