Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 308993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #570 dnia: 20 Lipca 2009, 11:25 »
Szkoda że kuzynostwo miało taką fatalna pogodę na własnym weselu- to jest pech! cały tydzień słonko a gdy tylko przychodzi weekend to jakaś masakra się robi na dworze! My mieliśmy jechac na jezioro w weekend no ale niestety pogoda nas uziemiła w domu  :-\
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #571 dnia: 20 Lipca 2009, 11:38 »
U mnie w domu rodzinnym nigdy nikt nie palił i jak ktoś przyszedł palący, to tak było czuć, normalnie jakby palił ktoś w domu...

A u teściów to niestety - i teściowa i szwagier, ale nie powiem, bo nie palą wszędzie. Albo w kuchni, albo na korytarzu, albo wychodzą na dwór - mają to szczęście, że mają domek.

Zobaczymy jak to będzie, bo ja nie cierpię palaczy, zwłaszcza że co poniektórzy są tak bezmyślnie chamscy, że paląc nawet się nie zastanawiają czy na Ciebie dmuchają czy nie. Niektórzy albo odejdą kawałek dalej - jeśli to jest oczywiście na dworze, ale ogólnie starają się dmuchać w inną stronę... Ale niektórzy dmuchają gdzie popadnie... Takim to najchętniej bym tego papierosa włożyła głęboko do gardła i jak chcą się truć to proszę bardzo.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #572 dnia: 20 Lipca 2009, 12:41 »
Patrycja piękny kolorek! I brzusio coraz większy!

A te porównania brzusia chyba w zwykłym paincie można zrobic.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #573 dnia: 20 Lipca 2009, 12:51 »
Pati wyglądasz sliczni i promieniejesz :)

A bbrzusio zaokrągla sie .. nawet nie zauwazysz kiedy a bedzie wielki jak balon heheeh :P

A co do papierochów ... ja juz nie pale od stycznia ... noworoczne postanowienie ... i bardzo sie ciesze z tego powodu :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #574 dnia: 20 Lipca 2009, 12:55 »
Dzięki dziewczyny :)

No właśnie ja jestem jakaś noga i męczę się w tym paincie i nic mi nie wychodzi... Nie umiem tego zrobić...

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #575 dnia: 20 Lipca 2009, 15:34 »
piekne zdjecia i piekna modelka nawet nie zauwazylam Twoich odrostow i az sie cofnelam gdy o niech przeczytalam  ;D ;D ;D ;D jesli o mnie chodzi to mozesz nas codzienie zasypywac porcja fotek  ;D ;D ;D
i sliczna masz ta bluzeczke na ostatnich zdjeciach - jest rewelacyjna  ;D ;D

ps. co do palaczy mnie najbardziej wkurza jak na mnie dmuchaja  8) i jak ida w tlumie a ja ide za nimi i musze wachac te smrody  ::) moj tata nalogowo palil ale tylko w kuchni badz na klatce schodowej a od paru lat nie pali  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #576 dnia: 20 Lipca 2009, 15:40 »
Dzięki Sylwia :) teraz jak zafarbowałam włosy to od razu lepiej się czuję i jak się patrzę w lustro to wydaje mi się, ze jest ich jakoś więcej :)

A właśnie udało mi się wygrać aukcje na allegro :) kupiłam spodenki z pasem ciążowym, długość nad kolano, kolor taki jasny melanż szary, wymiarowo powinny być ok, zobaczymy jak przyjdą. Ktoś sprzedawał nówkę sztukę ponoc nie noszoną a zapłacę za nie aż 5,5 zł + przesyłka  ;D ;D Mam nadzieję, że będą dobre i nie będę w nich wyglądać jak baleron  ;D ;D ;D

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #577 dnia: 20 Lipca 2009, 17:05 »
jak nadal masz problem z tymi fotkami to podeślij je do mnie to ci zrobię:) the_rose@o2.pl  :)))
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #578 dnia: 20 Lipca 2009, 17:20 »
Witam serdecznie i dziekuje za PW (Ty sama wiesz )

Pieknie w ciazy rozkwitasz , samo szczescie  :-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #579 dnia: 20 Lipca 2009, 17:32 »
the_rose o bardzo dziękuję, zaraz będziesz miałam na poczcie :)

Jagna super, że jesteś  :-* nie ma za co  :-* dziękuję za komplemenciochy :)

A ja miałam taką straszną ochotę na ostrą zupkę kuksu, że nie wytrzymałam i sobie zrobiłam :) Była pyszna! Trochę się bałam, czy czasem nie będę miała po tym zgagi, albo czegokolwiek innego, ale popiłam colą bo tylko to gasi wspaniale pragnienie po tej ostrej zupce i czuję się wyśmienicie  ;D Cudownie mi się odbekło i nic mi nie dolega  ;D ;D ;D

Ta pogoda mnie denerwuje... Co chwilę latam na balkon przesunąć pranie... Zacznie padać - podciągam pranie pod okno, przestanie padać - lecę przesunąć je znów na brzeg... Teraz znowu się ściemnia i grzmi, więc pewnie zaraz będzie znowu padać.

R. musiał pojechać do Goleniowa coś montować i nie wiem kiedy wróci, także mam jeszcze więcej czasu dla siebie. Niestety... Wolę jak jest ze mną :) ale jak trzeba jechać to trzeba...

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #580 dnia: 20 Lipca 2009, 18:08 »
wysłałam ci na maila i pozwoliłam sobie sama wkleić. Mam nadzieje, że się nie gniewasz:)
Buziaki:)

Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #581 dnia: 20 Lipca 2009, 18:15 »
o super! Dziękuję Ci bardzo Kasiu  :-* :-* :-* właśnie też już miałam wstawić  ;D pewnie, że się nie gniewam  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #582 dnia: 20 Lipca 2009, 18:34 »
Nooo brzusio ślicznie rośnie! Duży facecik się szykuje ;)
Doczytałam, że masz łożysko na przedniej ścianie? Może dzięki niemu brzunio już taki ciążowy?
Z tego co słysząlam/czytałam, kobiety z łożyskiem z przodu dłużej nie czują ruchów maluszków, także uzbroj się w cierpliwość i nie panikuj za wcześnie ;) Jeszcze da Ci maleństwo popalić!
A na buźce promieniejesz!
Do tematu papierochów nie będę już wracać... podobnie jak większość z Was czekam na zakaz palenia w miejscach publicznych.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #583 dnia: 20 Lipca 2009, 18:34 »
Pati, było trzeba mówić, że sama w domu będziesz siedzieć... wpadłabym na kawkę :) bo ja też sama...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #584 dnia: 20 Lipca 2009, 18:40 »
Tak dziubasku, łożysko na przedniej ścianie mam. Co prawda lekarz powiedział, że opóźnień nie powinno jako takich być, ale jak się już naczytałam właśnie o tym to ja wiem już swoje  ;) hehehe. Też od razu o tym pomyślałam, że dlatego brzusio już jest, ale prawdę powiedziawszy, to na zdjęciach on i tak jakiś mniejszy się wydaje  ;D A facecik (albo dziewuszka) chyba taki duży nie będzie :) Teraz jest o kilka dni młodsze niż wychodzi z terminu, ale ja jak się urodziłam to byłam klocek chyba 4 kg i 62 cm, a mój R. to wcześniak z 7 miesiąca to on był kruszynka. Także zobaczymy :)

Aniu a no widzisz, nie wpadłam na to... Ja często jestem w domku, także przy następnej okazji nie widzę żadnego problemu :)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #585 dnia: 20 Lipca 2009, 22:45 »
Z tym łożyskiem to chyba różnie bywa. ja miałam też na przedniej ścianie, ruchy czułam już w 16 tyg. a brzuch wyskoczył dopiero ok 6 miesiąca, wcześniej nie było nic widać  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 21 Lipca 2009, 09:00 »
No to jak widać różnie z tym bywa - tak jak mówił lekarz - że wcale nie muszę ruchów czuć późno. Ale Ty chlebosia to szczapka jesteś :) a szczapki chyba wcześniej mogę odczuwać ruchy? Bo ja mam trochę tłuszczyku tu i ówdzie, więc mogą się trochę te ruchy tłumić. Zobaczymy jak to będzie :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #587 dnia: 21 Lipca 2009, 09:06 »
Pati, ja też nie mogłam się doczekać ruchów:) już niedługo poczujesz...czas tak szybko leci...
a kiedy teraz macie usg? kolejne to już chyba połówkowe? ja tak miałam...musiałam czekać 10 tygodni!
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #588 dnia: 21 Lipca 2009, 09:24 »
Teraz wizytę mam 6 sierpnia, nie wiem czy będzie usg na tej wizycie, a jak nie to na początku września już połówkowe :) Może akurat na rocznicę ślubu nam się ukaże co tam jest :)

A ruchów się nie mogę doczekać, ale to wiem, że jeszcze minimum 2 tygodnie na to a może i dłużej, dlatego czekam z niecierpliwością i mój R. również :)

Ale faktycznie, czas tak szybko leci... z jednej strony to dobrze, a z drugiej strony wszystko przelatuje między palcami :)

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #589 dnia: 21 Lipca 2009, 09:30 »
Ja mam wizyty co 4 tyg., al na usg umawiam się osobno do innego lekarza.
Wiesz, ja też mam trochę tłuszczyku i ruchy czułam wcześnie, jak na pierwszą ciążę (na początku 18tc). Mój T. jak przykłada rękę do brzucha nie może uwierzyć, że to nasza Maleńka tak się rusza, wciąż powtarza, że mi zazdrości, że mogę ją czuć:) W ogóle na początku jak jeszcze nic nie czułam T. przykładał do brzucha stetoskop z nadzieją, że coś usłyszy:) ale niestety były same bulgotania ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #590 dnia: 21 Lipca 2009, 09:55 »
Ja w sumie teraz mam wizyty co 3 tygodnie, bo 4 to jakoś za długo i się strasznie martwiłam, ale jak teraz będę miała wizytę w 16t 1d, to już następną wezmę za 4 tygodnie.

Ja jeszcze nie wiem jak to jest, skąd będę wiedziała że to to... Strasznie się nie mogę doczekać :)

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #591 dnia: 21 Lipca 2009, 10:35 »
Pati rozumiem Cię, ja też na początku bardzo się martwiłam, jednak samo badanie gina (bez usg) nie dawało mi takiego 100% spokoju...tylko jak na usg widziałam, że serduszko bije i dziecko fika, to mnie uspokajało...no ale co tydz na usg się nie da :-\
a ruchy sądzę, że poznasz na pewno...na początku łatwo je pomylić z ruchami jelitek ;D ja siedziałam i wyczekiwałam...aż T. się śmiał ze mnie:) zamierałam na kanapie w bezruchu i czekałam:)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #592 dnia: 21 Lipca 2009, 11:07 »
Pati, czasem ciężko jest rozpoznać te ruchy. Mi się udało, bo akurat miałam spotkanie z klietem, bardzo spokojną rozmowę - siedziałam w fotelu i słuchałam babki :) Był to 14 tydzień więc bardzo wcześnie, bo często dziewczyny czekają do 16 czy 18. Potem od razu poleciałam do pracy i wypytałam kumpelę, czy na pewno to było to, jak ona wspomina pierwsze :)
Potem chyba z tydzień była cisza, znowu raz czy dwa się ruszyła. A jak już się rozszalała to szkoda gadać. I mam tak do dzisiaj :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #593 dnia: 21 Lipca 2009, 11:08 »
hahahaha, no sobie wyobrażam :) ja zawsze jak leżę to trzymam rękę tak na podbrzuszu, więc napewno się doczekam :)

Narazie mam na każdej wizycie usg, na następnej wizycie nie wiem czy będę miała usg, ale fajnie by było mieć :)

A dziś wziełam ostatnią dawkę duphastonu - pozostały mi tylko: luteina, acard i witaminki  :) Wolałabym brać dalej ten duphaston, ale jak lekarz mówi, że nie ma potrzeby to ok. Teraz już byłam przygotowana, że to ostatnie moje tabletki, więc ze spokojem to przyjełam :)

Ale jakoś pryszcze mi wyskoczyły na dekolcie, ramionach i trochę na pleckach... eh, co mam zrobić żeby się ich pozbyć?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 21 Lipca 2009, 11:20 »
A ja wyczułam ruchy dopiero w 20 tyg. a chyba z 4 tygodnie wcześniej leżałam co wieczór i nasłuchiwałam czy ktos nie puka :glupek: Się naczekałam, ale jak sie już doczekałam to moje "Małe ADHD" szalało codziennie i zostało jej do teraz ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #595 dnia: 21 Lipca 2009, 11:34 »
Ja też chyba późno poczułam ruchy - najpierw coś czułam, ale nie wiem, czy to Paulinkę czułam, czy nie. Nawet nie pamiętam, w którym to było tygodniu.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #596 dnia: 21 Lipca 2009, 11:46 »
Ręką na razie ich nie wyczujesz, dopiero jak będą silniejsze. Na razie czekaj, aż taka rybka powachluje swoim ogonkiem :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #597 dnia: 21 Lipca 2009, 11:54 »
Jeszcze trochę czasu upłynie  ;D choć nie mogę się doczekać, to wiem jaka jest kolej rzeczy, a znając moje szczęście to jeszcze sobie poczekam do 20 tygodnia  ;D Wszystko w swoim czasie :)

A jeszcze wam opowiem jaką wczoraj miałam głupawkę :) Co poniedziałek oglądam na Comedy Central jeden z moich ulubionych seriali "Jak poznałem waszą matkę" i był taki śmieszny odcinek, że tak się cały czas śmiałam, że przeszło to już potem w histeryczny śmiech, taki, co to żadną siłą nie możesz powstrzymać, a na końcu zaczełam płakać   ::) R. się na mnie patrzy i pyta: "czemu płaczesz?" a ja na to że nie wiem, po prostu chce mi się płakać, ale płakałam takimi rzewnymi łzami, jakby nie wiadomo jaka tragedia się wydarzyła...

hehehe, śmieszne to było. Pottem się uspokoiłam :) Ale zdarzyło mi się to drugi raz podczas ciąży :)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #598 dnia: 21 Lipca 2009, 12:04 »
Fajny jest ten serial :D Bardzo go lubie :D

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #599 dnia: 21 Lipca 2009, 12:05 »
R. się na mnie patrzy i pyta: "czemu płaczesz?" a ja na to że nie wiem, po prostu chce mi się płakać, ale płakałam takimi rzewnymi łzami, jakby nie wiadomo jaka tragedia się wydarzyła...

hehehe, śmieszne to było. Pottem się uspokoiłam :) Ale zdarzyło mi się to drugi raz podczas ciąży :)
Mi się często zdarzało beczeć jak głupia z byle powodu. ::) Grześ aż się bał cokolwiek do mnie mówić. ;) Na szczęście już mi przeszło, bo normalnie czasem aż wstyd z takich pierdół ryczeć, albo najlepiej w ogóle bez przyczyny. ;)

Pierwsze ruchy naszego Maleństwa, chyba w 18. tc wspominam jak takie baaaaaaardzo delikatne pukanie. :Serduszka: Teraz już się Mała rozszalała i czasem aż coś zaboli, ale to daje mi poczucie, że wszystko jest ok.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka: