Autor Wątek: 13.06.2009 - czy ja nie śnię? ;-)  (Przeczytany 15397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: 13.06.2009 - czy ja nie śnię? ;-)
« Odpowiedź #150 dnia: 2 Czerwca 2009, 20:36 »
i ja czekam na relację z wieczorku  ;D

przy okazji nadrobiłam wątek po chwilowej nieobecności i....

:arrow: w sukni wyglądasz pięknie i oba welony bardzo Ci pasują
:arrow: dobrze zrobiłaś że kupiłaś krótszy... ja miałam taki jak ten krótszy na swoim i bardzo mi przeszkadzał
:arrow: piękne obrączki i biżuteria ślubna (na pewno ją jeszcze nie raz założysz)
:arrow: sukienka poprawinowa śliczna... kolor jest po prostu mistrzowski i pięknie podkreśla Twój typ urody
:arrow: masz super figurę
:arrow: zielona księga gości to świetny pomysł nie wiem tylko czy zdążysz ją kupić przez allegro  ::)

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #151 dnia: 2 Czerwca 2009, 23:52 »
Dziewczynki, przepraszam, mam szalony czas - jutro mam urlop, więc na pewno się odezwę.

O 6 rano mamy do odbioru pięć zestawów po 3 blachy ciasta i musimy je rozwieźć, ale myślę, że wreszcie tu wpadnę.

Trzymajcie się cieplutko!

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 3 Czerwca 2009, 00:14 »
A już myślałam, że są foty z panieńskiego  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #153 dnia: 3 Czerwca 2009, 18:31 »
a gdzie foteczki??  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #154 dnia: 3 Czerwca 2009, 20:25 »
Buziaczki  :-* :-* :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #155 dnia: 4 Czerwca 2009, 00:20 »
i urlop przyszedł i się nie odezwała  >:(

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #156 dnia: 4 Czerwca 2009, 08:41 »
Na zdjęcia z panieńskiego czekamy  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #157 dnia: 4 Czerwca 2009, 19:48 »
 :tupot: :tupot: :tupot:

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #158 dnia: 4 Czerwca 2009, 23:44 »
Już, już do Was biegnę, ladies ;-) Strasznie Was zaniedbałam, ale już lecę nadrabiać wszystko :)

Temat: wieczór panieński :-)

Jak już wspomniałam, przygotowania powierzyłam osobie spokojnej, konkretnej i racjonalnej, więc byłam pewna, że żadnych dzikich szaleństw nie będzie, ale też i nie miałam na nie ochoty. Zresztą, uważam, że bycie żoną wcale nie zabrania szaleć i później :-)

Szykowałam się nie-wiem-ile-czasu, ale udało mi się wyprostować włosy porządnie i się nieźle pomalować - byłam całkiem zadowolona ze swojego wyglądu, a wiecie, ile to pewności siebie daje :D:D:D

Miałam tylko informację od dziewczyn, że mam być gotowa o 18.45, bo ktoś po mnie podjedzie i że jedziemy do Bytomia. Nawet nie wiedziałam na 100% kto w końcu będzie - przekazałam tylko przyjaciółce-organizatorce listę osób zainteresowanych z numerami. Przed siódmą podjechała po mnie inna przyjaciółka, zapakowała mnie do auta i pojechałyśmy po organizatorkę, a potem wspólnie jazda do Bytomia aż do samego klubu.

Całkiem nieźle wyszło, że dziewczyny nie przyszły punktualnie, tylko grupkami, więc był czas się przywitać. Okazało się, że mamy cały długi stół zarezerwowany dla nas - jak już wszystkie się zebrały, wyglądało to tak:

Generalnie tłum bab ;-)

I po kolei się zaczęło: PREZENTY! Oczywiście, same zbereźne ;-)
Po pierwsze: koszulka, w której przetańczyłam prawie całą noc:

Prócz tego mydełko o "ciekawym" kształcie :D I obowiązkowa podwiązka :-)

Dziewczyny z pracy zaszalały - kupiły militarne wdzianko :D

Z drugiej pracy - śnieżnobiała piżamka na noc poślubną :D Wyjątkowo, ciuszek nieprześwitujący :D

Kumpele ze studiów sprawiły mi peniuarek :D

Nie wspomnę już o specjalnych kapciach, czekoladowych siusiakach i instrukcji użycia męża :-) Generalnie prezenty bardzo "praktyczne" ;-) I bardzo "panieńskie" :D

Potem przyszedł czas na konkurs wiedzy o mnie :D Dziewczyny odpowiadały na dwadzieścia kilka pytań - niektóre były trudne nawet dla mnie ;-) Ale dzielnie wybrnęły i okazało się, że całkiem dużo o mnie wiedzą :>

A potem zadanie dla mnie - wyrzeźbić z ogórka coś, co mi się przyda na noc poślubną :D Usiłowałam ściemniać, ze może łódeczka, ale mnie zgasiły :D Więc musiałam walczyć :-)

I tak nam zleciały dwie godzinki - na chichotach do potęgi entej :-)

Potem zaczęli grać i parkiet był nasz do końca :D

I tak aż do 4 rano - a mnie jeszcze było mało...

Generalnie nie chciało mi się iść na tę imprezę. Bałam się, że się nie wyluzuję, bo "tyle na głowie i tak będę ciągle myśleć o weselu", ale nie, wyłączyłam się, zapomniałam, zrelaksowałam, naprawdę super. Zresztą, skakanie na parkiecie zawsze dobrze działało na moje samopoczucie :-)

Jakiś facet postawił nam szampana, jak się dowiedział, że panieński i go opróżniłyśmy na parkiecie od razu :D

A następnego dnia, jak się ogarnęliśmy to ja i mój pokawalerski kawaler zrobiliśmy sobie zdjęcie :-)

Teraz temat: kołocz weselny.

Wczoraj (środa) wstawaliśmy o 4.30 (po 4 godzinach snu...) i jechaliśmy z moją mamą do Tarnowskich Gór odebrać z piekarni nasze ciasto. Jeśli komuś tęskno do sauny, to polecam piekanię :D
W sumie 15 blach do pocięcia, przełożenia serwetkami, na wierzch kładzie się kopertkę z serwetki z gałązką merty i karteczką od Państwa Młodych. Całość na tackę i w celofan. Razy czterdzieści parę :D

Zwróćcie uwagę na ZIELONE wstążki :D

Od godziny 9 do 21.30 jeździliśmy po Śląsku i rozwoziliśmy ciasto. Do mnie do prac obu i do pracy Adama przygotowaliśmy plakaty - zawiadomienia. Po powrocie do domu rozdaliśmy ciacho sąsiadom i padliśmy jak kawki spaaaaać.

Temat: włosy.

Byłam dziś rano u fryzjerki, na 8.00, umówiona na fryzurę próbną (kolejną :( ) Poczesała mnie raz, było źle, poczesała drugi i już musiałam lecieć do pracy. To ciągle nie jest na 100% to, co bym chciała, ale przynajmniej nie jestem już załamana... Koczek powinien być jeszcze odrobinę niżej, no i oczywiście nie może być widać wsuwek.
Jedno, co mnie zastanawia, to, że fryzjerka upiera się, żeby kupić jakiś stroik albo kwiatki na spinkach-żabkach, żeby zamaskować łączenie welonu z włosami, a ja chciałam tam mieć różę. Nie podoba mi się jej pomysł specjalnie, wiec raczej to zignoruję. Generalnie powiem Wam, że jak nigdy nie mam z nimi problemu i zawsze mnie fajnie czeszą, to z tą ślubną coś nie mam szczęścia... Ciągle wyglądam, jakbym miała 3 włosy na krzyż, masakra...

Nie wiem, pewnie już przesadzam, ale naprawdę, te włosy spędzają mi sen z powiek.

Dziś przygotowaliśmy winietki, jutro druk, ale ich chyba nie posklejam, bo idziemy na urodziny do mojego taty. Potem sobota i ostatni tydzień, a jeszcze sporo przed nami:

:arrow: spotkać się z wodzirejem, omówić szczegółową organizację
 :arrow: spotkać się z księdzem (przyjacielem Adama) i jw.
 :arrow: spotkać się z kamerzystą i jw.
 :arrow: zadzwonić do fotografa i jw.
 :arrow:przygotować na CD piosenkę na pierwszy taniec + piosenki, które chcemy
 :arrow: przygotować zawieszki na szampana (nagroda w konkursie) + przygotować inne nagrody
 :arrow: przygotować podziękowania dla wszystkich możliwych osób - czy robicie podziekowania za przybycie dla gości? Pomyślałam, że jeśli robić, bo najlepiej mieć je już na weselu i wręczać przy pożegnaniu - zaoszczędzimy na poczcie, ale z drugiej strony, trzeba kolejną rzecz załatwiać na szybko...
 :arrow: przygotować gazetkę weselną
 :arrow: jutro dzwonić na salę (ktoś pytał, co to za sala: "Dom Przyjęć Eliza" w Panewnikach...) i dopytać o szczegóły, dowiedzieć się o układ stołu, będę mogła przygotować plan miejsc, w poniedziałek podać liczbę gości, na środę szykować kasę...
 :arrow: jutro wysłać zawiadomienia o ślubie
 :arrow: kupić: spray do zmęczonych nóg, płyn do demakijażu, pończochy, rajstopy...
 :arrow: pakować czekoladki dla gości (przyszły we wtorek i są śliczne!)

Tyle u mnie. Sobotę spędzam w parku, ponieważ moja druga praca organizuje piknik dla dzieci, wiec nie będzie mnie przez większość dnia, a później najprawdopodobniej jedziemy po te nieszczęsne buty. Później chciałabym już zakończyć wszelkie komputerowe sprawy projektowe i edytorskie.

Tyle u mnie. Ależ wysmarowałam elaborat.

Dzięki za wszystkie komplementy w tym i te najbardziej niezasłużone (coś na temat figury... :P). Pozdrawiam serdecznie i obiecuję, że w sobotę postaram się wszystko ponadrabiać! Trzymajcie się, miłego piątku i  :-* :-* :-* :-* zostawiam dla Was również :-)

Dobranoc!
« Ostatnia zmiana: 4 Czerwca 2009, 23:48 wysłana przez MagdaN »

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 4 Czerwca 2009, 23:49 »
wow ale się u Ciebie dzieje.. super fotki z panieńskiego (masz zabójczy uśmiech dziewczyno) i superowe prezenty  ;D ;D ;D

nieźle się napracowaliście z tym ciastem... jestem pod wrażeniem  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

a fryzura ślubna mi się podoba... co Ci w niej nie pasuje?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 5 Czerwca 2009, 00:39 »
Mi tez podoba sie fryzurka :)
A te foty - rewelacja, najbardziej podoba mi sie to z PM w koszulkach ;D ;D ;D
Super, ze wieczor byl swietny :)
I czekoladki fajne :)

Jeszcze troche przez Toba, ale w sumie te ostatnie tygodnie zawsze sa bajbardziej :robotne" - POWODZENIA :)
My podziekowania dla gosci mamy na papierze, w formie rulonikow i goscie dostana je albo na poczatku wesela  ??? albo na poprawinach, jeszcze zobaczymy.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 5 Czerwca 2009, 00:46 »
Magda jesteś śliczna dziewczyna!
Miałaś super panieński - fajne pomysły miały koleżanki  :D
Koszulki superowe  :) :) :)
Paczki z ciastem - rany my chyba na weselu tyle ciast mieć nie będziemy  ;) Zielone wstążki bardzo ładne  :)
Fryzurka wydaje mi się jak najbardziej ok.

Podziękowania dla gości ? A te czekoladki to nie starczy ? ;) Mnie się bardzo podobają, i jeśli można to proszę o namiary na sprzedawcę  ;D
I jeszcze jedno, będziecie je układać na talerzykach, czy wkładać do woreczków?

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #162 dnia: 5 Czerwca 2009, 09:08 »
Madziu daj mi proszę namiary na te czekoladki dla gości :) będę wdzieczna!!
kasia

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #163 dnia: 5 Czerwca 2009, 12:55 »
Madziu ja tez poproszę o namiary na czekoladki  ;)

Fryzurka bardzo ci pasuje moim zdaniem  ;)

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #164 dnia: 5 Czerwca 2009, 17:38 »
Ale mialas super panienski... masz bardzo pomyslowe kolezanki ;)
Z tym ciastem to faktycznie sie napracowalas...podziwiam ;)
A fryzurka fajna... ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #165 dnia: 5 Czerwca 2009, 17:55 »
madzia jejku jaki ty kobieto masz piekny usmiech, ladnie ci takiej rozesmianej.
ja tez nic zlego nie widze w tej fryzurce, a wrecz przeciwnie, slicznie ci w niej, pasuje ci taka.
swietny panienski, fajnie tak sie wybawic. a czekoladki piekne, ja juz bym nie robila nic oprocz tych czekoladek, macie tam napis dziekuje, wiec powinno wystarczyc.
a co ci wyszlo z tego ogorka???  :P
o gazetce juz kiedys slyszalam, a co bedziecie z nia robic? gdzie bedzie lezala? do wgladu tylko, czy dla kazdego po egzemplarzu?  :-*

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #166 dnia: 5 Czerwca 2009, 18:04 »
Nie wiem, co z tymi włosami jest nie tak... Jakos tak biednie jest...
Myślałam o czymś takim:

A widzicie, jak jest licho...

Teraz zaczynam kombinować nad takim czymś:

Ja wiem, że ta modelka ma dużo dłuższe włosy i gęściejsze niż ja, ale może by się udało?...

Na Sylwestra miałam takie uczesanie:

Więc może coś takiego, tylko oczywiście bez tych dzikich loków na czubku głowy.

Co do czekoladek, to o ile się orientuję, nie wolno podawać bezpośrednio na forum? To poślę na priv. Zarezerwujcie sobie 3 tygodnie na realizację. Kolor można sobie "zażyczyć" - my mamy oczywiście zielone :D Będą zapakowane w organzę i przewiązane białą wstążką.
I w zasadzie macie rację, że goście dostaną czekoladki, więc podziękowania można olać... Zobaczę jeszcze :)

Dziękuję za komplementy, za obecność i za słowa wsparcia :-)  :-* :-* :-* zostawiam i lecę! :-)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #167 dnia: 5 Czerwca 2009, 18:07 »
wisz co, ja to bym twoja fryzurke z sylwestra, ujarzmila na czubku  ;D , a to z tylu spiela w koka jak na 2 fotce i wtedy moze by nie wygladalo biednie, jak ty to mowisz. moze za mocno te loki scisnela, gdyby ci fryzjerka je poluznila troche to by wygladaly inaczej?? albo by sie szybko rozpadly  ;D

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #168 dnia: 5 Czerwca 2009, 18:08 »
Ta z upiętym welonem bardzo mi się podoba ;)
A na Sylwestra tez mialas ciekawe ulozenie... tylko czy wtedy chyba bez welonu no bo gdzie?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 5 Czerwca 2009, 21:15 »
a mi się ta Twoja fryzura wcale "biedna" nie wydaje :)

sylwestrowy fryz za to wymiata.... coś pięknego  :brawo: :brawo: :brawo:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 5 Czerwca 2009, 22:31 »
wydaje mi się, że jak już jest z welonem to jest git, ale jak czujesz coś nie tak to musisz męczyć dalej swoją fryzjerkę. Dodam jednak, że na te dwie fryzury, które wkleiłaś to trzeba mieć naprawdę dużo włosów. Jak mi się chce czekoladki  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 6 Czerwca 2009, 12:30 »
dziękuję za namiary  :) 3 tygodnie mówisz ? czyli tyle ile mi zostało do  ślubu   ::)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #172 dnia: 6 Czerwca 2009, 21:37 »
hej. bardzo ładna Twoja fryzurka sylwestrowa była... ja bym doradziła tak jak pamela... ujarzmić górę i trochę popuścić z tylu te loczki i powinno być pięknie  ;D

ale duużo się u Ciebie dzieje  ;) a do ślubu już tylko 1 tydzień został  ;) zapowiadają piękną pogodę na 13  ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #173 dnia: 6 Czerwca 2009, 23:10 »
Kobieta z Ciebie przepiękna, uśmiech zabójczy.
Super relacja z panieńskiego - pozazdrościć koleżanek.
Ze zdjęć fryzur podoba mi się nr 1 ale chyba to nie jest fryzura do welonu.
Jak będziesz miała taki uśmiech jak na zdjęciach z panieńskiego, to nikt na fryzurę patrzeć nie będzie  ;)
Buźki zostawiam
 :-*  :-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 7 Czerwca 2009, 02:55 »
Urzekła mnie ta pierwsza fryzurka :) Piekna jest...
A bylas ze zdjeciem fryzurek ktore Ci sie podobaja?

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #175 dnia: 8 Czerwca 2009, 09:42 »
Wczoraj zeżarło mi dwa posty, niech to szlag jasny trafi.

Miałam wczoraj straszne przejścia: ksiądz, który będzie nam błogosławił (kumpel PMa od przeszkola, ich rodzice się przyjaźnią) powiedział, że nie możemy mieć dwóch mężczyzn za świadków, bo to tworzy "podtekst homoseksualny" i że zabronione to nie jest "ale nie poleca się". A nie wiem, czy Wam pisałam, że miał byc mój brat i brat Adaśka. Myślałam, że apopleksji dostanę. Za nic nie chciał się dać przekonać... I pisałam do Was w desperacji o pomoc, ale post zeżarty :( W każdym razie dziś miałam telefon, że nasz ksiądz rozmawiał z proboszczem, ten nie widzi problemu, więc może być. UFF!! Ale co przeżyłam, to moje...

Dzisiaj:
- wysłać dwa ostatnie zawiadomienia
- odebrać winietki
- jechać na salę, dograć ostatnie szczegóły, podać liczbę gości
- KONIECZNIE napisać podziękowania i gazetkę, żeby jutro wydrukować i mieć z głowy.

Pisałam jeszcze, że bardzo Wam wszystkim dziękuję za komplementy (czuję się dość zażenowana, bo nigdy tyle na raz nie usłyszałam) i za słowa otuchy w sprawie fryzury. Moja mama też twierrdzi, że jest ok, skromna i dziewczęca, więc w sam raz na ślub. Ja chyba oczekiwałam czegoś "ekstra", co by było zbyt dzikie na ślub. Ale za Waszą radą powiem, żeby trochę poluzowała loczki i zrobiła ten koczek odrobinkę niżej.

Musze też zadzwonić do krawcowej, kiedy mam sukienkę odebrać, pewnie dziś lub jutro...

Dzięki wielkie jeszcze raz za wszystko! :-)

:-* :-*na miły poniedziałek! (mój ostatni panieński poniedziałek :D)

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #176 dnia: 8 Czerwca 2009, 09:51 »

U nas też będzie dwóch świadków i ksiądz nic nie wspominał o żadnych podtekstach :)

Dobrze, że się wyjaśniło.

Pozdrawiam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 8 Czerwca 2009, 11:05 »
nie dziwię się też bym apopleksji dostała chyba, co za bzdurę wymyślił, całe szczęście, że proboszcz normalny. W ogóle co to za tekst tworzy podtekst homoseksualny komy tworzy, dla kogo tworzy?? Czytam i nie wierzę.  :Kill: OK napiszę o tym, bo ja w Londynie widzę to z zewnątrz i patrzę trochę inaczej na sprawę, dziewczyny homofobia w Polsce jest olbrzymia, jeszcze daleko będzie naszemu krajowi do europy jak będą takie kwiatki, dlaczego wszyscy wtrącają się w życie innych osób?
Przepraszam MagdaN, że tak w Twoim wątku.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 8 Czerwca 2009, 11:21 »
Podtekst homoseksualny, dobre sobie ;D ;D ;D
Tak jakby świadkowie mieli od razu się wiązać ze sobą ;)
U kuzyna mojego tez było dwóch świadków i było ok :)

A jaką gazetkę drukujesz, bo chyba nie doczytałam? :)

Powodzenia w ostatnim panienskim tygodniu ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 8 Czerwca 2009, 14:25 »
Może ten ksiądz sam jest homo   :P ;)
Jeszcze tylko kilka dni i będziesz żonką  :D A jak stresik ?