Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 309986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #1260 dnia: 10 Sierpnia 2009, 13:31 »
Tak odnośnie tych papierosów to moja teściowa uważa, że dziecko powinno byc przyzwyczajone do dymu!! Żeby niby alergii nie miało później   Bez komentarza.

Jezu... Przepraszam, ale Twoja teściowa to ma chyba jakiś swój świat i swoją "inteligencję" :D :D :D :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1261 dnia: 10 Sierpnia 2009, 13:54 »
ika3w no Twoja teściowa to jest już gigantka... Ja bym normalnie mówiła, że na mnie nie dmuchali. Zawsze tak mówię i nie patrzę na to co ktoś sobie pomyśli bo czemu to akurat JA mam cierpieć?

Oponka napiszesz mi jak sprawuje się u Ciebie Tako? I czy jesteś z niego zadowolona?

Ja już objedzona kukurydzą :) Dziś na obiadek znów paszteciki z barszczykiem, dostaliśmy nową porcję więc co się będę szczypać :) Obiadek mam z głowy :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1262 dnia: 10 Sierpnia 2009, 14:12 »
Ale miałam nadrabiania po weekendzie  :o Świetny brzuszek!  ;D

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1263 dnia: 10 Sierpnia 2009, 14:44 »
Ja tam odrazu mówię co myślę o paleniu w moim towarzystwie. Niestety są ludzie którzy uważają ,że ciężarne maksymalnie przesadzają i siedzenie od czasu do czasu przy palącej osobie nie spowoduje krzywdy maleństwu. Dostaje nerwa na takie gadanie   :glowa_w_mur:
Widze ,że juz wózeczek w planach ;))) Ja wybrałam Jedo Fyn 4

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #1264 dnia: 10 Sierpnia 2009, 15:49 »
ja nie jestem ciężarna a nie lubię jak się w moim tow pali,

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1265 dnia: 10 Sierpnia 2009, 15:51 »
Ewa dziękuję  :-*

Hania - no właśnie, niektórzy uważają, że trochę dymu nie zaszkodzi, ale jak ktoś ma pomieszane w głowie to nie da sobie pewnych rzeczy przetłumaczyć.
Wózek w planach no jest :) wiadomo  ;) hehehe, ale narazie to sobie tylko oglądam i zapisuje te, co mi się z wyglądu podobają  ;D Potem będę porównywać funkcje. A ten Tako mi się właśnie podoba a Aga go ma, to dobrze znać kogoś opinię :)
Ten Twój zaraz oblookam :)

marzenie ja też zawsze niepaląca to zawsze palenie potępiałam :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1266 dnia: 10 Sierpnia 2009, 16:02 »
Ja też nie toleruję palaczy. Przykro mi bardzo ale bez względu na pokrewieństwo, rangę społeczną czy co tam kto chce jeszcze ja nie życzę sobie wdychać dym papierosowy i tyle. Nie łażę po pubach i innych dyskotekach - unikam jak się da i jakby mi ktoś w domu moim własnym osobistym zechciał profanację odwalać to wylatuje szybciej niż zdąży kapcie założyć - ot co.
Pod tym względem jestem nietolerancyjna :-\

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1267 dnia: 10 Sierpnia 2009, 16:08 »
Maju w swoim domu to jasne jak najbardziej, a co u kogoś w domu?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1268 dnia: 10 Sierpnia 2009, 16:17 »
Nie chodzić do palaczy ;D żartuję - moja teściowa pali u siebie w domu - na balkonie ;D i wtedy nikt jej nie towarzyszy ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1269 dnia: 10 Sierpnia 2009, 16:23 »
Morgan u kogoś w domu też trzeba postawić na swoim :) Jak Cię zaprosili to wiedzą przecież że jesteś w ciąży i papierosy szkodzą. A jeśli są tacy niedomyślni no to ja bym powiedziała dowidzenia  ;D

Wczoraj kupiłam sobie balsam brązujący Garniera a dziś się pierwszy raz wysmarowałam :) Niby jest napisane, że opaleniznę widać po 4 dniach... Zobaczymy...

Podjadłam trochę pistacji i czekam na mężulka :)

A ostatnio do pasztecików piliśmy barszcz i ja taka mądrala przyprawiłam sobie barszczyk pieprzem i odrobinką papryki ostrej :) pyszne było, ale ciut za ostre :) hehehe, aczkolwiek zdecydowanie lepsze od zwykłego barszczyku  ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1270 dnia: 10 Sierpnia 2009, 17:56 »
My popalamy czasem, nie powiem, że nie, ale nigdy w domu, a juz nie wyobrażam sobie palić przy ciężarnej.

Z resztą nasi goście jak chca palić to tez tylko na dworzu, pada czy nie, w domu popielniczki nie ma, nienawidzę zapachu ubran przesiąkniętych dymem.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1271 dnia: 10 Sierpnia 2009, 19:10 »
Pati 11 stron do nadrobienia :mdleje: ale ten Twoj wątek leci jak szalony :) ... zdjęcia z wikingó super ...a brzusio pierwsza klasa :) widać sporą różnicę ... pomysła z kiem i obiadkiem na urodziny super ... i fajnie ze tesciowa zadowolona :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1272 dnia: 10 Sierpnia 2009, 19:41 »
No to cos czuje ze u tesciowej nie zabawie dlugo hahahah  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1273 dnia: 10 Sierpnia 2009, 20:15 »
Marta, Marta ja Ci jutro wybije papieroski z głowy ;)

Lilith no trochę się zebrało, ale przynajmniej nie nudzi Ci się w domu, masz co czytać :)

Morgan Twój spokój najważniejszy. Przyjść, przywitac się, pokazać i dowidzenia :) hehehe

A ja mam chwilę wolnego bo oczywiście mój mąż kima... a potem się obudzi i do 2 w nocy będzie siedział i pewnie grał na PS bo mu się spać nie będzie chciało...

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1274 dnia: 10 Sierpnia 2009, 21:58 »
TAKO...? Jak dla nas narazie superek  ;D Tylko parasolka średnia strasznie bo ciężko ją złożyć i rozłożyć. Aha i nie wiemy jeszcze jak napompować przednie kółka bo strasznie mało miejsca na pompkę  :-\ Ledwo można palce włożyć. Ale tak to ma same plusy. Super się prowadzi, ma pojemny kosz, rączka regulowana, gondola i fotelik bardzo prosto się montują i demontują, po złożeniu mieści się w bagażniku naszego małego Opelka Corsy. Tylko jest ciężki ale waży tyle co wszystkie więc niewstety taki musi być. Jest bomba  ;D

Ja jestem bardzo zadowolona jak narazie
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2009, 22:00 wysłana przez ooppoonnkkaa »

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #1275 dnia: 11 Sierpnia 2009, 08:25 »
Ja tak podczytuję ale tu chyba nic się nie wypowiem bo na wózkach to się nie znam ...jeszcze nie  ;D
kasia

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1276 dnia: 11 Sierpnia 2009, 08:49 »
Sąsiadko, ależ miałam nadrabiania :D

Mówisz, że nie dasz małej ponosić ;) Ja chyba jakaś inna jestem, bo nie miałam z tym problemów. Jedynie nie trawiłam palaczy - jak

zdecydowana większość tutaj...i co ciekawe, mała też nie, odwraca głowę i płacze gdy ktoś palił i potem podchodzi do niej - nie lubi

tego zapachu.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1277 dnia: 11 Sierpnia 2009, 09:12 »
Ja nie znoszę dymu papierosowego, ale nie dlatego że mam jakąś straszną schizę że jest groźny tylko dlatego że mi zwyczajnie śmierdzi  :) U Nas w domu nikt nie pali, goście też nie, natomiast jak byłabym u kogoś w życiu nie zwróciłabym mu uwagi żeby nie palił, w końcu jest u siebie w domu więc to ja powinnam wyjść  :) 

Co do wózków my prawdopodobnie będziemy mieć Hebarta, bardzo dobre polskie wózki, no i teraz nową kolorystykę mają cudną  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1278 dnia: 11 Sierpnia 2009, 09:27 »
Oponka no niestety wózki są ciężkie, nic sie na to nie poradzi. A ja jeszcze mieszkam na 3 piętrze więc jeszcze poćwiczę przy wciąganiu na górę... Mi się on bardzo podoba i wizualnie i dlatego że ma wszystko w komplecie i świetne kolorki :)
Oprócz Tako mam jeszcze kilka innych na oku, ale o tym będzie później :) narazie nie mogłam się powstrzymać przed zapytaniem o Tako :)

Haniu Twój wózek mi tak jakos nie pasi wizualnie, ładne ma kolorki do wyboru, ale ten stelaż dla mnie trochę dziwny.

Kasiu niedługo i na wózkach się poznasz :) Ja na wózkach też jeszcze się nie znam :) wiesz jakie ja mam kryteria narazie? Musi mi się podobać z wyglądu i mieć od razu w komplecie: gondolkę, spacerówkę i fotelik samochodowy który można przypiąć do stelaża :) potem będę już porównywać jakie mają funkcje :)

Aga ja może mówię tak tylko teraz :) Nie wiem jak będzie jak się już dziecko urodzi :) Ale wczoraj powiedziałam o tym R. to się na mnie spojrzał jak na wariatkę :) hehehehe

Olucha dla mnie też śmierdzi strasznie dym i go niecierpię... Jesteś wyrozumiała :) ja tu kilka razy już pisałam, że jak ktoś zaprasza nas do siebie to wie, że ja jestem w ciąży i przy ciężarnej sie nie pali. Zresztą nawet jak nie byłam w ciąży to nie było takiego problemu bo mało kto z naszych znajomych pali w domu, wychodzą na dwór :)
Zaraz sobie obejrzę Twój wózeczek na allegro :)

A mnie dopadły dzisiaj jak na złość 2 dolegliwości... Tzn jedna wczoraj... Ta wczorajsza to nagle ni z tego ni z owego paznokieć zaczał mi wrastać... wrrr... jestem wściekła, bo pilnuję żeby nic takiego się nie działo, a jakoś ostatnio rzadziej to robiłam i mam za swoje... Rozpoczełam swoją kurację i jak do jutra nie zmniejszy się to będe musiała zadzwonić do mojej babki od paznokci...
A drugi to oczywiście boląca głowa...

Kurcze jak nie urok to sraczka... Albo obydwa na raz...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1279 dnia: 11 Sierpnia 2009, 09:39 »
Pati ale dotrzesz na spotkanie  :blagam: Bo czuję tutaj wymig lekki  :P nie mówię, że Cię nie boli, ale tak jakbyś chciała dać nam coś do zrozumienia  ;) :D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1280 dnia: 11 Sierpnia 2009, 09:40 »
A co to za kuracja ? Bo mi też raz na jakiś czas się coś dzieje  ::)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #1281 dnia: 11 Sierpnia 2009, 09:50 »
wrastający paznokieć - brrr nienawidze tego uczucia  :P

piszcie, piszcie o tych wózkach - może i mi się kiedyś ta wiedza przyda  :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 11 Sierpnia 2009, 09:57 »
Ewa szczerze to jeszcze nie wiem. Zobaczę jak się to rozwinie w ciągu dnia. Jak mi przejdzie to ok, a jak nie przejdzie to nigdzie się z domu nie ruszam... Wymig to nie jest żaden, bo głowa mnie często boli od kiedy się zaczął drugi trymestr i nie ma tu nic nienormalnego.

Aga ja już jestem zaprawiona w tych bojach :)  Najpierw trzeba namoczyć palec, tzn ja normalnie całą nogę w gorącej namydlonej wodzie, tak żeby zmiękł paznokieć. Jak osuszę to smaruję maścią - teraz nie wiem czy mogę używać takich maści przyspieszających gojenie typu tribiotic to smaruję Alantanem Plus i delikatnie wykałaczką podkładam kawałek wacika pod paznokiec z tej strony co mnie boli. Czyli robię tzw. tamponadę, aby oddzielić paznokcia od skóry, co by nie drażnił i skóra się zagoiła.

vonka to widzę, że jest nas więcej z tą samą dolegliwością... Co najgorsze, to nie robi sie u mnie przynajmniej przez to że paznokcie są źle obcinane, o nie. Ja mam paznokcie głęboko osadzone...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 11 Sierpnia 2009, 10:00 »
Pati smarujesz i ile tak siedzisz? Goi się i nie boli? Ja zawsze wycinam to co wrasta  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1284 dnia: 11 Sierpnia 2009, 10:12 »
Ewa jak to posmaruję, wkładam ten wacik a potem normalnie chodzę. Zakładam skarpetkę czy tez nie i generalnie to jest tak na 12 h, potem robię to samo i zmieniam wacik na nowy.
Poprzez to, że wkładasz ten wacik paznokieć nie uciska już na skórę i ją nie drażni, więc wszystko się goi :)
Ja nigdy nie wycinam, to jest zła metoda :) hehehe, ale to jak dla mnie.
Ja juz miałam takie przeboje z tymi paznokciami, że już mam wypróbowane co działa i co jest dobre :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1285 dnia: 11 Sierpnia 2009, 11:18 »
oj przerabiałam to 2 razy w te wakcje  :-\ bolało strasznie ale w żadne waciki sie nie bawiłam  :D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1286 dnia: 11 Sierpnia 2009, 11:20 »
Ja nigdy nie mialam wrastajacego pazurka wiec nie wiem z czym to sie je i nie chce wiedziec :D

Co do wózka my na sto procent bierzemy Tako Jumper X 3w1 , decyzja juz zapadla, zakup w tym tygodniu :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1287 dnia: 11 Sierpnia 2009, 11:24 »
Ja nie wiem co będzie jak będę miała już duży brzuch... W ręce R. się nie oddam :) chyba, że się nauczy, a jak nie to dobrze, że mam tą moją babkę od paznokci, dzięki niej wyratowałam się od chirurga...

Morgan to jeszcze poużywasz jak ja będę w dwupaku :) a generalnie to myślisz że jak na zimę dziecko opatulone to będzie miało wystarczająco miejsca w tej gondolce w Tako?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1288 dnia: 11 Sierpnia 2009, 11:49 »
Myśle, ze spokojnie wkoncu zima nie trwa rok Patrycjo... zobacz ja rodze pod koniec pazdziernika teoretycznie wiec zima przed Nami ;))
Ja tez o tym sporo myslalam i myslalam tez na coneco wozkami, ale wkoncu stanelo na tym.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1289 dnia: 11 Sierpnia 2009, 12:02 »
oj no i zrobiłyście mi mętlik w głowie z tymi wózkami. szukałam ponad miesiąc takiego co by mi odpowiadał parametrami i oczywiście wyglądem. Ile ja sie naczytałam opinii.... ::). A teraz znowu mam dylemat. Tako powiadacie, musze poczytac

Wydaje mi się ,ze jedo ma wiecej miejsca pod gondolką no i sama gondola jest jakaś taka sztywniejsza...