Autor Wątek: 13.06.2009 - MagdaN i Adasiek - czy to wszystko mi się nie przyśniło?  (Przeczytany 20651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
Naprawdę superowe te fotki ;)
Pozdrówki

odliczam

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
Ślicznie to wszystko opisujesz ;D

Udanego wyjazdu  :)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
Odp: 13.06.2009 - MagdaN i Adasiek - czy to wszystko mi się nie przyśniło?
« Odpowiedź #122 dnia: 2 Sierpnia 2009, 22:12 »

Dziękuję wszystkim za miłe komentarze :*

Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zawita, ale co tam, w najgorszym wypadku napiszę dla siebie :-)

Jeszcze przed rozpoczęciem baletów, razem z wodzirejem poinformowaliśmy gości o Księdze, do której należy się wpisywać :-)

Po powrocie z minisesji, o której pisałam wcześniej, impreza rozkręciła się na całego:

Nasz ojciec dawał czadu niesamowicie - goście byli nim zachwyceni, że taki luzak - w końcu chłopak w wieku mojego Adaśka, to że zakonnik, to nie znaczy przecież, że miał siedzieć na tyłku całe wesele...

A tu już szaleję z kumpelami ze studiów - ta po lewej jest w piątym miesiącu ciąży... :-) I jeszcze będzie o niej w tym odcinku :D

A tu już pierwsza zabawa: tańczyliśmy "Asereje" do układu, który nam pokazywał wodzirej, a chodziło o to, że Panna Młoda musi się nauczyć gotować kapustę: szatkować, posolić, popieprzyć, wymieszać, a na końcu ugnieść :-) Każda z tych czynności to inny ruch i cała sala się bawiła. Na zdjęciu po lewej PM, w środku jego kumpel, po prawej wodzirej. Akurat mieszają kapustę :D

Później mój mężuś zaśpiewał mi "Jesteś szalona" (z podkładem, oczywiście), a ja postanowiłam poszaleć i zaczęłam się kręcić dookoła - widać, jak mam zawinięty welon :D Goście stali dookoła i klaskali.

No a potem przyszedł czas na jeden z gwoździ programu - część z Was zna już ten element, czyli zabawy z tak zwaną chustą :-)
Najpierw się wachlowaliśmy :D

Potem - kto trzyma żółty kolor, przebiega pod spodem! Kto trzyma czerwony! Kto ma sukienkę! Kto dziś wyszedł za mąż! :-) Co dziwne, nikomu nie stała się krzywda podczas przebiegania pod spodem :-)

Kolejna zabawa z chustą - 3 piłeczki jak do nożnej i trzeba było najpierw zrobić nimi 3 okrążenia, a potem wycelować do otworu na środku chusty - fajna zabawa integracyjna - jak widać wszyscy się bardzo zaangażowali :-)

Ostatnia zabawa: wodzirej wrzucił 46 małych kolorowych piłeczek na chustę, panie miały nią machać tak, żeby piłeczki wyskakiwały, panowie mieli je zbierać i wrzucać spowrotem. Na koniec podliczenie piłek, których jest więcej i kto wygrał - wyszło oczywiście, że 23 piłeczki są na chuście i 23 na podłodze, czyli pierwiastek żeński i męski są w równowadze :-)

A potem hasło wodzireja: Magda, może chcesz wskoczyć na chustę?
U mnie w głowie myśli z prędkością błyskawicy: nie, nie chcę, mam welon, wyrwę go, mam suknię, pogniotę, potargam, zniszczę. Ale drugiej okazji nie będzie - wchodzę! :-)

W tle DJ puścił "Mój tata dał mi psa" :-) Strasznie trudno po tym chodzić :-) Ale PM dał radę! W tle jakiś ostry rockowy kawałek :D

I znów tańce:

Potem nastąpiła chwila szalonych zdjęć ze znajomymi Adaśka z politechniki - ja teraz je oglądam, to zastanawiam się, co mi takiego kretyńskiego do łba strzeliło, żeby się tak wspinać :-)))) Ale przynajmniej widać buty ;-)

Po jakimś czasie wodzirej zorganizował kolejną zabawę - taniec. Tym razem zapytał, czy na sali jest jakiś Stasiu bądź Stanisław. I był - mój 70-letni wujek. Wujek dostał na głowę egipską czapeczkę, wszyscy ustawiliśmy się naprzeciw wodzireja i ćwiczyliśmy kilka figur: "egipski kelner", "piramida", "dzikie węże pustynne" :D:D:D Później DJ zapodał muzykę - pewnie znacie taką piosenkę, gdzie w refrenie jest "opa, opa, opa, opa" i cośtam dalej - no więc w tekście tej piosenki, która nagrana jest po arabsku chyba, dosłownie słychać, jak facet śpiewa: "Stasiu, piiiiwa, Stasiu!" i cała sala (co widać na zdjęciu) tańczyła do układu, sikając ze śmiechu ;-)

I po tym znów czas na tańce. Jak widać nie miałam monopolu na męża :-) A wodzirej z DJem dysponowali pełną paletą różnorakich nakryć głowy :-)

Teraz chciałabym Wam pokazać kilka zdjęć sali - to wszystko zasługa wodzireja +DJa - jedynym dyskotykowym wyposażeniem sali była kula z luster. Wodzirej miał super reflektorki, miał maszynkę do puszczania baniek i do robienia dymu - generalnie nie lubię takiego dymu, ale ten miał delikatny waniliowy zapach i nie było go za dużo. Generalnie wodzirej+DJ spisali się również pod tym względem na medal.

PROSZĘ UMIESZCZAĆ ZDJECIA ZGODNE Z REGULAMINEM !

Około 21 wjechały na salę pieczone i płonące szynki wieprzowe ze smażonymi kartofelkami i sosem - pycha - tzn kartofelki, bo nic innego niestety nie zjadłam :-) Ale podobno reszta też była bardzo smaczna.

Po posiłku i kolejnej porcji tańców przyszedł czas na nieśmiertelny kankan i zorbę.
Ja generalnie nie przepadam za kankanem, padam w połowie, nie daję rady i w ogóle. Ale na własnym weselu to co innego :D
Wodzirej znów popisał się organizacją, bo to nie było zwykłe odtańczenie kankana, tylko znów mini układ choreograficzny z podbieganiem do siebie i piszczeniem - biegła akurat ta połowa pań, która była przypisana do słów "merci" lub "je t'aime" (tak to się pisze??) - żeby wprowadzić akcent francuski :-) Dopiero na sam koniec był kawałek faktycznego kankana.

PM w tym momencie podszedł do fotografa i kamerzysty i dał im cynk na temat mojej psiapsióły ze studiów. Dwa lata temu była w 5. miesiącu ciąży (tak jak i u nas), a na weselu wspólnej kumpeli walnęła szpagat na środku sali. Myśmy wtedy zamarły. Liczyłam szczerze mówiąc, że na naszym weselu będzie mieć wzgląd na bejbika, ale nie miała :-) A ponieważ kameraman i fotograf byli uprzedzeni, to mogli to uwiecznić (bo zazwyczaj w tym momencie kamera patrzy na Pannę Młodą, prawda?). Oto i ten moment:

Już odpowiadam, że mama i dzidzi w brzuchu czują się dobrze :-)

Potem zorba - ale panowie mieli już ciężko :D Wszak była 22.30 :D

Po zorbie znów tańce, picie i jedzenie... Mniej więcej w tym czasie podeszła do mnie teściowa, mówiąc, że oni już by chcieli iść do domu. We mnie serce zamarło - jeszcze nie było 23! Gdzie do podziękowań, do oczepin! Zawał na miejscu. Ułagodziłam ją jakoś i pobiegłam do wodzireja, żeby podziękowania były jednak ok. 23.30, nie później (planowałam wstępnie na 00.00). Teraz jak o tym myślę, to było zaćmienie umysłowe, bo przecież równie dobrze mogliśmy podziękowania zrobić dokładnie o tej godzinie, która była, czyli np. 22.30 albo 23, przecież nie ma na to ustalonej pory... :-) Ale wtedy jakoś na to nie wpadłam :-)

Ok, to o podziękowaniach i oczepinach opowiem następnym razem :-)

Dobranoc!
« Ostatnia zmiana: 2 Sierpnia 2009, 22:20 wysłana przez ela »

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #123 dnia: 2 Sierpnia 2009, 22:18 »
wow.. rewelacyjne te foty i rewelacyjna zabawa... wydaje mi się, że mieliśmy wodzirejów z tej samej grupy bo ona działa w całej Polsce a jak opowiadasz to prawie wszystkie zabawy identyczne jak u mnie  :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #124 dnia: 2 Sierpnia 2009, 22:21 »
no wiesz... ja sie zaczytałam znowu a to się skończyło!
chcę jeszcze :)
foty boskie! zabawa suuuuper :) widać po fotkach

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #125 dnia: 2 Sierpnia 2009, 22:26 »
Tak, to jest grupa wodzirejów wyszkolona przez BIG WODZIREJA ;-) Z tego, co wiem, to nasi jeżdżą po całej Polsce i jak tylko zobaczyłam na Twoich zdjęciach chustę, to podglądałam, czy wodzirej nie nasz, ale nie :-)

Generalnie jestem tą ekipą zachwycona, nie było ani jednej w zasadzie standardowej zabawy weselnej, tylko takie, w których udział mogli brać wszyscy goście  i uważam, że to było świetne. (bo jak bawi się 5 par, to co robi reszta? nudzi się i pije...). No i przede wszystkim: żadnych niesmacznych, uwłaczających zabaw.

Naprawdę, mogę ich na 100% polecić! wiśniowa - pewnie się zgodzisz, że ten styl godzien jest polecenia. Chociaż wiadomo, co kto lubi...

Castia: każdy porządny serial musi trzymać w napięciu :-) I dzięki!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 2 Sierpnia 2009, 22:29 »
ja byłam w 100% zadowolona z nich  ;D a ponieważ w rodzinie bardzo się podobali to pewnie jeszcze się będę bawiła na weselach, które będą prowadzić  ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #127 dnia: 2 Sierpnia 2009, 22:52 »
Madziu widać że imnprezka bardzo udana  ;) To zdjęcie z Księdzem/Ojcem wymiata  ;)

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #128 dnia: 2 Sierpnia 2009, 23:10 »
Dobrze że już wróciłaś bo tęskno było za twoją relacyjka. fotki świetne i widac że zabawa również była przednia

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #129 dnia: 2 Sierpnia 2009, 23:16 »
No, zabawa pełną parą! Prawda jest taka, że bardzo trudno jest trafić na tak wspaniałą orkiestrę... :) Wasza widać, że była po prostu wymarzona :)
Świetnie uchwycone chwile zabawy... :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #130 dnia: 3 Sierpnia 2009, 08:33 »
Pękałam ze smiechu czytając i oglądając twoją relacyjkę- straszNie tam u was wesoło byłom- W S P A N I A L E ! ! ! !
kasia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #131 dnia: 3 Sierpnia 2009, 14:32 »
Madziu czyta i ogląda się wspaniale...

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #132 dnia: 3 Sierpnia 2009, 17:44 »
rany jaka szalona zabawa!!! ale super sie wybawiliscie, a kolezanka w ciazy odwazna.
tak wlasnie jak czytalam twoja relacje to mi sie wisniowej wesele przypominalo, widac, ze wybor trafiony.
czekamy na reszte.  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 3 Sierpnia 2009, 18:25 »
no no imprezka super  :D
zabawa z chustą jest rewelacyjna  ;)
pięknie wychodzisz na zdjeciach  ;)
koleżanka w ciąży - zazdroszczę takiego rozciągnięcia  ;D ;D ;D

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #134 dnia: 3 Sierpnia 2009, 20:32 »

Dziewczynki, jak miło, że tu wpadacie... :-) :*

wiśniowa - czy Ty miałaś też parę wodzirej + dj? A ja bym chętnie poszła na wesele z nimi, ale obawiam się, że, hmm... jak by to ująć?... niektórzy nie przyjmują do wiadomości, że często jakość = cena...

Olucha - dzięki wielkie! Nasz ojczulek to jest naprawdę facet z ogromnym poczuciem humoru, chociaż też, oczywiście, potrafi być baaaardzo poważny...

anetka1232 - miło słyszeć :-)

madzia_n - żeby doprecyzować - nie mieliśmy orkiestry, tylko wodzireja i DJa, taki tandem, zawsze występują razem i jak dotąd wydawało mi się, że jeden wodzirejodidżej w zupełności wystarcza, tak teraz stwierdzam, że dwóch to był strzał w 10! :-)

katrishja - widzę, że zaliczyłam dobry uczynek - rozśmieszyłam bliźniego ;-)

anulla_p - hej, wiotka koleżanko :-) fajnie, że jesteś znów, chociaż swój wątek zamknęłaś :-)

pamela - oj tak, nasza ciążówka ma wybryki, ale jakoś jej to nie szkodzi :-) I tylko ona mogła przyjść na wesele w koralowej sukni i zjadliwie zielonych butach i koralach i czuć się w tym doskonale i swobodnie :D

Justys851 - dziękuję za komplement, chociaż to chyba bardziej do fotografa niż do mnie, bo to jego zasługa...

Wczoraj przez przypadek wrzuciłam na neta zdjęcia sali w oryginalnym rozmiarze, więc już się poprawiam :-)

Ze zdjęć wynika, że ja cały czas tańczyłam z Adaśkiem, a tak naprawdę wydawało mi się, że mało co razem zdążyliśmy zatańczyć, bo co chwilę ktoś inny mnie porywał. Kilka razy zdarzyło się tak, że chciałam zejść z parkietu (żeby się napić - absolutnie nie po to, żeby odpocząć, bo zmęczona nie byłam ani trochę, nie wiem, jakiegoś motorka dostałam :D) i po drodze ktoś mnie łapał do tańca :-) A czasami i ja łapałam, ale nie zdążyłam zatańczyć ze wszystkimi, czego mi bardzo żal...

Dzięki, dziewczynki, że wpadacie tutaj :*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #135 dnia: 3 Sierpnia 2009, 20:39 »
kurcze a ja własnie z P. bym chciała najwięcej potańczyć na naszym weselu...
ja sie aż boję tych wszystkich wujków co mnie podepczą i zamęczą...  ::)

Madzia, więcej fotek! :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #136 dnia: 3 Sierpnia 2009, 21:00 »
Madzia ale mieli ście dyskotekowy klimat na sali  ;)

Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła  ;) hihihi

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #137 dnia: 3 Sierpnia 2009, 22:00 »
Fotki cudowne.

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #138 dnia: 3 Sierpnia 2009, 22:04 »
Castia - też się bałam, że podepczą, ale jakoś się udało :-) Zmasakrowała mnie dopiero kolezanka przy oczepinach, ale zachowałam kamienną twarz, chociaż musiałam przebrać pończochy, bo zrobiła dziurę, a kolejny tydzień chodziłam z siniakiem... Panowie jednak po większości uważają, a starsze pokolenie przede wszystkim umie tańczyć i nie szaleje, więc jest ok :-)

Olucha - tak, istna dyskoteka pana Dżeka czy jak mu tam było, nie wiedziałam, że wodzireje maja taki sprzęt - zresztą, Adasiek chciał Piotrka, bo to jego kumpel, wiec zawierzyliśmy mu we wszystkim i nawet nie dopytywaliśmy za dużo o szczegóły (no, prawie, moja perfekcjonistyczna natura nie pozwoliła mi tego tematu tak całkiem olać ;-))

anetka1232 jakże miło usłyszeć komplement w tak żołnierskich acz treściwych słowach ;-) Dzięki, kochana!

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #139 dnia: 3 Sierpnia 2009, 22:47 »
Wow, to ostatnie zdjęcie, boskie! Jak w krainie marzeń :-)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #140 dnia: 3 Sierpnia 2009, 23:06 »
Madziu weslisko widać baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo udane :skacza:
Gratuluję  ;D ;D ;D ;D

Patrząc na tę fotkę

czuję się jakbym była u mojej sis (kobietki) na weselu....
Dlaczego????
Bo Wojtek K.  ma "fazę" i jest w swojej ulubionej pozycji   :D :D :D :D :D
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 3 Sierpnia 2009, 23:11 »
ekstra foteczki  :)

my tez mieliśmy dja i wodzireja... raczej na pewno jeszcze będziemy na weselu przez nich prowadzonym mimo tego, że kosztują tyle co średni zespół w Olsztynie... bardzo się spodobali wśród zaręczonych par w rodzince  ;)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #142 dnia: 4 Sierpnia 2009, 09:54 »
jejku ale pieknie mieliście oświetlony parkiet  :Mdleje_1: :Mdleje_1:
kasia

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #143 dnia: 4 Sierpnia 2009, 10:11 »

Ojć, znów mi posta wcięło... ;(;(;(

selena - też mi się to zdjęcie podoba, chociaż niewiele na nim widać ;-) Najwyraźniejszy jest mój szwagier stojący przy stoliku z piwem/winem/ciastem/kawą i herbatą :-) Dokonywał właśnie aktu samoobsługi, hihi :-)

kkotek - dzięki wielkie za komplement :-) Na Wojtka, owszem, zawsze można liczyć, nie usiedzi w miejscu, jak gra muzyka :D Zamótł mną podłogę jak się patrzy, hihi :D Próbujemy go teraz namówić na jego własną imprezkę weselną ;-)

wiśniowa - dzięki :-) Co do cen, to szczerze mówiąc, nawet nie wiem, ile kosztuje tu zespół, bo nawet się nie orientowaliśmy,ale pamiętam, że jak usłyszałam cenę, to pomyślałam, że drogo dość... Wiadomo, dwóch zawsze weźmie więcej niż jeden :-)

katrishja - tak, efekty świetlne były super, ale jak mówię, to zasługa wodzireja, bo to był jego sprzęt.

Cały czas piszę o wodzireju, ale muszę podkreślić, że wodzirej bez dja wiele by nie zdziałał i dopiero we dwóch mogli rozwinąć skrzydła. Wodzirej prowadził zabawy, komentował, a dj na wszelkie wydarzenia reagował muzyką.

Ostatnio jak oglądałam pierwszy raz film z wesela i zobaczyłam znów, jak goście pokazują "dzikie węże pustynne", to zadzwoniłam do Piotrka wodzireja powiedzieć mu, że był genialny i że jestem mu tak wdzięczna, że moje wesele było niezapomniane nie tylko dla mnie :-) [tak, skromność, wiem ;-)]

Uściski poniedziałkowe :*

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #144 dnia: 4 Sierpnia 2009, 10:35 »
Najważniejsze jest to żbeby DJ czy też orkiestra potrafili zabawić ludzi, a u Was ewidentnie tak DJ wraz z wodzirejem rozkręcili zabawę pewnie gdyby wesele miało trwać w nieskończoność to i tak goście by sie bawili nadal,

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #145 dnia: 4 Sierpnia 2009, 14:17 »
Madziu, a gdzie dalsza część relacji? :)
my dość niecierpliwe jesteśmy :D
czekamy na zdjęcia :)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #146 dnia: 4 Sierpnia 2009, 14:27 »
świetne zdjęcia  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #147 dnia: 4 Sierpnia 2009, 23:24 »
Tak tak, chodziło mi ogólnie o oprawe muzyczną :) DJ wodzirej czy orkiestra - najwazniejsze żeby byli po prostu doskonali! :) A u Was tak było, co widac po fotkach :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #148 dnia: 5 Sierpnia 2009, 20:51 »
Zdjęcia :szczeka: robią niesamowite wrażanie!!!
Kochana podziel się tym szczęściem z nami - na tych zdjęciach widać jak jesteście szczęśliwi!!! Masz filmowy przepiękny uśmiech!!!
Super relacyjka!!!
Buźki!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #149 dnia: 5 Sierpnia 2009, 21:05 »

frezyjka - co za entuzjazm :-) I wykrzykniki! Dzięki, kochana, za komplementy :-) Co do uśmiechu, to ja bym tam conieco poprawiła, ale nie powiem, co, bo się zaczniecie przyglądać i jeszcze zauważycie :P

Dziewczynki, chcę ruszyć z relacją, ale mój ślubny zabrał dysk ze zdjęciami ;(

Ale mogę Wam powiedzieć, że mężuś mój zrobił mi prawie niespodziankę przedwczoraj i jutro idziemy na koncert U2!!!!!! :D Strasznie się cieszę!!! I boję :-)

Może z poniedziałkowo poweselnej sesji 2-3 zdjęcia :-) Na zachętę :D

To okładka płyty ze zdjęciami:

A to zdjęcie zatytułowałam: "Tak to wygląda, jak się jest żoną programisty" :D

Może jeszcze ostatnie

ROZMIAR ZDJĘĆ !
« Ostatnia zmiana: 5 Sierpnia 2009, 21:31 wysłana przez ela »