Autor Wątek: Bądź przy mnie blisko... Paooolka odlicza 05.09.2009 ...  (Przeczytany 214947 razy)

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
Odp: Bądź przy mnie blisko... Paooolka odlicza 05.09.2009 ...
« Odpowiedź #180 dnia: 16 Grudnia 2008, 08:50 »
Ależ mam super plany podróżowe  :) A z ta Kubą to świetnie by było. Też marzą mi sie te rejony, ale portfel trochę sie sprzeciwia ;) Zobaczymy, my na razie nie ustaliliśmy jeszcze kwestii podróży poślubnej-wstępnie myślimy o Grecji.
P.S. Nadal czekamy na opis zaręczyn  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #181 dnia: 16 Grudnia 2008, 09:36 »
Fajowa ta torba, bardzo mi się podoba  :)  my chcemy podróż poślubną odrazu po ślubie tzn jakieś 2,3 dni po i wszyscy w lipcu też Nam Egipt odradzają, chyba więc posłuchamy i wybierzemy coś innego  :)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #182 dnia: 16 Grudnia 2008, 10:19 »
no narty na kolano to nie bardzo chyba ::) ale Kuba kolanku nie przeszkadza ;D ;D ;D hehhe
my na razie planujemy na podróż poślubną Dominikanę ale to się zobaczy jeszcze ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #183 dnia: 16 Grudnia 2008, 10:37 »
Malediwy - moje marzenie. no ale 15 tys od os hehe moze za rok...  ;D ;D ;D albo za dwa...
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #184 dnia: 16 Grudnia 2008, 10:57 »
heheheh coś wiem o Malediwach  :)jak jeszcze nie byliśmy narzeczeństwem chodziliśmy sobie po empiku, wzieliśmy taki duży ilustrowany atlas i stwierdziliśmy że tam gdzie otworzymy tam jedziemy w podróż poślubną  :) i otworzyliśmy Malediwy właśnie, zauroczyliśmy się bardzo zdjęciami, bo faktycznie bajkowo niesamowicie, ale jak wróciliśmy do domku i zobaczyliśmy jaki jest koszt wycieczki, to stwierdziliśmy że narazie w sferze marzeń  ;) ale jak tylko będziemy mili większą gotówkę to Malediwy właśnie  ;) raj na ziemi  :)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 16 Grudnia 2008, 11:12 »
och Malediwy to też nasze marzenie no ale cena ::) ale kiedyś... ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 16 Grudnia 2008, 11:58 »
super że podróz poslubna już jest, racja tez nie wybrałabym się w te rejony od czerwca do lipca.
My lecimy do Turcji ale 30 wrzesnia. Ja mam tendencje do omdleń w takie upały, więc większego niż 30 stopni by, pewnie nie wytrzymała  :D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 16 Grudnia 2008, 14:57 »
jej dziewczyny mam taka migrene, zyc sie odechciewa. to juz 5 dzień. ogolnie mnie tak pobolewało i myslalam ze juz bedzie koniec, wystarczała zwykła tabletka a ty dzis...wrocilam po 2 godz z pracy, polozyłam sie, pospalam chwile a tu gorzej. zwykle mi to pomaga. a tu nic! boli mocniej, wypilam kawe, wzielam kolejna tabletke i czekam. :(

kupilam (hmm zboczyłam lekko z drogi jak szłam z pracy) dzis miseczke w kształcie gwiazdy, dla rodziców jako taki mały podarunek swiateczny ode mnie i M., dokupie swietcznych cuksów, wypełnie ja i bedzie slicznie wygladała. i jeszcze gwiazde betlejemska czerwona do tego. bo w tym roku tak wypada ze nie moge mamie w niczym pomoc :( a to kolano, a to szkola, praca itp no i mam wyrzuty :(
tak wyglada w pudełku:

a tak bez:

całkiem nowa JA

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #188 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:24 »
Śliczny prezent!
Rozumiem Cię jeśli chodzi o tę paskudę, migrenę. Sama przez to często przechodzę. Byłam już nawet u neurologa, robiono mi rezonans magnetyczny i inne badania (m.in. badano tarczycę, zatoki aby ustalic, czemu mnie tak dynia naprtala) i nic! Lekarz stwierdził migrenę i zapisał trzymiesięczną kurację jakimiś lekami. Pomogło! Nawroty sa, ale rzadsze niż kiedyś. Mam zawsze przy sobie saszetkę leku MIGPRIV - to jedyny środek, który na mnie działa. Niestety jest na receptę.
Trzymaj się!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:29 »
ja mam skierowanie na tomografie tylko mi ciezko na nia dotrzec. moja mama tez ma migrene. mam pelną torbe leków i nic. musze wrocic do mojego neurologa i tyle . choc mi sie nie chce

całkiem nowa JA

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:33 »
Czasem pomaga lampka wina :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:38 »
wino? u mnie raczej wywołuje :( ale fakt ze czasami kawa np.z porcja ameretto albo innegi alkoholu pomaga :)
lece załatwiac sylwestra a ppotem spowrotem do lozka

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #192 dnia: 16 Grudnia 2008, 19:34 »
paooolka nie wiem czemu ale mnie u ciebie w watku nie było bede teraz na biezaco i pomalu nadrabiac :), wiem ze jutro masz egzamin n aprawko i szczerze to nie zazdroszcze :) bo wiem jakie to stresy i wogle, moj N. przed wyjazdem do norwegii był instruktorem to sie nasłuchalam o golisza i i innych ciekawych przypadkach , ale nie ma co sie przejmowac napewno bedzie dobrze :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 16 Grudnia 2008, 20:02 »
fajne ze dotarłas do mnie :) egzamin mam w poniedziałek :) w piatek i niedziele jeszcze jezdze, trzymajcie kciuki!!!!!

całkiem nowa JA

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 16 Grudnia 2008, 20:12 »
Będę trzymać :) w ramach praktyki zapraszam do siebie - rano pomożesz mi skrobać szyby :) Dziś musiałam wstać pół godz. wczesniej, żeby wyszykowac auto do jazdy. Palce mi zamarły. A i tak jechałam z małą szparką w przedniej szybie, zaparowanymi bocznymi i jeszcze bez świateł :) Na szczęście nie było po drodze policji, bo 500zł w plecy by było. A tak poza tym, to nie wyobrażam sobie zycia bez prawka i autka :) Jak zdasz egzamin i zaczniesz sama jeździć, zrozumiesz o czym piszę :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 16 Grudnia 2008, 20:38 »
o tak ja teraz tez sobie nie wyobrazam nie miec prawka ,ale jka bym miala jeszcze raz zdawac egzamin to nie wiem :P

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:34 »
oj, nie wyobrazam sobie :) zawsze wozil mnie tata a teraz sie skonczylo hehe zreszta 1 kurs zrobilam 5 lat temu ale najwyrazniej nie bylam gotowa. a tym razem zaczełam bo chcialam. auto juz czeka :)

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:42 »
ok nadrobilam :)  fajna historja poznania :0 a co do zareczyn to sie nie przejmuj moje te nie byly romantyczne :( no ale byly :), a w jakiej szkole robisz prawko?
o no to jak auto czeka to dodatkowa motywacja :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:46 »
u fedenczaka.sa rozne opinie, ja sobie chwale. polecam p. iwone :)
maam nadzieje ze dobrze mi pojdzie, najwazniejsze jest pozytywne myslenie! :) ale rundke po miescie strzelilam, w sprawie sylwestra. mamy bilety ale chyba je zwroce, M. sie uparł zeby isc z jego znajomymi, lokal fajny ale to co jest w cenie...tragedia

całkiem nowa JA

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:50 »
kciuki będą w poniedziałek ;D
miseczka super- bardzo ładna ;)

a gdzie załatwiłaś sylwestra??

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:54 »
heh nie pytaj. jakis osiedlowy lokal na pomorznach. mi nie znaley na tym zeby isc z nimi. moge nawet isc sama z M. niepotrzebnie kupilam bilety, ale moge zwrócic
orientowałam sie troche i jest troche fajnych ofert. jutro zadz do wyszaka, jest tez nowootwarty lokal ceremonia na pogodnie. a Ty sie gdzies wybuerasz agus?

całkiem nowa JA

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 16 Grudnia 2008, 21:59 »
a my jeszcze nie wiemy ;D albo jakaś domówka, albo znajomi gdzieś w zdrojach jakiś pub wynajmują albo z drużyną ;) my zawsze na ostatnią chwilę ::)

a gdzie na pogodnie ten lokal?? bo ja mieszkam blisko ryneczku pogodno ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 16 Grudnia 2008, 22:05 »
lokal nazywa sie ceremonia i jest na janickiego, gdzies na terenie jednostki. w sumie dzis bylam w okolicy ale go nie odnalazłam. jutro zadz do babki i umowie sie z nia. jak zobacze to powiem cos wiecej. nie nastawiam sie na nic wystrzałowego. ale wszystko lepsze niz to na co mamy bilety hmmm wiem ze nie moge zaszalec wiec nawet nie wybieram sie na taka impreze która moglaby zagrozic mojemu kolanu. heh jak emerytka ale cóz, chce wrocic na silke i wreszcie isc na kurs tanca bo ja i M. na parkiecie to cos strasznego :)

całkiem nowa JA

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 16 Grudnia 2008, 22:29 »
na pewno nie jesteście na parkiecie gorsi niż my ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 17 Grudnia 2008, 08:50 »
oj jestesmy :)  hehe lepiej tego nie poczuc na wlasnej skorze :)
mam problem z moim szefem. jak zwykle zreszta :) chodzi o upominki swiateczne. 2 lata temu moj szef jak zwykle wyjechal na wigilie firmowa. wrocil i dal mi prezent. organizer firmowy, taka duza kanke czekoladek lindor i cos jeszcze. wiec ja sie poczulam i tez mu cos kupilam. po swietach przyszła do mnie przesyłka z departamentu a tam to sam - kanka z cuksami, organizer, jakies zabawki. czyli tak naprawde dal mi cos co sam dostał, zle sie z tym poczuła. ale zebyscie widziały jego mine hehe :) w zeszłym roku powiedziałam sobie ze nie kupuje nic. i tak zrobiłam. ale oczywiscie moj szef sobie przypomniał i kupił mi filizanke. chociaz by sie postarał, filizsanka tragiczna. ja jak cos kupuje, nawet niedrogiego to nie robie kichy hmmm no i w tym roku. wczoraj zastałam paczuszke na biurku, w srodku kawa, cisteczka, karteczki samoprzylepne, koszulki na dokumenty (ale pomyslowy nie? :) ), organizer. i co mam teraz zrobic? nie chce mu nic kupowac. nie czuje sie z nim w jakikolwiek sposob zwiazana. zreszta moja mama twierdzi ze nawet nie powinnam sie przejmowac. bo to obowiazek szefa robic takie rzeczy. i nie jestesmy na takiej stopie zeby sobie robic prezenty. no i moj tata co roku kupuje ciasto, napoje owoce, szampana i robi wigile w firmie dla pracowników. bo to jego obowiazek. a nie pracowników, oni nie musza sie tym przejmowac. zreszta po 2 latach pracy mam dosc tego człowieka (mojego szefa). naprawde, chodze z niechecia do pracy. zreszta szukam innej. nie chce juz z nim pracowac.
zawsze przed swietami mamy wigili w oddziale, juz 2 raz on mi slowa nie powiedzial zebym przyszła, sekretariat mnie zaprasza. troche to dziwne.
co myslicie? doradzcie dziewczynki :)

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 17 Grudnia 2008, 09:49 »
ja bym sie nie przejmowala prezentem dla szefa jak nie chcesz to nic nie kupuj i juz twoj szef i tak pewie sie nie przejmie ze nic nie dostal, a co do wigilji no to ja sama nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu

a tak zmieniajac temat odnosnie prawa jazdy to mi sie przypomnialo jak moj n. przed wyjazdem jak byl instruktrem to mial takiego kursanta ze hohooo, a mianowicie na pogodnie miedzy domkami jest takie rondo i tam sa schody i na tym rondzie trawka jest laweczki ( w sumie taki maly park- to nie daleko u sklodowsiej jest), no i sa te schody , no i moj N. jedzie  zkursntem i mowi ze teraz na rondzie pojedziemy na wprost a krsant na to , ALE TAM SA SCHODYYYYYY , a takie tez inna historyjka co potrafi wywinac kursant ,ale to juz z opowiesci mojej sis -jej instruktor to opowiadal ze kiedys mial kursanta i powiedzial pojedziemy tak jak ten rowerzysta a kursant nie wiele myslac kierownice skrecil i dawaj na chodnik!!!!!!

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:22 »
z prezentem dla szefa to albo nie kupiłabym nic, albo kupiłabym jakieś czekoladki czy coś takiego- np. ferero rocher ;)

justyna....jacy kursanci :mdleje: ;D ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:24 »
heh iwona tez mi opowiada rozne historyjki :)
jeju juz tak chce miec to prawko, nie moge sie doczekac. mam nadzieje ze trafie na kogos normalnego :)

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:28 »
dobrze bedzie , no i mala rada jak juz bedziesz tam czekac az cie wyczytaja to najlepiej sama usiadz gdzies z boku i nie sluchaj komentarzy typu: o nie do niego nie chce , a ten to i to , a tenjest taki i taki, bo jak sie nasluchasz i trafi na ciebie to dodatkowo bedziesz sie nie potrzebnie stresowac

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 17 Grudnia 2008, 10:32 »
ja tam akurat tym sie nie przejmuje. nie mam zamiaru nikogo tam słuchac, zadnych komentarzy bo kazdy niepotrzebnie sie tam nakreca. wezme sobie ksiazke i mp3 :) co bedzie to bedzie. wiem ze nie wszystko zalezy od umiejetnosci. mysle ze ponad 50% to jest egzaminator. wiem ze sa tacy którzy z gory oblewaja. a jak bedzie mnie chcial oblac to mnie bedzie ciagał 1,5 h po miescie i tyle. i nic nie poradze :(
jeju dzis znowu zle sie czuje, mam zawroty głowy. migrena mnie wykonczy. rano nie moglam sie podniesc z lozka !

całkiem nowa JA