Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 308764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #900 dnia: 30 Lipca 2009, 19:28 »
Witaj Pati:)
Jak tam po dentyście? Mam nadzieję, że nie bolało:)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #901 dnia: 30 Lipca 2009, 19:35 »
Ja uwielbiam mleko , mam faze , ze czasem pije je niemal codziennie  ato  kakao a to z plataki czy z musli ...
 W ciazy jak mnie meczyla bezsennosc to o 4 rano potrafilam jessli z owocami i siedziec z lapkiem w lozku na forum  ;D

I jak po wizycie  u dentysty ??

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #902 dnia: 30 Lipca 2009, 20:45 »
Jestem :) i żyję :)

Troszkę bolało, ale byłam twarda i nie wziełam znieczulenia :) I nawet nie mam tak dużo ząbków do leczenia jak myślałam że będzie :) Ale jak zrobimy to co jest do zrobienia, to będziemy wymieniać stare plomby, bo u mnie często jest tak, że są niespodzianki po porzednich dentystach  :-\ a na sam koniec końców, jak już wszystko będzie dobre to wymieniny licówki bo i mnie wkurzają i mojej dentystce też się nie podobają :)

Za tydzień jak będę miała wizytę u dr Iry to pogadam z nim na temat tego usg i zobaczę co powie. Ja i tak 20 tydzień będę miałą dopiero we wrześniu, więc spokojnie z tym zdążę, ale porozmawiać teraz nie zaszkodzi :)

A po dentyście weszłam do Biedronki na małe zakupy jak czekałam na R. i tak jak gadałyśmy o mleku to kupiłam sobie jogurty i desery mleczne :) hehehe, żeby nie było że nic mlecznego nie jem :)

A powiedzcie mi, wiecie może jak to jest czemu małe dzieci mają skazę białkową? Czy to jest dziedziczne czy jak ja piję mleczne rzeczy czy nie piję, od czego? Czy po prostu na kogo trafi ten ma?

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #903 dnia: 30 Lipca 2009, 21:08 »
No to super ze jakoś przebrnełaś przez stomatologa :) ja sie wybieram i sie wybrać nie moge jakoś brak mi odwagi heeheh :P

Z tą skazą białkową jest tak ... na kogo trafi ten ma :) to nie jest dziedziczne i przeważnie nie trwa długo ...ja mam akurat do tej pory ...ale na okres ciąży jakby mniejsza jest :) z czego ja bardzo sie ciesze bo moge pic duzo mleka a uwielbiam.

17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #904 dnia: 30 Lipca 2009, 21:55 »
Po urodzeniu synka bardzo duzo jadlam serkow, jogurtow, a na sniadanie ciagle platki z mlekiem. Na skutki takiej diety nie trzeba bylo dlugo czekac  >:( Maly mial skaze, ale udalo sie go wyprowadzic. Przestalam na 6 miesiecy jesc mleko i jego przetwory. W tym czasie Victorek byl tylko na cycusiu  :D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #905 dnia: 30 Lipca 2009, 23:13 »
Pati ja bez znieczulenia nie wyobrażam sobie plombowania nawet najmniejszej milimetrowej dziurki, więc podziwiam za odwagę  :)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #906 dnia: 30 Lipca 2009, 23:19 »
Gratuluje wytrwałości u dentysty :)

Ja mleku i jego przetworom stanowczo mówię nie.
Jak coś, to tylko w kawie i sery jem. A tak to nawet masła nie używam.
Jogurty blee. Za lodami średnio przepadam, chyba że w doborowym towarzystwie forumek ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #907 dnia: 31 Lipca 2009, 08:32 »
Ja byłam u Węgrzynowskiego prywatnie nie czekałam długo ..bo wiesz lekarz prywatny nie da Ci skierowania na badania bezpłatne, chyba że zrobi to przez szpital tzn na skierowaniu musiąłaby być pieczątka szpitala ... ja za swoje usg zapłaciłam koło 240 złotych a nie robiłam żadnego 3d ani 4d tylko zwykłe usg + naganie na płyte + 4 fotki dostałam :) ale lekarz jest super :)

co do skazy to nigdy nie wiadomo Ty mozesz mieć a maluszek nie i odwrotnie , u mojego Kuby podejrzewali skaze ale okazało się ze ma ucxzulenie na wszystkie produkty NESTLE :/
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #908 dnia: 31 Lipca 2009, 09:24 »
Lilith najgorsze to się wybrać do dentysty pierwszy raz po przerwie. A jak już pójdziesz to jakoś leci. Ja od razu zapisałam się na 2 wizyty - za tydzień i za 2 tygodnie a potem moja dentystka idzie na urlop, także jak już jestem zapisana to 50% sukcesu :)

Ewa to ja na szczęście aż tak nie mam :) to w porównaniu z Tobą jestem twardzielka ;) zresztą z tego też się śmieje moja dentystka, ale swój próg bólu mam - wczoraj był on znośny i na szczęście wiercenie nie trwało długo to dało się wytrzymać, ale jak będzie coś mocniejszego... To nie będę się nawet wachać :)

madziulek dzięki za info, no to pewnie jak mi powie po 20 tygodniu żebym do niego zadzwoniła to wtedy się umówię i będzie po sprawie. 240 zł to trochę dużo, ale co tam, pieniądze to nie wszystko, ale teraz może cena za to usg wzrosła. A ile dodatkowo kosztuje 3d/4d?

Ja nie mam skazy białkowej, R. chyba miał a do tego on ma jeszcze uczulenie na jakieś pyłki czy cuś to ja się tylko modlę aby dziecko nie miało żadnych uczuleń. Mogłoby znosić wszystko jak mamusia  ;D ;D ;D

Wczoraj skończyliśmy oglądać "Harpers Island" - R. się zaskoczył, kto jest mordercą, ale mówi że on tak myślał, ale w sumie to bardziej pasowałby kto inny, itp ;) znów się popłakałam na romantycznej scenie  :'( ale te filmu horrory są czasem głupie... uciekający zawsze zapędzi się w kozi róg, wchodzi tam gdzie nie trzeba,  strzela z pistoletu to nie może trafić chociaż morderca stoi nieruchomo, albo zamiast uciekać to stoi i płacze... No dobra, nie wiem jak to jest w prawdziwym życiu jak by się człek zachował, ale takie sceny na filmach są czasami wkurzające :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #909 dnia: 31 Lipca 2009, 09:43 »
Ha ha ;) Jest wiele takich głupich scen filmowych, nie do końca zrozumiałych dla nas ;) A powtarzają się w wielu filmach..np. gdy główny

bohater musi walczyć z większa grupą przeciwników, to zazwyczaj walczy z jednym a reszta stoi dookoła i zdaje się tańczyć czekając na

swoją kolej :drapanie:

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #910 dnia: 31 Lipca 2009, 09:55 »
Ja też wczoraj skończyłam Harper's Island i jestem zła, że to właśnie ta osoba zabijała!!! Ja miałam kilka typów, ale na tę osobę nie wpadłam! A jaka byłam zdenerwowana, że to już koniec... A mój P. tylko się ciągle pytał - "no i kto zabija, kto?" :)

Ale powiem Ci, że mimo iż w necie piszą, że nie będzie kontynuacji to po tym co się wydarzyło na końcu wygląda mi na to, że jednak będzie  ;D

ale te filmu horrory są czasem głupie... uciekający zawsze zapędzi się w kozi róg, wchodzi tam gdzie nie trzeba,  strzela z pistoletu to nie może trafić chociaż morderca stoi nieruchomo, albo zamiast uciekać to stoi i płacze... No dobra, nie wiem jak to jest w prawdziwym życiu jak by się człek zachował, ale takie sceny na filmach są czasami wkurzające :)

Normalnie jak bym siebie czytała  ;D Strasznie mnie to irytuje!

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #911 dnia: 31 Lipca 2009, 09:57 »
Z tymi filmami to chyba juz tak jest ze czasem wlasnie takie sytuacje wkurzaja  ;D ilez ja sie nieraz nadenerwowałam no!!!

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #912 dnia: 31 Lipca 2009, 10:03 »
Patrycja ja robiłam dosyć niedawno i zwykłe kosztowało 260zł a jeżeli 3d to dodatkowo 60zł, no ale mała była źle ułożona więc nie robiliśmy 3d bo i tak nic by nie było widać. Węgrzynowski się śmiał że mała dba o naszą kieszeń.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #913 dnia: 31 Lipca 2009, 10:09 »
Adiana masz rację :) z tą walką to tak właśnie jest :) Jeden walczy a reszta stoi naokoło i czeka na swoją kolej, ale może wg nich to jest walka honorowa? :) Albo jeszcze dobre jest jak jest para i nagle morderca atakuje chłopaka a dziewczyna stoi i piszczy zamiast wziąść coś czym mozna walnąć w łeb, albo cokolwiek...

loona ja tak samo nigdy bym nie wpadła na tą osobę bo zawsze tak autentycznie grała, że ja nie wyczułam że coś tu jest nie tak, ale na szczęście mój R. też nie wyczuł także nie czuję się gorsza :) Ale jak wczoraj oglądaliśmy, to co chwila coś mnie się pytał, a co z tym, a ten to napewno morderca, itp, a ja tylko mówiłam "oglądaj" żeby nic się nie zdradzić - nie lubię komuś psuć oglądania... Moja mama to by najlepiej cały film opowiedziała i też chciałaby wszystko wiedzieć, a mi to psuje, nie ma potem żadnej niespodzianki...

agaga dzięki, dobrze jest być przygotowanym na taką kasę, bo to jednak mało nie jest. 3d raczej nie będziemy robić, choć kto wie. Może w ostatniej chwili nam się odwidzi :)

A ostatnio zaprezentowali plakat na nowy 6 sezon Lostów - no nie mogę jak ludzie piszczeli...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 31 Lipca 2009, 10:19 »
Jejku! Jak sekta jakaś!!! :)

W Lostów się nie wciągnę, ale coś podobnego do Harpera bym łyknęła. Co polecasz?

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #915 dnia: 31 Lipca 2009, 10:21 »
pozdrawiam serdecznie

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #916 dnia: 31 Lipca 2009, 10:24 »
O rany jakie ceny ??? Gdzie Wy takie usg 2D macie drogie ? Ja robiłam u doktora Czajkowskiego - wielu lekarzy uznaje go za

mistrza w tej dziedzinie, a jest już leciwy, ale zawsze bardzo dokładny i w zasadzie nigdy się w żadnej sprawie nie pomylił...w Zdrojach jest

znany, jak byłam na patologii i zapytali mnie co będzie a ja powiedziałam, że Czajkowski stwierdził, że dziewczynka to usłyszałam, że w takim

razie musi być ;D A kasuje 60 złotych od wielu wielu lat ;) Tyle, że on robi tylko 2D

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #917 dnia: 31 Lipca 2009, 10:32 »
o matko jakie drogie usg  :o ja miałam robione na każdej wizycie i za wizyte płaciłam 100zł a jak mała ładnie się ułożyła to zawsze mi w 3d pokazywał (w tej samej cenie oczywiście  ::) )

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #918 dnia: 31 Lipca 2009, 10:49 »
loona innego takiego serialu jak narazie nie znam, ale jak poznam to chętnie się podzielę :)

Adiana ale to chodzi o to usg ze wszystkimi przepływami, jak serce pracuje, czy krew dobrze przepływa... Nie takie zwykłe usg. To zwykłe to u mojego lekarza maks 100 zł kosztuje no chyba, że te genetyczne to ciut więcej, ale generalnie chodzi o te z przepływami. Nie każdy lekarz je robi dlatego odsyłają do kogoś innego.

madziq mój lekarz chyba nie ma na swoim usg 3 d, ale jak narazie mi to nie przeszkadza :)

Jejku znów mnie głowa boli... Wczoraj wieczorem już coś zaczynało ćmić... Na najbliższej wizycie muszę powiedzieć lekarzowi o tych bólach... Boli mnie czoło, ale to nie są zatoki, bo jak się schylam to nie odczuwam tego mocnego bólu... Masakra... znów będę cały dzień leżeć i kwęczeć...

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #919 dnia: 31 Lipca 2009, 11:06 »
ojej to niedobrze z ta glowa  ::) koniecznie powiedz lekarzowi

ps. ja chyba w weekend obejrze ta wysp harpera bo tak o niej piszecie  ;D ;D

co do horrorow - popieram zawsze ofiara wejdzie nie tam gdzie trzeba  ;D ;D

podziwiam borowanie bez znieczulenia ja jak siadam to prosze najpierw o znieczulenie  ;D ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 31 Lipca 2009, 11:22 »
Ja też ZAWSZE leczę zęby bez znieczulenia. Panicznie boję się ukłucia, ale to tak, że aż robi mi się słabo  ::)

A moja dentystka jest tak delikatna, że nawet leczenie kanałowe - po uprzednim zatruciu zęba - obyło się bez znieczulenia.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 31 Lipca 2009, 11:32 »
Sylwia no powiem, bo jak wcześniej tak nie miałam, to właśnie ostatnio jak mnie boli to cały dzień i nic nie pomaga... W zeszły piątek przecież to pierwszy raz w ciąży wziełam tabletkę przeciwbólową - nie pomogło, pierwszy raz w ciąży wypiłam kawę bo myślałam, że może niskie ciśnienie - nie pomogło i cały dzień praktycznie leżę z okładem zimnym na czole lub masuje skronie... Do tego jestem strasznie wyczulona na zapachy i strasznie mi przeszkadza... Wczoraj R. wpadł na genialny pomysł że on nie wymyje się normalnym mydłem tylko takim męskim i co? I teraz czuję ten zapach i mnie wkurza...

loona ja kiedyś w podstawówce to miałam zęba stałego wyrywanego bez znieczulenia bo babka nie mogła mi się wbić... To była masakra, ale przeżyłam. A teraz też jakoś bez znieczulenia robię chyba że naprawdę ból jest bardzo mocny, ale narazie oprócz kanałówki to raz mi się tylko zdarzyło.

A jeszcze wczoraj moja dentystka zauważyła na moim zdjęciu całej szczęki (pantogram? czy coś takiego) że mam jedną kanałówkę źle zrobioną, dentystka wcześniejsza mi źle zrobiła, nie włożyła tego czegoś do samego końca kanału no i teraz będzie ciekawie, bo trzeba będzie wszystko wyciagać... Ale to już po jej urlopie, bo jakby coś się okazało, to nie będę do kogo innego chodzić. Także ciekawie się zapowiada...

Ale strasznie się ucieszyła, że jestem w ciąży i powiedziała, że do 7 miesiąca ona woli robić ząbki ciężarnym bo potem i duży brzuszek i mi może być niewygodnie wysiedzieć tyle czasu, wiec spokojnie ze wszystkim zdążymy.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 31 Lipca 2009, 11:34 »
Z przepływami ? No to było to połówkowe, sprawdzał łożysko, mierzył serduszko, pępowinę, ilość wód, mózgowie małej itd...moja gin tego

nie robiła i wysłała mnie do niego właśnie.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #923 dnia: 31 Lipca 2009, 12:03 »
dziewczyny to połówkowe się robi to to jest genetyczne anie to między 12-14 tygodniem?

ja juz kompletnie zgłupiałam 13.08 mam gina i powiedziął że będzie sprawdzał karczek kość nosoą serce i powiedział że to jest tzw gnetyczne to potem jest jeszcze jedno i to się robi u kogoś innego tak?

oświeććie mnie proszę

ricardo ty do dentysty będziesz latać a ja zlaiczam ortodontę 3 miesiące temu założyłam aparat na górę i zaraz będe zakładać na dół tylko mdlości musza mi minąć :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #924 dnia: 31 Lipca 2009, 12:04 »
moją ciążę prowadzi węgrzynowski - faaajny lekarz
naszczęście mam ubezpieczenie z pracy i nic nie płacę za wizyty.
zdzwon w ostanim tygodniu sierpnia to cię umówią na wrzesień.
ja czekałam max tydzień na wizytę.

Pati, mnie też często boli głowa...i mdłości mi nie przeszły  :-[\
________
półowkowe to po 20 tc
a genetyczne to w 12-14tc

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #925 dnia: 31 Lipca 2009, 12:10 »
no i wsio jasne dzięks Ania  :)

ps łączę się w bólu głowy i mdłościach ehhh  :-\

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 31 Lipca 2009, 12:11 »
ooo alex widzę, ze jesteśmy prawie tak samo w ciąży ;-)
mnie niestety też męczą mdłości..mam już dość
jedyny plus - 5kg  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #927 dnia: 31 Lipca 2009, 12:18 »
Adiana tak, połówkowe. Ja tam nie wiem jak się te wszystkie usg nazywają :) zobaczę co powie lekarz na wizycie.

Alex te co teraz będziesz miała to genetyczna i sprawdza się to wszystko co napisałaś :) a nasza dzidzia nie chciała się przewrócić i niewiele dało się pomierzyć, no trudno :)

Współczuję wam tych mdłości... Ale jest nadzieja u was, że zaraz się kończy pierwszy trymestr i mdłości odejdą :) a ten ból głowy mnie denerwuje... U mnie zaczął się dopiero niedawno... No w 2 trymestrze... Jak tak będzie co kilka dni to czarno to widzę...

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #928 dnia: 31 Lipca 2009, 13:23 »
Ja to Ci współczuje tych bóli :( nienawidzę kiedy mnie głowa boli

A co do dentysty to wiem ze najgorzej jest pojsc pierwszy raz..pozniej to juz z górki :) tylko ja sie niemoge zmotywowac pojsc ten pierwszy :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #929 dnia: 31 Lipca 2009, 13:58 »
ja tez wspolczuje bólu bo nie mam tego problemu baaardzo rzadko boli mnie glowa  ;)