Autor Wątek: niespokojne jest serce moje dopóki nie spocznie w Tobie... buraczkowe odliczanie  (Przeczytany 85973 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
 ;D żadna w tym moja zasługa, ładny kształt płytki mam po tatusiu ( no dobra dbać też trochę muszę)  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
Troche mnie nie bylo i mialam co nadrabiać...
Przykro mi z powodu prawka...ale nastepnym razem na pewno zdasz... ;)
Jesli chodzi o pazurki...to w Bdg 100 zl to tak nawet drogo..u nas przecietnie 70/80 zl... duzej roznicy nie ma...ale zawsze... ;)
buziaki :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku ja tez będę płaciła stówkę za paznokcie  :)
Ciesz się, że juz po kawalerskim  ;) Ja też się boję, że mojego spiją bardzo, a on nie może za bardzo pic alkoholu, nawet czasem po piwkach go głowa boli, a po wódce to po prostu umiera na drugi dzień  :-\
No ale zresztą on ogólnie ma ciężkie bóle głowy .. nawet bez picia...

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
hej, wreszcie jestem, ale tylko na chwilkę bo na 18 jestem umówiona z dziewczynami i składamy się na wystrój kościoła. miało być po 200 zł, ale wzrosło do 300  ::) ja nie wiem co dziewczyny wymyśliły beze mnie że tak drogo  ::) mamy wziąść świece, to też nam przystroją  :)

jutro spotkanie z właścicielką restauracji, będziemy uzgadniać przebieg wesela i menu, już się cieszę  ;D

Pijanym narzeczonym się nie przejmuj, chyba nie pierwszy i nie ostatni raz się nawalił co ?  ;D Dopóki nie przesadza nie ma się co smucic  ;)
no prawda, nie pierwszy i nie ostatni raz  ;) dopóki mieszkamy na akademiku to pewnie tak będzie  ::)

A o co chodzi z tym paszportem ??
Ja tez mam na stare nazwisko i wazny do 2014 r , moge tylko zmienic w nim nazwisko za 7 zł ??  ;D ;D ;D
chyba tak, mi pani powiedziała, że teraz mam jeszcze na stare nazwisko zrobić a potem tylko zmiana nazwiska 7 zł kosztuje... a ja jeszcze adres zameldowania zmienię, więc nie wiem czy też będzie tylko 7 zł  ::)

co do paznokci, to jak uda mi się wychodować dłuższe swoje to zrobię sobie żelowe, a jeśli się połamią to będą tipsy  :)

A PM pewnie teraz dochodzi do siebie po ciężkiej nocy :D
oj tak dochodził do siebie bardzo długo  ::) przyjechał dopiero dzisiaj rano  :P

margolka nie bój się tak... skoro Twój PM wie jak się czuje na drugi dzień to będzie się pilnował  :D a tak wogóle to chyba pisałaś, że nie będziesz miała panieńskiego, to z jakiej racji Twój PM ma?  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
trzy stówy i jeszcze własne świece  :D ciekawa jestem co zostało wymyślone?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku no właśnie przy kolegach to on raczej nie będzie się pilnował - tacy już faceci są głupi  ;)
No - ja może mieć nie będę, ale jemu koledzy na pewno nie odpuszczą - po prostu chcą sie napić za darmo  ::)

Fajnie, że jedziecie na sale uzgadniać wszystko - my byliśmy wczoraj  :D

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
oj dawno mnie tu nie bylo... tak ten czas zleciał... już niedługo wasz dzien :D  gratuluję
 szczerze... co do pazurków... to moja siostrzyczka ma studio stylizacji paznokci i cena to też 90/100 zł ... z tego co mi powiedziała, to zależy od żelu jaki sie używa... niektóre są bardzo słabe i szybko się niszczą :-) ona używa tych bardzo dobrych i mówi że cena nie może być mniejsza...
co do kawalerskiego, to ja na bank za rok się będę stresowala... juz taka moja natura, ale chyba trzeba to poprostu przejść... pozdrawiam gorąco i życzę powdzenia w ustalaniu wszystkiego na sali :-)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
trzy stówy i jeszcze własne świece  :D ciekawa jestem co zostało wymyślone?
no własnie ja też się nad tym zastanawiam  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Dobrze ze wrócił cały i ... no dobra, może nie taki zdrowy ;) ;) ;) Ale macie to już za sobą i to jest najważniejsze :)
Ja jak robiłam sobie żele to płaciłam 90 zł.. Wiem, że można znaleźć taniej, ale widziałam po jakości(koleżanki robiły te tańsze), że jednak warto dołożyć. Koleżanką się łamały już na drugi, trzeci dzień... A ja musiałam sama zrywać i to z ciężkim bólem ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Ja te które rozbiłam sobie za 50-60 zł zawsze musiałam sobie zrywac sama, nigdy żaden mi się nie złamał, wyglądały idealnie, czasem nawet przez miesiąc  :) Teraz moja znajoma zrobiła sobie u takiej nowej kosmetyczki za 30 zł, ma ślicznie zrobione i już 3 tydzień nic się z nimi nie dzieje, więc wątpię czy to za materiał się płaci  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Ah, to ja juz sama nie wiem ;) Nie znam sie na tym, bo tylko raz pazurki mialam robione :) Nie wiem od czego to wszystko zalezy ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hej, strasznie was przepraszam, ale nie dam rady nadrobić dzisiaj waszych wątków, strasznie mi z tym źle, ale nie mam czasu, a poza tym dzielę komputer z bratem i tatą więc z dostępnością też ciężko...  ::) ale myślę, że w niedziele będę miała czas i wszyściutko nadrobię  :P

dziewczyny ale zapowiada się piękna dekoracja naszego kościoła... czerwony dywan przez środek i na nim porozrzucane płatki róż (każda będzie miała te płatki w innym kolorze, te panie co godzinę będą zmieniać dekoracje  :P), po bokach na ławkach kokardy i na co 2 kwiatuszki i świece, duży bukiet na ołtarz i 2 mniejsze po bokach, klęczniki i krzesełka przystrojone... nie wiem czy krzesełka świadków też... się okaże  ;) a i dekoracja będzie w 3 kolorach (ponieważ każda z nas ma inny kolor bukietu): kremowo- bordowo- różowy z róż, anturium i goździków  :)
a te świece to każda para powinna mieć przynajmniej jedną swoją taką pamiątkową... i te panie nam je przystroją  :)

popołudniu jedziemy do hurtowni alkoholu i napojów a potem do restauracji ustalić szczegóły, ale się cieszę  ;D ;D i chciałabym jeszcze na solarium skoczyć. buziaki dla was  :-* :-* :-*

ps. kupiłam dzisiaj papier czerwony na winietki, po weekendzie się za to zabierzemy  :P

Offline anulka_211

• forumowicz
Dekoracja zpowiada się piękna, juz nie mogę się doczekać, żeby ja zobaczyć :D

Spokojnie poczekamy i rozumiemy brak czasu. W końcu mamy coraz mniej dni na załatwienie wszystkiego.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
rzeczywiście dekoracja kościoła zapowiada się ciekawie  :D

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
No to rzeczywiście śłiczna dekoracja, już nie mogę się doczekac relacji.

Powodzenia z winietkami :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
no no rzeczywiscie ciekawie sie zapowiada dekoracja, ciekawe jak to bedzie wygladac.  :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hej. ale się dzisiaj u nas działo  ;) byliśmy w hurtowni napoi i alkoholu, jutro jedziemy zakupić 50 butelek wódki czystej de luxe (wypróbowana na akademiku  ;)) bo jest promocja 15 zł za 0,5 l, a potem w tym tygodniu przed samym ślubem dokupimy jeszcze 20- 30 butelek  :)

w restauracji omówiliśmy wszystko  :D dekoracja w kolorze bordowym,powitanie chlebem i solą, a teraz menu:

17.15-17.30 przywitanie chlebem i solą, toast z szampanem
17.30 obiad:
- rosół z makaronem,
- do wyboru: kluski śląskie, ziemniaki, rolada, udko pieczone, schab ze śliwką lub boczkiem, kapusta czerwona, kapusta biała zasmażana,m buraczki na ostro
19.00 deser lodowy
20.00 tort (3 piętrowy, smak żurawinowo- nugatowy), owoce (winogrona jasne, winogrona ciemne, banany, nektarynki, gruszki, czereśnie), kawa, herbata, ciasta:
- sernik, pijok, z galaretką, jabłkowo- kokosowe, snickers
21.00 zimna płyta:
- półmisek wędlin, półmisek serów, salami, mięso pieczone, tymbaliki z kurczaka, roladki szynkowe w galarecie, kulki rybne, ryba po grecku, jaja w sosie tatarskim, sałatka z pora, sałatka grecka, pieczarki, papryka, pieczywo, masło, chrzan,
- na ciepło faworki z kurczaka
23.00 kolacja na ciepło:
- do wyboru: frytki, dufinki, kotlet devolaj, szwajcar, szaszłyk, surówka z kapusty pekińskiej
1.30 kolacja na ciepło: bogracz

o 17 byłam na solarium, mówię wam jeszcze nigdy się tak nie spaliłam  :P mam nadzieję, że zblednie do jutra  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
Fajnie, że tyle spraw pozałatwialiście  :D
Dekoracja kościółka na pewno będzie śliczna  ;D

A menu zapowiada się smakowicie  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
No to super że już kolejne kroki poczynione ;D
A na ile osób macie weselicho, bo mi gdzieś umknęło? :)
Dekoracja zapowiada się super... Chce już to zobaczyc! :skacza:

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Manu super, mniam mniam, a jaki oryginalny smak tortu, proszę proszę, ciekawa jestem jak smakuje.

Jak mogę to podpowiem CI coś z pazokciami. Nawet jak się Twoje połamią to poproś o przedłużenie żelem na formie a nie tipsem. TO może być trochę droższe (choć nie powinno, zależy jak to jest u CIebie) ale to jest zdrowsze dla paznokcie i moim zdaniem o wiele lepiej sie prezentuje. CHoć wiadomo ile osób tyle opini. Ale ja polecam sam żel.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
super menu już :) nie boicie się galaretek (tymbaliki i roladki w galarecie) ?  

Offline missmax

• entuzjasta
bardzo zróżnicowane MENU, i co bardziej: oryginalny smak tortu. Ciekawe połączenie: zurawina i nugat.

Buraczek - jadłaś już takie połączenie? jak smakuje? :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
olśnij mnie burczek proszę nugatowy czyli jaki?  :o

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
rzeczywiście smak tortu bardzo wyszukany!! jeszcze nie słyszałam o takim połączeniu. Osobiście bardzo lubię żurawinę..ale nie łączyłam ją z nugatem czyli jak myślę kremem orzechowym...No, no..jestem ciekawa smaku!!

Menu fajne. Takie że każdy znajdzie coś dla siebie!!

Własnie, ja tez pytam na ile osób robicie wesele? I powiedz Kochana, poza wódką to kupujecie też jakies inne alkohole  - wino itp??

A dekoracja kościoła na prawde szykuje sie cudna. Bardzo romantic!! z niecierpliwoscią bede oczekiwać zdjęć! ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
Hej  :) I jak idzie robienie winietek ? Ja dziś kończę zawieszki  :D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ciekawie zapowiada się dekoracja kościoła... fajnie że ustalacie to w trzy pary :) koniecznie pochwal się wnietkami  :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
bardzo fajne menu :) pychotka :)
pochwal sie winietkami!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
kurcze... zeżarło mi posta  >:(

w skrócie w takim razie piszę: na weselu planowaliśmy 60 osób, ale nie wszyscy będą więc zostaje 55 osób

nasz tort jest dla nas niespodzianką, bo też nie jedliśmy nigdy takiego, ale szefowa polecała  :P

Agulek79 oprócz wódki będzie wino, ajerkoniak i wiśniówka

ja wczoraj butki na zmianę kupiłam w daichmanie i bazę silikonową z sorayi  :)
a dziś dowiedziałam się, że w tym tygodniu co mamy wesele w kościele zaczyna się remont posadzki  :-[ mam nadzieję że nie będę szła do ołtarza nawą boczną  >:(

buziaki na dobranoc zostawiam  :-* :-* :-*
zapomniałam odpisać margolce  :P winietek jeszcze nie zaczęłam robić i chyba dopiero zacznę w tym tygodniu przed ślubem bo nie mamy teraz dostępu do drukarki  ::)

Offline margolka

• Chuck Norris
Oj, może zrobią przed Twoim slubem tę posadzkę. Ostatnio u mnie przed blokiem zrywali asfalt - ale byłam zła jak to zobaczyłam - ale już naprawione  ;)

Offline anulka_211

• forumowicz
To pochwal się nam butkami na zmiane. Ja tez muszę jakies kupic a nie wiem jakie, więc chętnie podpatrze u Ciebie :D