Autor Wątek: 13.06.2009 - czy ja nie śnię? ;-)  (Przeczytany 15373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: 13.06.2009 - czy ja nie śnię? ;-)
« Odpowiedź #90 dnia: 23 Maja 2009, 23:24 »
Melduję się i ja... ;)
Bardzo fajna ta wasza historia... i zareczyny takie romantyczne...
Sukenka b. ladna..a obrączki efektowne....grawer->super pomysł z Mrau....

Pozdrawiam;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 24 Maja 2009, 00:07 »
bardzo ładne obrączki.... fajniutki kształt mają (muszą być wygodne)... a grawer bosssski :D
spinki i zawiadomienia również super... nie wiedziałam, że przyszła panna młoda powinna kupić ślubną koszulę  ::) ... oj nie znam się na tych przesądach zupełnie

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 24 Maja 2009, 00:19 »
W tych ostatnich dniach jescze ja dolacze odliczac z TObą :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #93 dnia: 24 Maja 2009, 11:31 »
Dawno mnie tu nie było, więc się ponownie melduję - obrączki ciekawe i rzeczywiście (jak dla mnie bardzo oryginalne). Ciekawe zwyczaje macie na Śląsku - jak pisały dziewczyny z "Ziem Zachodnich", tu nie ma takich zwyczajów. W mojej Rodzinie nie ma nawet zwyczaju błogosławieństwa Rodziców!!! Jeśli chodzi o rozdawanie ciasta - to znam tylko zwyczaj obdarowania ciastem po ślubie, osób, które były tylko w Kościele.
Zazdroszczę, że masz tak blisko do ślubu.
Pozdrawiam i buźki zostawiam  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #94 dnia: 24 Maja 2009, 19:23 »
bardzo ładne obrączki, choć ja preferuję płaskie  :) zawiadomienia też bardzo ładne i spinki też  ;D  :-* :-* zostawiam

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #95 dnia: 24 Maja 2009, 20:54 »
SUper obrączki :)
I jaki fajny pomysł z tą kartką z kalendarza w zaproszeniach i zawiadomieniach, super :)

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #96 dnia: 24 Maja 2009, 22:21 »
matrix0007 - mówisz, że szkoda, że nie ma takich zwyczajów, ale zauważ, że to kolejna rzecz do załatwienia, ewentualnie kolejny czas do poświęcenia i kolejna kasa... Wszystko ma swoje plusy i minusy. Z tym, że ja się nawet nie zastanawiałam nad zwyczajami, bo jestem chyba tradycjonalistką i bez pewnych ceremonii nie wyobrażam sobie wesela :)

madzia_kubica, nikaa, mikoala - witam :) :hello:
Coś jednak jest z tymi przeciwnościami, które się przyciągają, bo my się różnimy pod wieloma różnymi względami... Czasem mnie to martwi, bo jednak łatwiej iść przez życie z osobą o podobnym charakterze, prawda? Ale skoro serce wybrało, trzeba uciszyć rozum ;)
A mojemu PMowi chyba nie przekażę zachwytów, bo już i tak puchnie z dumy ;) Ale w jego imieniu, dziękuję za pochwały :)

Widzę, że grawer robi furorę  ;) ;) ;) A tak serio, to, hmm... nie wiem, jak o tym powiem reszcie świata ;) Ale w sumie, moje obrączki i mogę grawerować, co chcę, prawda? Choćby dla innych to było nie wiem jak kretyńskie ;)

wiśniowa, muszę Ci coś powiedzieć na temat wygody, coś, co mnie bardzo dziwi. Mierzyłam obrączkę na prawej ręce i jakoś mi dziwnie. Jak ją zakładam na rękę lewą, na palec, na którym noszę pierścionek zaręczynowy, wszystko super pasuje. Tak się zastanawiam - czy to kwestia tego, że lewy palec jest przyzwyczajony do pierścionka?... Bo rozmiarowo na pewno jest ok...

frezyjka81, nie zazdrość tak terminu, Wasz ślub też się zbliża - a ja bym nasz przesunęła o jakieś 2-3 miesiace, żeby na spokojnie ze wszystkim zdążyć :) I dziękuję za  :-*, Tobie buraczku też :)

Diankusia skoro tyle zachwytów nad naszym zaproszeniem, to muszę  się przyznać, że to nie do końca autorski pomysł, niestety. Widzieliśmy na jakieś stronie podobne i bardzo nam się podobały i nawet byśmy je zamówili, ale za nic nie chcieli ich zrobić z zielonym...

Teraz mam podobny problem z księgą gości - bordo, złoto, ale nie zieleń... Cóż to za kolor sobie wybrałam... :)

Na wsi wypoczęłam, leżałam z książką na słoneczku, trochę się przypaliłam, ale liczę na to, że skóra nie zejdzie. Taka stara a taka głupia ;( Tak czy siak, oderwałam się na trochę od tej dzikiej karuzeli zwanej przygotowaniem wesela.

W drodze powrotnej udało nam się załatwić pierwszą spowiedź - z kościelnych spraw została tylko spowiedź nr 2...

Jutro przymiarka sukni + sukienki poprawinowej i bardzo się cieszę, chociaż obawiam się, że to już ostatnia...

A, jeszcze zapomniałam napisać o makijażu! ;) Makijażystka zafundowała mi tak zwaną "tapetę" - na codzień w zasadzie nie stosuję w ogóle podkładu, więc czułam się dziwnie :) Jedno oko pomalowała na brązy i beże, drugie na błękity i kazała wybierać. Całą trójką (ja, ona i moja mama) zgodnie wybrałyśmy beże, czego bym wcześniej nie przypuszczała. Więc chyba ok, myślę, że ta pani będzie mnie malować ślubnie. Obiecała przynieść jakieś próbki tych kosmetyków, których będzie używać, żebym mogła ewentualnie co nieco poprawić :)

To tyle :) Posyłam wszystkim  :-* :-* :-* na ten wieczór/noc i na cały tydzień (ach, jak mi się nie chce do pracy! ;))
Trzymajcie się! :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Maja 2009, 22:45 »
o widze, ze juz tylko 20 dni wam zostalo. ja tez mam problem w sumie, bo wybralam sobie tez nietypowy kolor, bo fioletowy i nic teraz nie moge znalezc. fajnie, ze masz przymiarke, koniecznie zrob zdjecia dla nas.
dobranoc  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 24 Maja 2009, 22:58 »
hmmm ja specjalnie nosze pierścionek na obrączkowym palcu, żeby przyzwyczaić rękę... ale też wiem że bywają obrączki wygodne i niewygodne... moja niestety okazała się mało komfortowa i między innymi dlatego musieliśmy ją poprawiać... teraz nie czuję jej zupełnie na palcu więc pewnie to tez kwestia wykonania  :)

mam nadzieję, że będą jakieś fotki z przymiarek :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #99 dnia: 24 Maja 2009, 23:10 »
Buźki zostawiam na wieczorek i też na cały tydzień.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Maja 2009, 01:20 »
Ja tylko czekam na 27 czerwca :) Wtedy odpoczne sobie troche od spraw weselnych :) Oczywiscie wiadomo, sprawia mi to przyjemnosc, ale jednak czasem warto tez odpoczac :)

A jaką masz sukienkę poprawinową? Ja swojej jeszcze szukam i też myślę nad krawcową ::)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Maja 2009, 10:04 »
Tak jak napisałaś grawer jest wasz, więc nie ma co się przejmować innymi.
My też zażyczyliśmy sobie dość niestandardowe słowa, a czy to się będzie innym podobało czy nie, to już mniej ważne :)

Madzia - ja mam tak samo, przygotowania w sumie cieszą, ale momentami wolałabym mieć je już za sobą , żeby  nie myśleć ciągle o wszytskim i nie martwić się, że czegoś zapomnę, albo z czymś nie zdąże...:)

odliczam

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Maja 2009, 14:52 »
no faktycznie ten zielony tak mało weselny, ale jak wam się podoba to zróbcie po swojemu  :)

koniecznie chcemy fotki z przymiarki  ;D :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Maja 2009, 15:05 »
Madzia a ja mam właśnie zieloną księgę weselną ZIELONĄ i w Szczecinie nie ma problemu z kupnem zielonej, może któraś z dziewczyn by ci pomogła i kupiła i wysłała daje Ci na priv namiary tego sklepu w Szczecinie

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Maja 2009, 15:14 »
poniedziałkowe:*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Maja 2009, 17:19 »
Ja jak przeglądałam kiedyś allegro, to też spotkałam zielona księgę gości  :D Musisz szukać  ;)
Jestem ciekawa sukienki poprawinowej  ;D

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #106 dnia: 27 Maja 2009, 14:34 »
Dziewczynki, dzięki, że jesteście, mam straszny młyn, spróbuję odezwać się wieczorkiem i powrzucać zdjęcia :)

Chwilowo się dołuję tym, jak inne dziewczyny są przygotowane do swoich ślubów, a ja w lesie ;(

Trzymajcie się, papa!

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #107 dnia: 27 Maja 2009, 14:51 »
MKsięgi gości może zielone nie są ale maja elemnty w tym kolorze:D
Proszę bardzo:
:)
:)
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 27 Maja 2009, 16:20 »
hmm na allegro sprzedawcy są w miarę elastycznie więc może można poprosić o zieloną księgę lub chociaż taką, która będzie miała więcej zielonego koloru  ::)

ja mam księgę od tego sprzedawcy co katrishja wkleiła i bardzo ładna jest :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 27 Maja 2009, 23:47 »
A ja znalazłam taką  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 28 Maja 2009, 01:10 »
buziaczki  :-* :-* :-*

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #111 dnia: 28 Maja 2009, 15:14 »
Czwartkowe  :-* :-* A jakieś zdjęcia z przymiarki może będą? ;)

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #112 dnia: 28 Maja 2009, 22:01 »
Och, dziewczyny, dotarłam wreszcie....

pamela widzisz, czasem sobie człowiek cośtam ubzdura i koniec, gleba, leżymy... ja nie wiem, skąd mi się wział ten zielony, chyba dlatego, że sala będzie w odcieniach łososia i pomarańczy bladej i chciałam ją czymś ożywić...
Bo nasza sala będzie wyglądała tak (różowy nie jest aż taki różowy, tylko łososiowy i nie chcemy też balonów różowych, tylko oczywiście - ZIELONE :D

wiśniowa - widzisz i Ty masz dobry pomysł z tym pierścionkiem... Ale nie mam żadnego, który by pasował chyba, a na pewno nie znajdę teraz w tym bałaganie... Trudno, będzie uwierać ;)

madzia_n, witam Cię - czy to moje alter ego? ;) Podobna ksywka, ślub i miejsce... ;)

frezyjka91, madzia_n, Diankusia, dzięki za buziaki, poproszę jeszcze o fluidy :)

arvena, ja mam wrażenie, że zegar pogania mnie coraz bardziej i bardzo się denerwuję, że nie zdążę z niczym....

Co do księgi, dziękuję Wam wszystkim za namiary i zdjęcia. Ja na allegro znalazłam taką:

Podoba nam się, bo jest w miarę skromna, podobno jest zielona, ale sprzedający nie ma zdjęcia.

Jest też taka i też jest zielona, ale też nie ma zdjęcia.

Ten sam sprzedający oferuje taką księgę:

Kolor ok jak dla mnie, ale trochę za bogato ;) Więc może kupimy tę wyżej w kolorze zielonym i będzie ok, tak sądzę.

Czas na przymiarkę :D

Podoba mi się, że sukienka się tak "buja" jak dzwon :)

Z półprofilu + moja świetna mina ;)

Tren - odczepiany

Welon + tren - podoba mi się, że nie widać, gdzie kończy się jedno a zaczyna drugie :) Ciągle mam obawy co do tego welonu, czy to jest wygodne? Czy się podeptam?....

Sprawdzam, czy da się wykonać nasze superfigury w czasie pierwszego tańca ;)

Czas na poprawinową - impreza będzie w mieszkaniu moich rodziców - takie mnie formalne spotkanie, ale chciałam mieć wyjątkową sukienkę (tym bardziej, że czekają mnie 2 wesela w tym roku :D). Będzie sięgała kolan.

I błagam, nie zwracajcie uwagi na moje miny ;)

Dzisiaj, jak tylko się oderwę od komputera, chcę dokończyć zawiadomienia.

U jubilerów nie było nic a nic... Jednak zostaje chyba Kruk - mam zniżkę 20%, więc wtedy ceny są "normalniejsze" :)

Jutro odbieramy obrączki już na 100%, potem odebrać skrócone spodnie i kamizelkę i poszukać buty dla mojego PMa.

Tyle... Boże, tak mało czasu zostało... Muszę poszperać u Was, co jeszcze mam do załatwienia, bo jestem pewna, że o czymś zapomniałam...

Dobrej nocy! Dziękuję za wsparcie i proszę o jeszcze :)
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2009, 22:15 wysłana przez MagdaN »

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #113 dnia: 28 Maja 2009, 22:25 »
Witam Cię "krajanko"  ;D ;D ;D

Zacznę od początku- bardzo ładna suknia ślubna :skacza:
Poprawinowa też niczego sobie :)
Gdzie je szyjesz??

Sala jakos mi znajoma ale nie wiem gdzie ją "włożyć"  ::)
Jak się nazyhwa??

Moja sis (kobietka) mieszka w Świętochłowicach więc świat jednak jest baaaaaardzo malutki  :P :P
W którym kościele  ślubujecie???

A jeśli chodzi o kołocz weselny to my rozwozilismy nasz w środę czyli ok półtora tyg. przed ślubem i mieliśmy hmmmmmm ok 70 paczek  :) :) :) :)

Będę bacznie śledzić Twoje odliczanko  ;D ;D ;D

Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Maja 2009, 23:44 »
Sliczna sukienka;) i idealnie na Tobie lezy ;)
A poprawinówka tez super i ma b. ladny kolor ;)
Buziaki:*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #115 dnia: 28 Maja 2009, 23:48 »
przezroczysty tren przy sukni  :mdleje: :zdziwko: REWELACJA jeszcze tak nie widziałam  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #116 dnia: 29 Maja 2009, 00:04 »
sukienka swietnie na tobie lezy, jedna i druga, a welonik jest przesliczny, a bedziesz miala inny na sale?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 29 Maja 2009, 01:08 »
Hej :)
Ale macie ładną salę :) A zielony to moj ulubiony kolor :skacza:

Madziu ja do tej pory mialam nick "madzia_kubica" ale zmienilam bo mnie denerwowalo rajdowe nazwisko, a i tak od sierpnia bede Panią N. ;) Hehe zbieg okolicznosci ;D

Jak dla mnie to ta pierwsza ksiega bylaby ladna z zielonym :) Bo ta trzecia jest troche za jaskrawa, a jesli jest od tego samego sprzedawcy to ta druga tez pewnie bedzie tak jaskrawa :)

Sukienka bardzo ladna, slicznie wyglada welon z tym trenem... :) A sukienka na poprawiny śliczna, ja chcialabym taka, ale wlasnie zielona :) Dużo wyniosło Cię uszycie takiej sukienusi? Tak sie pytam bo sama zastanawiam sie nad szyciem :)

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #118 dnia: 29 Maja 2009, 07:02 »

Bardzo ładne sukienki.

Tren fajnie się komponuje z welonem.

Pozdrawiam

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 29 Maja 2009, 08:25 »
witam i ja:)
fajna ta wasza historia:)
 Do magicznego dnia zostało juz niewiele czasu więc życzę duuuuzo spokoju i radosci na te ostsnie dni panieńskiego stanu:)
Pozdrawiam

Magda, wiesz, że my sie znamy....
przez wspólnych znajomych- Wojtek K., Iwona... :)