Już się robi

od razu mówię, że ja daję o połowę mniej tych składników

ZUPA CHILI
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego mieszanego np. indyczo- wieprzowe
- 2 puszki kukurydzy bonduelle,
- 2 puszki fasoli czerwonej w zalewie Kidney (wlewamy do zupy całość razem z zalewą)
- 2 sosy pomidorowe
- 2 małe przeciery pomidorowe
- rosółki w kostce (np. knorr drobiowy)
- przyprawy: chilli, przyprawa do mięsa mielonego, sól (dodajemy podczas gotowania, nie na początku, ponieważ mięso stwardnieje), czosnek świeży.
Na rozgrzany tłuszcz dajemy mięso, przyprawiamy chilli, przyprawą do mięsa mielonego, wyciskamy świeży czosnek.(ja dawałam według upodobań, lubię ostre więc dałam sporo chilli).
Po podsmażeniu mięsa dodajemy sosy pomidorowe, przeciery, kukurydzę oraz fasolę razem z zalewą.
Do tego wszystkiego wlewamy wrzącą wodę (zupa ma być dosyć gęsta, więc dodajemy wodę ostrożnie), dodajemy kostki rosołowe i sól. Gotujemy ok. 40 minut często mieszając.
Do gorącej zupy dajemy starty żółty ser i podajemy z chlebem.