Autor Wątek: "W życiu piękne są tylko chwile..." a ta chwila już 1 sierpnia :D  (Przeczytany 65527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: "W życiu piękne są tylko chwile..." a ta chwila już 1 sierpnia :D
« Odpowiedź #900 dnia: 22 Czerwca 2009, 09:08 »
I ja zostawiam buziaki :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #901 dnia: 23 Czerwca 2009, 11:28 »
Aga probowalas torcika zczekoladowej? ja nie wiem jak ta masa smakuje
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #902 dnia: 23 Czerwca 2009, 19:06 »
Paooolka - wszystkie torty w czekoladowej są (przynajmniej dla mnie, moich rodziców i mojego T.) rewelacyjne w smaku  ;D normalnie palce lizać  :P rozpływają się w ustach i nie chce się przestać jeść...  ;D ;D ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #903 dnia: 23 Czerwca 2009, 19:19 »
a jaka jest cena w czekoladowej za kg tortu?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #904 dnia: 24 Czerwca 2009, 09:37 »
hmmm ze sa pyszne to wiem ale te dostepne cały czas nie sa z tej samej masy co slubny

całkiem nowa JA

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #905 dnia: 24 Czerwca 2009, 11:07 »
Jeśli chodzi o ślubny tort to wybierasz sobie kształt z tych co widać na stronce a środek z tych co są dostępne cały czas. A cena o ile pamiętam to coś między 30 a 40 zl za kg (chyba tak jak są normalne ceny za te torty)

A z bieżących spraw ślubnych to wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca  ;D dla mnie było super natomiast mój T. jest nastawiony bardzo sceptycznie, bo nie umie tańczyć. Ostatnio nawet oznajmił mi, że w związku z brakiem umiejętności tanecznych ma zamiar przesiedzieć całe wesele...  :mdleje:

A w naszym mieszkanku roboty bardzo postępują do przodu. Jest szansa, że do końca przyszłego tygodnia kafelkarz skończy swoją pracę. Zostanie już wredy pomalować ściany, położyć panele w dużym pokoju i sypialni, wstawić meble i wprowadzić się  :skacza:

:-* :-* :-* dla wszystkich i miłego dzionka (a ja biegnę do Was nadrabiać ogroooomne zaległości w Waszych wątkach...)

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #906 dnia: 24 Czerwca 2009, 11:13 »
Miejmy nadzieję, że T. się rozkręci i będzie tańcował. Mój PM np na początku bardzo sceptycznie podchodził do pomysłu pierwszego tańca, ale jak zaczeliśmy chodzić na lekcje to coraz bardziej się do tego przekonywał  :) Tak więc może małymi krokami i Twój marinero Ci się roztańcuje  ;D

Co do mieszkania to super wieści-do wprowadzki coraz bliżej  :)

Buziaki  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #907 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:18 »
jak sam zobaczy efekty to bedzie inaczej do tego podchodzic. ja M nie moglam namowic na kurs, jak juz poszlismy byl bardzo zadowolony

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #908 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:56 »
Kurcze, tak zachwalacie ta CZekoladową, że chyba sama się przejdę i popróbuję... A oni dowożą torta? ::)
Co do tańca, to ja mam podobną sytuacją Aga... mój K umie tańczyć, tylko że nie lubi i mówi że nasamą myśl o wesele i tym że bedzie musiał tańczyć mu się imprezy odechciewa... A największe katorgi przeżywa, jak pomyśli o tańcu z babciami ;D ;D ;D ;D ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #909 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:48 »
hmmm torty Sowy sa czesto robione w masie TICINO i wystepuja w smakach kremowych hmmmm musze sprobowac bo ja nie lubie w ogole masy ani kremow, nie hce zeby byl za ciezki w smaku

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #910 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:53 »
fajnie, że mieszkanko idzie do przodu :) a co do tańców to myślę, że Twój PM się przekona jak odbędziecie kilka lekcji... na początku wielu ludzi się zniechęca  ::)

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #911 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:59 »
Paooolka a próbowałaś tort Cookies?? polecam  :ok:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #912 dnia: 24 Czerwca 2009, 15:01 »
Torty od Sowy są dobre, ale ja zjem 2 widelczyki i mnie mdlić zaczyna... Poza tym są ciężkie a ja chcę podać tort po obiedzie, więc musi być lekki w smaku i konsystencji. :)
Sowa tak, ale wg mnie tylko na jakieś domowe urodzinki na przykład :) Popity alkoholem powinien gładko wejść ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #913 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:20 »
Daj troche czasu narzeczonemu to na pewno sie rozkręci...moj K. na początku w ogole nie chcial slyszec ze bedzie musial z kims tanczyc ale teraz coraz bardziej sie przekonuje ;) Twoj przyszły mąz tez na pewno sie przkona do tańca ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #914 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:54 »
mój zawsze mówi, że on tańczyć nie będzie, bo nie umie, a potem pierwszy na parkiet idzie, więc się nie przejmuj ;)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #915 dnia: 25 Czerwca 2009, 10:04 »
Z moim mężydłem jest tak samo :) A rano mistrzem tanga się staje :D

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #916 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:06 »
Lemmy nie wiem czy już mnie kiedyś odwiedzałaś, ale na wszelki wypadek  :hello:

A ja ostatnio zamiast cieszyć się tym, że do ślubu już tak niewiele zostało, to mam coraz więcej wątpliwości... Od czasu kiedy T. zajął się tym mieszkaniem jest nie do wytrzymania. Pomijam fakt, że prawie wogóle go nie mam, bo z samego rana wiozę go na mieszkanie a jak wraca koło 21 to już jest nieprzytomny i nie da się wogóle z nim pogadać... Zrobił się oschły, niemiły, małomówny, obraża się o byle co. Wczoraj na przykład walnął genialny dowcip: "dobrze, że masz teraz wolne to w kurę domową możesz się pobawić hahahaha" (przedwoczoraj zrobiłam na obiad pierogi z jagodami a wczoraj ciasto upiekłam). Jak to usłyszałam to mało go nie zdzieliłam  :boks_4: :klnie: :Kill: a jak mu powiedsziałam, żeby uważał na swoje żarty, to strzelił takiego focha, że do końca wieczoru chyba ze 3 zdania może powiedział...  :mdleje:   No masakra normalnie... Mam nadzieję, że jak już ten sajgon na mieszkaniu się skończy, to T. zacznie inaczej się zachowywać,, bo ja sobie tego po prostu nie wyobrażam. Albo jego pływanie będzie wybawieniem... Ja już sama nie wiem co mam myśleć... Do tego jeszcze dochodzi sprawa własności mieszkania. Kiedyś T. powiedział mi, że mieszkanie będzie tylko jego bo gdyby nam nie wyszło to on musi mieć jakieś zabezpieczenie... Dostał ode mnie wtedy oprke za to, że z góry zakłada, że może nam nie wyjść... a teraz sprawa wróciła jak bumerang ale po konsultacji z prawnikiem (dobrze jest mieć znajomych... ;) )wiem już, że wszystko wygląda dla mnie bardziej korzystnie niż T. się wydaje. Nieważne. ale cała ta sytuacja jest po prostu paranoiczna...
nie wiem nie wiem nie wiem nie wiem.....

Wyszedł marudzący tasiemiec... przepraszam...

A co do tańca i mojego T. - on ostatnio generalnie jest nastawiony anty do wszystkiego co jest związane z weselem. on chciał tylko ślub i skromny obiad dla rodziców i rodzeństwa. a wesele jest moim widzimisie więc jemu jest wszystko obojętne  :mdleje:

Wczoraj zamknęliśmy listę gości. będzie 38 osób z czego (nie licząc T. rodziców i siostry) będą 3 osoby z jego rodziny + 2 kolegów (w tym świadek) z kimś. A tak przy okazji właśnie się okazało, że świadek T. ma jakieś ćwiczenia (pracuje w marynarce wojennej) i płynie do Anglii i wraca dokładnie 1 sierpnia w godzinach popołudniowych  :drapanie: :glowa_w_mur:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #917 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:21 »
Kurcze jak sie czyta takie smutne posty to az serducho boli - zamiast do pełen radosci to jakies konfkilty wybuchaja.
Dla mnie jest najgorsze jak facet "niczym sie nie przejmuje" najlepiej powie "rob jak chce - mi to obojetnie" !!
Wiadomo ze jest zmeczony po tylu godzinach pracy ale to nie zwalnia go z obowiazku z bycia miłym i troskliwym, starczy mile slowo jak wejdzie do domu i zaraz robi sie milo i przyjemnie.
No i jeszcze ten tekst z kura domowa  :boks_4:
Az sie nie chce wierzyc ze tak mozna postepowac na kilkanascie dni przed slubem, czy nawet do bliskiej osoby.... :bredzisz:

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #918 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:33 »
Nie wiem dlaczego, może kilka dziewczyn potwierdzi, ale jak rozmawiam z młodymi małżeństwami to grono z nich opowiada jak to przed ślubem się kłócili. Może jest w tym trochę prawdy, sama widzę jak jest u mnie, mój R. jest strasznie humorzasty, ale mam nadzieję, że mu przejdzie. Wydaje mi się, że nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale nerwy już się udzielają i stąd te nieporozumienia. Nie martw się szystko będzie ok. Odpoczniecie, opadną emocje po ślubie i znów będzie jak dawniej :)
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #919 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:39 »
Napewno stres sie udziela, tak jak mowisz Wercia.
Ale mimo wszystko u mnie jak narazie jest super, zadnych klotni a wrecz coraz wiecej radosci z powodu uplywajacego czasu przed slubem  ;)

Agus napewno po slubie bedzie ok  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:41 »
Ja mam nadzieję, że jeszcze przed ślubem będzie ok bo chciałabym iść do ślubu tak szcześliwa i uśmiechnięta jak Aga B.  ;D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:45 »
W dzien slubu juz nie bedzie zadnych problemow - bedziecie szczesliwi usmiechnieci  :-* :-* :-*

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #922 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:55 »
Aga porozmawiajcie spokojnie-powiedz mu jak się czujesz, że jest Ci przykro, że tak się zachowuje. On na pewno się stresuje tym mieszkaniem, ale to nie powód, żeby tak traktować ukochaną osobę  :( To WY jesteście najważniejsi, a nie te mury! Mam nadzieję, że oczyścicie atmosferę i ostatni miesiąc przed ślubnej upłynie Wam w radosnej atmosferze.
Buziaki :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #923 dnia: 25 Czerwca 2009, 12:25 »
Och Aguś, no się tak zdarza, ze faceci palną coś bezmyślnie i nie widzą w tym problemu a my się zamartwiamy ich zachowaniem... Tekst  z kurą domową- jakbym mojego tatę słyszała ::) On też jest/ był marynarzem i wiesz co? Wydaje mi się, że marynarze tak mają, są na pokładzie sami faceci gruboskórni i raczą się nawzajem takimi beznadziejnymi tekstami. Potem po powrocie do domu starają się nie zachowywać do swojej kobiety jak do kompana z rejsu, ale nie zawsze im to wychodzi- szczególnie gdy są zmęczeni. I palną jakieś głupstwo, wiedzą, że zrobili źle, ale dla podtrzymania swojego honoru strzelają focha. No ja tak to widzę- marynarz to dość specyficzna jednostka jednak, wydaje mi się, że pewne zachowania po powrocie są wliczone w rodzaj wykonywanego zawodu... To wcale nie znaczy, ze tak myśli- po prostu chciał po męsku beznadziejnie zażartować, a że trafił na Twój gorszy humor to się zrobiło niemiło :) Nie jest to ic czego się nie da rozwiązać rozmową :)
A wykańczanie mieszkania też stresujące jest i czasochłonne i meczace- pociesz się, że on sobie "wypruwa flaki" dla Ciebie, żebyś była w efekcie końcowym szczęśliwa :)
Na pewno wszystko się poukłada i niebawem znów będziesz ćwierkająca ;D
Buziaki :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #924 dnia: 25 Czerwca 2009, 12:39 »
Hmmm mnie nie tyle rozbroił tekst z kurą domową, co sytuacja z własnością mieszkania  ::) A może to jest tak że wy się po prostu za mało znacie, z tego co pisałaś to krótko jesteście razem, z czego on część czasu na morzu, może teraz po prostu poznajesz te cechy swojego PM których nie miałaś czasu poznać wcześniej ???  Trzymam kciuki żeby jakoś się wszystko poukładało  :)

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #925 dnia: 25 Czerwca 2009, 13:02 »
To Aga Cie pociesze. My przed slubem i weselem tez mielismy troche scysji z powodu wykanczania domku, ja z temp ponad 38 stopni jezdzilam zeby mu pomoc. Z jednej strony wiedzialam ze chce byc glowa rodzina, odpowiedzialnym i stad ten pospiech , a co za tym idzie nerwy. Z drugiej strony myslalam jednak, ze przed slubem bedzie mi cwierkal ;)  Cale szczescie juz teraz jest super , a jak sama zauwazylas na slubie tez bylam przeszczesliwa.

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #926 dnia: 25 Czerwca 2009, 13:12 »
Agus to na pewno przez stres i po slubie bedzie juz dobrze...faceci tak maja ze czasem musza powyzywac ale potem zawsze przepraszaja ;) z Twoim T. tez tak bedzie ;) ja z moim narzeczonym ostatnio stwierdzilismy ze jak razem zamieszkamy to przez 1wszy miesiac sie pozabijamy :D ciagle o cos sie sprzeczamy wiec wydaje mi sie to normalne :D ale wiem ze to tylko tak przed slubem ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #927 dnia: 25 Czerwca 2009, 14:10 »
hmm... pomyślałam o tym samym co Olucha  ::) mam jednak nadzieję, że to tylko stres przedślubny i szybko się go pozbędziecie.. w końcu najważniejsi jesteście Wy i to co jest między Wami a nie mieszkanko  ;)

a co do marynarzy to się nie zgodzę... mój Tatko też był marynarzem a jest najczulszym facetem jakiego znam... z moją Mamcią są 35 lat po ślubie a on się zachowuje jak zakochany nastolatek i na rękach ją nosi (dosłownie)  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #928 dnia: 25 Czerwca 2009, 22:03 »
Ja sądzę, że to może być przejściowe... a z drugiej strony czasami się pojawiają niektóre nieznane cechy u facetów po jakimś czasie. Bywa. Ale trzymam kciuki by się poukładało :)

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #929 dnia: 26 Czerwca 2009, 08:04 »
A ja mam nadzieje że to tylko przejsciowe i wyszło pod wpływem stresu slubnego.