Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #2580 dnia: 19 Października 2009, 16:05 »
Hej akirka

moj Luby nie przepada za zakupami i ma taka tendencje, ze jak juz cos znajdzie, to konczy zakupy;), ja w sumie tez, ale obraczki to jednak chetnie wybieralabym z szerszego spektrum. Dlatego tez, zeby ubiec troche sytuacje ogladam sobie sama:). Taki wiecie, rekonesans.
Jedno co wiem na pewno, to to ze oboje chcemy obraczki nie z zoltego zlota i absolutnie nie blyszczace, czyli absolutnie nie chcemy takich tzw. klasycznych. Fajnie jakby pasowaly do zareczynowego...
Tak czy inaczej- sporo modeli odpada;).

I wsrod tych co zostaja, to jedno co mnie zaskakuje to dramatyczne roznice w cenach. U Terpilowskich pani wylicza cene w zaleznosci od kursu€ ..., w Aparcie startujemy w tysiacach, a w Yes juz za 3 cyfrowe sumy mozna dostac takie zupelnie "inne"..  Kruka jeszcze nie widzialam, bo  malo maja na stronie, ale ceny tez lepsze... szkoda, ze nie ma obu firm w jednym miescie w mej polskiej okolicy...

Ciekawa jestem jak to bedzie razem i "na zywo";) z tym wybieraniem.

Pozdrawiam!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline nigri

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #2581 dnia: 19 Października 2009, 16:10 »
Byliśmy na targach i w sumie według nas nie było nic ciekawego, pewnie dlatego, że poszliśmy z nastawieniem na stoiska z zaproszeniami, ale niestety nie było żadnego. Był stoiska różnych lokali, obrączek, fotografów i salonu CMŚ a w zwiazku z tym, że te wszystkie sprawy mamy już załatwione nic nas nie zainteresowało  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2582 dnia: 19 Października 2009, 16:12 »
Co do obrączek to nie chcę Apart, Kruka czy Yes. Wydaje mi się, że później wszystkie małżeństwa w identycznych obrączkach chodzą ;) Chociaż najważniejszym powodem jest to, że mi się po prostu nie podobają. Szukam chyba czegoś innego.

Jakich jeszcze jubilerów polecicie?

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #2583 dnia: 19 Października 2009, 16:13 »
To w takim razie dobrze, że się nie wybrałam :P

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #2584 dnia: 19 Października 2009, 16:41 »
Co do obrączek to nie chcę Apart, Kruka czy Yes. Wydaje mi się, że później wszystkie małżeństwa w identycznych obrączkach chodzą ;) Chociaż najważniejszym powodem jest to, że mi się po prostu nie podobają. Szukam chyba czegoś innego.

Jakich jeszcze jubilerów polecicie?

:) w kruku, yes i aparcie sa takie co mi sie podobaja, i zadnej z nich jeszcze nigdy nie widzialam u kogos  ;D. nawet jesli chodzi o styl, pomijajac dokladny model, bo ten sie zmienia co kolekcja, wiec nie sadze, ze potem "wszyscy takie maja"..
poza tym, na "bialy" kolor materialu chyba nie decyduja sie przyszle malzenstwa zbyt czesto. co sie da niestety zauwazyc po dostepnej ofercie...

ale jesli i to nie tak, to chyba nie pozostaje nic, jak swoj projekt. albo alternatywni jubilerzy. widzialam jakas reklame kiedys w Szczecinie pod haslem "Inne Obrączki" i to by byly takie inne wlasnie.. tylko nic wiecej nie wiem. jak wrzucisz w google Andrzej Bielak Inne Obrączki  to sie cos takiego pojawi. ale to malopolska...
zycze powodzenia!
Kochajmy się !! ;D

Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #2585 dnia: 19 Października 2009, 16:47 »
widze wlasnie, ze jest tam tez osoba kontaktowa na szczecin...
ciekawa jestem, jak to z tymi obraczkami wyglada..
moze ktos ma juz dioswiadzcenie jak to funkcjonuje z projektem, czasem i cena??
albo planuje te informacje zdobyc:)? chetnie poczytam relacje!
Kochajmy się !! ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2586 dnia: 19 Października 2009, 16:52 »
Ja właśnie chcę obrączki z białego złota i Apart od kilku lat ma to samo... Koleżanka brała ślub dwa lata temu i jej obrączki są nadal w ofercie. Ja rok temu już oglądałam obrączki, bo mieliśmy się pobrać w 2009 roku (niestety nie wyszło) i teraz widzę, że się nic nie zmieniło (kilka wzorów chyba doszło). No chyba, że te z białego złota są prawie takie same jak poprzednie "kolekcje"  :drapanie:

Tak czy siak każdemu podoba się co innego, ciężko dyskutować o gustach  :)

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #2587 dnia: 19 Października 2009, 17:37 »
No chyba, że te z białego złota są prawie takie same jak poprzednie "kolekcje"  :drapanie:

Tak czy siak każdemu podoba się co innego, ciężko dyskutować o gustach  :)

::) haha, wcale bym sie nie zdziwila;). moze tak byc! najczesciej szukamy w okreslonym czasie, a potem przestajemy sledzic rozwoj "nowych kolekcji";) dobre..
ale nic. w moim przypadku to beda tak czy siak "modele tagraniczne" ;) wiec pewnie i tak male szanse, ze kogos spotakam z takim samym..
a nawet jesli...
Kochajmy się !! ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2588 dnia: 19 Października 2009, 19:02 »
hm, chyba wysłałam posta w przestrzeń międzysieciową >:(

my też jestesmy  na etapie obrączek bo mnie dziewczyny nastarszyłyście, że złoto idzie do góry ;)
z obrączkami jak z sukienkami, nie zawsze to co się podoba na necie w katalogu zachwyci nas tak samo na żywo. po rajadach po jublierach moim faworytem jest obrączka która na necie podobała mi się średnio a jak ją założyłam na palec to mi się ciepło zrobiło na serduchu ;D
ale może też dlatego, że to był mój rozmiar i pasował jak ulał :D to model magnetica z kruka :Najlepszy:

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2589 dnia: 19 Października 2009, 19:30 »
O, tak czekałam na obrączki :)

Adam Bielak
, pisałam juz kiedys o tych obrączkach, pokazała Nam je moja przyszła teściowa. Na pewno są oryginalne. Koszt porównywalny z yes, około 3 tys. za parę w zalezności od grubości itp. My się zastanawialiśmy nad wzorem dotyk, bo to takie symboliczne (ja bym miała odcisk palca mojego N. na obrączce a On mój), ale doszliśmy do wniosku, że przeciez obrączka jest symbolem i nie trzeba dodatkowych i że chyba sa zbyt wykręcone jak dla nas :)

Breuning
koszmarnie drogie, super wygodne i wyprofilowane, docenic je można dopiero po założeniu na palec, sa jak wyściełane aksamitem, z oryginalnymi wzorami, slicznie osadzonymi kamieniami w sposób nigdzie indziej nie spotykany i dozgonna gwarancją i serwisem (rodowanie, czyszczenie itp.) Jako jedyna firma zmieniją rozmiar obrączek z mieszanego złota i  z kamykami.

Obecnie się nad nimi zastanawiamy, ale to by trzeba dobrze przemyśleć

Elemelka bardzo lubie bizuterie Kruka, może wklej zdjęcie, bo nie moge ich znaleźć :)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #2590 dnia: 19 Października 2009, 20:20 »
My mamy własne złoto, więc pozostaje wybrać wzór i przymierzyć, żeby zobaczyć na palcu, bo faktycznie jest róznica, jeśli ogląda się na zdjęciu, a na później na sobie.
na razie moim faworytem jest:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2591 dnia: 19 Października 2009, 22:09 »
Breuning... właśnie na tą firmę się czaję, a teraz to już w ogóle, bo ja tych obrączek nie przymierzałam :) Ale widać warto...

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2592 dnia: 19 Października 2009, 22:16 »

to te, ale wszystko się jeszcze może zdażyć ;D bo jest jeszcze parę wzorów, które mi się podobają ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2593 dnia: 22 Października 2009, 13:27 »
Breuning faktycznie super.. ale wzór który nam się podoba to bagatela 4000 zł :-\ więc zrobimy sobie u złotnika koszt ok 1000 zł  ;) Szukałam w Apart, Kruku, Terpiłłowscy i niestety nic ciekawego.. i jak ja to mówie mało złota w złocie ;D

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #2594 dnia: 22 Października 2009, 13:56 »
a gdzie w Szczecinie/Koszalinie + oklica mozna obejrzec obraczki od Breuning´a?

kivi_23 masz jakiegos poleconego zlotnika, czy to nie ma znaczenia? W Szczecinie? Ile czasu musisz czekac na takie zamowienie?
Kochajmy się !! ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #2595 dnia: 22 Października 2009, 14:38 »
my tez już mamy obrączki... barlismy z Apart.... tyle ze ja już je potrzebowałam na luty  :D :D  ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2596 dnia: 20 Października 2009, 12:51 »
Hmm jakieś błędy są dziś na forum...
My również planujemy kupić obrączki w aparcie, bo mój Luby ma 5% zniżki, więc przy większych sumkach można z dwie stówki zaoszczędzić ;)
Do tego, po takim zakupie będzie miał już 10% więc wtedy będziemy szaleć! ;) ;D
Pozdrawiam

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #2597 dnia: 20 Października 2009, 12:55 »
Breuning jest w Szczecinie w Terpiłowskich, na pewno w Galaxy i w Sterze :)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #2598 dnia: 20 Października 2009, 13:26 »
Dawno nie zaglądałam na forum, bo czasu za mało na wszystko :hopsa: :hopsa: :hopsa:
Ja się pochwalę, że my obrączki już mamy, od czterech dni ;D ;D ze "świat złota", klasyczne, 5 mm, z grawerką z naszymi imionami i datą ślubu. Za 1 233 zł. Próba złota taka sama jak maja w Aparcie, czyli 585. Więc różnicy nie ma, a w cenie jest ;D W Aparcie zapłacilibyśmy 1 600.
Ale rzeczywiście złoto już poszło do góry, bo wcześniej mniej wołali za te same obrączki, jakieś 130 zł mniej.
Noc poślubna? Ja planuje w podróży poślubnej  :biczowanie:

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #2599 dnia: 20 Października 2009, 14:08 »
Witajcie :)
Chyba z miesiąc mnie tu nie było. Za dużo rzeczy na głowie miałam, ale teraz mam urlop i wszystko nadrobię :)

Przede wszystkim  pochwalę się, że w końcu i ja dołączyłam do grona tych, którym zostało już mniej niż rok do dnia ślubu :skacza: Niestety nie było dane mi zobaczyć jak znika napis :jeszcze ponad rok" z suwaczka, gdyż przebywałam wówczas za granica i nie miałam dostępu do internetu. Ale najważniejsze, że odliczanie na dobra się rozkręciło.
Przygotowania nasze stanęły w miejscu, ale w ciągu najbliższych kilku tygodni wybieramy się do księdza, więc wszystko ruszy na nowo - mam nadzieję ;)

Akirka przepiękne te obrączki, jeszcze takich nie widziałam. My też mamy już kilka faworytów i jestem pewna, że jak pokażę Krzyśkowi te obrączki to też mu się bardzo spodobają. Z tym że my chcemy mieć dwukolorowe obrączki więc pewnie wpletlibyśmy białe złoto do nich.

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2600 dnia: 20 Października 2009, 14:45 »
Galaretka Tak mam sprawdzonego złotnika :) W tym roku byłam na weselu i młodzi tam właśnie robili. Czas oczekiwania to ok. tygodnia  :) Złotnik ten znajduje się na wyszyńskiego koło pasztecików:)

PS Forumki pomóżcie proszę musze wkońcu załatwić oprawę muzyczną, a nie mam pojęcie co i jak :-\ Pochwalcie się jak u Was ma się sprawa :)

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #2601 dnia: 20 Października 2009, 19:04 »
przeprasza za tek kwiatek, ale uczę się wklejania zdjeć ;D troszkę mi nie wychodzi :(

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #2602 dnia: 20 Października 2009, 19:46 »
No nareszcie, udało mi się, umiem już wklejać zdjęcia :skacza:
Poza tym dziewczyny, zapraszam do mojego odliczanka, właśnie je założyłam :brawo_2:

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2603 dnia: 20 Października 2009, 20:19 »
Właśnie dostałam maila o spotkaniu forumowiczów..  kurcze akurat w piątek, szkoda może następnym razem, ale już załuje :P (mam zabieg w szpitalu :-[ ehh..)

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #2604 dnia: 20 Października 2009, 21:43 »
a czesto sa takie spotkania:)?
Kochajmy się !! ;D

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #2605 dnia: 21 Października 2009, 10:19 »
Ja będę w Szczecinie pewnie dopiero we wtorek :)

U nas dwie kolejne rzeczy do przodu. Wczoraj zrobiliśmy zaproszenie próbne z takich juz amteriałów jak chcemy żeby było i zatwierdziliśmy je :)
Dzisiaj zapisałam nas na nauki przedmałżeńskie i zaczynamy 3.11 :) troche mam obawy, fajnie że idziemy z jeszcze jednymi znajomymi, to będzie raźniej

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #2606 dnia: 21 Października 2009, 12:35 »
U mnie lekki progres - dzis idziemy na drugie spotkanie w kosciele (nauki). Zaryz obraczek juz jest, ale idealnych jeszcze nie znalezlismy;) Nauki sie konca 30 pazdziernika, potem zaczynam myslec nad zaproszeniami

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #2607 dnia: 21 Października 2009, 16:35 »
U mnie dziewczyny jak wiecie sukienka i welon już jest , teraz patrzę na buty. Poza tym mamy już ozdoby na auto, nasze zproszenia, księgę gości, teraz zamówiłam drobne podziękowania dla gości.
Mamy obrączki na oku jako kompromis między klasyczną taką jaką chce mój narzeczony a czymś innym, ale za jakaieś 2 tyg chyba się rozejrzymy już na dobre.

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2608 dnia: 21 Października 2009, 18:28 »
Mariposa221 to juz chyba wszystko macie:)

Offline milcia234

• forumowicz
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #2609 dnia: 21 Października 2009, 19:53 »
ja zaczęłam od butów, na początku listopada idę na zdjęcie miary do sukni, podziękowania/winietki robią się w ślimaczym tempie, jako następne planujemy obrączki tylko muszę PM zmotywować bo zabiegany ostatnio. I mamy już godzinę w kościele: 17. A najlepszy był ksiądz bo jak już wychodziliśmy to powiedział: jak mieszkacie ze sobą to do spowiedzi w piątek a jak nie to można wcześniej  ;D myśleliśmy że tam padniemy  :mdleje: