Autor Wątek: Wakacje z maluszkiem  (Przeczytany 355675 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: Wakacje z maluszkiem
« Odpowiedź #510 dnia: 12 Maja 2012, 08:11 »
Wiecie co-mysle ze wszystko to kwestia czy z w jakim wieku dzieckiem/dziecmi się jedzie...szczerze-nie wyobrazam sobie malegi pokoiku z lazienka na korytarzu przy malym dziecku(a np kiedysmy mieli po kilka lat mniej w minute plecak spakowany i looz-moglibysmy an karmiacie na plazy kimac)teraz musze przeanalizowac wsio:co na wypadek brzydkiej pogody,większy pokój(azeby lozeczko tur. zmiescic)i jeszcze wpasowac np dni urlopu meza(których ma malo)w terminy sezonu wysokiego nad morzem...

Jagódka to marina-międzywodzie-ale terminów nie maja-jedyny wolny to 18-25.08(mówie o sierpniu)i generalnie 'najchetniej' wynjamuja na 2tyg-my jedziemy na max tydzien.
wiec zostajemy tu raczej:

do morza 250m,sniadanie i parking w cenie.wiec chyba tam skonczymy :P
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #511 dnia: 12 Maja 2012, 08:12 »
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #512 dnia: 12 Maja 2012, 08:14 »
My za 3 tygodnie jedziemy tutaj http://www.pasja.eu/pasjachl/index.htm :):) Z chłopcami oczywiście.
Potem w sierpniu chcemy jechac na Węgry nad BAlaton. Macie moze jakiś hotel godny polecenia ??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #513 dnia: 12 Maja 2012, 09:44 »
ja lubię  apartament  kuchnią ...tak spędziłam lato w Austrii nie mając jeszcze ani jednego dziecka...
Można było zamówić sobie śniadanie u właścicieli Wilii....obfite przepyszne...jak ktoś chciał
My woleliśmy rano zrobić sobie kawusię, wyjść z nią na taras...posiedzieć pogadać...ja obalałam jogurcik, mąż kanapki, albo paróweczki na ciepło...
a wieczorami jak ktoś zechciał późną kolację, to szła jajeczniczka...
Posiadanie kuchni w apartamencie nie oznacza gotowania, w końcu dnie i tak spędzaliśmy gdzieś w okolicy, ale daje komfort, który ja osobiście lubię...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #514 dnia: 12 Maja 2012, 10:14 »
Potem w sierpniu chcemy jechac na Węgry nad BAlaton. Macie moze jakiś hotel godny polecenia ??
Gabiś my 2 lata temu byliśmy z małą i moim rodzicami nad Balatonem. W miejscowości Balotonfured. Wynajęliśmy apartament przez Interhome (jak zwykle zreszta). Było super, przyjemna spora miejscowość dla rodzin z dziećmi. Fajnie jest tez w Siofok, ale tam jest dużo młodzieży i imprez (polecam na wypad bez maluchów). Chociaż jezioro to nie to samo co morze... My nad jeziorem opalaliśmy sie raz, bo tam głównie trawa, a ja tak nie lubie. Jednak infrastruktura super, dużo atrakcji dla dzieci.
Widzę, że nie ma już takiego apartamentu, w tym obiekcie co byliśmy. Ale polecam interhome. My bliśmy z nimi juz 6 razy i to super solidna firma. Tylko polecam wybierać obiekty z basenem, bo wtedy masz wiecej możliwości.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #515 dnia: 12 Maja 2012, 10:18 »
Suprynka my chcemy jechać sami bez biura podróży. Nie jedziemy się opalać ;) nie lubię ;) A jaki jest koszt wynajęcia apartamentu ?? Na razie ostajemy przy hotelu w Balaton Olmadi bo już tam byliśmy i wiemy czego się spodziewać.... ale szukam czegoś lepszego ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 12 Maja 2012, 10:21 »
ja też lubię podróże bez biura...
Interhome do takich wypadów nadaje się idealnie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 12 Maja 2012, 11:43 »
szczerze-nie wyobrazam sobie wypadu z dziecmibez mozliwosci korzystania z kuchni...nawet jesli bylyby posilki serwowane na dole w restauracji/stołówce obiektu...kazdy wie ze dzieciak jak to dzieciak-nie zje sniadania poczym tuz przed wyjsciem na plaze bedzie sapac 'ze zjadlabym paróweczke z ketchupem",a mlodszej jak mleko zrobic(na wyjazdach preferuje mineralke zagotowana+zimna wode lu termos na wyjscia)
I z racji zamieszkania-nie ciągnie mnie to miejsc typu"wsi spokojna wsi wesola" ;D ;D ;D-mam to na codzien.Najwazniejsza jest wygoda i czystosc tam gdzie będe+plac zabaw i bliskosc morza.
Sluchajacie,bedac z 9-10miesiecznym dzieckiem pokusilybyscie sie o podanie  mu np zupy w knajpie(zkladajac ze je np nie tylko sloiki)?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 12 Maja 2012, 11:51 »
zależy jaka knajpa i jaka zupa...
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #519 dnia: 12 Maja 2012, 12:28 »
Ale interhome to nie jest biuro podrozy... To posrednik w wynajmowaniu apartamentow. Daje gwarancje ze jakby cos sie dzialo to rozwiazuje problem. Poza tym nie ma roznicy w cenie, jakbys chciala wynajac dane mieszkanie bezosrednio od wlascicieli. Nie raz to sprawdzalam. Co do cen to sa one zroznicowane, w zaleznosci od standardu. Sprawdz sobie na www.interhome.pl.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #520 dnia: 12 Maja 2012, 14:17 »
A no chyba że nie biuro podrózy ;D Zaraz zerknę :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 12 Maja 2012, 18:16 »
my z Interhomem zwiedzamy Europę...
NIGDY nie narzekaliśmy
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #522 dnia: 12 Maja 2012, 21:29 »
NIGDY nie narzekaliśmy

My raz mielismy, wlasnie na wegrzech,maly problem. Dali nam inny Apartament. Mielismy miec na pietrze z tarasem a dali nam na dole z ogrodem i zamiast dwoch lazienek byla jedna i garderoba. W zamian za i ch blad dostalismy 2 garaze na czas pobytu i 3 posilki dziennie na dwa tygodnie dla 4 osob! Wartosc wynagrodzenia byla o wiele wieksza niz nasz zawod :D

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #523 dnia: 13 Maja 2012, 21:29 »
Dziewczyny a coś fajnego i nie rujnującego portfela w Karpaczu?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #524 dnia: 13 Maja 2012, 23:51 »
Ja juz polecalam Arnike

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 14 Maja 2012, 08:21 »
szczerze-nie wyobrazam sobie wypadu z dziecmibez mozliwosci korzystania z kuchni...nawet jesli bylyby posilki serwowane na dole w restauracji/stołówce obiektu...kazdy wie ze dzieciak jak to dzieciak-nie zje sniadania poczym tuz przed wyjsciem na plaze bedzie sapac 'ze zjadlabym paróweczke z ketchupem",a mlodszej jak mleko zrobic(na wyjazdach preferuje mineralke zagotowana+zimna wode lu termos na wyjscia)
I z racji zamieszkania-nie ciągnie mnie to miejsc typu"wsi spokojna wsi wesola" ;D ;D ;D-mam to na codzien.Najwazniejsza jest wygoda i czystosc tam gdzie będe+plac zabaw i bliskosc morza.
Sluchajacie,bedac z 9-10miesiecznym dzieckiem pokusilybyscie sie o podanie  mu np zupy w knajpie(zkladajac ze je np nie tylko sloiki)?

Ja sobie wyobrazam bo tak bylam.

Mloda jadla sloiki i przezyła ;)

Ja bardziej niż jedzenie zwracam uwage na zabawę dla Mlodej czyli musi byc mega wielki plac zabaw, w Polsce kryty basen, wcale nie musi  byc blisko do morza bo my uwielbiamy spacery wiec ja moge nawet z 15 - 20 min smigac na nogach do plazy.
Wazne dla mnie tez aby w restauracji hotelowej/osrodka itp były krzesełka dla dzieci, bo moja Młoda lubi zwiac w czasie posiłku wiec tam jest unieruchomina i My spokojnie mozemy zjeść ;D
Ja sie nie przejmuje jak ona mi nie zje, dostanie jogurt, serek, owoce na sniadanie czy kolacje + zupe na obiad i spokojnie tak przezyje wakacyjne tygodnie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #526 dnia: 14 Maja 2012, 08:23 »

Pensjonat PATRYN,.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 14 Maja 2012, 08:39 »
Ania ,jest przepasc wiekowa miedzy dziecmi naszymi-pozatym to bardzo indywidulana sprawa czy ktos lubi i chce gotowac cos podczas urlopu-mi nie stanowi jesli mamy ochote -wrzucic makaronu do gara i np sphageti zrobic-pozatym widzisz,nie kazde dziecko jada sloiki(jak moja Maja-wybitna antyreklama sloików gdy byla mala)wiec srednio dla niemowlaka byloby gdyby stale stolowal sie w barach nadmorskich..Z Maja to looz jest-jest 4letnia panna siada zjada/nie zjada i biegnie dalej.
ps Zuzka Twoja daje sie  jeszcze do krzeselka do karmienia wsadzic :o ? ;D ;D ;Dunas bunt byl wyrazny i glosny cos kolo 2lat ;D ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 14 Maja 2012, 08:48 »
tete - ale ja pisałam o naszej Zuzi i wakacjach jak miala z 11 miesięcy, a nie teraz ;)

A jeżeli chodzi o krzesełko, to przykro mi, ale nie ma wyjscia, jak nie chce słuchać i siedziec poki inni nie skonczą to musi siedziec w krzesełku ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #529 dnia: 14 Maja 2012, 09:57 »
Możecie coś więcej na temat tych Interhomów napisać?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #530 dnia: 14 Maja 2012, 12:08 »
A co chcesz wiedziec o interhome? Moge Ci napisac ze sa solidni, niezawodni, mieszkania sa zawsze zgodne z opusem. Mozna upolowac rewelacyjne mieszkanie w super cenie. Jest to ekonomiczne rozwiazanie jesli chodxi o Morze Srodziemne. My mp za grosze wypoczywalismy w Cannes czy Saint Tropez. Kwesia dojazdu i swoich posilku. Kto jak lubi. Mi teraz szkoda kilku tysiecy na wycieczke samolotem all inc, wiec to jest fajna alternatywa.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #531 dnia: 14 Maja 2012, 12:11 »
a czy przy tych interhomach są baseny? U mnie to podstawa bo doopke tylko w słodkiej wodzie mogę moczyć.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #532 dnia: 14 Maja 2012, 12:51 »
a czy przy tych interhomach są baseny? U mnie to podstawa bo doopke tylko w słodkiej wodzie mogę moczyć.
No pewnie, ale wtedy jest drozej, ale to wiadomo. Wejdz na www.interhome.pl i tam zaznaczasz wszystkie kryteria. Ja zawsze zaznaczam basen, max 500 m do morza, taras, 2 sypialnie, widok na morze. Bez tego ani rusz :).

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 14 Maja 2012, 13:09 »
Suprynka? A powiedz ile Cię wyniósł pobyt w St. Tropez?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #534 dnia: 14 Maja 2012, 14:08 »
Suprynka? A powiedz ile Cię wyniósł pobyt w St. Tropez?
W st. Stropez bylismy w wakacje 5 lat temu. Za 10 dni, 3 gwiazdki z basenem, pralka, miejscem postojowym i widokiem na morze zaplacilismy ok 1500 zl.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 14 Maja 2012, 14:12 »
1500 zł?!  :o :o :o No co Ty mówisz?! Szok cenowy po prostu!

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #536 dnia: 14 Maja 2012, 14:27 »
1500 zł?!  :o :o :o No co Ty mówisz?! Szok cenowy po prostu!
Dokladnie, dlatego jezdzimy. Co prawda teraz mamy wieksze wymagania, ale tez sie oplaca. Np za 2 tygodniowe wczasy w chorwacji w fajny Apartamencie, z widokiem na morze, malym basenem, sypialnia miejscem do grillowania 3 lata temu placilismy 2800 za 4 osoby. Apartament mial 42 m rodzice spali w salonie a my w sypialni.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 14 Maja 2012, 14:37 »
Ale podajesz koszt bez paliwa i wyżywienia tak?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #538 dnia: 14 Maja 2012, 15:18 »
Tak bez. Sam apartament

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #539 dnia: 14 Maja 2012, 15:21 »
http://www.interhome.pl/polski/chorwacja/dalmacja+środkowa/trogir+okrug+gornji/hr4910.330.3 tu bylismy miedzy innymi